Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,837
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

devam

06022010204.jpg

Etiketler

Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Estetik olarak çok iddalı değiliz ama sağlamlık konusunda diyecek söz yok,gerçi araba boyanıp aksesuarlar takılınca bayağı güzel olacak ama o zamana daha çok var dış kısmını bayağı kolayladık yan fiber saçağın tamirinide yaptım yarın hepsini takarız umarım yağmur yağmaz ise tabi.

Yusuf kardesim selam ve sevgilerimle iyi calismalar.İlgi ile izliyorum cok guzel oluyor.Daha sonra sorun cıkmaması icin masraftan kacınmayın benim icinde uygulamalı bir ders oluyor.Gördügüm kadari ile İNDİGO imalati motokaravan karasörü iskeleti ahşap,dış yuzey alüminyum,iç yuzey kontraplak.Orta izalasyon maddesi nedir?Üst tavan polyester beni bu konuda bilgilendirirmsn?
Calismalarında basarilar diliyorum.

Metin abi teşekkürler,araba bilindiği üzere 2.5 Ford otosan şase üzerine profil ızgara döşenmiş ve üzerine ahşap yapılmış arabanın alkoveni tamamıyle polyester tavan ve arka da polyester,sadece yanların bir kısmı alüminyum gofrajlı sac,içerisi karkas ızgara ve yalıtım olarak spreylap (sprey poliüretan) kullanmayı düşünüyoruz http://www.izobedel.com/maintr.html

polyester üzerine yani iç kısma marin kontra ve mobilya da kontradan yapacağız kısmet olursa,elimizden geldiğince hiçbir yeri es geçmiyoruz idare eder gibi bir laf olmuyor gerekiyor ise değişiyoruz masraf konusunda gerekli harcamayı yapıyoruz sonradan keşke şunuda değişse idik demeyecek kadar uğraşıyoruz bakalım sonuç nasıl olacak sizler beğenecekmisiniz.

İlgine teşekkür ediyorum.Arka arkaya sorularım olacak.Peki alt taban profil ızgara yanlar daki ahşap iskelet nasıl profil ile bağlanmış? vede alkoven bölümünün iskeleti de ahşap mı?Bana detaylı bilgi aktarırsan sevinirim.Sevgiler.

Metin abi yan ızgara bir çerçeve şeklinde ve araları da ızgara şeklinde döşenmiş ve bunlar hepsi bir birine bağlı durumda hepsini zımbaladık ve bu çerçeve aşağıdaki tabana büyükce vidalar ie tutturulmuş,alkovenin içindede demir profilden bir ızgara var bu ızgaranın üzerine konan iki parça kontra ile düz zemin elde edilmiş üzerinede yatak konulmuş bakalım yapım aşamasını elimizden geldiğince fotoğraflamaya çalışıyoruz gerçi birçok fotoğraflarımızda elimde taşlama motoru sürekli zımpara yapıyorum o kadar çok delik çatlak kırık varki tamir edilecek,mecburen tüm olarak zımparalayıp yeniden polyesterle tamir ediyoruz iş bitiminde o polyesterler komple zımparalanıp macun çekilecek üstüne sonrada boyanacak işte o zaman yaptığımız iş görünecek ortaya çıkacak şu haliyle yaptıklarımız pek kendini göstermiyor sanki söktükde olduğu gibi duruyor :D

Yusuf kardesım.
senın bu ugrasını gorunce ınan kı tesellı buluyorum. ben sadece yapıyorum. Sen ıse , hep sokuyor hemde yapıyorsun. Eskıyı hızaya sokmanın ne demek oldugunu cok ıyı bılırım. hatırlarmısın benım ıcın "ben de yapmısım kı , mehmet abı alkovenlıye baslamıs " demıstın. Kendıne cok haksızlık etmıssın.
Bırdaha yapma ;D ;D ;D

Mehmet abi haklısın eskiyle uğraşacağın zamana 2 tane sıfırdan yaparsın sök sök bitmiyor tamir görmedik yer kalmadı ve daha yapacak o kadar çok iş varki ama yılmak yok çalışmaya devam bizim oralarda bir ata sözü vardır affınıza sığınarak; iş eşek cinsidir deh dersen gider ;)

Zaman geçmeye mahkumdur,elbet gün gelecek bitecek karavanlar.En sonunda şöyle bir karşıdan bakıp da -''bu işi de bitirdik,şimdi sıra keyfini sürmeye geldi'' diyeceğiniz gün yorgunluk kalmaz diye düşünüyorum.İşin sabır tarafi var ki,hiç gözardı edilmemesi gerekiyor.Selamlar,kolaylıklar.

teşekkürler inşallah keyfini süreceğimiz günler gelecek sabırla çalışıyoruz

Değerli Kardeşim Yaşar Bey karavanını keyifle süreceğin günleri özlediğini belirtmişsin.Dilerim en kısa zamanda keyifle sürersin karavanını.Fakat bakıyorum da bu süreçte bir karede olsun fotoğrafını göremedim.Kaynakta Yusuf, taşlamada yusuf, arabanın altında kıvılcı huzmeleri altında yine Yusuf... Bilmem ve karışmam da haddim de değil.Fakat al eline matkabı dekopajı da özlediğin günlere kavuşmak için iki karede de seni görelim.Gayretinize saygı duyarım.Hele Yusufun ADETE CANSİPERANE çalışmasını her zaman alkışlarım.Sanırım sen ihaleyiYusuf' a verdiğn için göremiyorum ortalıkta.Her ne hal ise,bir an önce balığa doğaya koşacaksan iki kıvılcım da sen al gözüne gözüne kaynak makinası arkından,jet taşı kıvılcımından...Böyle karavanı diriltmek gerçekten emek işi.ALLAH emeğinizi karşılğını versin derim.İyi çalışmalar.Saygılarımla. Not: Sözlerim bu çalışmayı ve emeği geçenleri takdir ettiğmdendir.Çünkü bu forumda bunca emek yoğun ve gayretli çalışmayı herkesin takdirle,merakla ,sabırla ve alkışla karşıladığını tahmin ediyorum.Helal olsun Yusuf (USTA)... Bu sözlerim ne bir iltifat nede bir menfaat içermez.Dostane ve takdirle söylenmiş sözlerdir.İyi çalışmalar ve çalışanları her zaman yüreklendirilmeli ve takdir edilmelidir.İş bu emeğe değer mi değmez mi bu da başka bir konudur.Benim yeni aracım bir basiretsiz elde ve atölyede nasıl hurdaya namzet bir araç olduysa sizin bu araç neredeyse hurdadan ve küllerinden yeniden doğuyor.Bu bir özverinin verdiğİ avantajdır.İçtenlikle bu çalışmayı kutlarım...

Oğuz bey merhaba ilginize alakanıza çok teşekkürler hakkımızdaki sözleriniz haketmeye çalışıyoruz,fotoğtaflarda çokca beni görmeniz Yaşar abinin çalışmadığı anlamına gelmez hakkını vermek lazım iş bölümü yaptık Yaşar abi ben bunu böyle istiyorum diyor ;D bende yapıyorum kendisi işin beyin kısmını yapıyor ;D ben uygulama kısmını ha birde iyi bir çırak pense diyorum pense geliyor matkap diyorum matkap geliyor anlayacağınız biz iyi bir ekibiz ;D

Oğuz bey merhaba
elime matkabı,dekopajı alıyorum usta elime vuruyor bırak sen küçüksün kaynak makinasını alıyorum büyüyünce kullanırsın diyor
Şaka bir yana işi ehline bırakmak gerek Oğuz bey
ben Yusuf ustaya güvendim bıraktım doğrusuda bu ben yapabildiklerimi yapayım yeter ustanın ayağına fazla dolanmamak lazım bu ara epey yol aldık güzel işler yaptık aracın su alan bütün heryeri tıkandı (karda yağmurda test edildi onaylandı) dışında biraz işlerimiz var sonra elektrik ufak ufak mobilya boya derken bitecek inşallah sabırla çalışıyoruz darısı sizin başınıza inşallah sizin araçta toparlanacak
Yaşar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR