Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,837
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Öyle tabi.Ustanın ayağına fazla dolanmamak lazım.Kolay gelsin.İyi bir çırak olmak da güzel meziyet.Ekibi kutlarım...

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

İyi bır cırak , ustanın maharetını artırır.
Kotu bır cırak, ustanın sabır tasını catlatır.

Uysa da soyledım uymasa da. ;D İçimden oyle geldı ne yapayım.

orbay74' Alıntı:
İyi bır cırak , ustanın maharetını artırır.
Kotu bır cırak, ustanın sabır tasını catlatır.

Uysa da soyledım uymasa da. ;D İçimden oyle geldı ne yapayım.

bu kadar güzel ifade edilemezdi, çalışırken çırak önemli, usta daha çekici istemeden çırağın uzatması ustaya ustalık katar :smiley:

Mehmet Abi, söylediklerin 1970 li yıllarda bunları bire bir yaşamış birisi olarak hoşuma gitti,teşekkürler.

yaybek' Alıntı:
Metin abi teşekkürler,araba bilindiği üzere 2.5 Ford otosan şase üzerine profil ızgara döşenmiş ve üzerine ahşap yapılmış arabanın alkoveni tamamıyle polyester tavan ve arka da polyester,sadece yanların bir kısmı alüminyum gofrajlı sac,içerisi karkas ızgara ve yalıtım olarak spreylap (sprey poliüretan) kullanmayı düşünüyoruz http://www.izobedel.com/maintr.html

polyester üzerine yani iç kısma marin kontra ve mobilya da kontradan yapacağız kısmet olursa,elimizden geldiğince hiçbir yeri es geçmiyoruz idare eder gibi bir laf olmuyor gerekiyor ise değişiyoruz masraf konusunda gerekli harcamayı yapıyoruz sonradan keşke şunuda değişse idik demeyecek kadar uğraşıyoruz bakalım sonuç nasıl olacak sizler beğenecekmisiniz.
Bu izolasyon sistemi uygulanış tarzıyla kaplamaları daha doldurucu ve açık bırakmayııcı bir sıvama sistemi şeklinde görünüyor.Püskürtme sistemiyle ve izole edilecek alanları doldurma ve doldurduktan sonra donma sistemiyle en ufak boşluklara kadar nüfuz etme yeteneğine sahip.Video uygulamalarında bunu gördüm.İyi bir izolasyon.Fakat bu izolasyonun kullanılacağı alanlar ve mekanlar konusunda tereddütlerim var.Bu izolasyon çatı vb. yerlerde uygulanıyor görünümü verdi.Bu alanlar yaşam alanları dışındaki izolasyon alanları gibi gördüm.Yaşam alanları içerisinde kullanılacak malzemenin asbest vb. gibi solunuma karışmayan ve karıştığında alerjik ve kanserojen etkileri olmayan malzemeler olmaması gerki diye düşünürüm.Bu anlamda bu malzemenin kalite standartları iç mekan uygulamasında uygun mudur bilmem.Bekli bu konuda gerek firma yetkililerinden gerek uygulayıcılardan bir cevap gelebillir.Değerli Yusuf Bey kardeşim ve Yaşar Bey bu konuları mutlaka değerlendirmişlerdir.Malzemenin içeriği ve kullanım alanları,iç mekanda kullanılabillirliği konusunda bilgisi olanlar varsa lütfen cevaplasınllar.Uygulaması kolay ve izole ediciliği verimli görünen bu malzeme karavanda ne kadar sağlıklı olur(Sıhhat bakımından)...

Oğuz bey ilginiz için teşekkürler bizim arkadaşların poliüretan ile ilgili bir şirketleri var bu malzeme reaksiyona girdiği zaman solumamak gerekiyor birde zımpara yapınca tozuna dikkat etmek gerekiyor der kuruduktan sonra sağlığı tehdit edici hiçbir yanı kalmıyor hal böyle olsa gıda dolu buzdolaplarında kullanılmaz değilmi zaten üstü tamamıyle kontra ile kaplanıp kenar boşlıklarıda mastik ve benzeri malzemelerle kapanacak tozu kokusu hiçbir şekilde yaşam alanına karışmayacak.

Aslına bakılırsa günlük hayatta çok yerde çok uygunsuz ve sağlığa zaralı malzemelerle içiçe yaşanıyor.Çevremizde bunun örnekleri çok.Gıda sektöründen tutun da konut sektörüne kadar her yerde var sağlığa muzur malzemeler.Fakat elbette konrtollü ve bilinçli uygulamalar ve önlemler riskleri asgariye düşürür.Uygun malzeme kadar malzemenin kullanım ve tecrit teknikleri de çok önemli.Önlem alınır ve uygun kullanılırsa mantıklı ve kullanışlı olabilir.Başarılar.

Arkadaşlar bugün Yaşar abinin indigodaki 220 volt Regal marka buz dolabına baktım 110 watt benim küçük Attlas marka 900 watt'lık jeneratör ile denedim dolabı çalıştıracak güç üretemedi gerçi jeneratör net olarak en fazla 600 watt üretebiliyor ama şu varki dolap hiçbir zaman sadece jeneratörden beslenen enerji ile çalışmayacak,dışarıda kalındığında akülerdeki enerji azaldığı zaman jeneratör devreye girecek ve dolap enerjiyi yine invertör aracılığı ile aküden beslenecek jeneratör aküyü dolduracak,ben yazın birkaç kez kumsalda kaldığımda benzer bir çalışma yaptım dolap aküden çalışmaya devam ederken aküler jeneratörden beslendi,tv ve receiver'ı da yine jeneratörden gelen enerjiye bağladım,yani jeneratörden redresör aracılığı ile akü,tv,receiver ve bir tanede lamba akşam çalıştı ama şimdi tek başına 110 watt direk olarak çalışmadı,işin mantığı bana göre akülerde zaten mevcut enerji var dolap oradan besleniyor jeneratör ise akünün şarzı için takviye oluyor redresör saatte 20 amper şarj ediyor dolap ise saatte ne kadar harcar bilmiyorum ama 7-8 amper harcıyor dolapda bu durumda çalışmaya devam ediyor.

gökçeada 2009 2 (772).jpg

spg-950.jpg

Bu bilgiyi nette buldum yaklaşık olarak invertör ve enerji hesaplamasında fikir verebilir gerçi bunlar ortalama değer ama marka ve modeller arası değerler değişebilir.

jeneratör alırken dikkat edilmesi gerekenler. Jeneratörler Benzinli jeneratörler ve Dizel jeneratör ler olarak ikiye ayrılırlar.

GÜÇ TESPİTİNDE GEREKLİ BİLGİLER
DEMERAJ
MUHTELİF EV ALETLERİ SÜREKLİ GÜÇ İHTİYACI (WATT) İLK ÇALIŞMA ESNASINDA EK GÜÇ İHTİYACI (WATT)
Kat Kaloriferi 250-400 0
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kombi 400 0
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Televizyon 300 0
Aydınlatma Ampul Üzerindeki Değer 0
Çamaşır Makinesi 750 1200
Bulaşık Makinesi 750 1000
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Buzdolabı 700 1600
Elektrikli Fritöz 1300 0
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Elektrikli Ocak 2100 0
Mikrodalga Fırın 625 800
Mikser 150 – 450 200
Blender 300 200
Saç Kurutma Mak. 1300 300
Video 100 0
Su Isıtıcısı 3000 0
Çamaşır Kurutma Makinesi 5750 1800
Radyo 50 – 200 0
Klima 10.000BTU 1500 2200
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20.000BTU 2500 3300
24.000BTU 3800 4950
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
32.000BTU 5000 6500
40.000BTU 6000 6700
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yüksek Basınçlı Yıkama Makinesi 1200 2300
Döner Testere 1400 0
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zincirli Testere (2Hp.) 1100 1100

BİLGİSAYAR SÜREKLİ GÜÇ İHTİYACI (WATT)
İLK ÇALIŞMA ESNASINDA EK GÜÇ İHTİYACI (WATT)
Masaüstü (Biligisayar Donanımı) 400 – 600 0
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lap top (Diz Üstü) 75 – 120 0
Monitör 80 – 100 0
Faks Makinesi 40 – 50 0
Printer 30 – 40 0

Yusuf, ENDERES 900, çıkışı 650watt karavanda sürekli kullandım, Regal buzdolabı+hidrafor+aydınlarma(3 ampul) hiçbir zaman problem çıkarmadan çalıştırıyordu, başka bir arkadaşımda PALMERA 650 watt ile çalıştırıyor,senin söylediğinde çalıştırmamasında bir gariplik var..

Enderes.jpg

Bazı ürünlerin enerji sarfiyatlarını bende Watt metre ile ölçerek bulmuştum, karavanda enerji tüketim hesaplarını, solar güneş paneli ihtiyaç tespitinde excel'de programlamıştım, örnek bir tablodan görüntü..

watt.jpg

Hımmmm tamam Atilla abi yarın tekrar bakarım motorun biraz ısınmasınız beklerim birde benim yeni aldığım dolabı denerim jeneratör ile,aslında dolabı şehir şebeke elektriğine taktığımda sorunsuz çalışıyor ama gündüz gözüyle bakarım bir daha.

atiladi' Alıntı:
Bazı ürünlerin enerji sarfiyatlarını bende Watt metre ile ölçerek bulmuştum, karavanda enerji tüketim hesaplarını, solar güneş paneli ihtiyaç tespitinde excel'de programlamıştım, örnek bir tablodan görüntü..
Atilla bey bu tablo güzel bir çalışma olmuş. Bunu enerji bölümünde tekrar paylaşırsan arada kaybolup gitmez, ne dersin?

Tekrar merhaba
Dün (cumartesi) fuardaydık hiç bir çalışma yapamadık
bugün güzel işler yaptık araba toparlanıyor herşeyi fotoğraflayamadım mesela sol taraf camı ters çevirdik zor oldu ama usta saolsun elinden her iş geliyor cam,sol çamurluk,sağ kapı altı çamurluk taşlamalar kaynak işi vardı tabi ben çıraklık yaptım yusuf usta yine sağlam bir çalışma yaptı ne kadar övsem az

14022010212.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR