orbay74' Alıntı:İyi bır cırak , ustanın maharetını artırır.
Kotu bır cırak, ustanın sabır tasını catlatır.
Uysa da soyledım uymasa da. ;D İçimden oyle geldı ne yapayım.
Bu izolasyon sistemi uygulanış tarzıyla kaplamaları daha doldurucu ve açık bırakmayııcı bir sıvama sistemi şeklinde görünüyor.Püskürtme sistemiyle ve izole edilecek alanları doldurma ve doldurduktan sonra donma sistemiyle en ufak boşluklara kadar nüfuz etme yeteneğine sahip.Video uygulamalarında bunu gördüm.İyi bir izolasyon.Fakat bu izolasyonun kullanılacağı alanlar ve mekanlar konusunda tereddütlerim var.Bu izolasyon çatı vb. yerlerde uygulanıyor görünümü verdi.Bu alanlar yaşam alanları dışındaki izolasyon alanları gibi gördüm.Yaşam alanları içerisinde kullanılacak malzemenin asbest vb. gibi solunuma karışmayan ve karıştığında alerjik ve kanserojen etkileri olmayan malzemeler olmaması gerki diye düşünürüm.Bu anlamda bu malzemenin kalite standartları iç mekan uygulamasında uygun mudur bilmem.Bekli bu konuda gerek firma yetkililerinden gerek uygulayıcılardan bir cevap gelebillir.Değerli Yusuf Bey kardeşim ve Yaşar Bey bu konuları mutlaka değerlendirmişlerdir.Malzemenin içeriği ve kullanım alanları,iç mekanda kullanılabillirliği konusunda bilgisi olanlar varsa lütfen cevaplasınllar.Uygulaması kolay ve izole ediciliği verimli görünen bu malzeme karavanda ne kadar sağlıklı olur(Sıhhat bakımından)...yaybek' Alıntı:Metin abi teşekkürler,araba bilindiği üzere 2.5 Ford otosan şase üzerine profil ızgara döşenmiş ve üzerine ahşap yapılmış arabanın alkoveni tamamıyle polyester tavan ve arka da polyester,sadece yanların bir kısmı alüminyum gofrajlı sac,içerisi karkas ızgara ve yalıtım olarak spreylap (sprey poliüretan) kullanmayı düşünüyoruz http://www.izobedel.com/maintr.html
polyester üzerine yani iç kısma marin kontra ve mobilya da kontradan yapacağız kısmet olursa,elimizden geldiğince hiçbir yeri es geçmiyoruz idare eder gibi bir laf olmuyor gerekiyor ise değişiyoruz masraf konusunda gerekli harcamayı yapıyoruz sonradan keşke şunuda değişse idik demeyecek kadar uğraşıyoruz bakalım sonuç nasıl olacak sizler beğenecekmisiniz.
Atilla bey bu tablo güzel bir çalışma olmuş. Bunu enerji bölümünde tekrar paylaşırsan arada kaybolup gitmez, ne dersin?atiladi' Alıntı:Bazı ürünlerin enerji sarfiyatlarını bende Watt metre ile ölçerek bulmuştum, karavanda enerji tüketim hesaplarını, solar güneş paneli ihtiyaç tespitinde excel'de programlamıştım, örnek bir tablodan görüntü..