Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,882
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

devam

23012010134.jpg

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

yusuf ustayı tutabilene aşkolsun
arabanın içinde ısınmayı çözdüğü yetmedi trumayı tamir ediyor

23012010140.jpg

Tabi yinede yardıma ihtiyacımız var trumanın bazı malzemeleri eksik
Atilla bey bir inceler yardımcı olursanız sevinirim
Fotoğraflar bugünlük bu kadardı zaten yapacak fazla bişeyde kalmadı arabada havanın düzelmesini bekliyoruz

23012010145.jpg

Yusuf, Truma konusunda sana faydalı olurmu bilmiyorum, gerekirse beraber soba üzerinde çalışırız...

TRUMA montaj.jpg

Truma plan.jpg

Atilla abi baca,yanmış gaz hortumu ve alev ayar çubuğu yok bunlara bir çare bulmamız lazım bu konuda sizden ve tüm dostlardan yardım lazım daha önce hiç bu cihazı görmedim parçaları nasıldır montajı nasıldır nelere dikkat etmelidir bimiyorum genel çalışma prensibi hakkında bilgim yok bu sebeple destek bekliyorum.
Birde bunu nereye koymamız lazım gaz çıkışı nereden olacak montaj yapıldığı yerde ısı yukarı çıkacağı için üstüne gelen yere mobilyaya alüminyum sac levha tarzı birşeymi yapmak lazım yanmaması için,merak ettiğim bir konuda iki tarafıda ısınıyor arkaya gelen kısmın ısısı ne oluyor nereye gidiyor yada arkaya zararı olurmu yada arkadaki ısıdan nasıl faydalanılır.

Yusuf, otomatik ateşleme vurmalı manyeto parçaları tamam mı, veya görebildiğin kadarıyla pilli-elektrikli manyetolumu....Benim ilk karavanındaki elektrikli manyetoluydu ve küçük kart benzeri birşeyi vardı çok hasarlıydı, alet toplandıkdan sonra ateşlemeyi yaptıramıyordum, tabi ozaman, şimdiki aklım olsaydı...

Atilla abi vurmalı manyatolu ilk zamanlar manyato çalışmadı biraz ayar yaptık şimdi güzel çakıyor yanma konusundada problem yok 4 kanallı yanma hazinesi var bir tanesi tek yanıyor diğer üç tanesi ayar düğmesini açınca açtıkca yükselerek yanıyor bu ayar düğmesinin vidaları var onları bayağı karıştırmışlar ben yanar vaziyette manuel ayarlayıp sonra vidalarını taktım sabitledim şimdi tamam oldu rahatlıkla yükseltip düşürüyorum kontrol için şimdilik tornavida kullanıyorum ;D

yusuf, arkaya giden ısının nasıl yönlendirildiğini sana resimde anlattım iyi incele...Soba zaten öne doğru çıkıntılı olduğu için üst tarafa mobilyaya zarar verecek bir durum olmuyor, daha önce kullandım biliyorum...Yanmış gaz hortumu dediğin bauhouse'da satılan kalın sipiral alüminyum boru....Alev ayar çubuğu dediğinde uzun bir çubuk..Yusuf, benim ilk karavandan sökdüğüm TRUMA soba komple bizim çiftlikde duruyor, hava ve yollar müsait olduğu zaman gerekirse gidip tüm parçalarını alırım, eksiklerini bir birinden kopyalarız, belki benimkininde çalışma zamanı gelmiştir...

Abi hava önemli değil Ahmet (Yasiko) abimiz var ;) ;D hem aracı test ederiz hem hoş sohbet olur gider alırız birgün ;) hem trumanın elimdeki parçalarını bayağı inceledim genel çalışma prensibini çözdüm diğer parçaları olmasa dahi yeni bir düzenekle o cihazı çalıştırabilirim mekanizmanın orjinal olması gerekmez önemli olan kasa sağlam olsun hurda bir katalitik soba düzeneyi buldukmu iş bitmiştir ;) üçbeş parça malzemeyle halleder çalışır hale getiririz.

Olur yusuf...anladığın kadarıyla sana pilot ateşleme lazım galiba, bunun için katalıtık parçalamaya gerek yok, pilot eleman tek olarak satılıyor zaten..

yusuf bey
benim j9 ile beraber verilen ve monte edilmemiş trumatik bir soba vemişlerdi sizinkine benziyor
fırsat olursa bir gün onada bakalım çalışacakmı.merak ediyorum
iyi akşamlar

Yusuf, yaşarın istediği oldu, tavanı kontrol için karavanın üstüne kar yağdı...

Dikkatini çekerim yusuf, hepsi aynı yerden bozuluyor, veya, sağlamken kullanıcı hataları oluyor, yakamayınca söküp kurcalıyorlar, süktüklerinide yerine takıp toplamıyorlar, parçalarıda kaybediyorlar, aynı sorunları olan bir sürü soba kalıyor elimizde..bir kaç güne kadar sanırın bir düzine çalışmayan Truma çıkacak sanırım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR