Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)
Yusuf Bey,Yaşar Bey yukarıdaki bu resim de iki sene önce başlanan "BENİM KARAVANIM" olmaya namzet Ducato'm. Garibim iki senedir karavan olmayı beklemekte.2004 model olduğundan bir müddet ÖTV açısından karavan olmamıştı.Fakat Temmuz 2009 itibariyle bu problem ortadan kalktı.Sıraiç dizayn ,kaplama ,aksesuar vs.de.Proje işi de ayrı tabii.Fakat iş oldukca nazlı ve yavaş yürüdü çalışılan atölyede.Buna da işin teknik aksaklıklar yanı diyorum.Burada amatör ruhun,işi benimsemenin,gayretin ve eli çabukluğun fonlsiyonu EHİL olma fonksiyonunun çok önünde olduğunu zikretmek gerek.Bu konuda bunları söylemekle yetineceğim .Şimdiye kadar olan ağır-aksak da olsa verilen hizmetin bu kadarıyla da olsa olumlu yönleriyle takdir edilecek kısmı da var elbette.Fakat çok ağır bir elden ilerleyen iş de gerçekten insanı usandırıyor .(Onun için Yusu'un bu amatör ruhunu ve profesyonelim diyenlere örnek olmasını diliyorum.)Bir amatör elinde kaynak makinesiyle aracın altında sırtı kaldırım taşında çalışırken, bir profesyonlin aracın altına eğilmekten erinmesi arasındaki paradoksu izah etmek mümkün değil.Demek ki bu bir düstur,Bir iş anlayışı,hevesi ve ahlakı vs. vs. vs....İşte işe saygı,emeğe,maddeye saygı,araca saygı vs. gibi birçok unsur devreye giriyor ki bunu da herkes sizin bildiğiniz gibi bilmeyebiliyor.Ben şahsen iyi yapılmış,içine ruhtan, amatörlükten bir nebze de olsa birşeyler katılmış emeklere her zaman saygı duymuşumdur.Buraya kadar yapılan işe de saygı ile bakarım eksiğiylle fazlasıyla.Yani herkesin hakkını sahibine vermenin bir gereklilik olduğuna inanırım.Fakat bu karavan peşinde bu aşamaya kadar koştuğum kilometrelerce yola,atölye ile evim arasında mekik dokumamı düşünüyorum da üzülüyorum.Bir iş bu kadar mı ağır ele alınır.Elbette herkesin bir çalışma eforu ve stili vardır.Buna da eyvallah.Fakat her halükarda iş fazla uzamamalı ve bıktırıcı,nefret ettirici olmamalı derim.Diyeceksiniz ki ağırsa çekil git oradan.Vallahi aracın açılan üstünün kapanıp biraz derlenip toplanmasıyla aracı çileli maceradan çekip alıp evimin önüne parkettim.Parkediş o parkediş.Merdiven montajı ,motorsiklet platformu vs. gibi bir dizi işler daha var yapılacak .Fakat gözüm kesmiyor götürmeye.Onun için uzun lafın kısası ne yapın yapın amatörce de olsa kendi söküğünüzü kendiniz dikmeye çalışın Yusuf Kardeş.Bu daha özlü,daha semereli,daha mükemmel,daha da saygıya değer bir iş olur.Hem de piyasayla uğraşmanın derdinden stresinden uzak bir muhabbet ve huzur sağlar.Yani paranız ,malınız heder olmaz.en azından yaptığınız işten zevk alır semeresinigörmekten haz duyarsınız.Şimdilik bu kadar...