Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,894
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

atiladi' Alıntı:
Yusuf, Elimde Hermetik LPG'ile çalışan bir Karavan sobası var, henüz satış ilanı vermedim, Yaşarla bir konuşun ilgisini çekerse iç dizaynı yapmadan önce ısıtmaya karar vermeniz iyi olur...
atilla bey saolun ben bu sistemi pek iyi bilmiyorum yusufun ısıtıcı mazotlu bugün çalıştırdık performansı beğendim ama ben pek anlamam tabiki ısıtıcı işinide her zaman olduğu gibi yusuf usta bilir

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

atiladi' Alıntı:
Fiberini sadece kenarlaramı döneceksiniz, yoksa tüm zemini fiberleyecekmisiniz.??
ustayla biraz önce konuştuğumda sadece kenarları dönücem dedi ama yarın sabah nasıl bir uygulama yapar bilmiyorum

atiladi' Alıntı:
Fiberini sadece kenarlaramı döneceksiniz, yoksa tüm zemini fiberleyecekmisiniz.??

Yusuf, sen bu aralar forumu takip etmekde gecikiyorsun, hafta arası çok güzel bir Eberspacher D1L Dizel vardı Gezenbilir ofroad'dan bir arkadaşa verdim, kaçırılmıyacak bir aletti Tam takımdı extradan çalışma zaman saatide vardı...
ne yapsın işten kafasını kaldırıp foruma girmeye vakit bulamıyor

Webasto 2 kw, Soba 3 Kw (10.440 btu), karavan büyük olduğundan sizin yeriniz müsaitdiye birde zaten iç tasarımı kendiniz yapacağınız için sobaya dizaynda yer ayarlama şansınız var diye söyledim..

Yusufa son uğradığımda bende sadece kenarlara dön dedim, ne kadar düz olsada zemindeki farklı yükseklikler yapar diye korktum..

atiladi' Alıntı:
Yusufa son uğradığımda bende sadece kenarlara dön dedim, ne kadar düz olsada zemindeki farklı yükseklikler yapar diye korktum..
evet sizin kenarlara dön dediğinizi söyledi muhtemelen sadece kenarlara dönecek
bu ara zemine mebran döşeyip üzerine kontra geçecek zemine ızgara döşemekten vazgeçtik bakalım farklı yükseklikler olacakmı

atiladi' Alıntı:
Webasto 2 kw, Soba 3 Kw (10.440 btu), karavan büyük olduğundan sizin yeriniz müsaitdiye birde zaten iç tasarımı kendiniz yapacağınız için sobaya dizaynda yer ayarlama şansınız var diye söyledim..
teşekkür ederim tabiki performansı iyiyse siz tavsiye ediyorsanız düşünülür
tabi yusuf ustanın fikri önemli ne düşünür bilmiyorum

Atilla abi sadece yanlara döneceğim polyesteri aslında amacım yan etekler kı9sa onları kurtarmak fabrikasyon hata var işte karavanın arkaya inen fiber kısa tutulmuş 5cm daha uzun olsa aşağı inse problem kalmayacak yanlardan inen su direk ahşaba iniyor buda zamanla o bölgeyi çürütmüş,biz bugün arkayı komple açtık çürük yerleri tamir edip önceden elimde olan polyester tabaka vardı benim banyoya döşediğim ondan 20cm eninde ve tüm arkayı kapatacak uzunlukta kesip içten aşağı doğru indirebildiğimiz kadar indirdik yanlardan süzülen su şimdi o parçadan süzülüp alt boşluğa inecek ahşaba zarar vermeyecek,sonrasındada yanlara polyester uyguladık o kenarlardaki ızgaralarıda kaplayacak şekilde,bugün ayrıca alkoven'deki çürüyen bir çıtayı çıkarmıştık onu yerine kesip koyduk ve polyester uyguladık bolca sürdüm işi şansa bırakmamak için çokda güzel oldu,alkovenin yanında bir çatlak vardı orayo iyice zımparalayıp içeriden 3 kat cam elyafı koyup polyesterledik o problemide çözdük dışarıdan su alacak hiçbir yer kalmadı gibi yağmurda tam zamanında yağdı test etme imkanımız olacak bakalım poliüretan sprey köpük izolasyon uygulamaya adım adım yaklaşıyoruz,sonuç iyi olacak ümid ediyoruz.

:smiley: Ellerine saglik yusuf bey harika gidiyor .... Bu yaptigin is gercekten zor.

yaşar bey karavanınızı emin ellere teslim etmenin keyfini yaşadığınızı görür gibiyim
bende karavanımı alınca yusuf beyin yanında soluğu aldım.tavsiyelerini aldım halada almaya devam ediyorum.
karavancılık virüsünü bize şırınga etmenin maliyetine katlanmak zorunda.
tekrar hayırlı olsun karavanınız.tamir bir gün bitecek ve inşaallah uygun bulursanız beraber nice gezilere katılacagız.
iyi akşamlar

sukret' Alıntı:
yaşar bey karavanınızı emin ellere teslim etmenin keyfini yaşadığınızı görür gibiyim
bende karavanımı alınca yusuf beyin yanında soluğu aldım.tavsiyelerini aldım halada almaya devam ediyorum.
karavancılık virüsünü bize şırınga etmenin maliyetine katlanmak zorunda.
tekrar hayırlı olsun karavanınız.tamir bir gün bitecek ve inşaallah uygun bulursanız beraber nice gezilere katılacagız.
iyi akşamlar
teşekkür ederim inşallah bitince gezilere katılabiliriz
iyi akşamlar

ben gezmeyi çok severim yusuf ustayla gezi fotoğraflarımızdan yavaş yavaş siteye koymaya başlayayım

terkos3 (8).jpg

yayiyayayu' Alıntı:
evet sizin kenarlara dön dediğinizi söyledi muhtemelen sadece kenarlara dönecek
bu ara zemine mebran döşeyip üzerine kontra geçecek zemine ızgara döşemekten vazgeçtik bakalım farklı yükseklikler olacakmı

zemine sakın mebran döşemeyin, yatarken zift solursunuz...
niye mebran kullanıyorsunuzki, ne gerek var

yayiyayayu' Alıntı:
teşekkür ederim inşallah bitince gezilere katılabiliriz iyi akşamlar
ben gezmeyi çok severim yusuf ustayla gezi fotoğraflarımızdan yavaş yavaş siteye koymaya başlayayım

Vay Yaşar usta ne keyifli idi o günler tamamıyle manuel takılırdık hiçbir techizat olmadan bir kara çaydanlık,taşların üstüne koyduğumuz tel bir ızgara ve oltalarımız yakaladığımız turna balıklarını pişirirdik şimdi ise alkovenlimi olsun dolap 3 sistemmi olsun vb.tırmalıyoruz ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR