Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,899
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Aracı en iyi tanıyan en doğru kararı verir.
Ben görüntü estetiği açısından görüşümü belirttim.

Etiketler

Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Yusuf sabit camın yerine dışarı doğru açılan camlı lumboz taksan bence daha doğru olacak

Levent abi oraya göre lumbuz ve hatch fiyatları inanılmaz fiyatta gerek yok dedik sabit cam zaten aydınlatmayı sağlayacak yana açacağımız havalandırmada ihtiyaca göre açılıp kapatılır olur biter dedik bu haliyle takmak daha kolay ve zahmetsiz olacak.

Yusuf, Havalandırma hem içden hem dışdan açılıyor, Nasıl Kilitlenecek.?

Yusuf bey,sinek teli takma imkanı yoksa o lombozu havalandırma olarak kullanamazsınız.doğadaki tüm sivrisinekler oradan karavana hücum ederler.bir çare düşünün. ;)

Sami abi tavsiyeniz için teşekkürler önerinizi dikkate alacağız,aklımızda olan birşey sineklik meselesi olmadan olmaz illaki bir çözümümüz olacak.

Hafta sonunu İndigo ile geçireceğiz :D bakalım ne kadar iş bitireceğiz gerçi hava tahmin raporlarına göre yağmur geliyor ama bu işimizede gelecek bu vesile ile kaçakları tesbit ediyoruz,işi şansa bırakmamak lazım dışarıda az bir işimiz kaldı yanlardaki çıtaların tamamını söktük sonradan nasıl montajını yapacağız bilemiyorum vidalayıp ileride çürüyecek vidadan içeri su girmesinden kaynaklanan çürümeler olmasın istiyoruz ama o çıtalarıda takmamız lazım ben çıtaları vida değilde vida yerine perçim ile takayım hatta matkapla delip deliğe önce mastik doldurup sonra perçimini atmak istiyorum ama Yaşar abi bunun çok sağlıklı olmayacağını söylüyor (Dayson mastik ve perçim) ??? sizlerden bu konuda yardım istiyorum bize bir fikir verirseniz seviniriz,Yarın aldığımız o havalandırma lumbuz'un montajınıda yapacağız önceden yapmada fayda su kaçağı varsa tesbiti kolay olur.

Yusuf kardesım.
yapıstırma ıcın sılıkon esaslı yapıstırıcı kullanmasan ıyı olur . kuruduktan sonra bıle elastıkıyetı devam edıyor. patex 600 daha elverıslı olur. percınler uzerıne pense veya yankeskı ıle iz yapmakta da fayda olabılır. kolay gelsın.

yaşar bey karavanınız hayırlı olsun
yusuf bey sizede kolay gelsin
eski karavan tamir sıralamasına benim j9 uda kaydetmenizi istirham ediyorum
selam ve saygılarımı lütfen kabul ediniz

Dayson mastik poliurethan esasli ve cok saglam bir malzeme. uygulamada ve kullanimda sorun olmaz ve yillarca dayanir. hatta karavanin omrunden daha uzun omurludur. ben daysonu yapistirma islerinde kullaniyorum. kose citalarinda da cok basarili fakat daha sonra herhangi bir fiziksel hasar durumunda o citaya mudahale etmek isterseniz sokmek cok zahmetli ve sokulurken cevresi hasar goruyor. poliurethen yerine permagon macunu kullanmayi dusunurmusunuz? kesin izalasyon saglar, her zaman yumusak kalir ve cok kolay sokulebilir. Avrupa karavanlarda da kullanilan malzeme saniyorum permagon macunu.

Yusuf, Elimde Hermetik LPG'ile çalışan bir Karavan sobası var, henüz satış ilanı vermedim, Yaşarla bir konuşun ilgisini çekerse iç dizaynı yapmadan önce ısıtmaya karar vermeniz iyi olur...

Hermetik karavan LPG Sobası.jpg

orbay74' Alıntı:
Yusuf kardesım.
yapıstırma ıcın sılıkon esaslı yapıstırıcı kullanmasan ıyı olur . kuruduktan sonra bıle elastıkıyetı devam edıyor. patex 600 daha elverıslı olur. percınler uzerıne pense veya yankeskı ıle iz yapmakta da fayda olabılır. kolay gelsın.
Mehmet abi dayson mastiği yapıştırmadan ziyade dolgu ve sızdırmazlık olarak kullanıyorum çok güçlü bir yapıştırma özelliği var,perçimleri sonra arkasına bir demir tutup iyice eziyorum çekiç ile ve m<stikliyorımki sızıntı olmasın diye.

sukret' Alıntı:
yaşar bey karavanınız hayırlı olsun,yusuf bey sizede kolay gelsin,eski karavan tamir sıralamasına benim j9 uda kaydetmenizi istirham ediyorum,selam ve saygılarımı lütfen kabul ediniz

Şükret bey teşekkürler karavan yapımı konusunda bu kadar çabuk bu işin elime yapışacağını hiç hesap etmemişdim ;D sanırım bu gidişle mesleğide bırakacağız işler iyice sarpasarıyor ;) böyle giderse sanayide bir dükkan kiralayacağız zira mahalleli çok fazla sabredemeyecek ??? bizde rahat rahat tadilatlarımızı yaparız hep beraber,ne yapalım madem adımız ustaya çıktı ;D yaparız artık birşeyler nüfusumuzu kullanıp arada bir sıraya sokarız sizin aracı ;D

atiladi' Alıntı:
Yusuf, Elimde Hermetik LPG'ile çalışan bir Karavan sobası var, henüz satış ilanı vermedim, Yaşarla bir konuşun ilgisini çekerse iç dizaynı yapmadan önce ısıtmaya karar vermeniz iyi olur...

Atilla abi bugün bayağı çalıştık yazınızı geç gördüm gerçi Yaşar abi mazotlu ısıtıcı düşünüyordu ama bakalım onuda önümüzdeki sezon takmayı planlıyordu bir konuşalım belki karar değişir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.