Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 291
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,081
Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Teşekkür ederim Seval Hanım. Henüz ikinci günü bile tamamlayamadım. Sizin de İspanya yazılarınızı çok beğenmiştim.

Etiketler

Casa Batllo'nun içinde de hiç bir yerin köşesi yok. Kapılar, pencereler hatta ducarlar bile yuvarlak hatlarda.

DSC04869 (Large).JPG

DSC04839 (Large).JPG

DSC04838 (Large).JPG

DSC04844 (Large).JPG

DSC04860 (Large).JPG

Bu balkondan bakınca bizim otel de gözüküyor. Sağdan ikinci binanın beşinci katında kaldık.Yaz akşamları bu binanın terasında canlı müzik yapılırmış. Bizim daireden beleş olarak dinleniyormuş. Ama kışın malesef yoktu.

DSC04909 (Large).JPG

DSC04911 (Large).JPG

DSC04913 (Large).JPG

DSC04918 (Large).JPG

DSC04919 (Large).JPG

Casa Batllo'nun sadece birinci katı ve teras katı ziyarete açık.Ama binanın kat araları bile ayrı bir sanat eseri.

DSC04927 (Large).JPG

DSC04928 (Large).JPG

DSC04930 (Large).JPG

DSC04933 (Large).JPG

DSC04945 (Large).JPG

Bunlar da çatıdan. Çatının bir ejderha olduğunu daha önce anlatmıştım.Çatıdan tam görüntü alınamadığı için ilk fotoyu netten aldım. Diğerleri bizim.

CasaBatllo.jpg

DSC04968 (Large).JPG

DSC04964 (Large).JPG

DSC04971 (Large).JPG

Gece ışıklandırılmış hali de oldukça güzeldi. Her gece zevkle izledik.

DSC05700 (Large).JPG

DSC05699 (Large).JPG

DSC05701 (Large).JPG

IMG_0469 (Large).JPG

Casa Batllo'nın yanında "Uyumsuzluklar Bloğu" nun bir başka üyesi olan ve onun popülerliği altında ikinci plana düşmüş bir bina daha var. Özellikle pencere ve balkon süslemeleri çok güzel.CASA AMATLLER: Josep Puig i Cadafalch tarafından tasarlanmıştır. Casa Batllo ve Casa Lleo Morera ile Barselona’nın en ünlü üç binasından biridir.Aslında Antoni Amatller için 1898 – 1900 arasında inşa edilmiştir. Katalan tarzı bir konak olan Casa Amatller’in inşasında Alman elementleri de kullanılmıştır. Binanın giriş katında bir sergi vardır ve giriş ücretsizdir

4SC04157 (Large).JPG

4SC04158 (Large).JPG

DSC04834 (Large).JPG

DSC04478 (Large).JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

SON KONULAR

Geri