Fikir Imecesi Yapsak, Ducato 12m3 Panelvan Hemencecik Motokaravan Oluverse

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan leyla-t Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,868

Etiketler

dus.PNG

Bu duş bizim karavanda devamlı yanımızdadır. Kampdışı konaklamalarda arasıra kullanırız. Duş yerimiz arka iki kapıyı açarak ve birde perde takarak oluşur. Duşu yukarıya asarak oldukça rahat duş almak mümkün. Ben şimdiye kadar bir kaç tanesini bozduğum için devamlı kullanacak bir çözüm değil diyebilirim.

Aşağıdaki resimde gördüğümüz duş daha sağlam ve kullanışlı. Bidonu aluminyum veya paslanmaz metalden ince ve geniş yapılmış ve siyaha boyanmış olsa su daha çabuk ısınır. Veya suyu kendimiz ısıtabiliriz. Bizim karavanda bu sistemde var. Bu yıl yapacağımız Türkiye gezisinde bidonu metalden yaptırmayı düşünüyorum.
dus2.PNG

Aşağıdaki linkte gördüğümüz solar duşu su musluğu olan yerlerde kullanılmak için yapılmış. Musluktan gelen bir hortum bu duşa bağlanarak dolduruluyor.

Solardusche / Gartendusche basic 20L

Son düzenleme:

Aslında basit ama biraz maharet isteyen bir çözüm daha var

SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Motokaravanımın dışına uygun bir yere takacagım bu kit sayesinde ,dışarıdaki duş ihtiyaçlarımızı araç da bulunan sıcak ve soğuk su tesisatıdan paralel bağlantı ile ,yukarıda linkini verdigim çadır duşa kabin sayesinde çok daha işlevsel ve pratik olacak.
Duş sifonun 5 mt .uzunlugu var başka amaçlar içinde kullanılabilecek ayrıca.

20160320_160242.jpg

20160320_160532.jpg

Bence çözüm üretirken ihtiyaçlardan yola çıkılmalı. Eğer güneşin bol olduğu yaz aylarında sıcak su istiyorsak birçok alternatif olabilir. Ama benim görüşüm, karavandaki sistemlerin 4 mevsim her ihtiyaç duyduğumuzda kullanılabilir olması gerektiği şeklinde.

Mesela bu ürün tam bir karavan kombisi: Welcome to Alde UK

Bir şey yapılacaksa bir seferde ve tam yapılmalı. Yoksa banyo için ocakta 2lt su ısıtıp kovada ılıtarak eski usul maşrapa ya da/portatif dalgıç pompalı duş başlığı sistemi bence 4 mevsim kullanılabilecek en basit, en ucuz ve en güvenilir çözüm :smiley:

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Ben evye ye giden hatta bir T baglamistim. T den arac disinda dus alma imkani oluyordu. Ama bu cozum gecici ve yaz icin. 2-3 gunde bir kampa ugrarim derseniz ancak ise yariyor.

Sn Aka, Sn Murat Erdoğan. Ayrı bir su ısıtıcı almadan sorun çözmeyi planlarken, gruptan birinin bulduğu lpg/doğalgaz sobasının karavanda kullanılabileceği teyidini üreticisi Eca 'dan aldım. Madem lpg soba oluyor, kombi neden olmasın deyip lpgli kombi kullanamaz mıyım? Sanırım karavan için kullanılan lpgli kombilerden mantık olarak çok farklı değildir.

Mrb, Bana göre karavanda en önemli şey Enerjidir, başta buz dolabı, su, aydınlatma vs, dolayısıyla enerji tüketimi en az ve doğru hesaplanmış ürünler kullanmak zorundayız, bahsettiğiniz kombi, ateşleme sistemi, sirkülasyon pompası ve temiz hava fanı ile en az 2 buzdolabı kadar enerji harcayacak bir alettir, dolayısıyla bence uygun değil.
Ayrıca eca dan teyidini aldığınız lpg ve doğalgaz sobaları farklı şeylerdir, yani lpg sobası ve doğalgaz sobası yapıları gereği birbirlerinden farklı cihazlardır. size her ikisi ilede sorunsuz çalışır deselerde itibar etmeyiniz. forunda ısınma bölümünde bu konu detaylı anlatıldı.
Önce ihtiyaçlarınızı netleştirin sonra kesin çözüme gidin derim, örnek, kaç günde bir duş, kaç günlük yada haftalık kış gezileri vs.

Gene devam edeyim, araç dışında duş düşünmeyiniz, ha olmazmı tabiki olur, fakat şöyle bir durum var, yaz yada kış olayını geçtim, uzun süre araç kullandınız yerine göre terlediniz, cam açtınız , yolun tüm tozunu yediniz, adam gibi park alanı bulana kadar havada karardı, hatta diyelimki saat gece 11-12 oldu, ( başıma çok geldi ) , vede havada serin. ama illaki duş almak zorundasınız, hadi buyrun.

Merak eden arkadaşlar için. İlk yaptığım boylerim buydu, 17 LT , ve suyu 24 saate yakın sıcak tutardı. sadece bu resim kalmış.

boyl.jpg

Mesela bu ürün tam bir karavan kombisi: Welcome to Alde UK

Bir şey yapılacaksa bir seferde ve tam yapılmalı. Yoksa banyo için ocakta 2lt su ısıtıp kovada ılıtarak eski usul maşrapa ya da/portatif dalgıç pompalı duş başlığı sistemi bence 4 mevsim kullanılabilecek en basit, en ucuz ve en güvenilir çözüm :smiley:

Sn trek71 sorumun tam cevabı olmuş ama 2000 gbp :( benim boyumu aşar

Şöyle soralım o zaman: her şey için yaklaşık bütçe nedir? Bu işler köfte-ekmek meselesi malum

Şöyle soralım o zaman: her şey için yaklaşık bütçe nedir? Bu işler köfte-ekmek meselesi malum

Sn trek71 hazırlar 15.000 -50.000 tl arasında bir yelpazede, kendin yaptırmanın zaman zaman maliyeti 1/4 ine düşürülebildiğine göre 10 -15 bin arası bir masrafla ortalama bir araç yapılabilir gibi geliyor. Hoş ebdeki heasnın çarşıya uymayacağını zorunlu trafik sigortasında gördük.
Eğer kalem kalem dökün bir bakalım derseniz olmazsa olmazlarım ve hiç istemediklerim gibi bir listem var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR