Fikir Imecesi Yapsak, Ducato 12m3 Panelvan Hemencecik Motokaravan Oluverse

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan leyla-t Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,830

Etiketler
arka kapı.jpg
arkakapı2.jpg

Benim karavanda 35 litrelik LPG tanki var,gaz olarak sohben ve ocakta kullanıyorum.Gazi tam tanka doldurmuyorum.Tahminen 20 litre dolduruyorum uzun süre kullanıyorum.Gaz almada mazot alırken problemsiz dolum yaptırıyorum.Isıtmada araçta vebosto kullanıyorum.^3000 metre yükseklikte konakladım hiç bir problem yaşamadım.yakıt mazot depodan.kar ve buz ortam.Yüksekte kullanmak için yükseklik kiti takılması gerekiyor.Ben taktırmıştım.Kesinlikle tavsiyemdir.Ben karavanı kışında kullanmaktayım.Güneş enerjisi 3*150 lık panel ve 90 amper 3 akü bulunmakta.
imalat demir karavan tarafından yapılmıştır. 7500 km yol yaptım hiç bir sorun şimdilik yok.Selamlar.

Benim karavanda 35 litrelik LPG tanki var,gaz olarak sohben ve ocakta kullanıyorum.Gazi tam tanka doldurmuyorum.Tahminen 20 litre dolduruyorum uzun süre kullanıyorum.Gaz almada mazot alırken problemsiz dolum yaptırıyorum.Isıtmada araçta vebosto kullanıyorum.^3000 metre yükseklikte konakladım hiç bir problem yaşamadım.yakıt mazot depodan.kar ve buz ortam.Yüksekte kullanmak için yükseklik kiti takılması gerekiyor.Ben taktırmıştım.Kesinlikle tavsiyemdir.Ben karavanı kışında kullanmaktayım.Güneş enerjisi 3*150 lık panel ve 90 amper 3 akü bulunmakta.
imalat demir karavan tarafından yapılmıştır. 7500 km yol yaptım hiç bir sorun şimdilik yok.Selamlar.
Sn Niyazi Zorlu, güle güle kullanın, çok güzel görünüyor. Banyo bölümü bulanık çıkmış şofbeni tam göremedim. Markası, modeli nedir? Sorunsuz kullanabiliyor musunuz? Buzdolabınız 3 sistem mi? Enerji yetiyor mu?

Sofben banyoda değil.sofben yatak altı bağajda.buzdolaba 12 volt 110 litre manisa uzman sogutma yapımı UZMAN SOĞUTMA SANAYİ benim için yeterli oluyor.Benim kış kullanımda dahi enerji yeterli oluyor.kar yağarken panelle kapanmadıği sürece enerji üretiyor.

Eberspächer (Eberşpeher ya da Eebaşpehher diye telaffuzu uygundur) için yüksek irtifa kiti mevcut. Son baktığımda Webasto için yoktu. Yüksek irtifa olayı biraz da dış ortam ısısına bağlı sanırım. Her zaman problem olmuyor. Ama yüksek irtifa kiti ile zaten sorun yok.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Eğer Truma lpg Soba ve eberspacher arasında kalsam,Trumayi tercih ederdim,çünkü mazotlu isiticilarda mazot pompasınin tık tık sesi zamanla rahatsızlık verebilir

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Soğuk geceler o tık-tıklar ninni gibi geliyor. Tabii bir hata yapıp doğrudan yatağın altına monte edilmezse :smiley:

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Eperspacher cikisina egzoz susturucusu da takabiliyorsunuz. Sesi azaltiyor. Mumessili Acsa otomotiv orjinal susturucu getiriyor mu bilmiyorum.

Ben yüksek irtifa kiti vebosto kullanıyorum.Hiç bir sorun yok,gayet memnunum.Kit hava akişini düzenliyor.Plus ayarda gerçekten harika.Mazotta çok az yakmaktadır.

Sofben banyoda değil.sofben yatak altı bağajda.buzdolaba 12 volt 110 litre manisa uzman sogutma yapımı UZMAN SOĞUTMA SANAYİ benim için yeterli oluyor.Benim kış kullanımda dahi enerji yeterli oluyor.kar yağarken panelle kapanmadıği sürece enerji üretiyor.
Niyazi Bey sanırım emniyet için bagajda. Markasını ve modelini merak ettim. hele birde fotoğrafı varsa çok memnun olurum

Eğer Truma lpg Soba ve eberspacher arasında kalsam,Trumayi tercih ederdim,çünkü mazotlu isiticilarda mazot pompasınin tık tık sesi zamanla rahatsızlık verebilir

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şimdilik favorim truma ama ekonomim lpg sobayı dene diyor:rolleyes:

Ben şu an kars ta yaşıyorum ve karsın rakımı 1800 metre. hiç sıkıntı çıkmadı. mazot donmaması için depoyu içeri taktırmıştım (lavabonun altına)pompada içerde idi. ses rahatsız etmeye başlayınca pompayı yalıtım için konulan duvar içindeki strapor un içini oyarak oraya hapsettim. ses %80 azaldı arasıra duyuyorum.

Benim vebosto mutfak tezgah altında hiç bir sorun yok.Ses çok az hissediliyor.ben 2500-3000 rakımda yükseklik kiti ile hiç sorun yaşamadım.

Elektrik konusunda, dışarıdan takviyesiz solar sistem ile ihtiyaçlarınızı(Aydınlatma-TV-Buzdolabı-alarm(LPG)-invertor 12-220 bilgisayar karşılayabilirsiniz.Resimdeki enerji kontrol ünitesi tüm karavanın elektrik sistemine aittir.Yinede dışarıdan alma ihtiyacı olursa tesisat işlemini yaptırın.İlgili sistem 15 m3 citroen paneldir.Karavan yapım aşamalarında delme-kesme v.b uygulamalarda tecrübeli kişilerin önerilerini dikkate alıp,çaşıltığınız ustalara nezaret edin.

krvnpano.jpg

karavan elektrik.JPG

karavan001.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR