Fikir Imecesi Yapsak, Ducato 12m3 Panelvan Hemencecik Motokaravan Oluverse

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan leyla-t Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,793
Ben başlıktan sanki aracınız hazır gibi algılamıştım. Bir araç varsa 3 hafta kadar önce ya gezenbilir ya da tr kamp karavan facebook sayfasında yanılmıyorsam moda karavanın epey ithal malzeme ile 20.000tl'ye anahtar teslim yaptığı duyurulmuştu. Bir kontrol etmekte fayda var.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Etiketler
Ben başlıktan sanki aracınız hazır gibi algılamıştım. Bir araç varsa 3 hafta kadar önce ya gezenbilir ya da tr kamp karavan facebook sayfasında yanılmıyorsam moda karavanın epey ithal malzeme ile 20.000tl'ye anahtar teslim yaptığı duyurulmuştu. Bir kontrol etmekte fayda var.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
40000 diye hatırlıyorum geçenlerde bi konuda vardı bakmak gerek..40 bin çok para..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

40000 tl imiş içerik baya geniş..

Sn Emperor03 , listeyi göremedim ama 40.000 tl çok yüksek. Benim ilk karavanım olacak o yüzden biraz kendi isteğime göre olsun, yaşadıkça anlar 2. yi daha iyi yaptırabilirim gibi geliyor. Şimdilik kafamda netleşmeyen tek şey ısıtma ve soğutma işi. hem ortam hem su birlikte olsun dedik, fazla pahalı oldu. 2 enerji kaynağı olacak,1. güneş panelleri 2. lpg. Bu iki kaynakta ısıtma ve soğutmada kullanılabilen kaynaklar. Sanki bir zihni sinir projesine ihtiyacım var gibi.

MODA KARAVAN 2016 YILI KARAVAN ÜRETİM PAKET FİYATI

1 : DOMETİC WAECO MARKA 12 V CR-110 LT KAPASİTELİ ORJİNAL BUZDOLAP

2 : DOMETİC MARKA ORJİNAL KARAVAN CAMLARI 2 ADET ( OTURMA ALANI VE SÜRGÜ KAPI )

3 : DOMETİC MARKA KASETLİ WC 12 V

4 : DOMETİC MARKA YATAK ODASI YAN CAMI 1 ADET 500 X 350 ÖLÇÜSÜNDE

5 : DOMETİC MARKA EVYE -OCAK CAM KAPAKLI SET

6 : PC 100 KONTROL PANELİ 16 AMPER ŞARJLI SİSTEM

7 : DOMETİC MARKA 2 ADET 400 x 400 TAVAN HAVALANDIRMASI

8 : DOMETİC MARKA 28 x 28 WC BANYO HAVALANDIRMASI

9 : ORJİNAL SU GİRİŞİ KİLİTLİ KAPAKLI

10 : ORJİNAL 220 ELEKTİRİK GİRİŞİ KAPAKLI ( 2 MT ARA UZATMA APARATI İLE BİRLİKTE )

11 : ORJİNAL AVRUPA DIŞ DUŞ SETİ KAPAKLI SET

12 : 12 V 19 İNÇ LED TV

13 : 12 V KOMPLE LED AYDINLATMALAR

14 : 12 V AVRUPA DIŞ AYDINLATMA

15 : ISITMA SİSTEMİ ALMAN ÜRÜNÜ EBERSPACHER D2 MODELİ DİZEL ORTAM ISITICI

16 : DOMETİC MARKA 7 LT KAPASİTELİ HİDROFOR SU POMPASI

17 : WC BANYO KABİNİ ÖZEL ÜRETİM LAVABO SIRT DUVARLARI BANYO DOLAP KASETLİ WC ALANI DUŞ

TEKNESİ ÖZEL ÜRETİM BEYAZ FİBER KALIPTIR

18 : 150 WATT GÜNEŞ ENERJİ PANELİ VE DİJİTAL ŞARJ REGÜLATÖR

19 : 2 ADET BB BATARYA YAŞAM AKÜSÜ TOPLAM 200 AMPER

20 : 1000 WATT İNVERTÖR

21 : 2 ADET DÖNERLİ KOLTUK VE ARACIN TEKSTİL RENGİNDE KAPLANMASI

22 : RUHSAT PLAN PROJE VE MUYANE İŞLEMLERİ

23 : 1.SINIF MARİN KAVAK KONTRA ÜZERİNE SEÇİLEN RENKTE LAMİNANT BASKI İLE ARACIN KOMPLE MOBİLYA VE UYGULAMA İŞÇİLİĞİ

24 : KOMPLE TEKSTİL AKSAMI

25 : 150 LT TEMİZ SU DEPOSU

26 : 130 LT ŞASEYE UYGULAMALI ATIK SU DEPOSU

27 : ÖZEL ISI VE SES YALITIM MALZEMESİNDEN KOMPLE ARAÇ İÇİ YALITIM

28 : ZEMİNDE 1. SINIF AQUA PARKE

TOPLAM TUTAR : 40,000 TL

MODA KARAVAN
İSTANBUL / KARTAL
0533 700 23 48
0532 450 78 663
0216 661 60 59

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sn Emperor03 , listeyi göremedim ama 40.000 tl çok yüksek. Benim ilk karavanım olacak o yüzden biraz kendi isteğime göre olsun, yaşadıkça anlar 2. yi daha iyi yaptırabilirim gibi geliyor. Şimdilik kafamda netleşmeyen tek şey ısıtma ve soğutma işi. hem ortam hem su birlikte olsun dedik, fazla pahalı oldu. 2 enerji kaynağı olacak,1. güneş panelleri 2. lpg. Bu iki kaynakta ısıtma ve soğutmada kullanılabilen kaynaklar. Sanki bir zihni sinir projesine ihtiyacım var gibi.
Listeyi buldum.40bin bencede çok fazla ama kullanılan malzemeler kaliteli.işçilik boyutuda memnuniyet verici duruyor yaptıran arkadaşlar olmuş.bütçeye uygun olmayınca kıymeti yok.bahsettiğiniz fiyata size yetecek bir donanıma sahip olursunuz umarım.

Isitma ve sogutma cok ta problem degil cunku secenekler cok fazla degil;
1-Isitma ya mazotlu isitici eperspacher-webasto olacak ya da truma gazli. Bu iki secenege vereceginiz paraya acimayin cunku icerde uyurken isinacaksiniz. Baska seceneklere bakmak gereksiz.
2-Banyo icin sicak su ne kadar gerekli ? Olmazsa olmaz mi acaba? Surekli yasamayacaksaniz gereksiz bence.
3- Sogutmayi unutun. Klima isterseniz tek secenek yaninizda jenerator tasimaniz gerekir. Bunun yerine havalandirmayi onemseyin. Hava sirkulasyonu icin karsilikle pencereler ise yarar.
Isitma ve havalandirmaya harcayacaginiz paranin karsiligini iyi ekipmanla alirsiniz.

Son düzenleme:

Araçların içi duvar gibi düz olmadığından mobilya imalatında malzeme ne kadar tutuyorsa bir o kadar da işçilik tutuyor. ama benim elimden iş gelir kendim yaparım montajı dediğinizde fiyat baya değişiyor. ben mutfak dolabı gibi düz yaptırıp araç içi montajını kendim yaptım yarı yarıya mal oldu.

Mrb, Bana göre karavanda en önemli şey Enerjidir, başta buz dolabı, su, aydınlatma vs, dolayısıyla enerji tüketimi en az ve doğru hesaplanmış ürünler kullanmak zorundayız, bahsettiğiniz kombi, ateşleme sistemi, sirkülasyon pompası ve temiz hava fanı ile en az 2 buzdolabı kadar enerji harcayacak bir alettir, dolayısıyla bence uygun değil.
Ayrıca eca dan teyidini aldığınız lpg ve doğalgaz sobaları farklı şeylerdir, yani lpg sobası ve doğalgaz sobası yapıları gereği birbirlerinden farklı cihazlardır. size her ikisi ilede sorunsuz çalışır deselerde itibar etmeyiniz. forunda ısınma bölümünde bu konu detaylı anlatıldı.
Önce ihtiyaçlarınızı netleştirin sonra kesin çözüme gidin derim, örnek, kaç günde bir duş, kaç günlük yada haftalık kış gezileri vs.
Sn Aka ECA nın ürünü 2 tip. Aynı ürünü 2 amaçla da kullanabileceğimi söylemediler. Eskileri epeydir okuyorum. Baca sistemleri. havalandırmaları farklı. Lpg aşağı çöküyor, doğalgaz yukarı çıkıyor. Hatta okumdan ve Mehmet Bey le telefonda uzun uzun konuşmadan LPG nin güvenliğe hiç inanmamıştım. Duş almak benim için çok önemli, kış olsa da bu her gün olacaktır, sıcak ortam ve sıcak su kaçınılmaz oluyor. Aynen sizin söylediğiniz gibi kan ter içinde kal sonra duş alama :mad: Ben uzun sonbahar dahil hatta tüm kış niyetliyim.

Isitma ve sogutma cok ta problem degil cunku secenekler cok fazla degil;
1-Isitma ya mazotlu isitici eperspacher-webasto olacak ya da truma gazli. Bu iki secenege vereceginiz paraya acimayin cunku icerde uyurken isinacaksiniz. Baska seceneklere bakmak gereksiz.
2-Banyo icin sicak su ne kadar gerekli ? Olmazsa olmaz mi acaba? Surekli yasamayacaksaniz gereksiz bence.
3- Sogutmayi unutun. Klima isterseniz tek secenek yaninizda jenerator tasimaniz gerekir. Bunun yerine havalandirmayi onemseyin. Hava sirkulasyonu icin karsilikle pencereler ise yarar.
Isitma ve havalandirmaya harcayacaginiz paranin karsiligini iyi ekipmanla alirsiniz.
Sn Bartek,
1) Isıtma webastolar yüksek rakımda çalışmadığı için vazgeçtim. beğendiğim truma lpgli 800 euro civarı. eğer hala kaldıysa Zafer Bey in bulduğu Eca lpg sobayı alacağım 1/5 fiyatına. Oldu oldu, olmadı donarak sıcak evime dönerim ;) Sobanın kötü özelliği hareket halindeyken kullanılamaması.
2 )Sürekli yaşamayı hedefliyorum:smiley:
3) Klima kesinlikle istemiyorum zaten alerjim var. Açık hava tutkunuyum evde bile kışın pencere sürekli açık olur. Havalandırmayla ilgili hala netleşemedim. Hem aydınlık hem havadar istediğim için pencerem bol olacak. Güvenlik nedeniyle açık bırakamayacaksam ne olacak. Aslında aldığım arabanın sahibi hırsızlığa karşı arka camlara demir taktırmış. Hepsine öyle mi yaptırsam diye düşünmüyor değilim. Birazda fotoğrafını çeker yüklerim.

Araçların içi duvar gibi düz olmadığından mobilya imalatında malzeme ne kadar tutuyorsa bir o kadar da işçilik tutuyor. ama benim elimden iş gelir kendim yaparım montajı dediğinizde fiyat baya değişiyor. ben mutfak dolabı gibi düz yaptırıp araç içi montajını kendim yaptım yarı yarıya mal oldu.
Sn msh
Çok haklısınız. Cihangirde kızımın evine kargacık burgacık yerlere dolap vs bulamayıp düşer kapaklı ayakkabılık ilk ürününm olarak başlayıp, banyo dolapları kirli sepeti, cam kapaklı ecza doalbı derken bir baktım mobilyacı olmuşum. O yüzden korkum yok.

ısınma için bende ismini teleffuz edemediğim d2 modeli var. bir saat önce çalıştırdım gayet iyi çalışıyor. işyerinin önünde rakım 1800 metre

Listeyi buldum.40bin bencede çok fazla ama kullanılan malzemeler kaliteli.işçilik boyutuda memnuniyet verici duruyor yaptıran arkadaşlar olmuş.bütçeye uygun olmayınca kıymeti yok.bahsettiğiniz fiyata size yetecek bir donanıma sahip olursunuz umarım.
Çok teşekkürler Sn emperor03.
Uğraşıp listeyi bulmuşsunuz. Liste gerçekten kaliteli ürünlerden oluşmuş. Hem bütçemi aşıyor hem beklentilerimi aşıyor. Her işi kendi yapmaya alışkın biri olarak üstesinden gelirim gibi geliyor.

ismini bir türlü söylemeyi beceremiyorum. Eberspacher d2

Sent from my iPhone using Tapatalk

Son düzenleme:

Mazotlu ve gayet iyi ısıtıyor -20 de içeride yaz havası oluyor. 24 saat çalıştı 4 -5 litre mazot harcıyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR