Fikir Imecesi Yapsak, Ducato 12m3 Panelvan Hemencecik Motokaravan Oluverse

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan leyla-t Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,793
Hüseyin bey , ilginç bir öneri .

bi 11.5 M3 ducato aldık . şoför arkasını kestirmedik . neler koyup nasıl deneriz . içine wc duş mutfak ve yatak koyduk diyelim , bu durumda nasıl yerleştireceğiz ve karar vereceğiz , düşüncenizi biraz daha açarmısınız lütfen . ben de bu kulvara girdim de , şu an elinizdeki size yeterli oluyor mu , teşekkürler .

Süleyman Bey, bence olmazsa olmazlar: Arkada enlemesine bir yatak. Portatif WC. Mutfak ve yemek masası. 12 volt Kompresör buzdolabı. Yatağın ve mutfağın yerini şimdiden belirlemek mümkün. Su depolarını ve solar panelleri şimdiden yaptırmak ta mümkün. Önümüzde yaz olduğu için ısıtıcıya ve şofbene hemen ihtiyaç yok. Duşuda yaz aylarında aracın arkasında yapmak mümkün. Bizim karavanlarda hiç duş olmadı. Elbise dolabınada hemen ihtiyaç yok.

Karavanda yaşam bize göre mi, değil mi, önce bir denemekte fayda var. Bu sorunun cevabı evet olursa, karavanda bizim için ne önemli sorusuna cevabı bir süre içinde yaşayarak daha kolay bulabiliriz. Bir diğer çok önemli konuda karavanda iş bölümü.

Piyasada yeni yapılan veya yaptırılan karavanların satıldığını görüyorum. Bunun bir nedeni olsa gerek.

Şoförün arkasını kestirmedik derken neyi kastediyorsunuz? Araçta önden arkaya rahatlıkla geçilebilir olması lazım. Bu bence önemli bir konfor. Ayrıca aracın iç hacmini büyültür.

Etiketler
Leyla hanım sizi gıpta ile takip ediyorum, inşallah bir an önce karavanınızı bitirirsiniz. Başlamak bitirmenin yarısıdır, siz başlayın gerisi gelir.

Size kolaylıklar diliyorum, emeğinize sağlık...

Leyla Hanım, şiddetli tavsiyem, bu işi ticari olarak yapan, güvenilir bir adrese teslim etmenizdir işi. Bu şekilde korkarım 3-4 sene daha planlamayla gider. Tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok diye düşünüyorum :smiley:

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Leyla Hanım, şiddetli tavsiyem, bu işi ticari olarak yapan, güvenilir bir adrese teslim etmenizdir işi. Bu şekilde korkarım 3-4 sene daha planlamayla gider. Tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok diye düşünüyorum :smiley:

Ne yazik ki cok yok oyle firma. Gecenlerde gordum Pino yapimi motokaravan...Maceratorlu yat tuvaletli.Kullanan yolda giderken pisligini bosaltsin demis galiba.

Hiç tanışmadim ama yine bu firmalar içinde en güvenilir olanın ankarada Dolly karavan olduğunu hissediyorum,sahibinin dürüst ve temiz bir usta olduğu konusunda pek çok kişi hemfikir

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herşeyin başlangıcı zor ama ilk defa karavan yapmak daha zorlardan olsa gerek. Ben bugün karavancılığa yeni başlasam, önce karavana benim için olmazsa olmazları koyup yola çıkarım. Bir kaç ay sonra nasıl bir karavana ihtiyacım olduğunu öğrendikten sonra karavanımı yaptırırım.
Sn Akdeniz kesinlikle çok haklısınız. Olmazsa olmazlarım yüzünden bu kadar uzun sürdü araştırmalar. Avrupada ve dünyada değil ama bizde neredeyse tek tip karavan üretiliyor. Ben yatağı arkada istemiyorum, yükseğe inip çıkamam dizim problemli, ortada konumlandırılmış banyo zaten küçük olan alanı iyice küçültüyor
turuncu.jpg

Bu ferahlıkta bir ortam olmazsa olmazım.

Sn Trek71, Onuda fiyatlandırdım. Yok yok liste fiyatı 40.000 tl olan firma benim yarısı kadar olan taleplerime 1.5 katı fiyat verdi. Nedeni standart dışı beklentiler. O firma kötüdür, bu firma iyidir bilemem. Yıllarca yöneticilik yaptım benim bildiğim insana iş yaptırmanın güçlüğü. (Hem okullu hem alaylı yönetici olmama rağmen). Benim ihtiyacım olan söylediğimi anlayıp uygulayacak zihni sinir ustalar. Bu arada ustalarla ilgili Şerif İzgörenin eski bir videosunu paylaşmıştı bir arkadaş, keşke ismini hatırlayabilseydim arkadaşın. Çok yerinde bir paylaşım olmuştu. Benim planlama tamam ama korkarım uygun ustayı bulmak sizin dediğiniz gibi 3-4 sene sürecek:eek:
Ne yazik ki cok yok oyle firma. Gecenlerde gordum Pino yapimi motokaravan...Maceratorlu yat tuvaletli.Kullanan yolda giderken pisligini bosaltsin demis galiba.
Sn, bartek, yolda giderken pisliği boşalt diyen ustaya asla iş yaptırmam, yaptıramam. zor olan o zaten. Tuvalet konusunda o kadar farklı fikir bile değil iddialar var ki kime inanacağımı şaşırıyorum mesela. Hala muallaktayım koku konusu kafamda netleşmedi.:(
Leyla hanım sizi gıpta ile takip ediyorum, inşallah bir an önce karavanınızı bitirirsiniz. Başlamak bitirmenin yarısıdır, siz başlayın gerisi gelir.

Size kolaylıklar diliyorum, emeğinize sağlık...
Çok teşekkürler Sn, kıvırcık
Leyla hm. merhaba bi ara çekin aracı benim aracın arkasına taş motoru ile biraz kesme yapalım gerisi gelir :smiley: başka türlü bu sezona yetişmeyecek.
Zafer Bey olacağı o galiba sonunda. İş başa düştü deyip ben girişeceğim.

bi 11.5 M3 ducato aldık . şoför arkasını kestirmedik . neler koyup nasıl deneriz . içine wc duş mutfak ve yatak koyduk diyelim , bu durumda nasıl yerleştireceğiz ve karar vereceğiz , düşüncenizi biraz daha açarmısınız lütfen . ben de bu kulvara girdim de , şu an elinizdeki size yeterli oluyor mu , teşekkürler .
Sn Süleyman Cirit Motorhomes - Bürstner bu sitedeki tüm karavanları inceledim ben başlangıçta. İçiyle ilgili oldukça güzel detaylar var. Ne istediğinizi saptamanıza yardımcı olur. Genel görünüm, yerleşim planı, ekipmanlar ve 360 ' görünüm başlıkları altında her türlü detay var. Umarım yardımcı olur

bi 11.5 M3 ducato aldık . şoför arkasını kestirmedik . neler koyup nasıl deneriz . içine wc duş mutfak ve yatak koyduk diyelim , bu durumda nasıl yerleştireceğiz ve karar vereceğiz , düşüncenizi biraz daha açarmısınız lütfen . ben de bu kulvara girdim de , şu an elinizdeki size yeterli oluyor mu , teşekkürler .[/QUOTE]
11.5 m3 lük ducatonun şöför arkası dediğiniz,ortasında küçük bir pencereside olan çelik saç bölümü kesmenize gerek yok ki zaten bu levha gövdeye vidaile sabitleniyor.

11.5 m3 lük ducatonun şöför arkası dediğiniz,ortasında küçük bir pencereside olan çelik saç bölümü kesmenize gerek yok ki zaten bu levha gövdeye vida ile sabitleniyor.

Karavan yapma konusu içinde öyle farklı teknikler,uygulamalar,tecrübeler ve bunlarla ilgili görüşler ve kişinin zevkine has uygulamalar var ki.
Kimisi ihtiyacı olan ile devam eder,kimisi her şeyim olsun zevkimden kısamam der ve hayaller ile yola çıkılır,veya bir hayal olarak bir gün denir:(
Bazı bilgilerinde baştan olması işi kolaylaştırr.
Araç bilgisi: tüm yaptığınız sistem bunun üzerinde gidecek.Şasi,motor,alt takım,kaporta v.b
Malzeme bilgisi :İç ve dışta kullanabileceğiniz her türlü malzeme,ahşaptan tutunda,paslanmaza,aküden wc ye kullandığınız civatalara kadar.
Sistem bilgisi Moto mu olsun,çekmemi olsun.Her sistemin kendine has avantaj,dejavantajları var
Evraklar bilgisi kapasitesi,sigortası,vizesi,kamyonet ti,özel kullanımdı,karavandı derken sonradan öğrenilen bu işler masraftan sonra zulüm olur.
Ahmet Şerif İzgören videosunu paylaşmıştım.Ustalar ehil olmayan eller,ya gülersiniz,ya ağlarsınız.Araç,malzeme,teknik bilgilere yeterince sahip olursanız işiniz sağlam kolay olur.Karavancılık ta yapacaksan biraz olsun bu bilgilere sahip oluver.
Aracın nasıl çalıştığını,el frenini,motorun yakıtını,tekerini,mutfağını,tüpünü,vanasını,suyunu,aküsünü bilmiyorsan işin zor demektir.Servis çağırırım gelip yaparlar(çok zor durumda tamamda) basit işlerde bir takım çantan olacak.

Karavanını alırsın giderken daha dolapların aşağı iner,yağmur yağdığında tavanın akar,elektrik sistemin dolabını çalıştırmaya yetmez...sonra sahibinden az kullanılmış satılık karavan :eek: bilirsen önemli konuları ustan akıllı vida ile kaportanı delemez,rastgele aracın kirişlerini kesemez .....

Adam ne demiş pis su giderini yolda aç giderken,tren mi bu :p

Bu kadar olumsuzluk varken iş başa düşecek,kendinde el atacaksın,başında duracaksın prof. ol denmiyor ammaaa..karavan yapıyorsan öğreneceksin.

Burada zaman zaman elektrik konularında yazarım özellikle güneş panelleri,şarj ve batarya konusunda önerilerim olur,şu tip kullan daha sağlıklı ve emniyetli diye,önerim kuru bakımsız AGM veya GEL tip bataryadır,arkadaş gidip sulu almıştır(ucuz yaa) karavanda şarjsız ve derin deşarjda akü EX olmuş..sonra çözüm arıyor,parası çöpte...o_O

Forum sayfaları iyi bir bilgi kaynağı (Doğru bilgi olanı),ölçme tartma.Bir sorun üzerinde yazı yazıyorsunuz,üyeler bildiklerini tecrübelerini aktarıyorlar.

İşleriniz kolayına olsun:smiley:

Karavan yapma konusu içinde öyle farklı teknikler,uygulamalar,tecrübeler ve bunlarla ilgili görüşler ve kişinin zevkine has uygulamalar var ki.
Kimisi ihtiyacı olan ile devam eder,kimisi her şeyim olsun zevkimden kısamam der ve hayaller ile yola çıkılır,veya bir hayal olarak bir gün denir:(
Bazı bilgilerinde baştan olması işi kolaylaştırr.
Araç bilgisi: tüm yaptığınız sistem bunun üzerinde gidecek.Şasi,motor,alt takım,kaporta v.b
Malzeme bilgisi :İç ve dışta kullanabileceğiniz her türlü malzeme,ahşaptan tutunda,paslanmaza,aküden wc ye kullandığınız civatalara kadar.
Sistem bilgisi Moto mu olsun,çekmemi olsun.Her sistemin kendine has avantaj,dejavantajları var
Evraklar bilgisi kapasitesi,sigortası,vizesi,kamyonet ti,özel kullanımdı,karavandı derken sonradan öğrenilen bu işler masraftan sonra zulüm olur.
Ahmet Şerif İzgören videosunu paylaşmıştım.Ustalar ehil olmayan eller,ya gülersiniz,ya ağlarsınız.Araç,malzeme,teknik bilgilere yeterince sahip olursanız işiniz sağlam kolay olur.Karavancılık ta yapacaksan biraz olsun bu bilgilere sahip oluver.
Aracın nasıl çalıştığını,el frenini,motorun yakıtını,tekerini,mutfağını,tüpünü,vanasını,suyunu,aküsünü bilmiyorsan işin zor demektir.Servis çağırırım gelip yaparlar(çok zor durumda tamamda) basit işlerde bir takım çantan olacak.

Karavanını alırsın giderken daha dolapların aşağı iner,yağmur yağdığında tavanın akar,elektrik sistemin dolabını çalıştırmaya yetmez...sonra sahibinden az kullanılmış satılık karavan :eek: bilirsen önemli konuları ustan akıllı vida ile kaportanı delemez,rastgele aracın kirişlerini kesemez .....

Adam ne demiş pis su giderini yolda aç giderken,tren mi bu :p

Bu kadar olumsuzluk varken iş başa düşecek,kendinde el atacaksın,başında duracaksın prof. ol denmiyor ammaaa..karavan yapıyorsan öğreneceksin.

Burada zaman zaman elektrik konularında yazarım özellikle güneş panelleri,şarj ve batarya konusunda önerilerim olur,şu tip kullan daha sağlıklı ve emniyetli diye,önerim kuru bakımsız AGM veya GEL tip bataryadır,arkadaş gidip sulu almıştır(ucuz yaa) karavanda şarjsız ve derin deşarjda akü EX olmuş..sonra çözüm arıyor,parası çöpte...o_O

Forum sayfaları iyi bir bilgi kaynağı (Doğru bilgi olanı),ölçme tartma.Bir sorun üzerinde yazı yazıyorsunuz,üyeler bildiklerini tecrübelerini aktarıyorlar.

İşleriniz kolayına olsun:smiley:
Harika, demek sizdiniz videoyu paylaşan. Daha önce izlemiş olmakla beraber usta bölümüne çok dikkat etmemiştim. Yıllarca ustalara iş yaptırma savaşı verip sonuçta bir çok konuda el becerisi geliştirdim. Bir de dünyada bir kişi bile yapmışsa bende yaparım diye düşünürüm. Ciddi araştırırım ama her zaman sonuç alınamıyor. Örneğin sizinde söylediğiniz gibi kirişleri kestirmeyeyim diye, önüme gelen ustalar aklımı karıştırmasın diye üretici firmadan yazılı bilgi istedim ve maalesef değil yazılı, sözlü bile cevap vermediler. Daha doğrusu cevap verdiler ama bilgi vermediler. Araç seçimimi, motor gücünü, hacmini hep ince ince düşünüp yaptım. 30 yıllık aktif sürücüyüm, uzun yol deneyimim çok. yıllardır kendi işimi kendim yaparım. Öyle örgü dikişi geçtim tarhanadan, şarap yapımına, ahşap mobilyadan, çatı tamirine her işi yaparım. Hatta sigortayı indirdi diye kontrol etmeden işe başlayacak ustayı ikaz edip ölümden döndürmüşlüğüm bile vardır. Hemde hiç anlamadığım konu elektrikken;) Aldığım en basit alet edevatın bile açıklamalarını okurum, hatta çoğu kez ingilizcesini okurum. Yaptırırken veya yola çıkmadan tüm donanımı tanımamış olmam mümkün değil, doğama aykırı. Bizim insanımız biraz kolaycı, neyin doğru olacağına değil elinde ne varsa onu satmaya çalışıyor. Hiç bilmediğim güneş panelleri konusunda epey uyduruk bilgiden sonra sanırım doğru yolu buldum. Yine de sizin tavsiyenizi duymak isterim. Kullanım önerilerini de harfiyen uygularım emin olun. :smiley: En yüksek fonu da elektrik üretimine ayırdım zaten.
Bunca zaman öğrenmekle geçti, şu günlerde başlamak üzereyim. Umarım bundan sonrası su gibi akar gider..

Ben aracımı karavan yapılı olarak aldım. Eski fotolar görünmüyor olsaydı halini görürdünüz. Sakarya'da bir Karavancı yaptı dediler ama ismini bilmiyorum. İzmir'den alıp yola çıktım. Yolda bir işaret çi gir diyince kendimi kantar kontrolünde buldum. Sen niye buraya girdin derken baktım benim araç 2650 kilo. Kars a kadar düşünecek sebebim oldu bu araç Nasıl olurda bu kadar ağır olabilirdi. Daha sonra tavanda bir nem gördüm ve herşeyi söktüm. Neden ağır olduğunuda o Zaman anladım. İç döşemenin altından bir römork mdf ve sunta çıktı. Yalıtım malzemesi olarak kullanılmış . Eski sahibine sorduğumda tavan yüksek ağırlık olsun diye koymuşlardı dedi ama bana hiç inandırıcı gelmedi. Hepsini attım ve izole ederek tekrar kapattım. Araç şu an eskisinden daha dolu ama daha hafif. Anlatmak istediğim başkasına yaptırsanız ben yapılırken görmek isterim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ilk yazı moderatöre ;site eski hızında değil,:smiley: sayfaların açılma hızı olarak,benzer forum sayfalarından daha yavaş...... sayfalarında denendi..acaba neden?

İzmir 'den aldım aracı giderken kantar tartısı.. hantal ağırlık,tavanda ağırlık gereksinimi.Böyle bir teknik uygulama olmaz,ağırlık yere yakın,taşıma merkezlerine yakın olmalı.Kim yaptı nasıl yaptı orası sisli kalır.
Memleket te suçunu kabul kabul eden,bu hatayı ben yaptım diyecek insan sayısını gözünüzde sayı olarak canlandırın.Bu sayı Japonya ve Kore de çok fazla çıkacaktır.Hatasının olduğunu düşünen, özellikle Japonlar yaşamına son verir.Biz de pişkin gülmeler,üste çıkma çabaları,durum kötüyse nasıl sıyırırım hamleleri.Bu ve benzeri durumlardan dolayı bilgili ve işin temel yapısını bilmekte yarar vardır,bilebildiğin kadar olsun en azından.

Aslında ülke olarak karakter yapısı,dürüstlük,üretim kalitesi,çevre v.b durumlarda, rotamız iyi yöne doğru değil ....iyi diyenler de var o_O

Dürüstlüğünü yitirmekte olan toplumlarda iş yapmakta,yaptırmakta zor.Kalıtsal olarak usta dan çırağa geçiyor.50 yıl önce esnaf yapısı kapısını kapatmadan bir yere gidiyorsa,şimdi kapalı olan kapılar sökülüyor.Hırsızlıklar ,gasp,darp ne ararsan artık geceden gündüze geçti,yırtık elbisenin yanında,kravatlılar da yer aldı.

Bir çok teknik bilgiye sahip olduğunuzda O bir çok kadar ( O bir çoklar çoğalır bilgi olarak) elinizle şekillenir,karavan olur :smiley:
yüz kez ölçüm,bir kez biçim...yerine göre doğru söz...yüz sayısı, acemi için doğru bir rakam olabilir....bu kadar ölçmeden sonra biçmekten vazgeçilebilir mi ?:(
Sigorta konuları yazılıyordu son ne oldu Moto Karavan için ?
Çekme karavan için belge sınıfı B durumundan BE olmuş bilginize,artık B ile römork ve karavan çekilemiyor fark kurs ile BE olacak.

Motokaravan ın derdi sigorta idi. Çekme karavanın sıkıntısında şimdi ehliyetmi olacak?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Konuyu saptırmak istemiyorum ama: dün gece pahalı bir sitenin pahalı müstakil bir evinde şömineden zehirleniyorduk. Sebebi ise her nasılsa, muhtemelen bacanın içindeki bazı çatlaklar vs. Yüzünden karbonmonoksit üst kat yatak odasındaki kapı pervazının arasından sinsi sinsi sızmış...farketmemiş olsaydık gazetenin 2 sayfasında haber olmuştuk...
Türkiye'de kalite, her zaman parayla alınan bir şey değil maalesef. Ben kendi hesabıma bir şeyleri yaptırmaktansa test edip hazır almayı tercih ediyorum...
Karavan konusunda da yapılacak en akıllıca şey bu aslında...Alternatifi: Ya sıfırdan kendin yapacaksın, her civatanın, borunun yerini bileceksin, ya da işini iyi yapan birkaç firma var; onlarla çalışacaksın. Bu firmalar da haklı olarak test edilmiş yerleşim planları dışında bir şey yapmak istemiyorlar; aksilik çıkabilir diye.
Leyla Hn.'ı çekme karavancı yapsak mı acaba? İstediği konfor ve ferahlığı ancak orada bulabilir gibi geliyor.

Konuyu saptırmak istemiyorum ama: dün gece pahalı bir sitenin pahalı müstakil bir evinde şömineden zehirleniyorduk. Sebebi ise her nasılsa, muhtemelen bacanın içindeki bazı çatlaklar vs. Yüzünden karbonmonoksit üst kat yatak odasındaki kapı pervazının arasından sinsi sinsi sızmış...farketmemiş olsaydık gazetenin 2 sayfasında haber olmuştuk...
Türkiye'de kalite, her zaman parayla alınan bir şey değil maalesef. Ben kendi hesabıma bir şeyleri yaptırmaktansa test edip hazır almayı tercih ediyorum...
Karavan konusunda da yapılacak en akıllıca şey bu aslında...Alternatifi: Ya sıfırdan kendin yapacaksın, her civatanın, borunun yerini bileceksin, ya da işini iyi yapan birkaç firma var; onlarla çalışacaksın. Bu firmalar da haklı olarak test edilmiş yerleşim planları dışında bir şey yapmak istemiyorlar; aksilik çıkabilir diye.
Leyla Hn.'ı çekme karavancı yapsak mı acaba? İstediği konfor ve ferahlığı ancak orada bulabilir gibi geliyor.

Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız. Çekme karavan ilk elediğim seçenek olmuştu. Hem sakin araç kullanlar için , hem de çok gezenden ziyade uzun süre konaklayanlara daha uygun bir seçenek.

Eveeeet, araya araya evime 10 km uzakta, 2 sene önce olsa günlük yürüyüş mesafemde bu işi yapacak birilerini buldum.
Babadan karavancı aklı başında bir genç ve ekibi. Hem karavan yapıyorlar hem de eski hurda wos wos ları hayata döndürüyorlar:smiley: Malzemeleri beraber alacağız, ne nereye harcanıyor kontrol şansım var. İşçilikte beraber yapacağımız işler var. Bende ekibe dahil olacağım. 10 gündür fiyat çalışılıyordu. bugün netleştik, sözleşmeyle kesinleştireceğiz. Hem işini bilip hem başında durmama müdahale etmeyecek bir ekip. Hadi hayırlısı..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR