Hüseyin bey , ilginç bir öneri .
bi 11.5 M3 ducato aldık . şoför arkasını kestirmedik . neler koyup nasıl deneriz . içine wc duş mutfak ve yatak koyduk diyelim , bu durumda nasıl yerleştireceğiz ve karar vereceğiz , düşüncenizi biraz daha açarmısınız lütfen . ben de bu kulvara girdim de , şu an elinizdeki size yeterli oluyor mu , teşekkürler .
Süleyman Bey, bence olmazsa olmazlar: Arkada enlemesine bir yatak. Portatif WC. Mutfak ve yemek masası. 12 volt Kompresör buzdolabı. Yatağın ve mutfağın yerini şimdiden belirlemek mümkün. Su depolarını ve solar panelleri şimdiden yaptırmak ta mümkün. Önümüzde yaz olduğu için ısıtıcıya ve şofbene hemen ihtiyaç yok. Duşuda yaz aylarında aracın arkasında yapmak mümkün. Bizim karavanlarda hiç duş olmadı. Elbise dolabınada hemen ihtiyaç yok.
Karavanda yaşam bize göre mi, değil mi, önce bir denemekte fayda var. Bu sorunun cevabı evet olursa, karavanda bizim için ne önemli sorusuna cevabı bir süre içinde yaşayarak daha kolay bulabiliriz. Bir diğer çok önemli konuda karavanda iş bölümü.
Piyasada yeni yapılan veya yaptırılan karavanların satıldığını görüyorum. Bunun bir nedeni olsa gerek.
Şoförün arkasını kestirmedik derken neyi kastediyorsunuz? Araçta önden arkaya rahatlıkla geçilebilir olması lazım. Bu bence önemli bir konfor. Ayrıca aracın iç hacmini büyültür.