Selam, şimdilik sadece bir öneride bulunayım, kış için vebasto veya benzeri mazotlu ısıtıcı düşünmeyin, lpg li soba'ları araştırın.
Sn Trek71 siz 1500 den yüksek rakımlarda sorun yaşamadınız mı?Sevgili Aka,
Neden öyle dediniz? Özellikle dizel araçlarda kışın mazotlu ısıtıcıların verimli/pratik olduğunu düşünüyorum. Tabii ki enerji harcamaları biraz fazla ama sonuçta bir camper'dayız...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sn Aka okudukça ve öğrendikçe iyice aklım karışıyor. Kış koşullarında 15oo rakımın üstünde çalışmayan webastoyu okuyunca benim yönelimim de gaz sobaları oldu ama karavan için üretilmiş gaz sobası bulmak neredeyse imkansız gibi. Kalatitik sobalar çıkmıştı bir vakit, iş yerlerinde kullanırdık da baş ağrısından ölürdük. Isıtma ve soğutma konusu zor koular.
Teşekkürler Güngör BeyGazlı sistemler için TRUMA ile görüşebilirsiniz. Türkiye satıcısı TERMOSA dır.
Teşekkürler Sn Mabirsen. Aracım Fiat Ducato 12 m3Öncelikle hayırlı olsun. Araç olarak herhangi bir düşünceniz oldu mu? MArka, model ve kaç m3?
Evet planlarım tek kişilik.Maalesef tüfek almayı bende düşünüyorum. Türkiye'nin gezmediğim yeri kalmamıştır. "napcen arabanın tepesinde gel sıcak yatakta yat" deyip üstüne yatağını verecek kadar samimi kırsal insanımız biliyorum amaaaa tuhaf bir ahlak erezyonu ve tutuculuk yaşıyoruz son zamanlarda. Önce çok bildik yerlerden başlayıp olmadı yurtdışına gideceğim. Çok teşekkür ederim uyarınızaLeyla hanim anladigim kadariyla karavan da tek kalacaksiniz,dağda bayirda yıl boyu gezeceksiniz, inanin ki kirsal kesim,koyler, sehir hayatından daha guvenlidir,olur ne olmaz,yinede güvenliğiniz için pompalı bir av tüfeği bulundurun
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet planlarım tek kişilik.Maalesef tüfek almayı bende düşünüyorum. Türkiye'nin gezmediğim yeri kalmamıştır. "napcen arabanın tepesinde gel sıcak yatakta yat" deyip üstüne yatağını verecek kadar samimi kırsal insanımız biliyorum amaaaa tuhaf bir ahlak erezyonu ve tutuculuk yaşıyoruz son zamanlarda. Önce çok bildik yerlerden başlayıp olmadı yurtdışına gideceğim. Çok teşekkür ederim uyarınıza
Alman karavan forumlarda karavanda güvence konuşulurken hep hırsızlıktır akla gelen. Buna göre de tedbirler düşünülür. Ama silahtan hiç bahsedilmez. Gecelediğimiz yerlerin seçiminde eşimle koyduğumuz kurallarımız vardır. Avrupa’nın büyük bir kısmını bu kuralları uygulayarak gezdik. Pencereyi açık unuttuğumuz için çalınan (Türkiye’de) bir çanta dışında hiç bir sorunla karşılaşmadık. Karavanda tüfek sanıyorum koruduğundan fazla sorun çıkarabilir.