Fidanlarımızı Dikmeye Gittik...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,344
Ynt: Fidanlarımızı Dikmeye Gittik...

360 derece panoroma

120.JPG

Etiketler

2.Fotodaki kayısı ağacımız geçen yıl hiç meyva vermedi ama bu yıl nasıl verdi sürgünlerde çift sıra fişeklik gibi kayısı,tadı ise harika baldı bal.
Üzümlerimizde başladı yüzlerini göstermeye,2 sene sonra şaraplarımız hazır.

gül.JPG

kayısı.JPG

üzüm.JPG

15 Adet asmamız var ve hepsi bir birinden farklı.
Kokulu,İzmir v.b ama özellikle şarap yapımına uygun seçildi üzümler.(uzman sayılmam açıkcası)
1 tanesinden 18kg üzüm alınırmış yani bir sezonda ortalama 250kg üzüm çıkacak,50kg biz ve eşe dosta dağıtsak kalan 200 kilodan şarap yapılıp bir sezon boyunca yeterli olur sanırım.

dalyan' Alıntı:
ama özellikle şarap yapımına uygun seçildi üzümler.(uzman sayılmam açıkcası)

Cins önemlidir ki siz zaten bu konuda yardım almışsınız diye anlıyorum. Ayrıca şarapla ilgili şöyle bir söz vardır: "İyi üzümden kötü şarap yapılabilir ama kötü üzümden iyi şarap yapılamaz." ;)

Kolay gelsin!.. :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Cins önemlidir ki siz zaten bu konuda yardım almışsınız diye anlıyorum. Ayrıca şarapla ilgili şöyle bir söz vardır: "İyi üzümden kötü şarap yapılabilir ama kötü üzümden iyi şarap yapılamaz." ;)

Kolay gelsin!.. :smiley:

Cavid Sezen
Hemen yan bahçede 200 kök bağ var ve adam bu bağlardan şarap üretip hem kendi içiyor hemde satıyor.
İlk şarap yapımında kendide yardım edecek daha sonraki yıllarda kendim yapacağım.
Ahmet abinin şarapları gerçekten nefis,şurup gibi içiyorsun bişey anlamıyorsun ama bir bakmışsın kafa uçmuş ;D
Ben pek alkol kullanmasamda(dini anlamda değil,sevmediğimden) az biraz anlarım bu işlerden,malum baba mesleği.

Ya hep resmini çekeceğim diyorum ama bir türlü çekemedim nedendir bilinmez,
Eskiden su deposunun durduğu yerde bir tane dut ağacımız var,bunu ilk diktiğimizde saksılıydı çok fazla bir gelişimde bulunmadı ve dutlarıda yeni yeni vermeye başladı.
Halbuki dutun zamanıda geçti gibi.
Neyse dut,kara dut ama böğürtlen gibi bir tadı var.
Bende diyorumki acaba bu dut da sonradan olma Tayyipçiler gibi mutasyonamı uğramış acaba? ;D ;D ;D
(birileri alınganlık göstermesin yine :smiley:Şaka yaptık canım...
Haftaya gittiğimde mutlaka çekerim fotoğrafını.

sayın dalyan belki biliyorsunuzdur ama ben yinede yazmak istedim kayısıdan seneye meyve almak istiyorsanız budamayın çünkü kayısıda ürün budaması yoktur afiyet olsun...

yasakşehir07' Alıntı:
sayın dalyan belki biliyorsunuzdur ama ben yinede yazmak istedim kayısıdan seneye meyve almak istiyorsanız budamayın çünkü kayısıda ürün budaması yoktur afiyet olsun...
Açıkcası bilmiyordum,sayenizde öğrendim teşekkürler.
Ancak dalın birinde o kadar çok meyva verdiki dalı kıracak diye çok korktuk,rüzgarlıda bizim bahçe.
Ben yılbaşından sonra budama yapacağım ve o dalı budamayı düşünüyordum.
Madem budama yapılmıyor nasıl bir önlem alabiliriz?
Altını destekle deme çünkü dal çok ince ve rüzgar yüzünden destek tutmuyor.

Merhaba üstat kayısı ağacını sakın budama arkadaş doğru der gelecek sene yine cok verme gibi bi durumu olursa ki işallah olur çağla zamanı biraz seyrekleştir bu kalan çağlaların biraz daha sulu ve iri olmasını sağlar dalın kırılma konusuna gelince ben dalın ortasından uc kısma gelecek yere orta ile uc kısım arası ucu Y şeklinde bi sırık diktim sırığın toprağa gelen yerine sırığın kalınlığından geniş yani soba borusu genişliğinde bir boru 10 ,15 cm toprağa gömdüm sırığı icine koydum yine dalın sırıkla buluştuğu yerden sağlı sollu iple dalı diğer dallara bağladım böylece dal rüzgarda sağa sola gitmicek alt sırıkda sabit olmadığından oda rahatlıkla esnicek dalı aşağı eğilmesini engellicek ve sağa sola esnemesi olacak ben cok faydasını gördüm karadut olayına gelince eğer tadı ekşimsi ise o tutun kıymetini bil olgunlaştıktan sonraki tadı o tut cok değerli tatlı siyah tutsa diğeri kadar değerli deyildir olgunlaşmış siyah tut ekşimsi ise kıymetini bil eskiden kücük cocukların ağız yaralarına kullanılan cins,tir bide ac karına yendiğinde bağırsakları anında boşaltır temizler dicem bu arkadaş yine armudun iyisi bize haaa.

TUGAY58' Alıntı:
Merhaba üstat kayısı ağacını sakın budama arkadaş doğru der gelecek sene yine cok verme gibi bi durumu olursa ki işallah olur çağla zamanı biraz seyrekleştir bu kalan çağlaların biraz daha sulu ve iri olmasını sağlar dalın kırılma konusuna gelince ben dalın ortasından uc kısma gelecek yere orta ile uc kısım arası ucu Y şeklinde bi sırık diktim sırığın toprağa gelen yerine sırığın kalınlığından geniş yani soba borusu genişliğinde bir boru 10 ,15 cm toprağa gömdüm sırığı icine koydum yine dalın sırıkla buluştuğu yerden sağlı sollu iple dalı diğer dallara bağladım böylece dal rüzgarda sağa sola gitmicek alt sırıkda sabit olmadığından oda rahatlıkla esnicek dalı aşağı eğilmesini engellicek ve sağa sola esnemesi olacak ben cok faydasını gördüm karadut olayına gelince eğer tadı ekşimsi ise o tutun kıymetini bil olgunlaştıktan sonraki tadı o tut cok değerli tatlı siyah tutsa diğeri kadar değerli deyildir olgunlaşmış siyah tut ekşimsi ise kıymetini bil eskiden kücük cocukların ağız yaralarına kullanılan cins,tir bide ac karına yendiğinde bağırsakları anında boşaltır temizler dicem bu arkadaş yine armudun iyisi bize haaa.
:smiley: :smiley: :smiley:
Tugay abi sen hele bir gel,ben sana değil armut tüm bahçeyi önünüze boca ederim.Elimizde gönlümüzde bonkördür çok şükür.
Abi kusura bakma daha önceki iletinde farkedemedim,yengemize acil şifa dilerim ALLAH'tan tamda ezan okunuyor şimdi.
Kayısıda dediklerini yapacağım,karadut tam senin dediğin gibi geçen senede verdi bu senede yeni yeni olgunlaşmaya ve kararmaya başladı.
İrice,sert ve ekşimsi ama çokda güzel tadı.
Selamlarımla.

sayın dalyan günaydın eğer ki yolum o taraflara düşerse size birkaç öneride bulunabilirim bazı konularda.kırklarelinde bir dostum var onun yanına gidiyorum arasıra tekirdağa geliyorum kısacası trakya benim vazgeçilmezim.bende biraz tecrübe edindim meyvecilikle ilgili ve yardımcı olursam ne mutlu bana.görüşmek üzere

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR