Merhaba üstat kayısı ağacını sakın budama arkadaş doğru der gelecek sene yine cok verme gibi bi durumu olursa ki işallah olur çağla zamanı biraz seyrekleştir bu kalan çağlaların biraz daha sulu ve iri olmasını sağlar dalın kırılma konusuna gelince ben dalın ortasından uc kısma gelecek yere orta ile uc kısım arası ucu Y şeklinde bi sırık diktim sırığın toprağa gelen yerine sırığın kalınlığından geniş yani soba borusu genişliğinde bir boru 10 ,15 cm toprağa gömdüm sırığı icine koydum yine dalın sırıkla buluştuğu yerden sağlı sollu iple dalı diğer dallara bağladım böylece dal rüzgarda sağa sola gitmicek alt sırıkda sabit olmadığından oda rahatlıkla esnicek dalı aşağı eğilmesini engellicek ve sağa sola esnemesi olacak ben cok faydasını gördüm karadut olayına gelince eğer tadı ekşimsi ise o tutun kıymetini bil olgunlaştıktan sonraki tadı o tut cok değerli tatlı siyah tutsa diğeri kadar değerli deyildir olgunlaşmış siyah tut ekşimsi ise kıymetini bil eskiden kücük cocukların ağız yaralarına kullanılan cins,tir bide ac karına yendiğinde bağırsakları anında boşaltır temizler dicem bu arkadaş yine armudun iyisi bize haaa.