Fidanlarımızı Dikmeye Gittik...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,360
Ynt: Fidanlarımızı Dikmeye Gittik...

Merhabalar,
Dalyan arkadaş o sizin bahsettiğiniz dut Çanakkale'nin bazı köylerinde var.Pazarda ben kilosunu 15 liradan aldım en ucuz olarak 13 liradan göerüm.Burda o duta ne derece doğruysa bilemem AHU DUT diyorlar birisinden söz aldım bana aşı için kalem verecek ve bende 7 veren bir karadut fidanı satınaldım ona aşı yapıp köye Trabzon-Beşikdüzü'ne götürüp dikeceğim.
Şaka biryana çok kıymetli bir dutmuş, biz ondan reçel yaptık afiyetle yiyeceğiz.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Etiketler

yasakşehir07' Alıntı:
sayın dalyan günaydın eğer ki yolum o taraflara düşerse size birkaç öneride bulunabilirim bazı konularda.kırklarelinde bir dostum var onun yanına gidiyorum arasıra tekirdağa geliyorum kısacası trakya benim vazgeçilmezim.bende biraz tecrübe edindim meyvecilikle ilgili ve yardımcı olursam ne mutlu bana.görüşmek üzere
Özelden gsm no gönderdim,oradada söylediğim gibi ne zaman isterseniz buyurun.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Dalyan arkadaş o sizin bahsettiğiniz dut Çanakkale'nin bazı köylerinde var.Pazarda ben kilosunu 15 liradan aldım en ucuz olarak 13 liradan göerüm.Burda o duta ne derece doğruysa bilemem AHU DUT diyorlar birisinden söz aldım bana aşı için kalem verecek ve bende 7 veren bir karadut fidanı satınaldım ona aşı yapıp köye Trabzon-Beşikdüzü'ne götürüp dikeceğim.
Şaka biryana çok kıymetli bir dutmuş, biz ondan reçel yaptık afiyetle yiyeceğiz.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
Niyazi bey,dutun bu kadar değerli olduğunu bilmiyorduk.
Siz ve sizin gibi dostların sayesinde öğrenmiş olduk teşekkürler.

nevzat' Alıntı:
yazınızı yeni gördüm ve okudum,ilginç bir hayat hikayeniz var.Ama sonuçta seçtiğiniz hayat ve sağlık her şeye değer.Ne mutlu size.
Nevzat bey,öncelikle teşekkürler.
Şahsen ben hayatımdan son derece memnunum çok şükür,sıkıntım ise ülkemin,insanlarımın durumu.
Yok sayamıyorum,elimde değil.
Çoğu insan görmemezlikten gelebilir,öylede yapıyorlar sanırımki buda beni geriyor.
Selamlar.

Niyazi bey Ertan beyin bahçesindeki Dut eğer tahmin ettiğim gibi ise,ki Ertan bey yazdığınız gibi dedi cok değerli bi meyve ağacı zeytin ve cınar gibi asırlık ağaçlar kayseride ermeni,lerden kalma bağlarda cok miktarda bulunmakta yaşlı bi dede dostu amerika,dan dayanamayıp doğduğu yere gelen yorgi dedenin bu bağlardan Dut toplayıp recel yapar satardı ben hatırlarım birde yeni doğmuş cocukların ağızları yara oldumu babaannem bu dut tan sürerdi yorgi dede bu dut diğerleri tut derdi birde sabah erken bu dut dan bir miktar yendiğinde yaklaşık 15 ,20 dk bağırsakları olduğu gibi boşaltıyo buna ben şahidim yani Ertan bey kıymetini bilin derim bu arada fidanına nerden ulaştın cok merak ediyorum.Tatilinden cok ca resim bekliyoruz Tunay & Tugay Demiral

Selam,
Tugay abi,bu gün özellikle senin için dut ağacının resimlerini çektim.
Dut fidanını nereden aldığımı sormuşsun,abi sitenin peysaj işlerini yapan botanikçi verdi bu fidanı ama onunda böyle değerli bir fidan olduğundan haberi olacağını sanmıyorum açıkcası.
Yengeme selam,Şule'de selamlarını iletiyor.

005.JPG

006.JPG

007.JPG

008.JPG

Ertan bey Biraz dinlenme birazda hava değişimi amacı ile cuma günü doktorumuzdan izin alıp yakınımızda olan Kapadokya,ya 2 geceliği,ne kacamak yaptık.Bundan dolayı mesajını yeni gördüm.Evet kardeşim söz konusu DUT o aman gözünü seveyim ona iyi bak oraların kışını bilmem ama kış korumasını iyi yap bak bende Ürgüp,de ne gördüm 4 yaşındaki kayısı ağacına şeflali aşılamışlar bu 3. yılı imiş ve adı ne konacak bilmiyorum ama 2 dal üzerinde meyveden yaprak gözükmüyo Tunay hanıma özel sağolsunlar şifa olur niyeti ile 3 adet verdiler bitanesinin yarısı bana düştü nası bi tat tarif edemem cok güzel şekli sanki iri kaysı yüzü şeftalim,si bilgin olsun amacı ile yazdım Tunay ablayında Şule hanıma ve size ayrıca selamı var ha birde unutmadan levent beyin yazdıklarına ( ceki demiri ve yolda kullanma olayına ) lütfen dikkat bu memleketin sizin gibi ATATÜRK,ÇÜ genclere ihtiyacı var kalın sağlıcakla Tunay & Tugay.

TUGAY58' Alıntı:
Ertan bey Biraz dinlenme birazda hava değişimi amacı ile cuma günü doktorumuzdan izin alıp yakınımızda olan Kapadokya,ya 2 geceliği,ne kacamak yaptık.Bundan dolayı mesajını yeni gördüm.Evet kardeşim söz konusu DUT o aman gözünü seveyim ona iyi bak oraların kışını bilmem ama kış korumasını iyi yap bak bende Ürgüp,de ne gördüm 4 yaşındaki kayısı ağacına şeflali aşılamışlar bu 3. yılı imiş ve adı ne konacak bilmiyorum ama 2 dal üzerinde meyveden yaprak gözükmüyo Tunay hanıma özel sağolsunlar şifa olur niyeti ile 3 adet verdiler bitanesinin yarısı bana düştü nası bi tat tarif edemem cok güzel şekli sanki iri kaysı yüzü şeftalim,si bilgin olsun amacı ile yazdım Tunay ablayında Şule hanıma ve size ayrıca selamı var ha birde unutmadan levent beyin yazdıklarına ( ceki demiri ve yolda kullanma olayına ) lütfen dikkat bu memleketin sizin gibi ATATÜRK,ÇÜ genclere ihtiyacı var kalın sağlıcakla Tunay & Tugay.
Abi bahçe ile deniz arası en fazla 10 km bu nedenle kış sert geçmez,zaten geçen sene hiç bir koruma yapmadan geçirdi kışı ki bu sene ikinci kışı geçirecek bir sorun olacağını sanmıyorum.

Kapadokya kaçamağı dopink olmuştur sizlere :smiley:

Abi evelallah biz şoförlüğü İstanbul caddelerinde öğrendik hemde 13 yaşında ;D
Tecrübe olmadı önsezi,illaki bir şekilde atarız acemiliğimizi en fazla yarım saatte ;D

Ya abi,Koca ATA'yı ,Anıtkabir'i ziyaret ettik görselledik kimseden tık yok bu nasıl iştir?Bunlar ne kadar korkutmuş bu halkı..Hayret ki ne hayret.
Valla yazıklar olsun bu millete,başka da bir şey demiyorum,PESSSSSS...

Merhaba Ertan Kardeş,
Bu geceyi sadece senin bahçe ve fidanlarla alakalı olan bu başlıktaki yazılanları okumakla geçirdim ve inan ki çok zevk aldım ve çok sevindim.Azmin elinden hiç bir şeyin kurtulamayacağı bir kez daha ispatlandı.Bu yüzden tebriklerimi kabul buyur lütfen.Sonuç çok mükemmel olmuş, emeğinin karşılığını alıyorsun ve zamanla daha çok alacaksın.Sen büyük kızının şu an için bahçeyle pek ilgilenmemesine aldırış etme, zamanı geldiğinde eminim ki hepinizden çok o sahip çıkacaktır.Bu vesileyle peşinen tebriklerimi iletiyorum.Allah mesut etsin.Fidanlar ağaç olup meyvelerini vermeye başlamışlar, çok güzel görünüyorlar.İnşallah müsait bir zamanda evin inşaatına da başlarsınız.Bu çok güzel uğraşında sana kolaylıklar diliyorum.Saygılar ve sevgiler, Ergun.

Öncelikle çok iyi bir iş çıkardığınız için tebrik etmek isterim..
konuyu geç farkettim ve yeni okuyabildim.. kayifle.. heyecanla.. gıbta ederek..
maşaallah çok bereketli ve emeklerinize yakışır bir "yapıt" ortaya çıkmış.. bakılınca "bağ" olacağını kanıtlamışsınız..
çok değerli paylaşımlarınıza karşılık verilmeyişi ve cevaplarla/yazılarla hak ettiği ilgiyi görmeyişinden şikayetçi olmuşsunuz.. bu durum şevkinizi bence kırmamalı.. yaptıklarınızın ve yazdıklarınızın önemini azaltmadığı gibi tarihe kayıt düşmek anlayışıyla ısrarla devam etmelisiniz.. çok yeni ve iştah açıcı bilgiler öğrendim.. minnettarım..

böyle bir bahçenin (arazisi, teli, fidanları dahil) maliyeti yaklaşık ne kadardır..

Kolay gelsin..

Vladinka' Alıntı:
Merhaba Ertan Kardeş,
Bu geceyi sadece senin bahçe ve fidanlarla alakalı olan bu başlıktaki yazılanları okumakla geçirdim ve inan ki çok zevk aldım ve çok sevindim.Azmin elinden hiç bir şeyin kurtulamayacağı bir kez daha ispatlandı.Bu yüzden tebriklerimi kabul buyur lütfen.Sonuç çok mükemmel olmuş, emeğinin karşılığını alıyorsun ve zamanla daha çok alacaksın.Sen büyük kızının şu an için bahçeyle pek ilgilenmemesine aldırış etme, zamanı geldiğinde eminim ki hepinizden çok o sahip çıkacaktır.Bu vesileyle peşinen tebriklerimi iletiyorum.Allah mesut etsin.Fidanlar ağaç olup meyvelerini vermeye başlamışlar, çok güzel görünüyorlar.İnşallah müsait bir zamanda evin inşaatına da başlarsınız.Bu çok güzel uğraşında sana kolaylıklar diliyorum.Saygılar ve sevgiler, Ergun.

Merhaba Ergun bey,iyi dilekler için gerçekten teşekkür ederim.Biz sadece eşimle beraber çalışarak bu hale getirdik bahçeyi yalnız bizim eserimiz olsun istedik.

Dilara adına da size teşekkür ederim.

Bu gidişle evi dahi belkide kendimiz yapacağız,çünkü kafamdaki projeyi hangi firmaya anlatsam bizi kek sanıp astronomik rakamlar söylüyorlar ve tamamen ağaç kullanacağım.Asmaların kazıklarını dikeceğiz bu önümüzdeki sezon,onları dahi ağaçtan dikeceğim.Betona karşıyım,tamamen doğal olsun istiyoruz.Selamlarımla.

mahmutunver' Alıntı:
Öncelikle çok iyi bir iş çıkardığınız için tebrik etmek isterim..
konuyu geç farkettim ve yeni okuyabildim.. kayifle.. heyecanla.. gıbta ederek..
maşaallah çok bereketli ve emeklerinize yakışır bir "yapıt" ortaya çıkmış.. bakılınca "bağ" olacağını kanıtlamışsınız..
çok değerli paylaşımlarınıza karşılık verilmeyişi ve cevaplarla/yazılarla hak ettiği ilgiyi görmeyişinden şikayetçi olmuşsunuz.. bu durum şevkinizi bence kırmamalı.. yaptıklarınızın ve yazdıklarınızın önemini azaltmadığı gibi tarihe kayıt düşmek anlayışıyla ısrarla devam etmelisiniz.. çok yeni ve iştah açıcı bilgiler öğrendim.. minnettarım..

böyle bir bahçenin (arazisi, teli, fidanları dahil) maliyeti yaklaşık ne kadardır..

Kolay gelsin..

Değerli yorumlarınız için en içten teşekkürlerimi sunarım.

Konuya gerekli ilginin gösterilmemiş olması açıkcası beni ilk başlarda üzmüştü ama artık önemsemiyorum.

Ben fidanlara gübresi,ilacı vs şu ana kadar tahmini yazıyorum 10bin civarı.Tel örgü 2 sene evel sanırım 2.500tl arazi ise yerine konumuna göre çok değişiklik gösterir.Çapa makinası,alet edevat kulübe vs vs sanırım bana arazi dahil 200binler gibi mal oldu ancak bizim buralarda araziler oldukça değerlidir,öyle yer varki dönümünü 10bine alabilirsiniz.

Sermayenin bu gibi olaylara gitmesi bence büyük bir nimettir.Devam Ertan kardeşim bende gecen sene karavana ayırdığım sermayeyi bi rahatsızlık sonucu hayallerimi bir yıl daha erteledim çifliğime yem karma makinası aldım işcilerin sevinci bana yetti işci arkadaşlar abi bak görsen daha cok kazanacağız sen daha iyisine bineceksin demeleri bana yetti bakalım bekliyoruz olmasa ne olacak,ki Gezenbilir ailem gezdiriyo bizi hepinizi seviyoruz dostlar.

başlığı tesadüfen gördüm ve bir bakayım dedim.

bir başladım ve sonuna kadar zevkle okudum.harika bir iş başarmşsınız.

bu güzel toprakların ,sizin gibi azimli insanların elinde ne hale dönüşebildiğini bir foto-roman tadında paylaşmışsınız.

teşekkürler.....

TUGAY58' Alıntı:
Sermayenin bu gibi olaylara gitmesi bence büyük bir nimettir.Devam Ertan kardeşim bende gecen sene karavana ayırdığım sermayeyi bi rahatsızlık sonucu hayallerimi bir yıl daha erteledim çifliğime yem karma makinası aldım işcilerin sevinci bana yetti işci arkadaşlar abi bak görsen daha cok kazanacağız sen daha iyisine bineceksin demeleri bana yetti bakalım bekliyoruz olmasa ne olacak,ki Gezenbilir ailem gezdiriyo bizi hepinizi seviyoruz dostlar.

Abi,sen daha iyi bilirsin,sabır!En büyük ibadetlerin başında sabır gelir.Sen şimdi sabrediyorsun,sabrının mükafatı gelecektir şüphem yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR