Feroza'cılar Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koroglu1414 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 758
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,750

Etiketler

Merhabalar,

İki gündür araç aranmaktayım. Sahibinden.com da satılık Ferozaların üst sırasındaki araç (kırmızı- 16.000 TL. fiyatlı) hakkında bilginiz varmı. Pajero Pinin kararındayım ama bu araçta kafamı çok meşgul ediyor.
Bu aracın km. si az ( gerçek km. diye yazmışlar, inşallah öyledir.). Kaporta iyi görünüyor.
Bir de bu araçlar karbüratörlümüdür onu öğrenmek istiyorum. LPG varmış ama benzinde 100 km.de ne yakar yaklaşık.
(Nivamı 2 gün önce sattım çok büyük ve yaşlı olmayan az km.li bir 4x4 araç arıyorum.)

pininden uzak durun derim, çünkü her yerde parça sıkıntısı olduğu hatta temsa'nın pinin için ölçüm cihazlarını bile adam akıllı getirmediklerini söylüyorlar. Ayrıca gdi motor olduğu için lpg de takılamıyor.

95 ve sonrası enjeksiyonludur (95 karbüratörlü olabilir emin değilim) benimki 96 model, motor yaptırmadan önce istanbulda şehir içi lpg de 12lt/100km yakıtı vardı yaptırdıktan sonra ölçme şansım olmadı.

alican4153' Alıntı:
Öğrenciye gidecek araba samurai,vitara,feroza başka yok ;D ;D

adaş paran olursa rubicon 2.8 crd de gider de neyse.. ;D

Arkadaşlar merhaba.
Eski bir terios kullanıcısı olarak günlük kullanım ve dağ bayır gezmek içinFeroza düşünüyorum, binek aracım var satıp (ve ekonomik sıkıntı var) artan parayla 10000 civarı feroza alabilir miyim.
Sizin forumu takip ediyorum araçlar sıkıntısız diyorsunuz ama bir kaçınız sürekli motor yaptırıyor ve hararet sorunu çekiliyor.
Bu da gözümü korkuttu niva mı feroza mı karar veremedim. Ya da bu paraya hayali bırakıp ucuz bir binek oto ile yola devam mı.
Sizce?

kendi adıma konuşursam benim arabamın motoru 230.000 de yapıldı ama önceden resmen ortalık malı olarak kullanıldı aracım. Ailenin 2. aracı olduğundan sadece dağ bayıra veya yük taşımak için, ya da eş dostun sağa sola gitmek için kullandığı bir araçtı, bulunduğumuz yerde de servisi veya anlayan ustası olmadığı için (hopa) babam bozulana kadar devam mantığıyla kullandı. 11 senedir lpg li olmasının da etkisi vardır muhakkak, kullananlar ısıtırken bile lpg de kullanıyordu benzin yüzü görmedi zavallım :smiley:

bunlara bakılırsa 230.000 hem de karadeniz şartlarında bence iyi dayandı, ayrıca yürüyen aksamda kırılma veya şasede paslanma sorunu halen yaşamadım.Zaten öyle bir araç olmasaydı öğrenci halimle ona bu kadar para verip adam etmek yerine bir vitara jimny alıp rahat rahat gezerdim.Ama 10000tl ye de ne kadar temiz bir feroza bulabilirsiniz tartışılır

teşekkür ederim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-daihatsu-kelepir-fiata-jeep-92575430/detay/
şöyle bir ilan var. Arayıp durumunu soramadım tlf ları cvp vermiyor galeri olduğu için. Dışarıdan nasıl görünüyor. Antakya yakın bize almasam da gidip bakabilirim.

TARİHİNE İYİCE BİR BAK ONDAN SONRA KARAR VER DERİM 10.000 FEROZANI ÇÖPÜNÜ ALIRSIN BENCE SAĞLAM BİR ARABA OLMAZ O FİYATA MALİ

salihdalci' Alıntı:
TARİHİNE İYİCE BİR BAK ONDAN SONRA KARAR VER DERİM 10.000 FEROZANI ÇÖPÜNÜ ALIRSIN BENCE SAĞLAM BİR ARABA OLMAZ O FİYATA MALİ

Teşekkür ederim tarihi derken ne kastettiniz anlayamadım?
Alican bey in ilanı mevcut 14500 lerden 13000 lere kadar iniyor ekimden beri. O na istinaden olabilir diye düşündüm.
Yani feroza zor satılan bir araç, ben de terios vardı çok keyifliydi ailenin otomobil baskısından sattım ama Feroza başka daha bir arazi aracı gibi.

malialp' Alıntı:
Feroza başka daha bir arazi aracı gibi.

tabiki teriosun konforunu ve günlük hayattaki kullanışlılığını gerek iç hacim olsun gerek yol konforu olsun feroza'da bulamazsınız ama emin olun feroza teriostan 5 kat daha keyiflidir :smiley: . Linkte verdiğiniz aracın iç döşemeleri bayağı yıpranmış, fotoğraflar da pek düzgün değil yorum yapmak zor

malialp' Alıntı:
Teşekkür ederim tarihi derken ne kastettiniz anlayamadım?
Alican bey in ilanı mevcut 14500 lerden 13000 lere kadar iniyor ekimden beri. O na istinaden olabilir diye düşündüm.
Yani feroza zor satılan bir araç, ben de terios vardı çok keyifliydi ailenin otomobil baskısından sattım ama Feroza başka daha bir arazi aracı gibi.

Evet benim ilan uzun süredir var fiyatta 1000tl düştü ;D Satılamamasının sebebi de bence bu arabaları çoğu kişinin tanımaması ve türkiyede pek olmadığı için korkmaları. Motor konusunada gelince ben arabamı aldığımda 343bin kmdeydi ben 344binde motor yaptım ne var ne yok değişti,hararet sorunu ben bugüne kadar hiç yaşamadım,conta yaktım oda kendi hatamızdan saplamanın birini kırıldıktan sonra değiştirmediğimiz için yandı :smiley: :smiley:

bugün aracımı conta yaktığını düşündüğüm için servise götürdüm servise gitmeden önce evin önünde yağ çubuğunu çektim bembeyazdı radyatörde de beyaz köpük vardı neyse servise bıraktım öğleden sonra parçaları götürmek için gittiğimde amcam arabanda bişey yok dedi yağ çubuğunu bi çektik yağ tertemiz iğne ucu kadar beyazlık yok radyatörde aynı şekilde :-\ Feroza sinirlerimi çok zorladı bugün çıldırttı beni :mad: :mad:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR