Extreme Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mstdgbkn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,749
Ynt: Extreme Off Roadçu Duster

kyenipazar' Alıntı:
bence de gerçekten forum eğlence arayanlar yüzünden bozulmuş.

şimdi ben bir "bilgi" istiyorum , umarım forumun amacına uygun bu yaklaşımım dikkate alınır.

Duster'a vinç takabilir miyiz ? Takılabilirse , en yüksek kaç kg kapasitelisi uygundur , montajı kim tarafından sorun çıkarmayacak şekilde yapılıyordur , tecrübesi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

Duster sahiplerini küçümseyici tarzda yazanlar , lütfen siz soruma yanıt vermeyin.

merhaba Kyenipazar (İsminizi bilmediğim için nickinizle hitap ediyorum, kusuruma bakmayın lütfen)

aşağıdaki linkden Duster için orijinal tamponu bozmadan kullanılabilen vinç görseli ve ürün fiyatına ulaşabilirsiniz.

http://www.offroad24.com/shop/index.php?pli=1031010010&artnr=16-7100&view=detail&id=05

Etiketler

bülent bey teşekkür ederim.

nihayet sıkıştıra sıkıştıra , maalesef gereksiz tartışmalardan sonra abdullah bey ve benim ısrarlarımla forumda bilgi kaynakları belirmeye başladı.
bizim yazdıklarımıza saldırmak yerine yardımcı olabilecek , tecrübe ve bilgi paylaşacak katılımcılar geldi.

vinç ve yükseltme başlığında bu işin nasıl yapıldığı , yapan kişiler , telefon vs yayınlanmaya başladı.
Böylece satılmış beyin de bir nebze bilgi edinebilmesini sağladık.

Saldırıp alakasız fotoğraf koymak yerine yardım edenlere teşekkürler.

kyenipazar' Alıntı:
bülent bey teşekkür ederim.

nihayet sıkıştıra sıkıştıra , maalesef gereksiz tartışmalardan sonra abdullah bey ve benim ısrarlarımla forumda bilgi kaynakları belirmeye başladı.
bizim yazdıklarımıza saldırmak yerine yardımcı olabilecek , tecrübe ve bilgi paylaşacak katılımcılar geldi.

vinç ve yükseltme başlığında bu işin nasıl yapıldığı , yapan kişiler , telefon vs yayınlanmaya başladı.
Böylece satılmış beyin de bir nebze bilgi edinebilmesini sağladık.

Saldırıp alakasız fotoğraf koymak yerine yardım edenlere teşekkürler.

Korhan Bey, başlayan yeni bir şey yok, zaten paylaşımlar daha önceden yapılmıştı. Forumdaki arama kısmını kullanmanızı tavsiye ederim

ümit bey , çok şükür arama fonksiyonunu biliyorum...

keşke bana sataşmak yerine satılmış beye zamanında cevap verilseydi değil mi ?

herneyse siz devam edin.

Aydınlanma çağını yaşamamış ve endüstri devrimi geçirmemiş toplumlarda insan ürünü tasarımlara saygı da olmuyor. Hamasetle, subjektif konuşmalar yapılıyor. Amerikada insanlar garajlarında, oksijen kaynakları ile kaportaları modifiye ediyorlar, özgün araçlar üretiyorlar. Sıradan halk tipi pikapları traktör haline getiriyor ve yarışıyorlar. Almanlar hele her türlü makinaya kutsal ürün gibi bakarlar. Murat 124ü araji aracı yapalım mı deseniz, oturur plan proje maliyet hesaplarına girer Alman kafası. Duster üretiminin yarısını Almanyaya ihraç ediyor. Adamlar boş duster alıyorlar. Süse, püse, kroma, çelik canta para vermiyorlar. İstedikleri gibi kişiselleştiriyorlar. Duster olmuş, başka ürün olsun birşeye analitik, nesnel değerlendirmelerle yaklaşmalıyız.

Tüm özellikleri ile benim yaşam biçimime, hobilerime karşılık veren bir araç. Forumumuz son derece düzeyli ve teknik seviyede bilgi paylaşım yeri. Çatlak seslere yanıt vermeyelim.

mimar_ankara' Alıntı:
Aydınlanma çağını yaşamamış ve endüstri devrimi geçirmemiş toplumlarda
İster yanıt verin ister vermeyin ama bir sorum olacak.
Bizim toplumumuz şu an karanlık bir çağ mı yaşıyor, yani toplumun geneli aptal - cahil mi?
Ben yanlış anladıysam, alıntı yaptığım cümlenizde ne demek istediğinizi açıklar mısınız?

Bu konunun yeri burası değil, isterseniz özel mesajdan devam ederiz. Ancak şu kadarını söyleyim. Anadolu insanı "zekidir", fakirlikler içinde bir çok soruna çözüm bulmuştur. Ancak cahillik yaygındır. Bu ülkede eğitim ortalaması 3.8 yıl hala. Ortalamamız ilkokul 4 terk. 0-1 yaş çocuk ölümlerinde hala dünya 2.cisiyiz. Neyse, anadolu aydınlanmayı yaşamamıştır, 2. Beyazıttan beri medreselerde positif bilim kaldırılmıştır. Osmanlı bilimde sanatta geri kalmıştır. Buna bağlı olarak endüstri devrimini de yaşamamış, kentli burjuvazi oluşamamıştır. Sonuç imparatorluğun çöküşü. Bu ülke ilk defa dünyanın "Anadolu Rönesansı" dediği kültür devrimini Cumhuriyetle yaşamış ancak tam başarıya ulaşamadan karşıtları tarafından yozlaştırılmıştır. Neyse özelden devam edelim...

mimar_ankara' Alıntı:
Bu konunun yeri burası değil, isterseniz özel mesajdan devam ederiz. Ancak şu kadarını söyleyim. Anadolu insanı "zekidir", fakirlikler içinde bir çok soruna çözüm bulmuştur. Ancak cahillik yaygındır. Bu ülkede eğitim ortalaması 3.8 yıl hala. Ortalamamız ilkokul 4 terk. 0-1 yaş çocuk ölümlerinde hala dünya 2.cisiyiz. Neyse, anadolu aydınlanmayı yaşamamıştır, 2. Beyazıttan beri medreselerde positif bilim kaldırılmıştır. Osmanlı bilimde sanatta geri kalmıştır. Buna bağlı olarak endüstri devrimini de yaşamamış, kentli burjuvazi oluşamamıştır. Sonuç imparatorluğun çöküşü. Bu ülke ilk defa dünyanın "Anadolu Rönesansı" dediği kültür devrimini Cumhuriyetle yaşamış ancak tam başarıya ulaşamadan karşıtları tarafından yozlaştırılmıştır. Neyse özelden devam edelim...
Konunun yerinin burası olmadığında hemfikirim. Fakat siz burada alıntıladığım cümlenizi yazdığınızdan sordum.
Fakat aydınlanma diye tarif ettiğiniz süreci zaten gerekli görmüyorum. Çünkü ne Osmanlı döneminde ne de günümüzde toplumumuzun karanlık çağda yaşamadığını düşünüyorum.
Osmanlı ile ilgili eleştirinize de katılmıyorum. Eğer mesele bilim ise Osmanlı da da bir çok bilimsel gelişme yaşanmıştır. Vey tersi düşünülürse günümüzde de bir çok üniversitede bilim değil ideoloji ön plandadır.
Özelden devam edecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Sizin fikriniz sizi bağlar benimki de beni. Ancak toplumumuzu ve tarihimizi aşağılayan cümlelerinize katılmadığımı belirtmek isterim. Polemik meydana getirmemek için bu konuda tekrar yazmayı düşünmüyorum.

Bireyi olduğum milletimi aşağılamak ne haddime. Ben doğru yanlışlarımızı ortaya koymaya çalıştım. Forumda ağzı olan konuşuyor, teknik yorumlar yerine kahve muhabbeti yapanlara yanıt verdim. Ümiterkan bey gibi her teknik soruya teknik yanıtlar veren arkadaşlara, teknik bilgi ve tecrübesine binaen konuşanlara saygım sonsuz.. Tarihimize gelince o başarılar neden yok olup gitti onun nedenlerini ortaya koymaya çalıştım. Hatalarımızı bilelim ki, dünya milletler topluluğunda en saygın yerlere gelebilelim. iyi günler.

Baylar hepiniz samimiyetle iyi ve güzel düşünüyorsunuz da, ele aldığınız konu birkaç yargıyla anlaşılabilecek ve anlatılabilecek bir konu değil. Çünkü en az bin yıllık bir süreç burada söz konusu.

Doğrudur, bu konunu yeri burası değildir. Ama mimar bey, sadece şunu hatırlatmama izin verin; bu aydınlanma vs. söylemi batının kendi tarihsel gerçeği ve sürecidir ve hayli de karmaşıktır. Bizim tarihsel gerçeklerimiz daha farklı.

Bu arada, Van depreminde mağdur olanlara geçmiş olsun. Ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR