Ynt: Evin Alt Katında Çekme Karavan Yapım Denemesi
Merhaba Seyfettin Bey girişte sağ tarafa mutfak... hemen yanı wc olarak düşündüm tamamen amatörce...doloplar karşılıklı tekerlek üstüne gelecek.yanlış anlatmış olacağım kusuruma bakmayın lütfen..Aslında hala karar veremedim bu kadar küçük bir karavan denemesinde wc kısmı bayağı büyük oldu sanki..dış kaplama işini düzgün bir biçimde yapabilirsem( tamamen malzeme ile ilgili) dışarı çıkarıp montaja başlayabileceğim..
.Şu an kasa 6 adet işkence ile durmakta iç kısma yapılan herşey köşebentlerle emanet biçimde birleşmiş...Görsel ve işlevsel olarak daha iyi kavrıyabiliyorum olmadı boz yeniden yap misali...
Dökme fiber levha yapabilirsem komple dış yüzeyleri kaplıyacağım..aslında yapımı çok zor değil ufak bir parça deneme yapmak lazım.....mdf lam üzerine yapılıyormuş yaklaşık 700 tl gibi fiat verdiler ama herşeyi ile ben yapmak istiyorum.
Birde epoxi ile kapla dediler hatta tekne işi ile uğraşan bir arkadaşım ben yardım ederim kolay dedi ama tekne ile karavan birmidir ,,tekneler karavanlar gibi sert darbelere mağruz kalmıyorlar sanki..Çatlama atma gibi olumsuzluklar olurmu ...
en son çare herhalde aliminyum gibi gözüküyor...
Dış kaplama en can alıcı nokta(görsel ve işlevsel olarak)... Eciş bücüş gece kondu misali olmaması gerekiyor hayırlısı (bir yazıda arkadaş şöyle yazmıştı karavan diye yapıyorlar ama sadece barınaktan öteye geçemiyor.... .keşke şöyle yapsaydım dediğim bir ton hata yanlış tekrar düzelt falan filan
..Bu denemem bana faydalı bir ön çalışma gibi oluyor.Yapılan hatalardan yanlışlardan tecrübe sahibi oldum..bu çalışmadan çok zevk aldım beni mutlu ediyor ....
sevgi saygı ile hepinizi selamlarım...Tşkler Alp