Evin Alt Katında Çekme Karavan Yapım Denemesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tb1cmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,040
Ynt: Evin Alt Katında Çekme Karavan Yapım Denemesi

Seyfettin Hocam öptüm yanaklarından...İkinci el uygun birşey bulduğum anda bir kenara koyacağım.satılıkları takipteyim.3.75lik gibi ufak birşey bakıyorum.sahibinden var bir iki adet ama kısmet...Yapmayada devam tabi. çekmeceye ufak bir renk attım ama koyu gibi oldu ..Bu arada güzel gidiyor çalışmaların işi bilmek başka ...saygılar...

Fotoğraf1032.jpg

Etiketler

Seyfettin Hocamın karavan yapım aşamaları beni gaza getirdi..Bu gün öğleden sonra dış ortama çıkarabilmek için kasaya L profillerin ortasını delerek aldığım çelik saplamaları yerleştirdim sonradan çelik saplamaları L profile kaynaklıyacağım (panel içinde kalacağı için) daha sonra köşe takviyeleri yerleştirmeye başladım.Her nekadar vida ve marin yapıştırıcı kullandımsada böyle dahada güçlü olacağını zannediyorum ..Yarın C.tesi günü belki can kasalarını yapacağım...Görüşmek üzere.....................Bu arada karavana benzeyen şeyi dağıttım..Modüler mobilya gibi zaten..

Fotoğraf1042.jpg

Fotoğraf1034.jpg

Fotoğraf1038.jpg

foruma yeni üye oldum ve ilk sizin konunuz dikkatimi çekti,karavanlar benimde çok ilgimi çekiyor yaptığınız iş gerçekten muazzam,neredeyse bitirmişsiniz bayıldım doğrusu tebrik ederim..

Selamlar karavan sever arkadaşlara teşekkür ederim hepiniz çok naziksiniz sadece amatör bile sayılamayacak bir çalışma benimkisi....Cam konusunda çalışmalara başladım arayış içindeyim ufak tefek bişiler oldu sayılır . bakıldığında orjinale yakın (çakma) bir şekil uygulamayı düşünüyorum..ortaya çıkınca resimleriz.
Şimdilik çamurluk eteklerini şablon olarak çıkardık her bir panele 4'er adet sabit yapılan saplamaları takıp izalasyon malzemesini yerleştirip kapatmayı(dış kaplamayı yapmayı) planlıyorum.Dışarı çıkardığımda paneli ana şasiye oturtup alttan vidaladıkmı tamam olacak gibi ..Daha sonra tavan yerleştimi iş bitti .Bütün olay kasada iç aksam en fazla bir hafta sürer sürmez onu dert etmiyorum.Bu arada iç kısma yaptığım herşey geri dönüşüm olacak gibi.Zaman kaybı olarak tutanaklara geçecek.(mutfak tezgahı çekmeceler oturma grubu wc bölmesi) yapmayı düşündüğüm iç planlar değişti .Tüm bunlar benim için beyin deşarj çalışması..Aşağıda gördüğünüz resimlerdeki çalışmalar geri dönüşüm yolunda Saygı ve sevgilerimle ...
Alp

Fotoğraf1026.jpg

Fotoğraf0840.jpg

Fotoğraf0958.jpg

deneme yanılma zamanı ...birinci deneme : 4mm marin kontradan mutfak camı için şablon ...Sadece deneme tabiki

Fotoğraf1079.jpg

Fotoğraf1090.jpg

Fotoğraf1092.jpg

Berkutay abi çok güzel,sabit cam için uygulanabilir,kontraplağı iyi izole ettikten sonra arkadan flexi yapıştırılabilir,Ben flexinin illa kavisli olması gerektiğini düşünmüyorum ,çeşitli kalınlıklarda flexiler mevcut,kavis sadece mukavemeti arttırmak için gerekli olur bence
açılır pencere için biraz daha düşünmek lazım,
Flexiden sürme camda yapılabilir aslında,pyasada sürme seri alüminyum serileri var (E harfi gibi),4-5 mm kanallı sadece bir camın girebileceği çift kanallı alüminyumlar var,vezne veya gişelerde bulunan açılır kapanır sürmeler gibi,İki cam arasınada cam kilidi koyalak kilit sorunuda çözülebilir.Flexi sürme camda esneyebilir,piyasada sabit düz otomobil camlarından bu sürmede kullanılabilir
Çok BİLİRli konuştum galiba :smiley:
Ve olmazsa olmazlardan pencerelerin üzerine yağmur damlalığı :smiley:

Çok yaşa sağol varol Yusuf kardeşim..İki satır yazman en büyük mutluluk bana ..Teşekkür ederim..

işten kaytarma sonucu böyle sinir fikirler oluşuyor..Bu arada bir reklam firması ile hafta sonu müsait olabilirsem görüşmeye gideceğim.Plexı den karavan camına çok benzer bir şekil diyelimki kızmasınlar yapabiliyorlarmış.Dikdörtgen tepsiler vardı hatırlarmısınız karavan camıda farklı bir şey değil zaten ben ona çok benzetiyorum sadece bombesi daha derin .sıcak baskımı tam anlayamadım lakin oluyormuş tiyo öyle geldi..Maddi açıdan tatminkar olursa paylaşırım.
Bu arada ufak bir renk çalışması yaptım mutfak tezgahına.Pinosu yeni olduğu için kırmızı ağarlıklı oldu ...birazdan aşağı inip bakacağım kuruduktan sonra nasıl olmuş..
.Görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın..

Fotoğraf1119.jpg

Fotoğraf1121.jpg

Selamlar.Mutfak kısmının dolap olacak yerlerinide açtım.çekmece kapaklarınıda değiştirdim.15mm kontradan 10mm kontraya döndürdüm kenarlarınada hafif eğim verdim..Bu arada renk çok kırmızıya kaçmıştı biraz renkte oynadık.Elektrikli boya tabancası lazım evye ocak çok şey lazım .Pazar günü belki dolap kapaklarını keserim..Aynı zamanda pazar günü birkaç büyük alışveriş yerlerini dolaşayım.Belki evye ocak vs bişiler bulurum...
selam sevgi sağlıcakla kalın.....Alp

Fotoğraf1163.jpg

Fotoğraf1164.jpg

Kolay gelsin abi,evye ve ikili ocakta en uygun yer tekzen benim bulabildiğim,tezgah altı evye 48,iki gözlü ocak 37 tl
evyeyi damlalıklımı kullanmak istersin bilemem
Çeşmede koyacaksındır herhalde,12 volt bir hidrofor çok iyi olur,pompa çok uğraştırıyor hemde suyun taziği çok az oluyor
24817.jpg
.
.
http://www.tekzen.com.tr/urun/femas-oc-200-2-gozu-gazli-emaye-ocak-lpg-2064337
http://www.tekzen.com.tr/urun/dominox-evye-tezgah-alti--642060

Sağol Yusuf kardeşim ilk kaçamakta hemen gidip alayım..Cevaptan sonra verdiğin linkleri bir inceleyim bakalım...Görüşürüz..

yusuf kardeşim dediğin yerde kalmamış....yuvarlak olanı var ama birazdaha büyük..Marangoz malzemeleri satan bir hırdavatçıdan buldum..35X40 ölçülerinde ..35 tl ye aldım.Akşam iş dönüşü hemen taktım..Güzelde oldu.. Sıra ocakta gömme bakıyorum birkaç model aklımda kısmet...

Fotoğraf1178.jpg

Fotoğraf1180.jpg

Fotoğraf1182.jpg

Selamlar arkadaşlar bundan sonra başka bir mekanda yapımı devam edecek..Devam edecek arkadaşa hayırlı olsun...STOP::::::
Evraklı bir karavan bakmaya başladım..Hepinize kolay gelsin siteyi izlemeye devam.............Alp

Çalışmanızı yeni farkettim. Kolay gelsin.
Bu arada, kendinize yazık etmişsiniz. Hiç marangozluğunuz yokken bu işleri çıkarıyorsanız, ya birde eğitimini alaymışsınız neler yapacakmışsınız.

Bu çalışmaların, ben dahil mesleği bu işler olmayan kişileri azami derecede yüreklendirdiği bir gerçek.
Bu açıdan da sana teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri