Evin Alt Katında Çekme Karavan Yapım Denemesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tb1cmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,273
Ynt: Evin Alt Katında Çekme Karavan Yapım Denemesi

Daha önce karavanların yapımını incelemedim karavanım da olmadı ama çalışmanız bende merak uyandırdı nacizane bir tavsiyem olacak.

Strafor'u almışsınız veya sizde var olan straforla yalıtım yapıyorsunuz. Size ve karavan yapmayı düşünen arkadaşlara ısı ses ve yangın yalıtımı sağlayan ve insan sağlığına zararı olmayan taş yünü kullanımını tavsiye ederim.
Strafor kolay alev alabilen bir yalıtım malzemesidir, cam yünü ise insan sağlığına zararlıdır kanserojendir bu yüzden ısı yalıtım özelliği straforla aynı olan ek olarak yangın güvenliği ve ses yalıtımı sunan taş yünü kullanımını öneririm.

tasyunu1-500x250.jpg

Ruhsat konusunu araştırdınız mı belli standartları olabilir o standartları sağlamazsa ruhsat işleminde sıkıntı çıkarabilirler.

Etiketler

Arkadaşlar selamlar.başıma bir iş geldi ve siteye giremedim...başlığı açan kişiyim lakin kullanıcı adını değiştirmek zorunda kaldım...mail adresimi patlattıkları için site bilgilerini değiştireyim dedim değiştirdim. ikinci mail adresime aktivasyon kodu gönderildi.ama ne yazıkki o mail adreside açılmadı...uzun lafın kısası berkutay kullanıcı ismi ile devam edeceğim herhalde...yapım aşamasında sunulan tüm önerileri takip ediyorum
yorumlara bilgilere teşekkürler....alp

evet strafor kullanmamakla ile ilgili öneriniz çok iyi..ben şu düşünce içinde kullanmak istedim sert bir malzeme olduğu için iki panel arası hem takviye hem izalasyon malzemesi olacaktı..yapım ilerledikçe yan panellerin strafor olmadanda sağlam olduğunu gördüm.sizin dediğiniz malzemeyi kullanmak daha uygun galiba.
şasi kısmetse 10 gün içinde ortaya çıkar.sadece 14 jant eksiğim kaldı yeni almak istemiyorum.yenisinin tanesi 60tl ikisi 120 tl .hurdacılar yada lastik tamircilerinden çiftini 30-40 tl gibi bulmak mümkün.biraz temizlik ve boya oldu sıfır amaç zaten birşeyleri ortaya çıkarmak değilmi..
maalesef şasiden önce kupa oluşmaya başladı yanlış bir uygulama fakat oldu bir kere.yan panellere uygun şasi yapılacak artık..Teşekkürler...Alp

Arkadaşlar aracıma çeki demiri taktıracağım...karavanın ve aracın üzerindeki parçanın eş olması gerekiyormuş..çokta pahalı olmayan çeki demiri nerden temin edebilirim..
ikinci sorum 2adet aracım var...hyundai getz dizel 1.5 ve linea dizel 1.3multijet hangi araca taktırmamı önerirsiniz.
yapmak istediğim karavan örneğini ikinci plana atarsak fabrikasyon bir karavan (max 5.25cm uzunluk gibi) alırsam ondada kullanabilmeliyim .....tekrardan teşekkürler...
mail adresi için öneride bulunan arkadaşıma çok teşekkür..gmail ok...

bu karavanı ikiside çeker ama 5.25 lik 1000 kg karavanı ikiside çekmez

Alp bey, görünüşte başlama noktanız biraz ters gözüksede çok önemli değil. Ha Ali Veli, ha Veli Ali, farkeden birşey yok. Şaseye kupa uydurmak yerine sizde kupaya şase uyduracaksınız. Asıl önemlisi böylesine zor şartlarda bu işe soyunmanız.
Cesaretinizden ötürü sizi tebrik eder, başarılar dilerim.

Arif Bey çok teşekkür ederim cesaretleniyorum arkadaşlar sayesinde..şasiyi içeri sokamıyorum yer malüm 4mX4m ..kupa ortaya çıktığında bir bakalım şasi yapmaya değecekmi?..marangozluğun -M- sinden anlamadan bişiler olacak galiba...İyi günler dilerim...Alp

Marangozluğun M sinden anlamadığım gibi,sandviç panelin de S sinden anlamadan sandviç panel yaptım,hiç korkmayın deneme yanılma ile usulca hepsi oluyor.

Teşekkürler Bülent Bey..Gaza geldim bugün gittim biraz alet edavat aldım gönye kesme makinası- tank zımpara- dekupaj falan filan ...haftayada freze planya gibi bişiler düşünüyorum...Ahşap işleri konusunuda merakla takip ediyorum. maşallah usta süper anlatıyor...cumartesi günü biraz aletleri tanıyıp çalışmalar yapacağım..iyi hafta sonları dilerim....Alp

yeni aletlerim.jpg

kolay gelsin şimdiden güzel şeyler çıkmaya başlamış devamını bekliyoruz

çok teşekkürler uzun zamandır fırsatım olmadı bu gün biraz çalıştım..sağ ve sol panellerin kenar kısımlarını eşitledim.yan panelleri üst üste vidaladım aynı ölçüde olması için zımpara makinesi ile zımpara yaptım.yan panellerin üstüne önce marin kontra yapacağım(tavan) .tam oturması için ikisininde birebir aynı olması lazım.Sonuç olarak birebir 2 adet yan panelim oluştu..
Çamurluk denemesi yapıyorum ..iç tarafa gelecek kısım için kontra kestim ...2 adet marin kontrayı 4.5cm şerit halinde keserek üst üste yapıştırıp deneme yaptım sonuç bayağı iyi oldu yapıştıktan sonra şeklini korudu..çamurluk için iç kısma kutu yaptıktan sonra içine 8mm marin kontra ile oval olarak davlumbaz yapacağım.
En önemlisi giriş katından yan panellerin dışarı çıkıp çıkmadığını denedim.Sonuç sevindirici...
Yaptıklarımı birebir resimlemeyi hep unutuyorum ama akşam üstü birkaç resim çektim...
Herşey Gönlünüzce Olsun....Alp

DSC00156.jpg

DSC00143.jpg

DSC00159.jpg

Tekerlek davlumbazlarının dışa gelecek kısmını fiber kaplarsanız su ve çamurdan korumak kolaylaşır.
Kolay gelsin.

Sayın Levent bey aynı şeyi düşündüm..2m kadar cam elyafı aldım deneme yapacağım çamurlukların ikiside biterse uygulayacağım.Bu arada diğer yazılarınızıda zevkle okuyorum..Alakanız için teşekkürler...
bu günde biraz çalıştım çamurluk için kasa yaptım ne kadar oldu yorum sizlerin..hata varsa yada daha iyi bir şekil nasıl olur .....buyrun ..yorumlar için ayrıca çok çok teşekkürler......saygılarımla...

DSC00167.JPG

DSC00169.JPG

DSC00175.JPG

güzel olacak gibi ama ahşabı hiç karıştırmadan, ince profilden yapsaydınız, içinede straforun üzerine yani plastik kaplamalar satılıyor, onlardan yapsaydınız, düşündünüz mü hiç ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR