Eski Kasa L200?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erenatac Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,529
Ynt: Eski Kasa L200?

cihat kardeş ben 3 yıldır bu araçı kulanıyorum ve hep normal dizel kullandım bi problem olmadı.bu araçların 2001-2006 model motorları aynı ve bu motorlar common rail değil normal pompa bişey olmaz bunlara. euro kullanırsan biraz performans artar ama yakıtta artar yakıt hem fiyat olarak artar hem litre bazında.çünkü euro dizel daha ince...

Etiketler

Bir dahaki sefere normal dizeli deniycem bakalım nasıl olacak? Zaten şöyle de bir durum var, büyükşehirlerdeki normal dizelin de kalitesi 5-6 yıl öncesine göre epey arttı.

cideli' Alıntı:
cihat kardeş ben 3 yıldır bu araçı kulanıyorum ve hep normal dizel kullandım bi problem olmadı.bu araçların 2001-2006 model motorları aynı ve bu motorlar common rail değil normal pompa bişey olmaz bunlara. euro kullanırsan biraz performans artar ama yakıtta artar yakıt hem fiyat olarak artar hem litre bazında.çünkü euro dizel daha ince...

+1

yüzde yüz katılıyorum ve bende normal mazot kullanıyorum.

Benim bildiğim kadarıyla euro yada normal dizel kullanım konusu motorindeki kükürt miktarı ile ilgili . Kükürt yanma odasında sülfrik aside dönüşüyor . Bu dönüşüm yüksek basınçlı sistemlerde sorun arz ediyor . Malum yeni sistemlerde hem pompa basıncı hem enjektör basıncı hayl, yüksek . Enjektör uçlarıda saç teli gibi incecik .

Aynı marka değil ama klasik sistem düz ve turbo dizel araçlarda normal dizel kullandık geçmişte bir sorun yaratmadı en azından 250 bin km lere kadar ki sattığımızdada hiçbir sorun yoktu henüz .

Konuya çok hakim değilim ama aklımda bunlar kalmış . Elbette daha ciddi bilgi sahibi arkadaşlar vardır yanlışım varsa düzeltsinler lütfen .

Saygılar ...

bende 2006 model 4x4 var.ruhsatta hususi yazdıgı için yıllık vergsi 950 falan.normalde 1800 civarında.arazide mükemmle.agır takviyesi aynı traktör gibi.gömülmeyi aklınızdan çıkarın.asfaltta da taksi kadar olmasada çok atak.yeni kasalardan çok tipli ve saglam.

ben de bir ay kadar önce bir 2.5 4wd 2003 model gümüş renk bir L200 warrior aldım.
doğrusu daha önce hep binek otomobil kullandım. son arabam bir kabrioletti. sel basınca sigorta perte çıkardı, bana parasını verdi. ben de gittim bu söylediğim aracı aldım.
bakım gerektiren açıkçası sanırım biraz hor kullanılmış bir araçtı. ben de aracın fiyatından dörtbin tl düşerek aldım, o 1485 euroya komple bakımlarını debriyaj baskı balata, triger kayışı ve rulmanları, periyodik servisi, fren disk ve balataları, vites kutusu, diferansiyel contaları komple ve aracın genel bakımlarını hem de lefkoşadaki resmi mitsubishi 4x4 garajı olan 4motion workshop'ta yaptırdım. duruma göre bugün de lastiklerini alacağım.
içi çok sessiz. arkadaşların da bahsettiği gibi, hızlanması seri değil. ama bu kiloda bir araca göre fena da sayılmaz. deri koltuklu benimki. özellikle kıbrısta çok tercih edilen bir araç mitsubishi l200 herkes çok sağlam olduğunu söylüyor. artık kullandıkça göreceğiz ama bozuk yol şartlarını hissettirmiyor.
bence pek temiz olmasa dahi, motorunda bir sorun yoksa, gerekli fiyat kırmalar yapılıp alınabilecek bir araç.

zaten mekanik aksamın ne sorunu olabilir ki.. herşey demirden ve herşey değiştirilebilir diye düşünüyorum.

( isuzu ve nissan'ın yetkili servisleri olmadığından herkes kafadan konuşuyor kıbrısta, şöyle iyi böyle kötü diye. o yüzden karşılaştırma şansım olmadı açık söyleyeyim )

L200Crewcab' Alıntı:
ben de bir ay kadar önce bir 2.5 4wd 2003 model gümüş renk bir L200 warrior aldım.
doğrusu daha önce hep binek otomobil kullandım. son arabam bir kabrioletti. sel basınca sigorta perte çıkardı, bana parasını verdi. ben de gittim bu söylediğim aracı aldım.
...

Merhaba L200Crewcab, isminizi yazmadığınız için böyle hitap ediyorum.
L200 gerçekten asfaltta konforlu ve sessiz. Benzinli versiyolarını bilmiyorum ama Dizel motorun eski nesil olması nedeniyle hızlanması biraz kötü. Kolay kolay yıpratılabilecek bir araç değil, o yüzden yürür aksamda pek sorun yaşanmaz ama rot başları, rotiller, fren ve direksiyon sistemi kontrol edilmelidir.

Kıbrıs'ta trafiğin bize göre ters yönlü olması nedeni ile İngiltere ve Japonya gibi ülkelerden çok sayıda farklı araç gelebiliyor. 1999-2000'de yedek subaylığımı Güzelyurt'ta yaparken daha önceden Türkiye'de görmediğim modeller ile karşılaşıyordum. Şimdilerde o kadar değil galiba. Bu araçların Kıbrıstaki orijinal yedek parçları ve aksesuarları ne durumdadır? Örneğin KKTC'den veya Güney Kıbrıs'tan L200 için orijinal kabin, çeki demiri vs. gibi parçalar temin etmek mümkün mü? Parçaların fiyat durumu nedir?

CİNCİN' Alıntı:
Merhaba L200Crewcab, isminizi yazmadığınız için böyle hitap ediyorum.
L200 gerçekten asfaltta konforlu ve sessiz. Benzinli versiyolarını bilmiyorum ama Dizel motorun eski nesil olması nedeniyle hızlanması biraz kötü. Kolay kolay yıpratılabilecek bir araç değil, o yüzden yürür aksamda pek sorun yaşanmaz ama rot başları, rotiller, fren ve direksiyon sistemi kontrol edilmelidir.

Kıbrıs'ta trafiğin bize göre ters yönlü olması nedeni ile İngiltere ve Japonya gibi ülkelerden çok sayıda farklı araç gelebiliyor. 1999-2000'de yedek subaylığımı Güzelyurt'ta yaparken daha önceden Türkiye'de görmediğim modeller ile karşılaşıyordum. Şimdilerde o kadar değil galiba. Bu araçların Kıbrıstaki orijinal yedek parçları ve aksesuarları ne durumdadır? Örneğin KKTC'den veya Güney Kıbrıs'tan L200 için orijinal kabin, çeki demiri vs. gibi parçalar temin etmek mümkün mü? Parçaların fiyat durumu nedir?

ismim Mehmet
evet hızlanması çok da seri değil. fazla hızlı araba kullanmadığım için benim için fazlaca bir sorun teşkil etmiyor.
arabayı periyodik servise vermiştim. orada bu söylediğiniz şeylerin kontrol edildiğini düşünüyorum.

evet Kıbrıs'ta trafik soldan aktığı için arabam da haliyle sağ direksiyon. ingiltere'den ithal edilmiş bir araç. söylemiş olduğunuz özellikle japonya'dan gelen araçlar, japon iç piyasası için üretilmiş olduğundan , avrupa modelleri ile farklılık gösteriyorlardı. fakat şimdilerde, artık sanırım fabrikalar model sayısını düşürüp ortak üretime geçtiklerinden, pek bir fark kalmadı, parça temini kolaylaştı. zaten Kıbrıs'ta sizin bulunduğunuz dönemdeki ( herhalde farketmişsinizdir ) japon araba tekeli kırıldı. her markadan var hemen hemen. pickup 'lar genellikle ingiltereden ithal ediliyor,

sorunuzla ilgili, yedek parça fiyatlarının ucuz veya pahalı olduklarıyla ilgili olarak tam olarak bir öngörüde bulunamıyorum, ben şahıstan aldığım için kabini ve çeki demiri vardı o yüzden sorma gereği hissetmedim.

karşılaştırma yapabilmeniz için Kıbrıstaki distribütörün telefon numarasını veriyorum :
M.Hacıali Şirketler Grubu Mitsubishi Bayii
0392 223 14 44

Selamlar

Beyler model yazmıyorum motorunuz DID motorsa muhakkak euro diesel kullanın enjektör pompa maliyeti 6000 Tl. civarında olabilir.
Eğer aracınızda fabrika çıkışı ralliart var ise aracın hızlanması normal bir sedan kadar bazı durumlarda daha iyidir. ve daha da arttıran arkadaşlar var bakınız chip tuning
eski kasanın tek avantajı arka differansiyel kilit sistemidir bunu belirli bir maliyetle yeni kasaya uygulayabilirsiniz ama yeni kasanın özelliklerini eski kasaya uygulamanız nerdeyse imkansızdır.
normal haliyle hafif arazide tatminkardır asvaltta mahcup etmez modifiye yapmaya uygundur.
yeni modellerin arka koltuk geniş ve rahattır. benimki 2009 model magnum lüx bir sedan kadar konforlu, karda, dağda, asvfaltta, kırda, bayırda, oldukça başarılı.
ağır offroad için modifiye gerekiyor.

saygılar.

İki sene eski kasa L200 otomatik kullandım. Kesinlikle unutamayacağım harika bir araçtı :( Neyse....

Yeni kasa eskisine göre yüzde 10-15 daha düşük tüketime sahip. Tabii ki DID motorlar çok daha güçlü ve verimli ancak kalitesiz yakıta karşı çok hassastır. Yeni kasalar arazi şanzumanında orta dif kilidine sahip ayrıca yeni kasanın da arka dif kilitli modelleri de mevcut, olmayan modellerde de Ahmet beyin belirttiği gibi belirli bir maliyetle uygulamak mümkün.
Tasarım açısında eski kasanın daha kült bir tarzı olmakla beraber tabii ki yeni kasa kadar verimli ve konforlu değil.
Ama imkanım olsa yeni nesil motor ve arazi şanzumanı uygulanmış eski kasa L200 kullanmak istedim

CİNCİN' Alıntı:
İki sene eski kasa L200 otomatik kullandım. Kesinlikle unutamayacağım harika bir araçtı :( Neyse....

Yeni kasa eskisine göre yüzde 10-15 daha düşük tüketime sahip. Tabii ki DID motorlar çok daha güçlü ve verimli ancak kalitesiz yakıta karşı çok hassastır. Yeni kasalar arazi şanzumanında orta dif kilidine sahip ayrıca yeni kasanın da arka dif kilitli modelleri de mevcut, olmayan modellerde de Ahmet beyin belirttiği gibi belirli bir maliyetle uygulamak mümkün.
Tasarım açısında eski kasanın daha kült bir tarzı olmakla beraber tabii ki yeni kasa kadar verimli ve konforlu değil.
Ama imkanım olsa yeni nesil motor ve arazi şanzumanı uygulanmış eski kasa L200 kullanmak istedim

merhaba cihat abi.bu mesaj o kadar anlamlı olmuşki.bir çok markanın 4x4 ünü kullanmış biri olarak banada nasıl bir araba istersin deseler.kesinlikle ama kesinlikle 2006 magnum eski kasa olsun.motor ve şanzuman yeni nesil 2007-2011 olsun diyer yerlerin hepsi 2006 olsun isterdim.ve sanırım bu araç dünyada 4x4 pikap sınıfında bir lider olurdu.....saygılar.

cideli' Alıntı:
meraba arkadaşlar ben de 1 ay önce eski kasa l200 ümü sattım yeni kasa alacaktım ama yaptığım araştırmalar sonunda yine eski kasa aldım şimdi akdenizfibere kabin sipariş ettim onu bekliyorum..edindiğim bilgilerin bi kısmını paylaşim.yeni kasalrın motoru güçlü konforu daha iyi yolcu oturma alanı daha geniş iç görüntüsü çok hoş asfaltta otobanda süper tabi hakkı yenmez arazide yeni model diger rakiplerinin hepsinden iyi.ama arazide sağlamlıkda eski kasa bambaşka..yeni kasanın en büyük sorunları eski kasaya göre:motor çok zorlandığında hararete kalkıyor.şanzıman ısındıgı zaman kilitleniyor doğru servise(servisteki ustların çoğu arazi vitesinin konumlarını zor biliyor)ön takım eskilere göre daha nazik.ve en kötüsü bi arazi aracına göre bence çok elektronik...ben bunları göz önüne alarak 1000km gittim ve rize'den 26000km 2005 model araç aldım..

hayırlı olsun.. aracı kaça aldınız acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR