Eski Kasa L200?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erenatac Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,529
Ynt: Eski Kasa L200?

evet. vergiyi öderken kamyonet olarak ödüyorum.
bu arada "bull" arkadaşımızın söyledikleri içime oturdu. ne zaman bir araba alsam, o marka arabanın fiyatları dip yapıyor :(

Etiketler

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
evet. vergiyi öderken kamyonet olarak ödüyorum.
bu arada "bull" arkadaşımızın söyledikleri içime oturdu. ne zaman bir araba alsam, o marka arabanın fiyatları dip yapıyor :(
vergi konusunda sorun yaşayabilirsin. bence maliyeye sor.
geçen gün forumdan bir arkadaş 99 4x4 ü 20 ye sattı sanırım. pekde dip gibi durmuyor.
ama bir gerçek var şu aralar tüm 2. eller dip yapmış durumda.

eski sahibinden aldığımdan beridir ilk vergiyi bu ay ödeyeceğim. vergi dairesinde çalışan bir arkadaş hesapladı, 380 ytl gibi bir rakam ortaya çıktı.
ben de bilmiyorum ne olacak !

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
eski sahibinden aldığımdan beridir ilk vergiyi bu ay ödeyeceğim. vergi dairesinde çalışan bir arkadaş hesapladı, 380 ytl gibi bir rakam ortaya çıktı.
ben de bilmiyorum ne olacak !
umarım sorun olmaz ama araştırılırsa faiziyle tahsil ederler.

eğer böyle bir sorun çıkarsa, aracı aldığım tarihten itibaren sorumluluğu üstlenirim sanırım. bu araç bana bu haliyle gelmişse, eski sahibi ödememişse, benim bir yükümlülük altına gireceğimi sanmıyorum.

ergin61' Alıntı:
teşekkürler peki bu kiliti aktif hale getirmek için 4x4 konumunda olması şartmı

evet. hatta LOW pozisyonda 4x4'e almak şart. 4L pozisyonunda iken devreye girer sadece.
direksiyonun hemen sol alt tarafındaki düğmeye basın. Düğmenin kendi üzerindeki kırmızı ışık yanıp sönmeye başlayacaktır. Hareket ettiğiniz anda kırmızı ışık sabit yanmaya başlar. Kilit devreye girmiş demektir.

Kilit devrede iken dikkat etmeniz gerekenler ;

1 - 10 kilometre hızı geçmemeye gayret edin. ( geçseniz bile kısa süreli olsun )
2 - Kuru zeminlerde direksiyonu tam sağ ya da tam sola çevirerek manevra yapmayın. ( akisler kasıntıdan kırılabilir )
3 - Kilit devrede iken manevra yapmanız gerekirse hafif direksiyon turlarıyla bunu yapın. Ve asla tam gaz yüklenmeyin.

Kilidi devreden çıkarmak için düğmede ışığın tam üzerine tekrar basmanız yeterli. Ama garantiye almak için 4x4 modundan çıkıp 1-2 metre geri gidebilirsiniz. Zaten düğmeye bastığınızda ışık tekrar yanıp sönmeye başlar. hareket ettiğiniz anda söner. Devreden çıkmış demektir.

Bu arada kilit devredeyken gösterge panelinde "ABS" lambası yanabilir. Araç tekerleklerin dönüş hızına göre ABS ye yön verdiğinden kilit devrede iken, ABS otomatik olarak devre dışı olur. Normal fren sistemini kullanır. Kilidi devreden çıkardığınızda ABS bazen hemen, bazen biraz bekledikten sonra tekrar devreye girer. Ve ekrandaki ABS uyarısı söner.

Kilitler arasında farklar olabilir. Fakat benim bahsettiğim kullanım şekli L200 ler için geçerlidir.

Selamlar ,
L200 Gerçekten güzel bir araç . Sorunsuzluğu ve standart arazi kabiliyeti bile ger.ekten iyi .

Yalnız şu Şehiriçi-Kamyonet meselesine bir açıklık getireyim . Ruhsatta kamyonet yazan araçlarda illere göre farklı bir durum sözkonusu .

Ankara : Ruhsatını kamyonet ise sabah 7-10 akşam 16-20 arasında şehir içine giremezsiniz . Bunu dışındaki saatlerde serbest ancak , serbest saatlerde de olsa şehir içinde dolaşmak için , güzergah izin belgesi adı verilen ve Büyükşehir Belediyesinden alınan bir izin kağıdı almalısınız . Bu belgeyi Gençlik parkının dibinde bulunan Atatürk bulvarı üzerinde ki fen işlerinden 15 ytl civarında bir ücretle alabiliyorsunuz . Başvurup , ertesi gün alırsınız sıra falan durumu olmuyor ...

İstanbul : 1. köprü tamamen yasak . Ancak İstanbulda belli bir Kg sınırına kadar şehir içinde bir kısıtlama yada izin belgesi gerekmiyor . Ki sanırım sınır 3.5 ton istiap haddi ama emin değilim bu civarda olmalı ...

Bu arada vergisini nasıl ödediğiniz emniyeti bağlamıyor . sizden 4x4 vergisi alabilirler ama aracın ruhsatında kamyonet yazıyorsa emniyeti gerisi bağlamaz . MEsela panelvanların hepsi kamyonet ruhsatlıdır ama bazıları panelvan verigisi öder ki daha yüksektir ama kamyonet muamelesi görürüler trafikte .

Ticari kamyonet , hususi kamyonet meselesi ne işe yarar bilmiyorum . Ruhsatta hususi kamyonet yazan aracımda oldu , ticari kamyonet yazan aracımda oldu ( şahsım adına ve hususi kullandım hepsini) ama ne alır satarken ne kullanırken bir faydasını zararını görmedim . Belki şirket falan satın alırsa ticari olmasının faydası oluyordur ...

Saygılarımla ...
Barış

yani kilidi devreye alıp karda yanlayamayacağız ne yapalım sağlık olsun sadece acil çıkış kapısı olarak kullanabiliriz demekki bu l200 kafama yattı 04-05 lerini 20000-25000 arası almak mümkün biraz yükseltmek m/t pabuçlar hayırlısı bakalım

benimki 2003 model. bir yıl evvel 27 bin ytl ye aldım. aksesuarı, yeni pabuçları, tepe lambaları, yükseltmesi filan derken 30 bin ytl ye maloldu. kilidi yanlama yapmak için kullanamaazsınız evet :D
ama karda batarsanız çok işe yarayacağı kesin.

teşekkür ederim.

bu arada yazmayı unutmuşum. diferansiyel kilidi devredeyken diyelimki unuttunuz. kilidi açmadınız. yola devam ettiniz. 3 kilometre sonra kilit otomatik olarak açılacaktır. devreden çıkacaktır.

japonlar bunu da düşünmüş. hayret yahu. unutursak kırılmasın diye :D

Merhaba, 52 dakikalık gezenbilir üyesiyim :smiley: 2006 model eski kasa L200 otomatik bir araç almak istiyorum ancak siz tecrübeli arkadaşlara danışmak istediğim bazı şeyler var.... Bu araçlara tek kelimeyle hasta oluyorum hatta rüyalarıma giriyorlar. Kesinlikle 4x4 pick up'a da ihtiyacım yok çünkü Bankacıyım, en büyük bagajım dosya çantam ve laptopumdur, yani inşaat hırdavat malzemesi de taşımayacağım :smiley: ve hayatımda hiç 4x4 kullanmadığım gibi böyle bir aracı kullanan nadir bankacılardan biri olacağım sanırım.

Eğer alırsam bu araç sahip olduğum tek araç olacak, yani şehir içinde ufak bir polo vs. gibi bir başka arabam da olmayacak.

Mitsubishi L200 otomatik nasıl bir araçtır? Otomatik olusa şehirde daha mı rahat ettir? Uzun yola çıkarsam kafamızı mı şişirir?

Algısında, Vergisinde, yakıtında değilim, tek dileğim hafta sonlarında şöyle bir kaçıp börtü böceğe karışmak, biraz çamurlanmak. Başta eşim ve çevremdeki herkes bana deli misin pişman olursun İstanbul'da başka araban yoksa koca bir pikapla rezil olursun diyorlar. Ben deli miyim divane miyim, bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var ???

Hepinize çok teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri