Eski Kasa L200?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erenatac Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,430
Ynt: Eski Kasa L200?

merhabalar cihat abi iyi bayramlar.
şimdi şöyle bi durum var.şehir içinde l 200 ile otomatik ve hidrolik dreksiyon olduğu için kesinlikle rahat edersiniz.tek sorununuz olur oda park sorunu.bir taksi gibi anında gelipte durabileceiğiniz bi yer bulamayabilirsiniz.ama dediğim gibi hidrolik dreksiyon oluşundan ve yüksek oluşundan hatta yan aynalarının geniş olmasından çok fazlada zorlanmassınız.en fazla 15 gün içinde arabaya alıştıktan sonra sıkıntı çekeceiğinizi sanmıyorum.şehir içinde dez avantajları oldugu gibi avantajlarıda oluyor.yüksek olduğu için ilerdeki trafiğin ne olacağını hangi şeridin boş oldugunu önceden görüyorsunuz.her yerin dolu olduğu bi yerde kaldırıma çıkabiliyorsunuz.sonra yağmur sularının yükseldiği yerlerde siz radyo dinleyebiliyorsunuz vs.
bende şuan 1987 model 4x4 hilüx var.ama sizinle aynı durumdayım.benimde bir gün olmasa diyer gün mutlaka rüyamda l 200 :smiley:

sonra bide şu var.taksi ile yaptığınızı l 200 ile de yaparsınız ama l 200 ile yaptığınızı taksi ile yapamassınız.
hayırlsı olsun.iyi bayramlar...

Etiketler

merhaba.
ben izmir, istanbul ve manisa olmak üzere 3 büyük ilde de bu aracı kullandım, hem de manuel vites. samimi söylüyorum, park yeri haricinde hiçbir sıkıntısı yok. hatta otomobile göre daha rahat. en azından yol vermek istemeyenler, cüsseyi görünce epey bi kibar oluyorlar :smiley:

Osman Bey, Furkan Bey Merhaba,

Öncelikle sizlere de iyi bayramlar dilerim. Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Baktım Forumdan kimse bir yanıt yazmıyor, ben de kendi hesabımı kendim yapmak zorunda kaldım ve Karadenizde bulduğum bir aracı takip etmeye başladım. Bu aracı da 50.000 km'de ve Ankaradaki araçtan daha temiz görünüyordu ve üzerinde de yeni kış lastiklerinin bulunması cazip kılıyordu. Trabzon yetkili serviste de bir tanıdık vasıtası ile araca ekspertiz yaptırıp aracın pırıl pırıl olduğundan emin olunca hem bayram tatili yapar hem de küçük bir karadeniz turu ile aracı tanıma fırsatı bulurum dedim ve düştüm yollara. Gitmesi kolaydı da gelmesi yordu biraz tabii. Trabzon Samsun Amasya Tosya Gerede İstanbul arasındaki yaklaşık 1.100 km boyunca da en ufak bir sorun yaşamadan geldim. Araç sessiz ve dengeli, direksiyonu yumuşak ve kliması iyiçalışıyor. Yakıt olarak 90-100 km sabit hızda yaklaşık 9 lt eurodizel tüketti, bu biraz fazla mıdır, yoksa otomatik olduğu için mi böyle bilemedim. Performansı biraz düşük ama kabul edilebilir seviyede. Biraz iri yarı, bizim apartmanın bu otoparkında sanırım park sensörüne ihtiyacım olacak :smiley:

Şimdi yapılacak bir kaç işim daha var, aracın ufak tefek işleri, detaylı temizlik, plaka vs. Arka kasayı kapatmak istiyorum ama içime sinen şık bir model bulamadım, internette gördüğüm kadarıyla genellikle yeni kasa için modeller üretiliyor.

İngilterede üretilen çok güzel modeller var ama nasıl getirilir pahalıya mı patlar bilmiyorum. Bunları İstanbul'dan alma veya imal ettirme şansı var mı,
http://www.autostylinguk.co.uk/mitsubishi-1/l200-2/mk4-01-05-6/hardtops/asx-3/
http://www.upcountry4x4.co.uk/mitsubishi_l200/hardtop_freestyle.asp
http://www.upcountry4x4.co.uk/mitsubishi_l200/hardtop_suncab.asp

Tüm bu işlerim bittiğinde Gezenbilirci'lerle yollara düşmeye ve sizlerle tanışmaya can atıyorum

Cihat Bey hayırlı olsun aracınız...Bence gayet iyi seçim yapmışsınız. Vergiden düşmeye başladıklarından kolay bulunmamaya başladı bu kasa...

Bence 9 lt çok iyi bir tüketim. Hiç kafaya takmadan güle güle binin, tahtaya vurup maşallah demeyi de ihmal etmeyin ;D

Arazi yapacaksanız park sensörünü boşverin bence...

cihat bey
aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın
kabin için adanada akdeniz fibersan ile görüşebilirsiniz.
sanırım beğendiğiniz modeli yapabilirler
http://www.akdenizfibersan.com.tr/galeri/details.php?image_id=169

ben sadece şunu söyleyebilirim yetkili servis sahibi dostum dedi ki yeni kasalar daha sorunlu daha dayanıksız daha kırılgan parçaları daha pahalı bakım masrafları daha fazla.onun için diyorum ki almayı düşündüğünüz araçgerçekten çok hoş ve güzel gitmeyeceği yer yok ama yeni kasa alacağım derseniz ozamanda hiluxü tavsiye ederim saygılarımla(ben sadece elçiyim)

Yeni kasayla , eski kasa arasında nasıl teknik farklar varmış merak ettim . Aslında arkadaşınızdam farkları öğrenip iletirseniz güzel olur . Böylece aklımızda herşey daha kolay netleşir . Parça konusunda ise ne yazık ki klasik mitsubishi durumu , gerçi toyota durum farklı değil servis masrafları açısından

Saygılar ...

meraba arkadaşlar ben de 1 ay önce eski kasa l200 ümü sattım yeni kasa alacaktım ama yaptığım araştırmalar sonunda yine eski kasa aldım şimdi akdenizfibere kabin sipariş ettim onu bekliyorum..edindiğim bilgilerin bi kısmını paylaşim.yeni kasalrın motoru güçlü konforu daha iyi yolcu oturma alanı daha geniş iç görüntüsü çok hoş asfaltta otobanda süper tabi hakkı yenmez arazide yeni model diger rakiplerinin hepsinden iyi.ama arazide sağlamlıkda eski kasa bambaşka..yeni kasanın en büyük sorunları eski kasaya göre:motor çok zorlandığında hararete kalkıyor.şanzıman ısındıgı zaman kilitleniyor doğru servise(servisteki ustların çoğu arazi vitesinin konumlarını zor biliyor)ön takım eskilere göre daha nazik.ve en kötüsü bi arazi aracına göre bence çok elektronik...ben bunları göz önüne alarak 1000km gittim ve rize'den 26000km 2005 model araç aldım..

hayırlı uğurlu olsun abi en iyisini yapmışsın.bende mıtsubishi magnum alacaktım 2004-2005 ama nasipte mazda b-2500 varmışş.
bende çok güzel bi karar verip en doğru olanı yapmışsın.inan sen o 26 bin kmdeki magnumu eskitemessin.tekrar tekrar hayırlı olsun.
gelirken kmde ne yaltı aracın.bin km uzaktan aldım demişsin.yakıtı mutlaka hesap etmişsindir.yakıtı ne ve aracının resimlerini paylaşırsan memnun olurum.şimdiden teşekkürler...
bu arada buda benim mazda
ATTACH]

Ekli dosyalar

• sahibinden_DSCN5066.jpg
    sahibinden_DSCN5066.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 668

cideli' Alıntı:
meraba arkadaşlar ben de 1 ay önce eski kasa l200 ümü sattım yeni kasa alacaktım ama yaptığım araştırmalar sonunda yine eski kasa aldım şimdi akdenizfibere kabin sipariş ettim onu bekliyorum..edindiğim bilgilerin bi kısmını paylaşim.yeni kasalrın motoru güçlü konforu daha iyi yolcu oturma alanı daha geniş iç görüntüsü çok hoş asfaltta otobanda süper tabi hakkı yenmez arazide yeni model diger rakiplerinin hepsinden iyi.ama arazide sağlamlıkda eski kasa bambaşka..yeni kasanın en büyük sorunları eski kasaya göre:motor çok zorlandığında hararete kalkıyor.şanzıman ısındıgı zaman kilitleniyor doğru servise(servisteki ustların çoğu arazi vitesinin konumlarını zor biliyor)ön takım eskilere göre daha nazik.ve en kötüsü bi arazi aracına göre bence çok elektronik...ben bunları göz önüne alarak 1000km gittim ve rize'den 26000km 2005 model araç aldım..
Şeref Bey aracınız hayırlı olsun, çook düşük km'deymiş. Temiz bir araç için 1000 km de 2000 de gidilir. Bu araçların tek kusuru direksiyon millerindeki tıkırtı ki o sorun yeni kasalarda da mevcutmuş. Fotoğraflarınızı bekliyoruz.

arkadaşlar teşekkür ederim.kabini takınca resimleride koyarım.aracın yakıtına gelince uzun yolda 90-110km ortalama hızda 8-9litre normal dizel yaktım ama sonra lastikleri değiştirdim general marka agresif dişli lastik takdım şimdi yakıt şehir içinde 12-13litreye çıktı.

Şeref bey merhaba, ben sürekli eurodizel alıyorum. Malum, yeni zamlardan sonra normal dizel ile biraz daha tasarruf edebilir miyim acaba diye düşünmeye başladım :'( Normal dizel kullanımından dolayı bir sıkıntı yaşıyor musunuz? Performans kaybı, uzun vadede kurumlanma vs. gibi sorunlar oluyor mu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri