Eski Kasa L200?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erenatac Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,529

erenatac

Kamp III
2003 model eski kasa L200 hakkında ne düşünüyorsunuz? Görünümü çok hoş ama bunun haricinde arazi kabiliyeti,yedek parça fiyatları ve yol konforu nasıldır? Birde bu araçlar ruhsatta ticari olarakmı yoksa hususi olarakmı geçiyor?

l200.jpg

Etiketler
Ynt: Eski Kasa L200?

ruhsatta hususi kamyonet olarak geçer.
ruhsatı ticari olarak çıkartırsınız ama K-2 belgesi alma zorunluluğu var. oda bayaa masraflı bir iş.
arazi özelliklerini kullanıcıları yazar kötü diyen duymadım.

ruhsatta yanıltmayayım ama 4x4 arazi taşıtı diye yazması lazım bandroüde otomobil ve arazi araçları sınıfına girer husisi olarak kullanılabilir ticari çıkartmayın araç sorgulamadan plakasını girin orada yazar

Hususi kamyonet yazıyorsa belirli saatlerde şehir merkezine girme yasağı bu araçlar için geçerli değil sanırım?

bende 92 hilux var, 4x4 kamyonet yazıyor....doğrusunu bende tam öğrenemedim...vergiyi arazi taşıtı gibi ödüyorum ama takipçi her saat merkeze giremezsin dedi vs vs...ankarada köprü derdi yok allahtan ama merkeze giremiyorsa gıcık iş...

1- Butip araclar kamyonet diye gecer baska altarnatifi kesinlikle yok, Ticari olur hususi olur o sıze kalmıs bırsey,
Hususi olursa taksı gıbı alır satarsın fatura kesmane gerek kalmaz, Tıcarı alırsankı vergı ve satarken fatura keseceksın buda KDV cıkacak demektır. Bandroller 4 ceker oldugu ıcın kamyonet gıbı deyılde lukse gırıyor farklı oluyor anlayacagınız, ama 1. kopruden geceyım dersenız o zaman kamyonet dıyorlar yanı yasak gecmek, bırde tıcarıde alsanız hususıde alsanız 3,5 ton altı araclara yanı kamyonetlere yasak saatı yokdur,
Yardımım olduysa ne mutlu, Selamlar....

Konu hep resmi evrak mevzu üzerinde yoğunlaştı.. Aracın kabiliyetleri üzerine kullanan,tanıyan arkadaşların söyleyeceği şeylerde vardır sanırım?

istemeyerekte olsa bunun 1999 4x4 modelini almak durumunda kaldım 3 hafta önce.satmak için aldım fakat kullandıkça hosuma gitti.av merakımda olunca sanırım araca iyi bir bakım yaptırıp uzun süre bineceğim:smiley:

ateş' Alıntı:
istemeyerekte olsa bunun 1999 4x4 modelini almak durumunda kaldım 3 hafta önce.satmak için aldım fakat kullandıkça hosuma gitti.av merakımda olunca sanırım araca iyi bir bakım yaptırıp uzun süre bineceğim:smiley:
bundan sonra otomobilden zevk almazsınız:smiley:))
bende ilk 1 hafta keşke almasaydım dedim ama artık pickuptan başka araç kullanmak zevk vermez oldu:smiley:)

yıllarca 4x4 araç kullandım. ford ranger, suzuki vitara, nissan ralliraid gibi araçlar kullandım. fakat bu araç gibisi yok. bende de 2003 modeli var. yandaki resimde görülen araç.
ruhsatta kamyonet olarak geçiyor. hatta 4x4 ibaresi bile yok. arazi taşıtı olarak da geçmiyor. kamyonet olarak geçiyor. resmi tarafı bu.
aracın kabiliyetlerine gelince ;
4x4 oldukça başarılı. ağır takviye devri çok yüksek ve dişli oranı sanırım diğer araçlara göre daha büyük. bu sebeple inanılmaz yavaşlayabiliyorsunuz. bu özellikle inişlerde, buz, çamur ve benzer, kaygan zeminlerde inişlerde çok işe yarıyor.
asfaltta yol tutuş diğer araçlarla hemen hemen aynı. fakat hızlanma süresi düşük. çok seri değil diğerlerine göre. hatta ben bu sebeple satmayı bile düşündüm. fakat kullandıkça alıştım. neticede hız aracı değil bunlar. ayrıca diğer rakiplerine göre, kabindeki motor sesi neredeyse duyulmuyor bile.
ve en büyük artısı ; diferansiyel kilidi.
aracla battınız diyelim. diferansiyeli içerden, direksiyonun hemen altındaki tuşla kilitliyorsunuz. sanırım sadece arka tekerlekler kilitleniyor. önleri kilitlemiyor mu bilmiyorum. ama çok işe yaradığı kesin.
ortalama olarak şehir içi-dışı-arazi karışık, dolu depoyla 500-650 km arası yol katedebiliyorsunuz. uzun yolda bu rakam 750 km oluyor. bizzat denedim, hep deniyorum :smiley:
motor problemi olmadı hiç. olmasın da :smiley:
sonuç olarak, nissan ya da ford almaktansa, bu aracı tercih ettiğinizde pişman olmazsınız. ama hızlı da gitsin isterseniz, tercihiniz nissan olmalı.

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
yıllarca 4x4 araç kullandım. ford ranger, suzuki vitara, nissan ralliraid gibi araçlar kullandım. fakat bu araç gibisi yok. bende de 2003 modeli var. yandaki resimde görülen araç.
ruhsatta kamyonet olarak geçiyor. hatta 4x4 ibaresi bile yok. arazi taşıtı olarak da geçmiyor. kamyonet olarak geçiyor. resmi tarafı bu.
aracın kabiliyetlerine gelince ;
4x4 oldukça başarılı. ağır takviye devri çok yüksek ve dişli oranı sanırım diğer araçlara göre daha büyük. bu sebeple inanılmaz yavaşlayabiliyorsunuz. bu özellikle inişlerde, buz, çamur ve benzer, kaygan zeminlerde inişlerde çok işe yarıyor.
asfaltta yol tutuş diğer araçlarla hemen hemen aynı. fakat hızlanma süresi düşük. çok seri değil diğerlerine göre. hatta ben bu sebeple satmayı bile düşündüm. fakat kullandıkça alıştım. neticede hız aracı değil bunlar. ayrıca diğer rakiplerine göre, kabindeki motor sesi neredeyse duyulmuyor bile.
ve en büyük artısı ; diferansiyel kilidi.
aracla battınız diyelim. diferansiyeli içerden, direksiyonun hemen altındaki tuşla kilitliyorsunuz. sanırım sadece arka tekerlekler kilitleniyor. önleri kilitlemiyor mu bilmiyorum. ama çok işe yaradığı kesin.
ortalama olarak şehir içi-dışı-arazi karışık, dolu depoyla 500-650 km arası yol katedebiliyorsunuz. uzun yolda bu rakam 750 km oluyor. bizzat denedim, hep deniyorum :smiley:
motor problemi olmadı hiç. olmasın da :smiley:
sonuç olarak, nissan ya da ford almaktansa, bu aracı tercih ettiğinizde pişman olmazsınız. ama hızlı da gitsin isterseniz, tercihiniz nissan olmalı.
ruhsatta 4x4 yazmıyor demişsin. vergiyi öderken kamyonet olarakmı ödüyorsun?

eski kasa l200 daha kaslı duruyor kaporta saçı daha kalın ve en önemlisi ön tarafın yüksekliği 8-10 cm kadar yeni modele göre yüksek ve ikinci el fiyatları dip yapmış durumda :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri