En Güzel Seriesi Seçelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdal484 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 276
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,212
Ynt: En Güzel Seriesi Seçelim

arabayı toplama maliyeti ile yürütme maliyetini birbirinden ayırmak gerek.
Onun hesabını en mantıklı şöyle yaparız: arabayı aldık osunu busunu topladık yaptık yürüyor Arabanın dörtdörtlük olması için ne kadr daha harcanmalı aşşağı yukarı hesaplanır arabanın gerçek maliyeti bu. Ondan sonra açacağı masraflar yürütme maliyetidir. Sen arabayı yürütmeseydin o o masrafı açmayacaktı. Çünkü sen zaten arabayı dörtdörtlük yapmanın maliyetinde onu hesaplamıştın. Tekrar hesaplarsan mükerrer olmuş olur gibi...

Bence gerçekçi olanı bu. diğer hesaplama yöntemi tamamen hesap şişrme. O şekilde burada yazan birçok arkadaş gibi defender lara 60-70 bin tl maliyet çıkarabilirsin ;)

Etiketler

burakuysal' Alıntı:
arabayı toplama maliyeti ile yürütme maliyetini birbirinden ayırmak gerek.
Onun hesabını en mantıklı şöyle yaparız: arabayı aldık osunu busunu topladık yaptık yürüyor Arabanın dörtdörtlük olması için ne kadr daha harcanmalı aşşağı yukarı hesaplanır arabanın gerçek maliyeti bu. Ondan sonra açacağı masraflar yürütme maliyetidir. Sen arabayı yürütmeseydin o o masrafı açmayacaktı. Çünkü sen zaten arabayı dörtdörtlük yapmanın maliyetinde onu hesaplamıştın. Tekrar hesaplarsan mükerrer olmuş olur gibi...

Bence gerçekçi olanı bu. diğer hesaplama yöntemi tamamen hesap şişrme. O şekilde burada yazan birçok arkadaş gibi defender lara 60-70 bin tl maliyet çıkarabilirsin ;)
Sıfır veya sıfıra yakın araba için geçerli olan bu senin dediğin. Bizim tarz arabalarda yanlış. 5000 liralık Series'i alınca illa şanzımanı motoru yapacaksın, bu yürütme maliyeti değil kesinlikle. Dediğin gibi olsa zaten maliyete vergiyi zartı zurtu da eklerdim, o zaman 25.000 oluruz:smiley:))))))))))

hacı rakamlarla maliyetlerle her türlü oynanır. aslında biraz da önemli olan aracın ederi. 20binli rakamlara çıktığımız zaman daha yeni daha büyük model olan defender karşımıza çıkıyor. Bir çok insan series e 20 bin vermekten se defender almayı tercih ediyor dolayısıyla da da series o rakamları yakalayamıyor.

ancak senin araban gibi orjinal kız gibi bakılan arazi görmeyen araç olursa ve bu aracın hastası olursa o rakamlara alıcı bulabilir. Ben hiç 20binli rakamlara satılan series görmedim bilmiyorum siz gördünüz mü? Yada kaç tane satılmıştır o fiyatlara.

Dolayısıyla sen arabaya kaç para harcarsan harca arabanın ederi belli. Ha sen daha çok harcayıp daha çok bakarsan aracına seninki diğerlerinden önce satılır ama satılacağı fiyat aşağı yukarı bellidir...

İli ucu boklu değnek
Doğru söze ne hacet
Hijack kriko lazım 120 usd, pejo j9 aynalarının degistirmem lazım
Koltuk almam lazım
İzolasyon yapmam lazım
Makaslara baktirmam lazım
Amortisörler pastan görünmüyor almak lazım
Vs vs vs
Sonu yok bunun

Serdar sözünü ettiğin ve yapılması gerekip de yapmayacaklarını hesaplarsan aşağı yukarı 7000 civarı bir rakam yapar. aldığın fiyata 7000 eklersen zarar etmeden satacağın rakam ortaya çıkar. Ha sen sonra keyfekeder onu bunu yaparsın yapmazsın yada daha da orjinalleşsin diye eski parçaları orjinalleiyle değiştirsin tabiki bunlar maliyetleri artırır. Ama arabanı satmak istediğinde aracın eder fiyatı 3 aşağı 5 yukarı belli. Harcamalarını biraz da ona göre yapmalısın. Belirlediğin uç rakamı geçmeyeek şekilde gereklilik sırasına göre. Mesela amortisörün patlak sis farından önce yapmalısın. Frenin tutmuyor koltuktan önce bakmalısın gibi. Yavaş yavaş hepsi oluyor merak etme. Her yaptığın şeyde daha da zevk alıyorsun daha da güzelleşiyor...

sesezgin' Alıntı:
İli ucu boklu değnek
Doğru söze ne hacet
Hijack kriko lazım 120 usd, pejo j9 aynalarının degistirmem lazım
Koltuk almam lazım
İzolasyon yapmam lazım
Makaslara baktirmam lazım
Amortisörler pastan görünmüyor almak lazım
Vs vs vs
Sonu yok bunun

makas işine ben de gireceğim. sorun yok makaslarda ama hem biraz daha yükseltmiş olurum hem de içim rahat eder. ikitelli org san dolapdere san sit. makascılar var. istersen pazarlık ederken seni de katarım pazarlığa.
Bu arada forumun e canlı konusu series bölümü oldu :D

burakuysal' Alıntı:
hacı rakamlarla maliyetlerle her türlü oynanır. aslında biraz da önemli olan aracın ederi. 20binli rakamlara çıktığımız zaman daha yeni daha büyük model olan defender karşımıza çıkıyor. Bir çok insan series e 20 bin vermekten se defender almayı tercih ediyor dolayısıyla da da series o rakamları yakalayamıyor.

ancak senin araban gibi orjinal kız gibi bakılan arazi görmeyen araç olursa ve bu aracın hastası olursa o rakamlara alıcı bulabilir. Ben hiç 20binli rakamlara satılan series görmedim bilmiyorum siz gördünüz mü? Yada kaç tane satılmıştır o fiyatlara.

Dolayısıyla sen arabaya kaç para harcarsan harca arabanın ederi belli. Ha sen daha çok harcayıp daha çok bakarsan aracına seninki diğerlerinden önce satılır ama satılacağı fiyat aşağı yukarı bellidir...
Ankarada 3 sene önce 17.000 TL'ye satılan var, overdrive yok üstelik:smiley:))) Series alacakken rakam yakın diye Defender alacak bir adam olmamalı, varsa tecrübesizdir. İkisi bambaşka araçlar. Bizim araçlar klasik, Defender iş makinası, eşşek ne dersen de. Kaldı ki vaktinde 20.000 e 300 tdi Defender da aldım o da 35.000 lik oldu. Eğer insan piyasaya bakıp bu ne la 8000 liraya ben Defender alırım stoplar 1 tl sinyal 2 tl diye hesap ediyorsa ve her alan tartışmasız 3 katını harcıyorsa, toplanmış ve emek verilmiş 30.000 luk Defender'a kimse hiçbirşey diyemez. Tavanı kapitone kaplı, göğsü boka benzemiş Garang Şoroke koltuğu takılmış Defenderlar bu tartışmanın dışında.

Hijack kriko lazım 120 usd, pejo j9 aynalarının degistirmem lazım - Aynalar 25'er TL, kriko Hijack marka alırsan babayı bulursun 120 usdye:smiley:))))
Koltuk almam lazım - Tuzludur
İzolasyon yapmam lazım - Kendin yaparsın, malzeme 300-500 tutar max
Makaslara baktirmam lazım - Kırık çıkık yoksa 250-300 TL bakımı, poliüretan burç takacam dersen 300 de o.
Amortisörler pastan görünmüyor almak lazım - 400 TL civarı tamamı
Vs vs vs

:smiley:)))))))))

burakuysal' Alıntı:
makas işine ben de gireceğim. sorun yok makaslarda ama hem biraz daha yükseltmiş olurum hem de içim rahat eder. ikitelli org san dolapdere san sit. makascılar var. istersen pazarlık ederken seni de katarım pazarlığa.
Bu arada forumun e canlı konusu series bölümü oldu :D
Bende baktirmak istiyorum makaslara burçlarının değişmesi gerekiyor galiba viraja girerken takır tukur sesler geliyor. Belki daha uygun bi fiyat alabiliriz. Ben çoğu şeyi kendim yapıp maliyetti minimumda tutmayı amacliyorum. İnsallah hedeften sasmam. Hijack mutlaka almak lazım patlarsa lastik kalırız ortada.

kardeşim zaten en güzel series kimin belli. ( tabiki benimki :D )

konu series neticede. Hepimiz Series kardeşiyiz ;)

Senin konuya katılmanı da özledim umut. sensiz bırakma burayı...

Bu arada 2 çift kum paleti var galvaniz sacdan. Fiyatı 100 tl

Sent from my iPhone using Tapatalk

ImageUploadedByTapatalk1405925106.072982.jpg

burakuysal' Alıntı:
kardeşim zaten en güzel series kimin belli. ( tabiki benimki :D )

konu series neticede. Hepimiz Series kardeşiyiz ;)

Senin konuya katılmanı da özledim umut. sensiz bırakma burayı...

burak abi şimdi en çok oyu umut bey aldı haksızlık yapıyorsun :D senin araban belli yani aldığın oy belli :smiley:))

series fiyatları bizde mi fiyatları yükseltsek

1 numaralı araçta 17.500 önceki fiyatı 28.000
2 numaralı araçta 27.500
3 numaralı araçta 70.000
4 numaralı araçta 26.000
1; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-defender-90-2.5-172144170/detay
2; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-engel-tanimaz-171719849/detay
3; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-emsalsiz-land-rover-seri-2a-170486449/detay
4; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1973-model-landrover-1800-dizel-169649293/detay

umut401' Alıntı:
Hijack kriko lazım 120 usd, pejo j9 aynalarının degistirmem lazım - Aynalar 25'er TL, kriko Hijack marka alırsan babayı bulursun 120 usdye:smiley:))))
Koltuk almam lazım - Tuzludur
İzolasyon yapmam lazım - Kendin yaparsın, malzeme 300-500 tutar max
Makaslara baktirmam lazım - Kırık çıkık yoksa 250-300 TL bakımı, poliüretan burç takacam dersen 300 de o.
Amortisörler pastan görünmüyor almak lazım - 400 TL civarı tamamı
Vs vs vs

:smiley:)))))))))

hacı sen tamirciye giderken az eski püskü giyin sakallarını da kesme. seni parlak görüp kazıklamışlar :D

amortisör fabrikasımı alıyorsun 400 tl ye? sakın itiraz etme bu şişirme rakamlara önüne birlas ın faturasını koyarım utanırsın. Hem de faturalı herşey işçilik dahil bu faturaya.

Serdar sen sıkma canını kardeşim o kadar korkunç değil. başlarda ben de korkmuştum ama değil. merak etme sen. değil öyle...
Ha sende para var diye hiisederse ahmet mehmet usta allah ne verdiyse öper tıpkı umutu öptükleri gibi :D

erdal484' Alıntı:
series fiyatları bizde mi fiyatları yükseltsek

1 numaralı araçta 17.500 önceki fiyatı 28.000
2 numaralı araçta 27.500
3 numaralı araçta 70.000
4 numaralı araçta 26.000
1; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-defender-90-2.5-172144170/detay
2; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-engel-tanimaz-171719849/detay
3; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-emsalsiz-land-rover-seri-2a-170486449/detay
4; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1973-model-landrover-1800-dizel-169649293/detay

Erdal bak kardeşim arabayı satmak mı istiyorsun yoksa ben şu fiyatı istiyorum veren olursa satarım yoksa satmam mı diyorsun? şişirme rakamlarla arabanı satamazsın. sadece siteye koyarsın. Ben 11500 koydum 11000 in altında da vermem. bu harcamalarım devam ederse 11500 ün altına da vermem. Bu fiyata bu kadar diri elden geçmiş araç bulamam çünkü.
Olurda satarsam 3-5 ay bekleyip ya hanımı sakinleştirip yada boşayıp gidip defender alacağım. Ama mutlaka alacağım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri