Ben redresörümle istersem her iki akümü de birlikte şarj edebiliyorum. Redresörümün 13.8 ve 14.4V seçenekleri var. Acelem yoksa 13.8V ile, hızlı şarj istiyorsam 14.4V ile şarj ediyorum. Kamplarda elektrik aldıysam, 13.8V ile her iki akümü de redresöre bağlı tutuyorum.
Kurşun asit akülerin sağlıklı şarj edilebilmesi için zaten akıllı şarj cihazları sabit akımla değil akım sınırlamalı olarak şarj yapar. Redresör üzerinde belirtilen "sabit akımla şarj" aslında akım sınırlamasıdır. Belirlenmiş en fazla şarj gerilimini aşmamalıdır. Genel olarak 14.4V değerine ulaşıncaya kadar akım sınırlamalı şarj yapılır 14.4V değerine ulaşıldığında bu gerilim değeri aşılmaz akım azalmaya başlar. Aynı durum alternatör şarjı için de geçerlidir. Ancak alternatörlerde akım sınırlama özelliği yoktur. Alternatörler konjektörün tipine göre, 13.8 ila 14.4V arasında sabit gerilim üretirler. Bu durumda da bahsettiğiniz türden sabit hassas elektronik cihazlar varsa zarar görebilir.
Bir de aklıma geldi eğer redresör olarak eski tip "tristörlü" şarj cihazlarını kasdediyorsanız kontrolsüz şarjları nedeniyle kimseye öneremeyiz.