kenan4012
Ana Kamp
Ynt: Elektrik şemaları
Bekir bey mümkünse çizerek gösterebilir misiniz lütfen.
Bekir bey mümkünse çizerek gösterebilir misiniz lütfen.
kenan4012' Alıntı:Bekir bey mümkünse çizerek gösterebilir misiniz lütfen.
kenan4012' Alıntı:Ben şimdilik sistemimde inverter kullanmayı düşünmüyorum. Eğer ihtiyaç olursa ilave etmek zor olmayacaktır.
Eskisi daha güzeldi. Bence 300W'lık bir invertör kullanın, ilerde ihtiyaç olursa, daha büyüğüne tadilat yaparsınız.kenan4012' Alıntı:Ben şimdilik sistemimde inverter kullanmayı düşünmüyorum. Eğer ihtiyaç olursa ilave etmek zor olmayacaktır.
alpernbugra arkadaşımız güzel konulara değinmiş.alpernbugra' Alıntı:1)Prizlere giden kabloların kesitleri 2,5mm^2 olarak seçilmiş ve doğru ancak bu hatların sigortaları 10 değil 16 Amper olmalıdır. Karavana girişindeki sigortanın 16 Amper yerine 20 Amperlik seçilmesi yerinde olacaktır. Redresöre giden kablonun kesiti 2,5mm^2 ve sigortası 16 Amper seçilirse ayrıca priz olarakta kullanılabilir.
2) Bunların dışında redresörden yaşam aküsüne giden şarj kabloları yüksek akım panosundan ayrılmalıdır, bağlantısı uygun amperajda bir sigorta ile emniyetlendirilip akü kutup başına direkt yapılmalıdır. Akü çıkışındaki 250 Amperlik şalterin redresör devredeyken açılması olumsuz sonuçlar doğurabilir.Çünkü burada kullanılan redresör sabit akım kaynağıdır sürekli olarak 13,8-14,4 Volt arası sabit gerilim üretmez ve güç kaynağı olarak kullanılamaz. Redresör devrede iken 12 Volt sistemleri özelliklede hassas elektronik cihazları kullanmayınız.