Ege Bölgesi Karavan Dostları ile Buluşma Hazırlığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan derindeniz1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 190
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,940
Ynt: Ege Bölgesi Karavan Dostları ile Buluşma Hazırlığı

Selam ben hazırlıklarımı tamamladım.Yarın 21 Şubat saat 9 da balçova termal otel önünde olacağım.Nasipse .tabiki.İlk olduğu için tam bir heyecan var.Bir çanta hazırladım sanki yatılı kampa gidiyorum.Tam teçhizat (Fener,çakı,radyo,pil,çakmak,ızgara ,kamp yakıtı,yiyecek ,içecek,giyecek,yağmurluk,atlet,çorap,şemsiye,ilaç,yara bandı ve daha neler neler.Gören dünya turunamı çıkıyorsun der.Buluşmak üzere SEVGİ ve SAYGILAR.

Etiketler

Arkadaşlar akşamüstünden beri Aydın'da yağmur var. Kampa katılmış olsak şimdi şemsiyelerin altında sabah olsun diye bekliyecektik :D :D :D
Şaka bir tarafa kamp için gerekli ekipman tamamlanmadan yola koyulmak macera aramaktır ve ben o yaşımı çoktan geçtim. Uygun zamanda hep beraber olabileceğimiz bir kamp yapar keyfini de çıkarırız...

Haşmet bey,
Doğru, Ciğer de mundardı :smiley:))

Şaka bir yana biz çadırda birkaç kez yağmuru yaşadık. Çok keyiflidir. Çadırdan çıkıp şemsiye aramaya gerek olmaz, tabii çadırınıza iyi bakıyorsanız. (Karavanda da öyledir herhalde çünkü ben yağmurda manzaralı yerlerde arabada oturmayı da çok severim.) Cumartesi akşamı yağmur ihtimali bildiğimiz ve göze aldığımız bir riskti. Ama yol, yol, yol işte.

Ben birgün o muhteşem manzaralı tepeye mutlaka gider, orada çayımı demlerim. Ama yol kuruyunca, ama sular durulunca. Bu böyle bitmez...

Selamlar.

Yücel hocam ciğeri mundar etmeyiz merak etme ;) haylalerimizi kısa süreliğine erteler sonra da bunun acısını çıkartırız.

Ne kadar cok ıstemıstım bır etkınlıgın parcası olabılmeyı. Cuma gununden heyecana kapılıp bılır bılmez kendımıze gore eşimle bırlıkte hazırlıklara koyulduk. Yıyecek ..ıcecek uzun zamandır kullanma fırsatı bulamadıgımız kurtlanmıs eskı ayakkabılarımızın yerıne yenı ayakkabı, oglumdan uydurdugum bır sırt cantası, uyduruk tırmanma kıyafetı, H100 e temızlık ve hafıften bır bakım , son anda aklımıza gelen yagmurluk temını derken , İsvıcredekı oglum(metın) cıkageldıler. surprız. Neyapıp edıp onlarıda b u etkınlıge katarak sankı kalabalıkmısız gıbı gorunmeye calıstım. Aynı gun Samı beyın teklıfı uzerıne benı evden alıp oylesıne vakıt oldurme davetını kabul ettım , dogrusu ıhtıyacım vardı. Şuursuzca Samı kardesımız nereye gıdelım dedı ıse otosu ıle orolarda dolasıp durduk.En azından katılım dusuklugunun uzuntusunu uzerımden atmaya calıstım. Kımseyı suclamıyorum yanlıs anlasılmasın . mutlaka cok onemlı mazeretlerınız vardı. Yurekten ınanıyorum...... Ne yapalım son care olarak kendı gurubumuzu olusturamadık ıse bızde bızım gıbı gurup olusturmakda zorluk ceken yuruyuscu arkadaslarımız ıle bırlesıp çok muşuz gıbı gozukmek tesellısınde bulduk careyı.
Cocuklarım ıle nasılsın-ıyımısın muhabbetı yle farkında olmadan sabah oldu . hemen yuklenıp yola koyulduk . 8.15 sııralarında sozlestıgımız yerde Samı kardesımız ıle bulusup yuruyuscu arkadasların toplanma yerıne gıdıp onlerı bekledık . Geldıklerınde, Yaherru-yamerru deyıp peslerıne takıldık. Onumuzdekı dortcekerın arkasından surduk bız de . Zavallı H100 sıyııra-sıyıra takıbedebılmeyı basardı basarmasına da eger yolun bır kısmını sel goturmemıs olmasaydı. Çaresız araclardan ınıp murat beyın gurunu (4 kısı) ızlemeye basladık . onlar ne yaparsa bız de oyle yapacaktık. O ne.? tam techızatlı komando gıbıler. Utandım sıkıldım ne yapacagımı bılmez bır sekılde her ne bahasına olursa olsun onlar ne yaparsa ben de yapabılmeyı goze aldım. Bıze bakım bıyıkaltından gulumsemelerınde haklı ıdıler Takıldık peslerıne Samı, ben-benım eşim , oglum Metın- onun eşi . Sallandık kaymış yoldan asagıya daldık calıcırpının ıçine. Yol bulabılmekte de zorlanıyorduk. Aynı zamanda benım tayfadan da catlak sesler cıkıyor, cesaretımı kırıyorlardı. caresız kalmıstım. Yetersızlıgımıde gorup profesyonel kısılere ayak-bagı olma endısesı ıcın de yaptıkları uyarıyı da kabullenmek zorunda kalarak , ındıgımız cukuru tekrar cıkarak bızım doga yuruyusu sona ermıs oldu. Yıne caresız Samı kardesımınde (sen yapabılırdın zaten) tesellısıne kanarak medenıyete dogru gerı donus yaptık. Almıstım boyumun olcusunu. Yer yarılsa ıdıde yerın dıbıne gırseydım. Neresı oldugunu bıle farkedemedıgım bır otoparka geldık. attık taburalarımızı basladık geyıge . Farkındaydım. Samı de konu dagılsın dıye caba gosterıyordu. neler konusmadıkkı. hukumetler kurup hukumetler bıle devırdık. Tek bır seyden keyf aldım. o arada otoparkın ıcınde 15 lı yaslarda bır kız cocugu babası - annesı tahmın edebıldıgım aılesı ıle soforluk ogrenmeye calısıyordu. tam onumde stop edıp cakıldı. İçimden geldı bır tuyo vereyım dedım. cocukcagz benı dınledıkten sonra calıstırdı ve duzgun bır kalkıs yapınca , bır işe yaramıs olmaktan oyle haz duydum kı. ama uzun surmedı artık hukumet bıle kuramıyorduk . sahıl boyunda soyle bır yuruyus yapmanın bıle pek tadı olmadı. basladıgımız yere gerı donup evımıze gerı dondugumuzde aynı huzun
ılletınden kendımı kurtaramamıs olmalıyım kı oturdugum yerde tv karsısında uyuya kalmısım. Ev halkı da durumumu anlamıs olacaklarkı benı yalnız bırakıp gıtmısler. Bır telefon sesı ıle uyandıgımda forumdan Metın35 kardesımız arıyordu. pazar gunu bulusma sozumuzu hatırlattıgında, her seyı berbat etmıs bır ruh halı ıle "" ben gelmıyorum"" dedım. Metın35 kardesımız de oldukca uzulmus olmalı ama anlayıs gosterecegıne emınım.
Daha ıyı bır fıyaskoyu tasarlamıs olsaydım da, sonucun bu sekılde gerceklesecegınden emın olamazdım. Haddımı bılmelıydım. Delıkanlı gıbı dusunup, delıkanlı gıbı olmak zormuş

Mehmet Ağabey,

Katıldığınız yürüyüş etkinliğinden bu denli keyif alamamış olmanıza çok üzüldüm. Oysa bu konuda çok hevesliydiniz.

Sağlık olsun.

İnciraltı'da çay-poğaça partisi ne zaman? :smiley:

Selamlar,

Merhaba ,
Kampımızı yaptık döndük.

Mehmet beyin anlattığı olaya gelince ;

Ömer'i araç ile Termal otelden içeri girerek koşu yolunda ilerlemeye başladık.
Daha 2. km ye gelmiştik ki yağan yağmur ile oluşan sel suları yolun tamamını alıp götürmüş.
Bakınız;
[attachment=5]

mecburen araçlardan inerek malzemelerimiz tek çantaya yerleştirerek yürüyüş moduna geçtik.
Burada Mehmet Bey ve ailesinden özür dliyorum.
Acelecilğimden tüm grubu dere yatağında bulunan patikaya ulaştırmak amacı ile ilk noktadan dere yatağına indirmiştim.
Klasik yürüyüş patikasına o noktadan rahatça ulaşabileceğim yanılgısına kapıldım bir an.
Bizim gibi deneyimli olmayan Mehmet Bey ve ailesi bu parkurda epey zorlandılar.
Ben bile yüz üstü düşmüm ağır çantam ile.
İlerleyen zamanda Mehmet Bey'in yazdığı gibi sık çalı çırpı ve ağaççıklar nedeni ile klasik patikaya ulaşamayacağımızı anlayınca tekrar yola çıkarak araçlarımıa ulaştık.
Bu hesapta olmayan kısa yürüyüş sonrası biz farklı bir rotadan 4 kişi kampımıza doğru yürüyüşe devam ettik.
Mehmet Bey ve ailesi yanların da ki Sami Bey ile uygarlığa geri döndüler.

Kamp Yerimziden bir kaç kare;
[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Cumartesi akşam 16:00'da başlayan yağmur nedeni ile ateş yakamadık hazırladığımız ocağı ve odunları naylon örtü ile koruma altına alarak ertesi gün için hazır ve nazır bir pozisyonda tuttuk.

Daha fazla foto ve yazı için ;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49565

20 - 21 Şubat 10 - Behzat Kamp 054.jpg

20 - 21 Şubat 10 - Behzat Kamp 063.jpg

20 - 21 Şubat 10 - Behzat Kamp 062.jpg

20 - 21 Şubat 10 - Behzat Kamp 069.jpg

20-21 Şubat - 10 Behzat  004.jpg

Aşağı daki mesajımda bulunan link çalışmaya başlamıştır.

Biz bu tarihlerde kamp yapacağız.
Buluşma noktamızı yazdm.

Bu tarihlere yaklaşınca Etkinlikler sayfasında ayrıca konu açılacaktır.
Başkaca bir özel mesaj yazmayacağım.

Bilgilerinize.

TezzMertek' Alıntı:
Sizlere 27-28 Mart 2010 günleri Urla Barbaros Köyünde Atilla Ece ağabeyimin ağaçlandırma çalışmaları yaptığı kamp yapmayı öneriyorum.
Arazi hem araç yoluna 100 metre mesafede hemde içilebiir su kaynağı (İZSU çeşmesi) var.

Bu tarihe kadar Atilla ağabey ile temas kurup onunda bu kampa katılması için istekte bulunacağım.
Bu kamp yeri ile ilgili görüntülere ait fotoğraflar limit aşımına kurban gitmiş.
:(

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14478.0
:(

Evet ,
Yeni kamp teklifim ;

27 - 28 Mart 2010 ,
Urla Barbaros Köy (Barbaros Köy ile Birgi köy arasında kalan bir saha)

Buluşma Noktası :
27 Mart Cumartesi Saat 10:00

Üçkuyulardan ileride kalan Migros Otoparkı
(Hem geniş, hemde gelen giden sayısı daha az olan bir bölge)

6 Mart akşamı veya akşamüstü İzmir'de belirleyeceğiniz denize nazır bir otopark veya araçların girebileceği manzaralı bir alanda çay partisi yapalım. Mesela Konak'taki otopark var ama denize uzak biraz yürümek lazım. Veya Karşıyakaya giden yolda askeri bölgeden önce solda bir park var. Oralarda araç girebilecek alan var mı bilmiyorum. İzmir'liler daha iyi bilir. Ne dersiniz?

Yücel hocam tam o tarihte bir tıbbi toplantı için ben de eşimle birlikte İzmir'de olacağım. Toplantının saati netleşmediği için şu an net konuşamıyorum ama sizlere katılmayı isterim...

İzmir'de Araba veya Karavan ile girilerek çay muhabbeti yapılabilecek bir yer Güzelbahçe'ye kadar bulamadım.

Bu durumda biz 6 Mart Cumartesi günü saat 15:00 dan İtibaren İnciraltı'da olacağız.
Arabamızı aşağıda görünen otopark'a koymayı düşünüyoruz. Bu otoparkın imkanlar ölçüsünde mümkün oldukça en kuzey ve sağ ucuna parketmeye çalışacağız. Çayımızı demleyip İnciraltı sahilinde içeceğiz. Akşam saatlerine kadar burada olacağız. İsteyen istediği saatte gelebilir.
Yağmur yağarsa sahilde oturmak yerine Turkuaz'da bahçede oturabiliriz. Bölge her türlü günübirlik ihtiyaca hitap edebilecek imkanlara sahip. Dolayısıyla İsteyenler daha erken yada daha geç gelebilir. Sahilde çay içilecek nokta şimdilik belli olmadığı için nihayi bir nokta veremiyoruz buluşma için. Otopark'a ulaşanlar diğerlerini arayacaklar. Saat farketmez.

Bize katılmak isteyen herkes davetlidir. Kimse gelmezse, biz yine de orada olacağız.

Bölgeye geldiğinizde iletişim için: PMR Telsiz Kanalımız 3-15 tir. Katılmak için adını yazdıranlar birbirlerine özel mesaj ile cep tlf numaralarını göndersinler. Böylelikle kolayca buluşabiliriz.

Buluşma Yeri Otopark:
Otopark Koordinatları: 38°24'32.15"K 27° 2'31.78"E
Buluşma noktası: İnciraltı bölgesi. Nihayi buluşma noktası için Otopark'a gelince arayınız.
Buluşma Saati: Biz 15:00 dan itibaren oradayız. Daha erken veya daha geç de gelinebilir.

KATILILM LİSTESİ:
1- Cennet&Yücel GÜNDÜZ
2-?

O otopark bana göre de en uygun olandır. Daha önce orada (2006 yılı sonbaharı) arkadaşlarla bir karavan buluşması yapmıştık.Yukarıda da söylediğim gibi programım netleşince bilgi vereceğim...

Haşmet Bey,
Ben de öyle gördüm. Sahile arabayla girilebilecek bir yer bütün İzmir'de bulamadım. Oysa Mudanya'da bu tip bir etkinliğin yapılabileceği en az 10 yer biliyorum. Yine de en iyi seçenek İzmir için İnciraltı.
Umarım programınıza uyar ve görüşebiliriz.
Selamlar.

Arkadaşlar,
Bir konuyu dile getirmek istiyorum. Biz bölgede kamp yapmayacağız. Geç saatlere kadar kalıp dönmeyi düşünüyoruz. Ama otoparkta konaklamayı düşünenler olabilir diye konaklama seçeneklerini araştırıyorum. Turkuaz'ı aradım, Otopark İzelman'a aitmiş. İzelman'ı pazartesi arayacağım. Otoparkta konaklama durumu olur mu? Şu an için bilmiyoruz. Pazartesi belli olacak. Ama karavanda konaklamak isteyecekler olursa Özdilek'in otoparkı da bir seçenek.

Haydi Ege'liler zaman akıp geçiyor, dur demek olmuyor. Bir buluşma yapalım artık, Yeni Bahara bir Merhaba! diyelim, Tanışalım, görüşelim. Güzel bir gün geçirelim beraber.

Bölgeye geldiğinizde iletişim için: PMR Telsiz Kanalımız 3-15 tir. Katılmak için adını yazdıranlar birbirlerine özel mesaj ile cep tlf numaralarını göndersinler. Böylelikle kolayca buluşabiliriz.

Buluşma Yeri Otopark:
Otopark Koordinatları: 38°24'32.15"K 27° 2'31.78"E
Buluşma noktası: İnciraltı bölgesi. Nihayi buluşma noktası için Otopark'a gelince arayınız.
Buluşma Saati: Biz 15:00 dan itibaren oradayız. Daha erken veya daha geç de gelinebilir.

KATILILM LİSTESİ:
1- Cennet&Yücel GÜNDÜZ (2 Kişi)
2- Şeref GÜÇLÜ ve Eşi (2 Kişi-Bir aksilik olmazsa)

Şeref Ağabey gelmek için elinden geleni yapacağını, Bir aksilik olmazsa gelebileceğini söyledi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR