EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CQC7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 397
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 176,972
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

geçen hafta spyderco endura 4 aldım bir outdoor mağazadan. dalgınlıkla fatura istemeyi unuttum, onlar da vermedi. yanıma aldığım ilk gün bir vidasının cebime düştüğünü farkettim. üstelik kırılmıştı. bugün mağazaya geri götürdüğümde bırakmamı istediler ve benden telefon numaramı aldılar. umarım en kısa zamanda ya onarılır, ya da yenisiyle değiştirilir. neticede hatırı sayılır bir para veriyoruz bu çakılara. böyle bir durumla karşılaştığım için üzüldüm açıkçası. ayrıca e bay den güvenle çakı alacağım birilerini tanıyan var mı? ö zellikle teknotürk'e sorum=) ağırlıklı olarak spyderco, kershaw, benchmade olacak. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

Ebay'dan bakıyorum bazen bıçaklara ama çok cazip bişeyler bulamadım kendime göre. Bunda en büyük etken de, Wallmart'ın, Gerber'leri zaman zaman 9-19 dolara satması, kershaw'ları yok pahasına anlık indirimlerle Amerikan sitelerinden alan elemanların habelerini duyunca, ebay'daki fiyatlar cazip gelmiyor. Aynı şekilde Amazon da harika fiyatlar veriyor. Ebay'dan getirtmek yerine, Amerika'daki bir arkadaşın evine kargolatıp, ona getirtmek daha mantıklı geliyor. Olursa öyle dikkat çekici Ebay ilanları, ben de duymak isterim burada. Şu an pek bir bilgim ve ilgim yok Ebay hakkında :smiley:

merhaba arkadaslar, edc ve ebay konusunda yardım isteyen arkadaslara memnuniyetle yardımcı olacagımda, su anakadar isteyen arkadas cıkmadı, ilgilenenlere duyurulur.

slmlar edc konusnda yardımınıza başvuracaktım.elimde victorınox huntsman spartan swısschamp workchamp ve küçük boy bi çakısı war ve gerber clutch 7 numara opinel war.sizce gunluk hayatta hangılerı taşınmalı tek bı ayrıntı ufak maglıte fener taşıyorum ve swiss card ım hep cuzdanımda.ancak taşımayla ılgili olarak bende kılıfla taşımayı sevmiyorum cepte taşıyorum ve bir avukat olarak teknık bır ısım olmuyo yardımlarınızı beklıyorum şimdiden teşekkürler saygılarımla..

Merhaba, Mesleginiz itibarı ile sık sık adliyelere girip cıktığınızı düşünürsek, gerber clutch her acıdan günlük kullanım için uygun, swiss card ve maglite (soliter) zaten taşıma açısından bir yük getirmez, bu üçlü sizin için oldukça uygun. Haftasonu outdoor aktiviteleriniz ve yada aracınızda bulunması icin swisschamp biçilmiş kaftan. Saygılar

victorinox swiischamp gunluk olarak taşınırsa ne gıbı sorunları çözer saygılarımla..

Bugün vidası kırılan Spyderco Endura 4 ümü Spyderco Delica 4 ile değiştirdiler ve hiç sorun çıkarmadılar. Reklam olmasın diye isim vermiyorum fakat çok müteşekkirim.

küçük boyut büyük performans
7 yaşımdan beri bıçak taşırım ben böyle kullanışlısını görmedim

9126_1239242617490_1122016296_30804757_254668_n.jpg

9126_1239247177604_1122016296_30804766_602340_n.jpg

Herkeze merhaba belkide açıklama yapıldı ama 9 sayfa var hepsine bakamadım benim bıçağım cold steel fire department dı ama geçen gün polis çevirmesinde el kondu ondan öncede bi çok çevirmede almadılar ben polisin cepe attığını düşünüyorum.Bıçak taşıma ile ilgili bi yasak varmı benle bu konu ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Kusura bakmayın rahatsızlık verdim üşengeçlik yaptım sonrada bakmaya karar verip 6cı sayfada bi açıklama buldum

Arkadaşlar bende de Leatherman wave ve Gerber marka çakı var ama ayda bir gibi falan kullanıyorum. Ağız kısımlarında noktasal pas lekeleri beliriyor temizliyene kadar uzun süre uğraşıyorum ama sonra tekrar pas yapıyor.
Bunun önüne geçilebilirmi, yoksa markanın kalitesi ilemi alakalı?
Opinel 8 numara paslanmaz çelik çakımda var onda sorun yaşamıyorum... Opinel daha kalite çelik mi kullanıyor yani?

Birde opinel iki çeşit çelik kullanıyor karbon çeliği ve paslanmaz çelik diye bunların seçimi neye göre yapılmalı farkları nedir?

knife-leatherman-wave[1].jpg

gerber-knife.jpg

opinel_s8_1[1].jpg

Ağız dediğiniz kısım pense kısmı ise pas normaldir. Pensenin çeliği ile bıçakların çeliği farklı, kararma ve paslanma yapması normal. WD40 gibi yağlayıcı-koruyucular ile temizleyebilirsiniz. Bu spreylerden sıkıp, sert bir mukavva ile çok güçlü bir şekilde paslı yüzeyleri hızlı hızlı sıyırın.
Belli aralıklarla koruyucu yağlar kullanın ki pas yapmaya fırsatı olmasın.

Hayır bıçakların yan yüzeylerinde nokta, nokta küçük lekeler halinde oluyor.
Bıçağı kullandıktan sonra mutlaka yıkar sonra kurular ve öyle kılıfına koyarım ama yinede pas yapıyor. Her defasında yağlayıp yerine koymak sonra kullanacağım zaman da o yağı temizlemem lazım oluyor. Çünkü yağlı bir bıçakla elma soymak istemem... Buda yorucu ve can sıkıcı, uraştırıcı bir durum olduğundan her zaman yapamıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR