EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CQC7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 397
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 176,976
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

arkadaslar çakı dunyası dıye bır sıte var forumdan bır arkadasımız tavsıye ettı ama fıyatları çok ucuz gerber 400 70 tl. fikri olan var mı

Etiketler
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

merhaba

bazen kaliteli çakıların sahtesi veya üretim hatalı ürünleri var piyasada tavsiye etmem.

selama

Taşıması kolay ama günlük ihtiyaçlarımı da karşılasın diye

Geçici olarak temin edilememektedir. Victorinox Midnite Manaeger kullanıyorum. Tek eksi yönü fener ışığının kırmızı olması. Beyaz olsa daha çok işe yarardı.

yanımda anahtarlık olarak taşıyorum Victorinox Spartan Black Handles ;D

[attachment=1]

VN53153.jpg

Merhaba arkadaslar, elimde neredeyse her marka ve model olmasına ragmen yanımdan hic ayırmadığım favori ikilim leatheman original wave ve led lenser david 19.[attachment=1]

IMG_0158.jpg

@Dead_Smile, İstanbul çıkışlı olmadan Avrupa'da bayağı bir şehir ve ülkeyi trenle gezdim. AB üyesi ülkelerde trenle giderken sınırda durmuyor, o nedenle gümrük/pasaport kontrolü gibi şeylerde yok. Sorunsuz geçer yani. Ama eğer sarışın değilsen, 11 eylül sonrası, bir ülke içinde seyahat ederken sivil polisler gelip pasaportunu görmek istebiliyorlar (maalesef başıma geldi, kompartmanda 3 kişi sarışın değildi, diğer ikisi Alman olmasına rağmen polis kimliklerini istedi). Kısacası çok göze batmayacak, kilitlenme özelliği olmayan bir çakı tavsiye ederim.

Anladım, teşekkur ederim. Leathermanı alacağım o zaman. Spyderco'ya hiç gerek yok.

İyi yolculuklar şimdiden ;)

arkadaşlar hem doğada hemde günlük kullanım için yani günlük neler taşınabilir ve bugünlük taşınan ekipmanlar ayrıca doğada da faydası olsun teşekkürler ve saygılar

Arkadaşlar spyderco, victorinox , sog marka bıçakları ismii vermek istemiyorum reklam olmasın diye, bazı sanal outdoor mağazaları satıyor. Bunların sahte olanları var mı?
Forumda yeniyim ama yasak değilse bu marka bıçakları en sorunsuz hangi mağazalardan edinebilirim? Saygılar

Merhaba daha once bu konuda isteyen arkadaslara yardimci olabilecegimi bildirmis ve sahte veya hatali olabilecegi konusundaki yorum uzerine reklam ve gereksiz tartisma konusu olmamasi icin sessiz kalmayi tercih etmistim ancak su kadarini soyleyebilirim fiyatin ucuz olmasi tekbasina sahte / defolu urun, pahali olmasida tekbasina orijinal olmasini garanti etmiyor maalesef. Oncelikle almayi dusundugunuz urunu iyi arastirip detaylari ve fiati hakkinda bilgi edindikten sonra karar verebilirsiniz (imkan varsa satan dukkanlarda urunu inceleyip saticiya sorularinizi sormak en guvenilir yontemdir - bu arada urun hakkinda bilgi ve tecrube sahibi ve bunu paylasmayi seven satici bulmanin cokda kolay olmadigi kabul etmek gerek. Saygilar

schweps' Alıntı:

Resimdeki sistemi Lansky markasından biliyorum, hatta ilk üreteni sanırım. Gatco markasını yeni gördüm.
Photo_01.JPG
Photo_05.JPG

http://users.ameritech.net/knives/knives1a.htm bu linkte, bu tarz hakkında kıyaslama gibi bilgiler var. Bence güzel bir sistem, bıçağı manmuna çevirmeden, temiz bir bileyi için.

Merhaba, bıçak bileme konusundaki endiselerin nekadar doğru oldugunu yıllardır edindiğim olumsuz tecrübelerle bizzat biliyorum ancak aşağıdaki ürün artık bu işi
sorun olmaktan çıkarmış gibi görünüyor.
http://www.cakidunyasi.com/catalog/product_info.php?products_id=151&osCsid=8945ccde6fb5f4a72c13a502bc91e2f0

Merhaba arkadaşlar,
Çakı mı dediniz.1-Sürmene çakısı,
2-Babamın hediyesi (otobüs şoförü bir arkadaşından 1960 yılında bir takım elbise yelekli iki adet pantolon kumaş hairiç işçilik ve malzeme karşılığı alıp kullandığı)dışı gümüş sınger marka çift ağızlı çakı manevi değeri parayla ölçülmez.İşte anlattım.
3-Victorinox minicik tek ağızlıdan başlar şimdilik sanırım 15 civarı.
4-Başka arkadaşlarımın yaptığı ve hediye ettikleri el yapımı şeyler var.
Bunlardan bazılarını sırayla yanımda taşırım.
Yanımdan ayırmadıklarım,olmazsa olmazlarım;çakı,çakmak,tesbih.Her zaman üzerimde mutlaka bulunur.Kesinlikle cebimde dir.TBMM ye girerkem polis emanete almak istedi vermedim arabaya bıraktım.Sanki bir tarafım eksik gibiydi.
Sağlıkla kalın.

Merhabalar Herkese,

Forumunuza bu konu vesilesi ile üye oldum;

Benim çakı merakım herkes gibi çocukluğumdan başlar ama son iki hafta da iyice abarttım ve aşağıda listelediğim çakı ve multitoolları kolleksiyonuma ekledim,inşallah yarın hepsinin bir arada fotoğrafını çekip ekleyeceğim;

1- Victorinox rescue tool
2-Gerber Freehand
3-Leatherman Micra
4-İki adet çin malı küçük katlanır bıçak aslında gerek taklit yada uydurma model olabilirler ama kaliteleri hiç fena değil
5-Eski Victorinox Climber'imi bakım ve bileyleme sonucu tekrar yanıma aldım.
6- Ve bunları bilemek için Smith's fine Arkansas taşı (tavsiye ederim sanırım bundan daha iyi bir biley yoktur).

Bunlarla birlikte bende herkes gibi Zippo çakmak ve birçoğumuz gibi tesbih(o da ayrı bir kolleksiyonerlik konusudur) taşıyorum. Ama maalesef hiçbir outdoor aktivitesinde faaliyet gösteremiyorum,şehir yaşamı kilo ve sigara alışkanlığı beni spor yapmaktan alıkoyuyor.

Herkese saygılar, selamlar.

Umut Akdağ
Elektronik Teknisyeni

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR