EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CQC7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 397
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 176,976
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

cheg goruslerınızı alabılır mıyım

Etiketler
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

:-}}}}
a- bıçak orjinal değil
b- mükemmelliyetçi birisiniz
c- bıçakla ferforje demirini kesmeyi denediniz başaramadınız dolayısıyla bıçakdan memnun kalmadınız...o zaman haklısınız ne diyim...
d- rakibiniz bıçağı daha iyi kullanan birisi idi...( eski kulağı kesiklerden )
e- victorinox da işi bozdu çinlilere özendi ... ( son zamanlarda benim komisyonlarıda aksatıyorlar )
f- hepsi
g -hiçbiri

şaka bir yana ben bıçağımı üstelik de iki paket marlboro alana bir vic bıçak kampanyasından migrostan almıştım....baktım bıçak süper ertesi gün gidip 2 kutu sigara daha daha almıştım...yakın zamanlara kadar da kullandım...hala da evin bir yerlerinde olmasından şüpheleniyorum ama ortada yok...sözün özü ben bıçağımdan çok memenundum ne diyim....

merhaba arkadaslar, edc konusunda ilgilenenlere, edinmek isteyenlere yardımcı olabilirim.

Slm arkadaşlar bende Lm charge al var. Cok memnunum cok ısıme yarıyor. Alırken wave ve charge arasın cok ıkılemde kalmıstım ama dogru karar verdıgımı sımdı anlıyorum!!!
Kalıte %100 kesınlıkle tavsıye ederım.

Selam

İşte harika el yapımı köy bıçağı.(kastamonu)

el.jpg

Ve yalnızca 40 tl aldım.

damast' Alıntı:
Ve yalnızca 40 tl aldım.

Hayırlı olsun, el yapımı olması cazip kılıyor. Yalnız boyuta dair kıyas yapabilceğimiz bişeyler de ekleyerek fotoğrafını eklerseniz yine daha güzel olur.

Kılıfını ahşaptan yapmışlar sanırım, ilk kez görüyorum bu şekilde kılıf.

Selam

Kastamonu Cide el yapımı yaklaşık 45 cm 5mm kalınlık ve bizim köylerde her köylünün kemerinde bulunan reçber biçağı.

Çalı,çırpı ve ot kesmek için harikar odun bile keşiyor, en ucuz biçağim ama en iyi işi yapan ve ormanda güven veren bıçağım

selamlar

schweps' Alıntı:
Yakın zamana kadar üstteki modeli kullanıyordum.

2004'ten beri ben de bu üstteki modele bir benzerini kullanıyorum. ek olarak cımbız ve kürdan da var. hep yanımdadır. hatta bu sene ekim ayında neredeyse sırf bu çakıyı kullanarak fuarda stand kurdum :smiley:

selamlar;
bende uzerımde sureklı olarak VICTORINOX SWISS ARMY CHAMP model cakı ve kucuk ledlı lambayı tasıyorum.
resımlerı asagıda,cogu zaman ısıme yarıyor ;)
091209003.png

091209004.png

091209009.png

091209006.png

Buda benim ufak cakı ve fener seti daima yanımda.

set.jpg

Arkadaşlar bu tür çakıların AVM girişlerinde falan sorun olabileceği yazılmış ki ben de yaşadım bunu. Şimdi ufak bir çok fonksiyonlu çakı taşıyorum sorun olmuyor.
Benim öğrenmek istediğim forumda da bu konuda bilgili arkadaşlar varken, bu sene interrail(tren ile avrupa turu) yapmayı düşünüyorum. Yanımda Leatherman Charge TTİ çok fonksiyonlu çakımı ve spyderco centofante 3 açılıp kapanabilen çakımı almayı düşünüyorum. Bunlar gümrükten geçerken falan sorun olur mu?
Hiç uçak kullanmayacağım. Spyderco çakı olmasa da olur ama çok fonksiyonlu çakımı yanıma almak istiyorum.
Daha önce yurtdışına çıkmadım o yüzden merak ediyorum:smiley:

C66BK_L.jpg

3117116034_4fff1a138b.jpg

slmlar gümrükten geçerken hiç bır sorunla karsılasmazsınız leatherman ıcın bunu soyluyorum tabıkı bunun haricinde uçakla seyahat yapsanız dahi silah teslim odasına makbuz karsılıgında vererek bu sorunuda halledebılırsınız öteki çakınız bakımından ulkemızdede bu çakının taşıması suç niteliğine haiz olabılır 6136 sayılı kanunumuz ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındakı kanun olup 5237 sayılı tck ya silah tanımında atıfta bulunmustur ve bu tanımda her turlu delıcı ve kesici alet denılerek bır bakıma kolluk kuvvetıne bu konuda bır takdır yetkısı vermıstır.çakınız uzerınızde yakalanma durumunda krımınalıstık labaratuarına gonderılıp 6136 sayılı kapsama gırıp gırmedıgı konusunda gorus alınacaktır.ve yerlesık kararlara bakıldıgında namlusunda sustalı mekenızması olmamasına ragmen bıçagının kılıtlenır olması 6136 sayılı yasa kapsamına gırecegının gostergesıdır bu sebeple herzaman yanınızda çok amaçlı aletlerı seçmelısınız.yıne yurtdısı ıcın ornegınn ıngıltere ıcın ızcılık belgenız varsa çakı ıp ve ates tasımanıza ızın verılmektedır saygılarımla

buarada damast bir sorum olacaktı leathermannın hangı modelı daha faydalı olacaktır doğa etkınlılerınde?

zoro' Alıntı:
buarada damast bir sorum olacaktı leathermannın hangı modelı daha faydalı olacaktır doğa etkınlılerınde?

merhaba

ben LEATHERMAN CHARGE TI kullanıyorum yıllardır kullanıyorum, VICTROINOX dan daha iyi çelik S30v dir Victorinox ise paslamaz çelik kullanıyor fiyat da daha iyi.

ben yurt dışına çıkarken LEATHERMAN ı alıyorum, 8cm uzun ve otomatik açılanlar almanya ve avusturyada sorun beldiğim kadar.

selamlar

bunsa

3.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

SON KONULAR

Geri