EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CQC7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 397
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 176,972
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

ıyı bıcaklar yapacagınıza ınanıyorum kı tıcarete dokmekte ıcten bıle degıl hanı

Etiketler
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

Arkadaşlar Merhaba

Hepimizin çakılara merakı var.eminim sizinde başınıza gelmiştir.İlk aldığınızda fabrikasyon olarak bu bıçaklar bileniyor ve gerçekten uzun süre keskinliğini devam ettriyor.Ancak köreldikten sonra aynı performansı yakalamak gerçekten mümkün olmuyor.Önceden aldığım bir recon 1 tanto half serrated model çakım var.Şimdi bu çakım iyice köreldi.Cold steel e mesaj attım bana herhangi bir bileyici ile bileyebileceğimi;ancak sadece testereli kısmı özel bileyiciler haricinde dışından bileylememi söledilersede bir türlü istediğim sonucu alamadım.Kullandığım bileyici BUCK 1325B DIAMOND.Testere kısmı kısmen de olsa istediğim kıvama gelmesine rağmen düz kısımda verimli sonuç alamadım.Uzmanına göndereyim desem öle birini de şimdiye kadar duymadım görmedim.Birini bulup versem bile bıçağın tüm orjinalliği kaybedeceğinden eminim.Çünkü bıçağı direkt taşa vuruyorlar ve tüm yüzü deforme oluyor.Ayrıca keskin yüzünü iyice incelttiklerinden keskin ağız kısmında bir iki kullanımdan sonra kütleşme oluyor.Bu şekilde emanet ederek bir düzine çakımı heba ettim desem abartı olmaz.Sizinde bu konularda meraklı olduğunuzu düşündüğümden beni iyi anlayacağınızı düşünüyorum.Bileyleme konusunda önereceğiniz uygulaması basit,makul fiyatlarda ve %100 sonuç verebilecek bir bileyici veya yöntemi olan varsa önerebilirse sevinirim.

Saygılarımla,

bildiğim kadarıyla gerek çakılarda gerek bir takım el aletlerinde <ağızlar yapıldıktan sonra özel işlemlere tabi tutuluyorlar yeteri derecede sertlik veya elastikiyet kazandırılıyor

ilbeğ' Alıntı:
ıyı bıcaklar yapacagınıza ınanıyorum kı tıcarete dokmekte ıcten bıle degıl hanı

Çok teşekkürler. Birşeyler ürettikçe sizlerle paylaşacağım. :smiley:

--- o ---

Bu tarif, biraz da kendine güvenmeyen varsa yine işe yarar.

BASİT BIÇAK BİLEME
Düz ağız içindir. Tırtırlı ağzda uygulanmaz.

Malzeme

-- biraz maskeleme bandı. ideali mavi banttır. olmazsa sökülen beyaz kağıt bantları da idare eder. Risk almaya razıysanız bu malzemeyi atlayabilirsiniz.
-- 200'lük zımpara kağıdı.
-- eski bir dergi.

Prosedür
(sağ elinizi kullandığınızı varsayıyorum.)

-- Dergiyi masa yada yüksekçe düz bir zemine sağ elinizin karşısına gelecek şekilde koyun. Derginin tamamen düz kısmı sağ elinize baksın. Yani derginin sırtı size uzak olsun.
-- Zımpara kağıdını dergi üstüne koyun. isterseniz zımparanın size bakan tarafı dışındaki kenarlarını dergiye bantlayın.
-- Sol elinizle dergiyi ve zımparayı masaya bastırabilirsiniz. Yalnız, bunu yaparsanız bileme sırasında sol elinizi fena halde biçme ihtimaliniz var!
-- Bıçağın iki tarafındaki bilenmeyecek alanı, kendinize güvenmiyorsanız maskeleme bandı ile, kesici ağızın 2-3 mm'lik kısmını açıkta bırakacak şekilde maskeleyin.
-- Bıçağı sağ elinize alın. Bıçağın ucu elinizin devamı gibi ileri baksın. Bıçağı yatay tutun, sonra kesen tarafı 10-15 derece kadar aşağı çevirin.
-- Kolunuzu dirsekten oynatarak bıçağı bileyin.
-- Önceki iki adımı bıçağın diğer tarafı için de uygulayın.

!!! Parmağınızı bıçağın ağzına sürterek keskinliği test etmeyin. İyi bilendiğinde bu usül ile bilenen bıçakta tıraş bile olmak mümkün iken elin vay haline!

Sağlam bıçak imalatçılarında ,bıçakları bileylemek için keçe kullanıyorlar.
Keçeyle bileylenen bıçaklar,jilet kıvamına geliyor.kolay kolay körelmiyorlar.
Eğer Ankara daysanız.Bora da bileyletebilirsiniz.
BORA BIÇAKLARI

Tel: +90-312-341 95 88
Fax: +90-312-341 76 59
Büyük Sanayi 1. Cadde Oktay Pasajı No.48/20 06060 İskitler Ankara | Türkiye

Merhaba

Değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum.Bende araştırmaya devam edeceğim.Sonuçları sizinle paylaşacağım.

Arkadaşlar foruma yeni üye oldum bende de bir adet Leatherman Micra ve Leatherman Wave var ikisinden de son derece memnunum Micra her daim yanımda Wave'i de haftasonları taşıyorum.

Üzerinizde taşıyabileceğiniz çakıların nevine dair bir kaç şey de ben söyleyeyim istedim 6136 sayılı kanunun 4 maddesinin 1. fıkrası hangi bıçakların üretiminin yasak ve/veya üretiminin izine tabi olduğunu gösteriyor.

Madde 4 - (Değişik: 12/6/1979 - 2249/5 md.) Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır. Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.
(Değişik fıkralar: 23/6/1981 - 2478/2 md.): Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz av tüfekleri ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir. Avda veya sporda kullanılan her nevi ateşli yivli silahlar bu Kanunun 7 nci maddesine göre ruhsata tabidir.

Madde metninde bizleri ilgilendiren kısım" kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletler"dir.

6136 sayılı yasa kapsamında üretimi yasak olan ya da rusata bağlanması gereken bıçak ve diğer aletler ve benzerlerinin taşınmasını yasaklayan ise yasa değil yönetmeliktir. İlgili yönetmelik maddesi de aşağıdadır.

Nakil ve taşıma

Madde 54 - Bıçak, diğer aletler ve benzerleri, her ne sebeple olursa olsun üstte taşınamaz.
Bunların nakilleri aşağıda gösterildiği şekilde yapılır.
a) Bavul, valiz, takım veya el çantalarında,
b) Çuval, bez torba veya ambalajlarında,
c) Araçların bagaj ve torpido gözlerinde,
d) Ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle sarılıp paketlenmiş şekilde üstte.
Bu madde hükmüne aykırı olarak bıçak, diğer aletler ve benzerlerini üstlerinde taşıyanlar, kullanım belgeleri olsa dahi, haklarında Kanunun 15 inci maddesi gereğince işlem yapılır.

Olayın özüne gelecek olursak üzerinizde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletleri taşımanız yasaktır.
Olayı biraz daha özele indirgeyecek olursak üzerinizde taşıdığınız çakı; sustalı ya da sivri uçlu ve oluklu değilse (hem sivri uçlu hemde oluklu olması gerekiyor), kama ya da hançer olarak nitelendirilecek kadar büyük de değilse yasal olarak bu eşyaların üzerinizde olmasının hiç bir sakıncası yok. Özel güvenlik görevlilerinin yetki ve sorumlulukarına dair de bir kaç kelam edebilirdim ama konudan çok da uzaklaşmamak adına birşey yazmıyorum.

selamlar arkadaşlar sizce günlük hayatta taşınması bakımından tool mu önerirsiniz yoksa victorinox un çakılarınımı victorinox minichamp taşıyorum lakin bıçağı çok yetersiz yardımlarınızı bekliyorum tesekkürler

THEMİSABİ HUKUKÇU MUSUN

zoro' Alıntı:
selamlar arkadaşlar sizce günlük hayatta taşınması bakımından tool mu önerirsiniz yoksa victorinox un çakılarınımı victorinox minichamp taşıyorum lakin bıçağı çok yetersiz yardımlarınızı bekliyorum tesekkürler

Ben de minichamp ve LM p4 taşıyorum ama büyük çakı keyfini eksikbırakıyorlar malsef. Pense özelliği ihtiyacınız değilse ortaboy bir vic ile devam edebilirsiniz. Vic'lerin orta boylarına alternatif büyüklükte LM xe6 var. Eğer pensesi minik olsun derseniz yine ortaboy vicl'erin minik penselileri var. Hiç denemedim minik penseli vic'leri, çok güçlü görünmüyorlar fakat ama "aman allahım pensem yok, ya bi gün lazım olursa" kaygısı için dahi dikkate alınabilir.

zoro' Alıntı:

Ayrıca ortaboy(kilitsiz bıçaklı, standanrt SAK görünümlü) vic'lerin bıçakları büyüklüğünde bıçağı olan bir sürmene çakısı ile minichamp ve lm deki eksikliği gideriyorum. Çok ince olması ve cepte kaybolmasının yanında görselliği ve makul fiyatlı olup korkmadan hırpalanıp bilenebilmesi de yanımda taşımama sebep.

teşekkürler victorinox huntsman günlük kullanım için sizce nasıl bıde kamp için tool un ne faydası olalilir yani doğada pense hangi ihtiyacımızı karşılayabilir ki? tesekkürler

zoro' Alıntı:
teşekkürler victorinox huntsman günlük kullanım için sizce nasıl bıde kamp için tool un ne faydası olalilir yani doğada pense hangi ihtiyacımızı karşılayabilir ki? tesekkürler

Pense ile zehirli bir balığı(iskorpit, trakonya v.b.) dikenlerinden ya da ağzından tutarak kıyıya alabilirsiniz. Katmanlı taşları kırpıp ok ucu v.b. ilkel kesici aletler yapabilirsiniz. Hatta ateşin korunda çivi, metal plaka v.b. metal parçalarını ısıtıp döverek şekillendirip kesici oyucu kazıyıcı v.b. aletler yapabilirsiniz, bu sırada kor metali tutmak için pense ve türevi olmazsa olmaz. Sağlam lifli ağaç kabuklarını kaldırmak ve sıyarmak da sayılabilir.

değerli bilgileriniz için çok tesekkürler sizin gibi tecrübeliler sayesinde bunları öğreniyoruz.yakınlarda doğa yürüyüşü yapmayı planlıyoruz.sizce leatherman tool mu alıyım yoksa victorinox wave mi şimdiden saolun

zoro' Alıntı:
değerli bilgileriniz için çok tesekkürler sizin gibi tecrübeliler sayesinde bunları öğreniyoruz.yakınlarda doğa yürüyüşü yapmayı planlıyoruz.sizce leatherman tool mu alıyım yoksa victorinox wave mi şimdiden saolun

vic tool ve leatherman wave demek istemişsiniz sanırım. Bence wave kararındadır. Eğer getirtebilirseniz amerikadan getirtmeniz daha iyi olacaktır. Özellikle wallmartın amerika içi tüm mağazalarına ücretsiz kargo imkanıyla wallmartın sitesinden alışveriş oldukça cazip. Bu şekilde amerikadaki birisine gönderip onun da size gift olarak türkiyeye göndermesiyle havalarda uçan türkiye fiyatlarına göre çok çok makul fiyata sahip olabilirsiniz. Hatta fiyatın makullüğü wave'den charge tti modeline geçmeyi de heveslendirebilir sizi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR