Murat Bey, Kanunumuzda herhangi bir cm veya ölçü vermemiş. Her türlü kesici ve delici alet diyor. İşin kötü tarafı bu o kadar ucu açık bir maddeki işi puştluğa(afadersiniz ama doru tabir bu) dökersek kalem dahi suç unsuru olabilmektedir. Bu yüzden bizde ölçü yok çakı, bıçak ve benzeri şeyleri taşımak suçtur. Ancak polisimiz de suç işlemek için taşınanlarla bizim gibi ihtiyacını karşılamak için taşıyanları ayırt edebilecek kadar da sağ duyulu. Bu yüzden bazı arkadaşların buraya koyduğu, benim de bu konunun uzmanı olarak tasvip etmediğim, bıçak özelliğinden başka bir özelliği olmayan çakıları meskun mahelde taşımanızı tavsiye etmem. Ben bir kaç kez kimliğimi ibraz etmeden viktorinox'umu polis arkadaşların üstünde denedim. Bu ne diye sorduklarında bak bunun üstünde böyle aparatlar var çok işe yarıyor dediğimde "ha güzelmiş. iyi o zaman sorun yok" gibi iyi tepkilerle karşılaştım.
İbrahim kusura bakma seni çok severim bilirsin ama ben özel güvenlik görevlilerine kılım. Birkez olsun sorunsuz bir özel güvenlikle karşılaşmadım. Yetkilerini bilmeden polisçilik oynuyorlar. Birgün İstanbul'da meşhur Cevahir AVM'ye gittim. 48 saat nöbetten çıkmışım, üstüne İstanbul'un iğrenç trafiği zaten dellenmişim. Kapıda haliyle öttük. Beyfendi üstünüzdeki metal eşyalar dedi. Hayhay dedim çıkardım kimliği gösterdim. Beyfendi silahınızı teslim etmeniz gerek yoksa alamam dedi. Bak dedim yavrum ruhsatta ne yazıyor. Kamu Görevlisi Silah Ruhsatı. Senin bu silahı almaya yetkin var mı? Var dedi. Yanımda da kız arkadaşım olduğu için olayı büyütmemeye karar verdim. Tamam dedim getir defteri. Dolabı da göster kilitleyelim. Dolabımız yok bana teslim edeceksiniz diyip belime doğru hamle yaptığında benim şalter attı ve silahı çıkarım adama doğrulttum. Yatırdım yere. Herkes toplandı tabi. Amir geldi. Amirine dedim polisi çağırın personeliniz silahımı çalmaya çalıştı. Neyse polis geldi. Olay anlatıldı kamera kayıtları izlendi ve delil olarak tutanağa geçti. Tabi bizim kahraman güvenlikçi nöbetçi mahkemece tutuklandı. İstinad olunan suçlar: 1 Görev başındaki memura zorluk çıkarmak, 2 Görevi kötüye kullanmak, 3 Kendisine polis süsü vermek. Sonra ailesine acıdık da konuyu kapattık. Ama ög sertifikasını iptal ettiler. Bunun gibi bir sürü hadise yaşıyorum. Özel güvenlikçi arkadaşlar çakılarda olsun başka konularda olsun insanları çok sıkıntıya sokuyorlar.
Kusura bakmayın ben biraz konudan saptım. Arkadaşlar okuduktan birkaç gün sonra sileceğim saygılarımla...