EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CQC7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 397
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 176,976
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

bişey sorucaktım bu bıçak şekillerinden tanto (uçtan kesim) dahamı iyidir yoksa düzmü??

Etiketler
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

calaylioglu' Alıntı:
Murat Bey, Kanunumuzda herhangi bir cm veya ölçü vermemiş. Her türlü kesici ve delici alet diyor. İşin kötü tarafı bu o kadar ucu açık bir maddeki işi puştluğa(afadersiniz ama doru tabir bu) dökersek kalem dahi suç unsuru olabilmektedir. Bu yüzden bizde ölçü yok çakı, bıçak ve benzeri şeyleri taşımak suçtur. Ancak polisimiz de suç işlemek için taşınanlarla bizim gibi ihtiyacını karşılamak için taşıyanları ayırt edebilecek kadar da sağ duyulu. Bu yüzden bazı arkadaşların buraya koyduğu, benim de bu konunun uzmanı olarak tasvip etmediğim, bıçak özelliğinden başka bir özelliği olmayan çakıları meskun mahelde taşımanızı tavsiye etmem. Ben bir kaç kez kimliğimi ibraz etmeden viktorinox'umu polis arkadaşların üstünde denedim. Bu ne diye sorduklarında bak bunun üstünde böyle aparatlar var çok işe yarıyor dediğimde "ha güzelmiş. iyi o zaman sorun yok" gibi iyi tepkilerle karşılaştım.
İbrahim kusura bakma seni çok severim bilirsin ama ben özel güvenlik görevlilerine kılım. Birkez olsun sorunsuz bir özel güvenlikle karşılaşmadım. Yetkilerini bilmeden polisçilik oynuyorlar. Birgün İstanbul'da meşhur Cevahir AVM'ye gittim. 48 saat nöbetten çıkmışım, üstüne İstanbul'un iğrenç trafiği zaten dellenmişim. Kapıda haliyle öttük. Beyfendi üstünüzdeki metal eşyalar dedi. Hayhay dedim çıkardım kimliği gösterdim. Beyfendi silahınızı teslim etmeniz gerek yoksa alamam dedi. Bak dedim yavrum ruhsatta ne yazıyor. Kamu Görevlisi Silah Ruhsatı. Senin bu silahı almaya yetkin var mı? Var dedi. Yanımda da kız arkadaşım olduğu için olayı büyütmemeye karar verdim. Tamam dedim getir defteri. Dolabı da göster kilitleyelim. Dolabımız yok bana teslim edeceksiniz diyip belime doğru hamle yaptığında benim şalter attı ve silahı çıkarım adama doğrulttum. Yatırdım yere. Herkes toplandı tabi. Amir geldi. Amirine dedim polisi çağırın personeliniz silahımı çalmaya çalıştı. Neyse polis geldi. Olay anlatıldı kamera kayıtları izlendi ve delil olarak tutanağa geçti. Tabi bizim kahraman güvenlikçi nöbetçi mahkemece tutuklandı. İstinad olunan suçlar: 1 Görev başındaki memura zorluk çıkarmak, 2 Görevi kötüye kullanmak, 3 Kendisine polis süsü vermek. Sonra ailesine acıdık da konuyu kapattık. Ama ög sertifikasını iptal ettiler. Bunun gibi bir sürü hadise yaşıyorum. Özel güvenlikçi arkadaşlar çakılarda olsun başka konularda olsun insanları çok sıkıntıya sokuyorlar.

Kusura bakmayın ben biraz konudan saptım. Arkadaşlar okuduktan birkaç gün sonra sileceğim saygılarımla...

Ceyhun bey
silmeniz birkaç gün gecikmiş.hukukçu değilim onun için kusura bakmayın,merakımdan soruyorum 48 saat nöbetten sonra izin gününüzde silahla dolaşmaya mecburmusunuz? (üstelik yanınızda kız arkadaşınız varken.)
Kamu görevlisi olarak biz vergi verenlere karşı biraz üstten bakmıyormusunuz ,ben mühendis kökenli sanayiciyim anlattığınız olaydan çok rahatsızlık duydum.
Özellikle izindeyken nasıl görev başında memur olduğunuzu anlamış değilim,devlet memuru olunca hemen kendinizi koruma altına alıyorsunuz biz başı bozuk sınıfından hemen kendinizi ayırıp asil memurlar sınıfına geçiyorsunuz gibime geliyor

mesleğim dolayısıyla yanımdan kesinlikle ayırmadığım resimdeki penseden kullanıyorum. benim için ilaçtan farksız. ve onsuz bir teknik iş düşünemiyorum.
421n.jpg

Ben de yanımda hep LM P4 ve VİC MiniChamp taşırım, ayrıca geçenlerde COLD STEEL markasının taklidi olarak yapılmış bir çakı aldım çok ucuza, ama keskinlik ve olarak koldaki kılları rahatlıkla traş ettiğini söylemeliyim, ağız yapısı olarak da hala körelmedi.

LM, VİC ve bahsettiğim çakının fotoğrafını ayrıca çekip koymaya üşendiğimden topluca yaptığım bir çekimi koyuyorum.
minimalistkeychainmulti.jpg

1 ve 2 numara vazgeçilmezim. Bahsettiğim cold steel 6 numara, taşınması kolay keskinliği ve tıtrıklı ağız kısmıyla da çok pratik. Ucuz ve çakma olması sebebiyle baya hor kullanıyorum :smiley: Sapının en arkasında, victorinox rescue knife'daki gibi bir çıkıntı var, bu araç camını patlatmak için, tırtıklı dişleri ve kama ağız ucuyla da ön cam gibi dağılmayan camları kesmek için, sanıyorum ki görevini iyi yapacaktır. Arka kısmındaki girintide ise emniyet kemeri kesici var, işime yaramayan kemer v.b. askılarda denedim ve tek seferde hepsini kesiyor. Tavsiye eder miyim derseniz, ben gibi Spyderco'ya kıyamayan ve orda burda bıçakla habire ahşap, dal v.b. sıyırmak isteyene, evde minik plastik kesimlerinde v.b. gönül rahatlığıyla kullanacaklara tavsiye ederim. Ya da otomobilinizde torpidoda, rescue knife yoksa 10 liraya güzel bir alet.

usta ne yapmışın bunlar bende olacak motor indirir kaldırırım.

LM, VİC ve bahsettiğim çakının fotoğrafını ayrıca çekip koymaya üşendiğimden topluca yaptığım bir çekimi koyuyorum.
minimalistkeychainmulti.jpg

Ahmet Semiz' Alıntı:
Ceyhun bey
silmeniz birkaç gün gecikmiş.hukukçu değilim onun için kusura bakmayın,merakımdan soruyorum 48 saat nöbetten sonra izin gününüzde silahla dolaşmaya mecburmusunuz? (üstelik yanınızda kız arkadaşınız varken.)
Kamu görevlisi olarak biz vergi verenlere karşı biraz üstten bakmıyormusunuz ,ben mühendis kökenli sanayiciyim anlattığınız olaydan çok rahatsızlık duydum.
Özellikle izindeyken nasıl görev başında memur olduğunuzu anlamış değilim,devlet memuru olunca hemen kendinizi koruma altına alıyorsunuz biz başı bozuk sınıfından hemen kendinizi ayırıp asil memurlar sınıfına geçiyorsunuz gibime geliyor

benim bildiğim polislerin izinli görünmesi diye bir şey yoktur kanunda polis 24 saat polistir... yine konu dışı olacak ama..bunuda bana trafikte sivil olarak ceza yazmaya kalkan birinden öğrendim...

Herkese Merhaba

Bende iki model öneriyorum...

Benchmade 940 ve Crkt Hissatsu Folder modellerini öneririm...

Hem günlük kullanım için uygun.Yapımlarında kullanılan çelikler de ayrı bir mukavemet ve kesiş kolaylığı sağlamaktadır...

benchmade_940_01.jpg

cr-hissatsu-folder-stab.jpg

HISSATSUFLDR_GRP_08.jpg

Festivalde ka-bar 4070 kırdım. Kırdığım bıçağın kalınlığı 4 mm!!!

Uzun süre keskin kalsın diye diğer özellikleri/ihtiyaçları arka plana atmışlar anlaşılan. Güç koşullara uygun değil. :mad:

ka4070.jpg

kaynak

5.jpg

7.jpg
kaynak

Merhaba

Dayanıklı bir çakım olsun istiyorsanız bence bu linki bir izleyin http://www.coldsteel.com/reconi.html .Tüm beklentilerinizi karşılayacağına eminim

Saygılar

Artık kafayı bozdum. Bir daha bıçak satın almayacağım. KA-BAR'ın kırılan bıçağının yerine kendim yaparak başlamayı düşünüyorum. Çelik tedariği ve diğer problemler üç aşağı beş yukarı halloldu. Isıl işlem fırınımı da bir iki parça tedarik edip, elektroniğini de ürettikten sonra yapacağım.

Kullanmayınca problem çıkarmayan alet istemiyorum. Festivalde ucuz smith wesson'um beni üzmedi. Bu da bana çeliğin sertliği, kırılıganlığı konusunda ders verdi. Artık kuralım "körelsin ama kırılmasın".

deserteagle' Alıntı:
Artık kafayı bozdum. Bir daha bıçak satın almayacağım. KA-BAR'ın kırılan bıçağının yerine kendim yaparak başlamayı düşünüyorum. Çelik tedariği ve diğer problemler üç aşağı beş yukarı halloldu. Isıl işlem fırınımı da bir iki parça tedarik edip, elektroniğini de ürettikten sonra yapacağım.

Kullanmayınca problem çıkarmayan alet istemiyorum. Festivalde ucuz smith wesson'um beni üzmedi. Bu da bana çeliğin sertliği, kırılıganlığı konusunda ders verdi. Artık kuralım "körelsin ama kırılmasın".
calısmalırınızı bızımle paylasırsanız sevınırız bende hazır urunden cok ıhtıyacıma uygun bır tasarım arzusundayım ama tabı gereklı ekıpman vs konusunda eksıgım oldugu ıcın hayata gecıremıyorum ama sız anladıgım kadaraylı gereklı bırıkıme sahıpsınız calısmanızın sonucunu merakla beklıyorum belkı sıteden sparıs bıle alabılırsınız ılerıde :smiley: ıyı calısmalar

Selam herkese

Şu aralar bir mutfak biçağıyla uğraşıyorum. Ancak bitirmeye çabalamaktan ziyade ortamımı geliştirmeye odaklandığımdan bitmiyor.

Bu hafta elektrikli matkabım zaten var iken sütunlu bir matkap ve bu matkap için bir mengene aldım. Isıl işlem (çeliğe su verme) için bir fırın yapmak amacıyla gereken malzemenin önemli kısmını tamamladım, gerisini de tedarik edince fırın yapmam gerekiyor. Bunun dışında da tedarik edeceğim bir kaç alet var...

Kısaca atölyeyi geliştirmek henüz zamanımı yiyor. Atölye olgunlaşınca işlerimi hızlı bir şekilde yapabilir olacağım.

Kim bilir, atölyemden ben tatmim olursam ticari bir kimlik kazanıp işleri yapmaya öyle başlarım.

workbench.jpg
Atölyemin ilk günlerdeki hali. Şimdilerde bu tezgah yetmez oldu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR