Duster Kış Lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 431
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,331

Duster için hangi kış lastiği?

• Goodyear UG8

Kullanılan: 4 12.1%
  • Continental CrossContact Winter

Kullanılan: 8 24.2%
  • Yokohama Geolander I/T GO71

Kullanılan: 5 15.2%
  • Lassa Competus Winter

Kullanılan: 3 9.1%
  • Petlas W651 /Starmaxx W850

• Brigestone Blizzak LM80

Kullanılan: 2 6.1%
  • Pirelli Sottozero3/ Scorpion Winter

Kullanılan: 4 12.1%
  • Sava Eskimo SUV

Kullanılan: 0 0.0%
  • Falken HS 449

Kullanılan: 1 3.0%
  • Diger

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .

Etiketler
Ynt: Duster Kış Lastiği

Bugün biraz dolaştım dağlarda.
Yağmur sonrası çok ciddi çamur vardı. Gerçekten çok zorlandım. Yengeç gibi şarampolün yanında yan yan giderken direksiyonun hiç bir fonksiyon görmemesi bol miktarda adrenaline sebep oluyor.
Lastikler at olmadan hep tedirgin gidiyorum çamurda.
Michelin latitude crossun çamur performansı nasıldır acaba?

Lastigi görseller disinda bizzat gordum ve inceledim.
Bence kum cakilda iyi ve saglam bir lastik ama inanin dis derinligi vs bana hic AT lastikler gibi gelmedi. Zaten AT lastik yok sanirim Michelinde.
Bence islak zeminde ATlerden iyi ancak arazide ATlerden kötü bir lastik Latitude Cross.

AT, OffRoad tip lastikler, ağır lastiklerdir... motoru-öntakımı-şanzımanı-defransiyeli-süspansiyonu vs zorlar..
buna göre ilave modlamalar (yükseltme, mekanik ayarlamalar,vs) gerektiği de malum...
3 ay AT(yoko-geo) taktım, öntakımda-aksda zorlanma ve hafif boşluk yaptı sanki...

Daha once de belirtmistim; kis lastigini secerken kullanacagimiz iklim ve yol sartlari goz onune alinmali.
Eger her iklimde varim be diyorsak ortalama degerlere sahip bir kislastigi almaliyiz.
Ornegin NEXEN: Uygun fiyatli kar uzerinde iyi cekis ve ortalama fren sunan birlastik.
Ama kuru zemin islak zemin ortalamanin altinda.
Yani Istanbul icin uygun olmayabilir.

Bende sonunda aldım kurtuldum. Mıchelin çok aradım bulamadım fabrikada da yok nokian suv3 iki yıldır getirmemiş yetkili disbiritör. Testlerde kar performansı en iyi conti ile pirelli idi yakıt c sınıfı olduğu için pirelliyi tercih ettim. Onuda son anda buldum fabrikada son 5 tane vardı 4 ben aldım 37 haftanın lastiği yeni lastik üretim yeri Kanada sanırsam lastikte öyle yazıyor. 280dan aldım. Baya yumuşak contiden sonra bu da çabuk aşınacağa benziyor.

021220133443.jpg

021220133446.jpg

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Scorpion bu sottezero ile aynı bende anlamadım ne fark var orda küçük ebat vardı sottezero baktım aynı sadece diş derinliği scorpionda daha fazla gibi geldi. settozero ıslakta b etiketi vardı scorpion c

291120133434.jpg

291120133435_2.jpg

98 endeksli yok muydu?
102 yi kullanin bakalim izlenimleri merak ediyorum.
Cunku 98 endeksle Dusterlar 29 psi hava belirlenmis.
Bazi arkadaslar yol tutus kotulesse de 34 hava ile geziyor.
Siz bu lastikle 30 havayi aşmayın. Cunku yanaklari guclendirilmis bir lastik almissiniz.

Yoktu 98 de 102h da. kar yağsın paylaşırım burdan izlenimlerimi 2 sene conti kullandım farkı yazmaya çalışırım.
adama hava için kapıyı gösterdim abi sen bakma ona dedi 32 vur dedim 34 iyi dedi sonra 34 de düşük 36 vurdu. contilerde de 38 hava ile dolaşmıştım

Bu hava işi 30 ile 36 arası tamamen konfor tercihine bağlı kanımca , arkalara 36 aşırı fazla dikkat ederseniz kurudan hafif ıslağa geçtinizmi lastğin kenarlarının yere değmediğini göreceksiniz önlerde 29 beya 30 yanakları fazla eziyor sarsıntı çok olmasın diye önleri 32 arkaları 30 yapıyorum arka 30 un üstüne çıkınca fazla olmasından ziyade ufak tefek çukurlarda çok gümleme yapıyor

komkarbey' Alıntı:
Yoktu 98 de 102h da. kar yağsın paylaşırım burdan izlenimlerimi 2 sene conti kullandım farkı yazmaya çalışırım.
adama hava için kapıyı gösterdim abi sen bakma ona dedi 32 vur dedim 34 iyi dedi sonra 34 de düşük 36 vurdu. contilerde de 38 hava ile dolaşmıştım
Eski contiler kar lastiğimiydi ? Eğer orjinal lastikleriyse prellilerle karşılaştırmak doğru olmaz çünkü orjinal contiler kar lastiği değil çıkmaya çıkıyor inerken normal lastikten hiçbir farkı yok karda tabi
Hele bir kar yağsın selçukla Bf ile conticontacwinterın kar performansını videolu paylaşıcaz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR