KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Resimdeki plastik kapatmanın saçla arasında boşluk olan yerlerine nokta silikon yapıyorsun, aynı şekilde yukardaki stop lambasını çıkartım dört köşesine yine nokta silikon yaparsan gıcırdamayı kesiyor
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi
Belirtilen seslerin hepsi mevcut bende
Ekstra olarak direksiyon tarafindan gelen zirilti seklinde bir ses daha var bende.Onunda kaynagi radyo kontrolcusunun dugmeleri.Ben simdilik aralarina kagit sikistirarak cozdum gecici olarak.
On goguslugun altında ne var
Sag tarafta torpidonun üstüne gelen kısım da ve teypin ust bolgelerinde ozellikle bozuk yollarda zirilti ve kablo sesi (plastik) geliyor.
Engin konsolun ortasından gelen ses yine dışarısı kaynaklı sanırım, problem silecek suyu kabı ve su fıskıyesi motorunun kablosunda;
Su kabı tek vidası olduğu için sallanıyor , elektrik kablosuda yumuşak değil sert bir kablo öyle gelişi güzel hiçbir yere bağlantı yapmadan su kabına doğru getirmişler malzeme toparlıyorum nasıl hallettiğimi resimlerim
Süleyman abi, ilgin ve alakan için teşekkür ederim. Eğer gerçekten seslerin kaynağı o ise, hiç iç kısımdan bir müdahale yapmaya gerek kalmayacak gibi. Ben de göğüslüğün alt kısmındaki klima borusu ve kablolardan filan düşünmeye başlamıştım sebebini..umarık bu bilgiler diğer arkadaşlara da ışık tutuyordur.
Evet engin ön konsoldan gelen bütün sesler gitti, su kutusunu sol tarafta sabitleyen şey resimde gördüğünüz çıkıntısı zamanla oturunca sallanmaya başladığını tahmin ediyorum altına kalın su çekmiyecek kendinden yapışkanlı izalasyon malzemesi yapıştırdım alttan o malzeme kalınlık yapınca sallanmasını durdurdu, kabloyada yine lastik bant sardım yumuşatmak için ve resimde görülen yerlere çırtla sabitledim . Bu kutunun oraya ulaşmanız için ızgarayı çıkarmanız gerekiyor iki parça biliyorsunuz en sağda en solda kopçaları var komple çıkarmaya çalışmayın korılma ihtimalleri yüksek altlarında ince pul gibi ayretten bir plastik var pulun üstündeki parçayı tornavidayla yukarı doğru kanırtırsanız rahat çıkıyor her ikisine birden kanırtırsanız çıkmıyor zorlarsanız kopabilir
Yalitim malzemeleri satan yerlerde KAUCUK KOPUGU denen cesitli kalinliklarda kendinden yapiskanli malzeme var. Denk geldiginizde 1-2 metre alin bulunsun. Zira Duster icin cok elzem bir malzeme.
Arkadaşlar abartmıyorum her türlü yol koşulunda denedim , aracı aldığım ilk günki sesizliğe geri döndüm diyebilirim ,hepsi bir arada baya ses yapıyormuş ( ben müzik dinlemiyorum ses dinliyorum )
O dediğim en sağda ve en solda ki kopçaların altında ince yine plastik pul gibi duran birşey var tornavidayı on pulla üst plastiğin arasına sokup kanırttır en alta sokup çıkarmaya çalışırsan çıkmıyor o olay bi nevi kilit gibi birşey
vallahi bravo,
profosyenelce çalışıyosunuz sorun tespit,çözüm, planlama, uygulama.Dacia size maaş bağlamalı sigorta yapmalı.
çok ciddiyimçok sağlam gözünüz var.
bazen forumdamıyım yoksa Dacia Ar-ge mühendislerinin arasındamıyım belli değil