Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 466,146

Etiketler
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

Bizde serviste parasını verir yeni teyp taktırırız olmaz mı? eskiyi alıp yenisini versinler

mimar_ankara' Alıntı:
internette birçok forumu inceledim.. araç alt şasi ve çamurluk içleri için en ideal çözüm würth pütür, 2 cinsi var..tabancayla atılan ve hazır sprey. Profesyoneller tabanaca ile atılanı öneriyor. Daha dişli ve kalınmış. Üzerine boya tutuyor isteyen için.
Benim şu anda merak ettiğim ve araştırdığım konu, diğer mekanik oynar alt parçalar için ne önlem alabiliriz. Nereye spray gres, nereye wd40 nereye antipas veya şasi boyası uygulayabiliriz. Bu konuda deneyimleri olan arkadaşlardan katkı bekliyorum..

WD40 ı hiç bir yere uygulamayın aşındırıcı maddedir hareketli aksamda boşluk yapar...
C.C.

sayın coşkun canlıoğlu, uyarınız için teşekkürler..internet yalan yanlış bilgiler ile dolu, bir sitede de aracınızı kışa hazırlarken alt tüm mekanik parçalara, metal yüzeylere wd40 sıkın diyordu. Dediğiniz gibi wd40ın içinde az miktarda yağ, az miktarda pas sökücü aseton,tiner gibi kokan çözücü bir madde var. Bu madde boyaya ve lastik conta, körüklere zarar verir gibi geliyor bana. salıncak,rot rotil, helozon yay gibi yerlere sprey gresi önerirmisiniz. Özellikle civata ile birleştirilmiş, oynak mafsallı parçalara.

geçenlerde de kış lastiği taktırıken gördüğümü forumda bahsetmiştim. Bugün kış lastiklerini söktürüp, standart lastikleri taktırdım.Lastikler sökülünce 4 lastikte de, aks taşıyıcı denen bir kısım var. Döküm bir parça ve amortisör, salıncak, aks hepsi buna bağlanıyor. Bu parçanın yüzeyinin 1 kışta paslanmış olduğunu gördüm. Bunu nasıl koruyabiliriz. Sökmesi zor bir parça,söktürsem galvenize vereceğim ama yerinde nasıl koruyabiliriz acaba?

antipas+boya uygulanabilir, 2-3 yıl gider...

Arkadaşlar, arka koltuk sırtlığının iki parça halinde katlandığı yerde, koltuk kaltlanmadan da görülebiliyo bi tane büyük somun var.
Benim araçta onun paslandığını gördüm. Dış etkilere maruz bi yer değil, aracın içinde bi yer. Niye paslanır ki?
i5627431_fotograf0371-jpg

yeni uygumalar[SIZE=78%] yaptım sizinle paylaşıyım dedim duster ailesi:smiley:[/SIZE]
[SIZE=78%]dacia logo uygulaması, tavana köpek balıgı(egzos ve plakalar daha önce yapılmıştı zaten)[/SIZE]

Fotoğraf0742E001.jpg

yeni nesıl philips marka parklar için led ampul nasıl park ampulu anlamadım yolu aydınlatıyo sayılrı:smiley:)

Fotoğraf0749E001.jpg

mimar_ankara' Alıntı:
sayın coşkun canlıoğlu, uyarınız için teşekkürler..internet yalan yanlış bilgiler ile dolu, bir sitede de aracınızı kışa hazırlarken alt tüm mekanik parçalara, metal yüzeylere wd40 sıkın diyordu. Dediğiniz gibi wd40ın içinde az miktarda yağ, az miktarda pas sökücü aseton,tiner gibi kokan çözücü bir madde var. Bu madde boyaya ve lastik conta, körüklere zarar verir gibi geliyor bana. salıncak,rot rotil, helozon yay gibi yerlere sprey gresi önerirmisiniz. Özellikle civata ile birleştirilmiş, oynak mafsallı parçalara.

Rica ederim; sprey ya da silikon gress çok güzel bir koruyucu ancak sürmeden pas ve nemden arındırmak gerekli aksi takdirde gress altında korozyon kanser gibi ilerliyor... Döküm parçalar görüntü olarak paslı gibi dursa da eğer gerçek döküm malzeme ise (fren kampanalarındaki gibi) kolay kolay yıpranmaz; ama içiniz rahatetsin istiyorsanız 2TL. falan galvaniz boyalar vardır eskiden soba boyanırdı :smiley: o malzeme ile koruyabilirsiniz... Kolay gelsin.
C.C.

youngsun' Alıntı:
Arkadaşlar, arka koltuk sırtlığının iki parça halinde katlandığı yerde, koltuk kaltlanmadan da görülebiliyo bi tane büyük somun var.
Benim araçta onun paslandığını gördüm. Dış etkilere maruz bi yer değil, aracın içinde bi yer. Niye paslanır ki?

içaksam metalleri antikorozyon-paslanmaz malzeme her imalatçı farklı oranda kullanıyor... dacıa ucuz olsun dıye bıraz fazla kullanmış galiba... inşallah araçaltında mekanık aksam-bağlantılar sağlamdır.... yazın kontrol edip önlem almalı... :-\

hayırlı olsun cannnn,

Yalnız şu farlar diğer sürücüleri rahatsız ediyor biliyorsundur; herkes de rahatsızlığını başka türlü dile getiriyor. ;D ;D Ayarlarını iyi yaptırmanı dilerim.

olguncandan' Alıntı:
hayırlı olsun cannnn,

Yalnız şu farlar diğer sürücüleri rahatsız ediyor biliyorsundur; herkes de rahatsızlığını başka türlü dile getiriyor. ;D ;D Ayarlarını iyi yaptırmanı dilerim.

saolun :smiley: evet haklısınız parklarda ufak bi degişiklik yaptım ama sonra çıkarıp plaka lambalarına taktım:smiley:
bende kararsızım yoksa philips beyaz ampul seti alıcam ama karşı tarafın gözünüde almıyım diorum hala düşünme aşamasındayım :smiley:

youngsun' Alıntı:
i5627431_fotograf0371-jpg

Bu ve bunun gibi forumda belirtilen metal/döküm aksam paslanmaları benim gibi duster almayı düşünenleri ciddi anlamda rahatsız ediyor. 3-5 sene sonra yolda aksı biyerde bırakma korkusuyla araç sürülebilir mi? Yie bu forumda bir topikte sıfır bir duster da 2. el malzeme kullanılmış olduğunu okudum. Linkini veremiyorum şu an. Nerede okudum hatırlamıyorum. Demem o ki sırf bu pas/korozyon durumu yüzünden her an almaktan ve 4x4 sevdamdan vaz geçebilirim..

sıfır-4x4 enucuz ve enuygun(motor hacmi-mekanik-kapasite-vergi-bakım malıyet-araç hacmi-kasa-görüntü-servıs-parça-marka desteği,vs) araç Duster... reno-nissan-dacıa ortak üretim sonuçta... bakın araştırın... her araçta az-çok bu tür sorunlar var malesef... önemli olan sorunlu yerlerin ciddi sorun sevıyesı düşükmü bu önemli... incik boncuk parçalarda korozyon normal sayılır, mekanık-aktarmada önemli olur ki bunuda göze alamaz reno-dacıa, tüv-cert ve imaj rıskı var... fazla endişeye gerek yok yani... meşhur-ciddi markalarda bile değişik benzer sorunlar var, şikayet.coma gir bak, şaşarsın... araç ne olursa olsun, aracın limitleri ve riskleri bilir ona göre kullanırsan mesele olmaz... haa param var kafam rahat olsun diyosan güzel markalar güzel fiyata 4x4 satıyor zaten... ok... ;) 8)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
Enes Güllü

SON KONULAR

Geri