Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 466,143
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

Merhaba; aracım 8200Km'de Eşim kullanırken 5.2 şehir içi ben kullanırken 6.0 :smiley:
Şaka bir yana eşin 58Lt mazot ile 1117Km yol yaptı şehir içinde...
C.C.

Etiketler

Aslında az yakmanın sırrı sabırda ve sakinlikte... Eşim 2300 - 2500 devirde ve sakin hızlanıp fren mesafesi bırakıp öndeki yavaşlayınca fren yerine ayağını gazdan çekerek kullanıyor :smiley: Bense madem bu kadar torku var neden kullanmayayım diyip her ışıkta bekliyorum :(

C.C.

evet sert kullanım sert fark yaratıyor... yalnız sıkça 2000 devir altında kullanmamalı araç kasıyor ve zorlanıyor sanki... sürekli çok düşük devirli kullanımda pompa ve turbo sakata gelebilir... yumuşak kullanımda benım araçta ciddi düşüş göstermeye başladı sanki.... hayırlısı bakalım.... ;)

bilalr' Alıntı:
evet sert kullanım sert fark yaratıyor... yalnız sıkça 2000 devir altında kullanmamalı araç kasıyor ve zorlanıyor sanki... sürekli çok düşük devirli kullanımda pompa ve turbo sakata gelebilir... yumuşak kullanımda benım araçta ciddi düşüş göstermeye başladı sanki.... hayırlısı bakalım.... ;)

1900 üstü ve 2250 ve altı devirler aracın tam rahat oldu devirler az yakıyor.

bilalr' Alıntı:
sn Dustero, sizin araç aldığınızda da az yakıyomuş ya... 4x4.110.lukmu... bizimki başta 38.krş. civarıydı, 2500.km.de 33.krş civarına geldi ş.içi.ort....
ayrıca, araç diğer dizeller gibi 20-25 devir arasında az yakıyo gibi... bunun altı araca zarar ustu yakıta zarar gibi... alt devirde araç kasıyor gibi zaten... pompa zorlanıyor sanki... gerek yok yanı az yaksın diye de 20 devir altında sıkça kullanıma... tork 1750 de limite çıkmaya başlıyor beygır de 3500 de limite çıkımaya başlıyor gibi, uzun kullanımda bunların ortaları civarı (22-27 gibi) uygun gıbı geliyor... :smiley:

clio motor için, "... sıkıştırma oranlarımız farklı ve birkaç eleman farklı genel olarak..." bu farklar da önemli bence... ıyı bakım ve ıyı kullanım tabıkı çok önemli .... ;)
herkese huzurlu zevkli ve az masraflı araç kullanımı dilerim... 8)
evet bilal bey 110 luk ama ilk aldıgımda aracım az yakmıyordu ortalama 8.2 ile 8.6 arasında idi off road turunda 9.3 ü gördüm yaklaşık 4-5bin km civarında iken şuan ise 7.2-7.4 arası off road ta 8.2ye çıkıyor. ben sürekli sert kullanan birisiyim 20 25km lik mesafelerde bile 120 130a çıkarım en az ortalama 110 ile seyir ederim. dediğiniz gibi 38 kuruşu hiç görmedim şuanda ortalama yakıt tüketimim 30kuruş en az 28 en fazlada 32 33 kuruş oluyor bu şekilde süratli ve sert kullanmama nazaran. 1-2-3 ve hatta 4. vitesi bile 1500 1700 devirlerde kullanmanız sıkıntınız doğurmaz yakıt olarakta enjektör sağlığı olarakta. daha öncede dediğim gibi 5ve 6 ya dikkat etmeniz gerekiyor 4te aracınız 1700 devir de seyir ederken sıkışmıyor ancak 5te 2000devir bile kasıyor hızlanmaya çalıştığınız an 6dada 2250. bu viteslerde bu devirlerin altına düşmeyin. araç 3000devirde maks gücüne ulaşıyor yani yormal kullanımlarınızda dahi 4 5 ve 6yı 3000 devire kadar hatta biraz aşırmaktan bile kaçınmayın vites attığınızda araç rahatlasın. yakıcak araç diye telaş etmeden bir depoyu bu şekilde kullanarak bir deneyin. clio meseleside o araca o güç yetiyor o kasaya o sıkıştırma oranı makul hatta çok iyi gidiyor keraneciler :D 4 5 ay önce duble yolda küçük çaplı bir sevişmemiz oldu 170 180 leri gördük hala 4 boy arkamdan geliyordu keraneci ne ben farkı açabildim ne o kapatabildi :D maşallah çok güzel motor yapmışlar senelerdir kullanıyor renault zaten bakımlarınızı kaçırmadıgınız start stop olayına dikkat ettiğiniz müddetçe motor ömrünüz epey uzun olacaktır. aracınızda bu şekilde şişirerekte aynı yakıt sıkıntısı devam etmekte ise ondan sonra servise gidip sıkıntınızı dile getirip tekrardan sil baştan yazılım yüklentisi isteyebilirsiniz. tekrar söylüyorum tabuları yıkın aman motora birşey olur deyipte devir uzatmaktan çekinmeyin start stoba dikkat etmediğinz müddetçe emin olun kat kat daha fazla zarar verecektir start motor aşınmasına stop ta turbo yağlamasına dogrudan etki ediyor.

s.forester' Alıntı:
"Arkadaşlar benim aracım bakımdan önce her koşulda 6,0lt yakıyordu "

herkoşulda aynı tüketim nasıl oluyor ?
sevgili forester benzinli araçlarda dizeldeki gibi yakıt farklılıkları görülmez sebebi ise benzinli otomobil 800-1000km civarında tam kurum bağlar dizel araçlar ise 8-10bin km yi bulur tam manalı kurum bağlaması o ana kadarda yakıt tüketimleri biraz fazla olur.

Dustero, dediklerin genelde doğru ve bu minval üzere sürüş yapmaya gayret ediyorum zaten, yakıtta azalma başladı gibi... ;)

yalnız bugün 2000 devir civarı biraz ıslık sesi gelmeye başladı, yada yeni farkettim, turbo-bağlantılarında bir kıllıkmı var nedir... iş almasak bari... yani bendede ne şans var, bir yer düzelirken bir yer mındarlaşıyor... bıraz takıp kontrol edecem, olmadı servıs, Allahtan garantideyız... hayırlısı..

"...her koşulda 6.lt. yakıyor..." olayının bende anlamadım, araç benzınlımı, 4x4 mü, sıfırmı, rodaj yokmu,... bıraz abartılı ve opsiyonsuz ifade galiba.... açıklasa da bilgilensek... bazıları az yakıyom diyo, araç durumunu belirtmıyor, birilerine ayar verıyor... ;) 8) ???

Bilal bey normal şartlarda ıslık sesi sizin turbonu hava emiş sesidir , belki de sakin kullanmaya başlayınca duyar oldunuz :smiley:

valla 4x4 , dizel , otomatik ,düz , benzinli farketmez , ister 6 litre ister 9,5 litre. Saçma gelen her koşulda aynı tüketmesi.

Bende aranıza yeni katıldım:smiley:
birçok degişiklikler yapılmış bende en kısa zamanda yaptıgım degişiklikleri size sunacagım saygılar:smiley:)

Yapıcagım uygulamalar:smiley:
1- egzos(yapıldı)
2-plakalar(yapıldı app benzer gibi oldu)
3-phlips marka beyaz ampul seti([SIZE=78%]5000k 55w)[/SIZE]
4-spoiler(53 plakalı bej duster daki hoşuma gitti tam kafamdaki spoiler:smiley:)
[SIZE=x-small]5-çamurluk içlerine siyah silikonlu boya uygluması( gördügüm kadarıyla(gözümden kaçmışta olabilir) kimse bu uygulamayı yapmamış ilk ben olucam heralde bakalım[/SIZE]
[SIZE=x-small]6sonax ta cam filmi yapılmıştır[/SIZE]
[SIZE=x-small]şuan lık aklımdaki fikirler bunlar bakalım :smiley:)[/SIZE]

bi kaç foto:smiley:

Fotoğraf0732.jpg

Fotoğraf0701.jpg

hızlı girmişin modifiyeye cannn kardeş.... hoşgeldin... ;D

s.foretsr, bugün otoparkta yenıkasa forester gördum, fene deeldi, yalnı otmatık ve sürekli 4wd olması biraz bana ters geldi... ama guzel, eskı basık tıpı fazla yok, bıraz guncellemişler kasayı.... ;)

arazi araçlarında işi bilenler otomatik de tercih ediyor , manuel mi avantajlı otomatik mi o hep tartışılıyor ama otomatiğin dezavantaj yaratmadığı konusunda çok sayıda topic sayfası var.

sürekli 4X4 konusunda da Assasin ve bir arkadaş daha (ismini hatırlayamadım kusura bakmasın) Foresterin 4X4 sisteminin birçok markaya göre avantajını anlatmıştı duster topiclerinden birinde.
Onu okursanız sürekli 4x4 ün ters gelmemesi gerektiğini görürsünüz.
Yakıt tüketimi diyorsanız , 100 kilometrede getireceği %5-10 farka değer bence , sonuçta sürekli %50 %50 dört çeker vaziyette değil... dolayısı ile bence %10 yakıt bile farketmez.

cannnn' Alıntı:
Bende aranıza yeni katıldım:smiley:
birçok degişiklikler yapılmış bende en kısa zamanda yaptıgım degişiklikleri size sunacagım saygılar:smiley:)

Hayırlı olsun yeni üye cann.

evet biraz öyle oldu hızlı girdim :smiley:))) saolun:smiley:
saolun :smiley:

böylede güzelde polis abiler sıkıntı:smiley:

Foto?raf0712_001E001.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR