Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 466,144
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

can kardeş, şu çamurluk içi silikon boya uygulaması ve sonuçlarından biraz bahsedersen sevinirim. Ben aracın görünüşüne değil,alt yapısına önem veren biriyim. Araç alt ve yürüyen aksam koruma işine taktım bu aralarda..

Etiketler

şöyle söyliyim..o uygulamada yapıcaklarımın listesinde 1 2 haftaya kadar yaptırmayı düşünüyorum.. silikonlu oldugu için çamurluk içine gelen taş parçası vb şeylerden koruyacagı fikrindeyim benim düşünceme göre...bende net bi bilgi içerisinde degilim ama silikonlu boya üretildigini biliyorum.. uygulayacagım zaman hep birlikte görücez saygılar:smiley:)

silikonlu boya bina dış cephelerinde olur da araçlarda hiç duymadım..alt ve çamurluk içi koruma amaçlı bir sprey pütür boya var, bir de şasi boyası denen katran boya var..silikonluyu bir deneyin..biz de öğrenelim..

evet şasi boyası duymuştum bakalım....bi arkadaşım sizin dediginiz gibi bu boyayı önermişti..Bakalım hangisi saglıklıysa yaptıracagım...yaptırdıgım gibi sizleride bilgilendiricegim...

Bir de bildiğim kadarıyla araçlarda silikon veya silikonlu herhangi bir ürün hiç kullanılmıyor. Girintilerde paslanma yapıyor diye..sadece boya korumada silikonlu cilalar var..onu bile tavsiye etmiyorlar, wax denilen balmumu özlü doğal cilalar öneriliyor..

bu bilginiz için saolun..biraz daha araştırma yapmalıyım. bu şekilde paslanmaya yol açıcagını bilmiyordum....Kaş yaparken göz çıkarmayalım :smiley: tekrardan saolun bilginiz için

bi uygulama daha eklemek istiyorum..açık mavi veya dacia yazısının tonuyla uyan mavi yapışkan yüzeyli film tarzı madde ile logoda güzel bi degişiklik yapılabilir:smiley:
photoshop tır

daciaE001.jpg

çamurluk içi boyanın ses yalıtımına da ufak olsa da katkıda bulunacağını sanıyorum

Ancak darbe koruyucu boya ile hem lastikten sonra arada kalan boşluk örtülmüş olur, hem de arazide taş, sopa zarar vermez ve ses için davul gibi içeriye ses vermez gibi geldi bana...
C.C.

ccanlioglu' Alıntı:
Ancak darbe koruyucu boya ile hem lastikten sonra arada kalan boşluk örtülmüş olur, hem de arazide taş, sopa zarar vermez ve ses için davul gibi içeriye ses vermez gibi geldi bana...
C.C.

Coşkun bey Würt marka pütür boyalar var sprey halinde ben kendi aracımın çamurluk içlerine paslanma var diye uyguladım çok güzel ürün sese az da olsa engel oluyor

Ben CJ8 in tüm altına ve çamurluk içine uyguladım... Çok memnunum; niyetim epoksi kaplamaktı ama ne uygulayacak birini bulabildim ne de o kadar zaman sabredemedim. Çünkü uygulama yaklaşık 3 hafta sürüyor...
C.C.

internette birçok forumu inceledim.. araç alt şasi ve çamurluk içleri için en ideal çözüm würth pütür, 2 cinsi var..tabancayla atılan ve hazır sprey. Profesyoneller tabanaca ile atılanı öneriyor. Daha dişli ve kalınmış. Üzerine boya tutuyor isteyen için.
Benim şu anda merak ettiğim ve araştırdığım konu, diğer mekanik oynar alt parçalar için ne önlem alabiliriz. Nereye spray gres, nereye wd40 nereye antipas veya şasi boyası uygulayabiliriz. Bu konuda deneyimleri olan arkadaşlardan katkı bekliyorum..

4x4 dusterin ön teker arka hızasında, şase bağlantısı ıkı taraftada kabasaba zift-macun-vb. kaplama var... sanki ilave-ek var gibi... araba sıfır olmasa, şase kaynatmışlar sanacam... dikkat eden varmı....
ayrıca alta atılcak kalın-düzgün ziftlemeye-pütürlemeye dikkat edin de, yanlış anlama olmayacak şekilde olsun, satarken bişimi kamufle olmuş diye alıcı kıllanmasın... çok yönlü mevzular yani... ;)

Tüm Daciaların teypleri değişmiş (USB, Bluetooth)
Daciaya mail attım. Aradılar. Direksiyon kumanda uyumu ve aksesuar olarak temine tme durumu hakkında en kısa zamanda geri dönüş yapıcaklarını söylediler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR