Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 466,129

Etiketler

Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

babamda 3. nesil 2009 mercedes tiptronic c 180 var, ne yaparsam yapayım 7.5 litrenin altına düşmüyor, düz vitesli ile de 6 litrenin altına düşeceğini sanmam. yeni arabalarda motor hacmi küçüldü, beygir arttı 1600 cc 156 beygir, insigniada 1600 cc 180 beygir oldu ama tüketimi düşüremediler gene en cimri araba bile şehir içi 8, şehir dışı 5,5-6 litre yakar yani.

savaskarauz' Alıntı:
babamda 3. nesil 2009 mercedes tiptronic c 180 var, ne yaparsam yapayım 7.5 litrenin altına düşmüyor, düz vitesli ile de 6 litrenin altına düşeceğini sanmam. yeni arabalarda motor hacmi küçüldü, beygir arttı 1600 cc 156 beygir, insigniada 1600 cc 180 beygir oldu ama tüketimi düşüremediler gene en cimri araba bile şehir içi 8, şehir dışı 5,5-6 litre yakar yani.
katılıyorum, bu araçlarla 3 lt şaka gibi.

Dikkat ediyorumda konu başlığı ne olursa olsun en sonunda konu dönüp dolaşıp nekadar yakıyor yorumlarını dönüyor :( :(

Hem yüksek bg. ve Nm. isteyeceksin hemde hiç yakmasın diyeceksin. Yok böyle bir kaiyde ;D

sevgili serkanefe , yanlış bilgi diye hemen etiketlemişsin ama bilgi yanlış değil haberin olsun.

şuralarda yanılıyorsun ,

1-Evet peugeotun öyle bir iddiası vge destekleyen testini hatırlıyorum , ben de biliyorum. Yalnız orada araçlar ortalama 90 tutturmak üzere kullanılmış , sonuçta ise ortalamalara bakıldığında trafik ışıkları dur kalk vs ile o bahsedilen hızlar çıkmıştı.
Sen-ben de buradan Bodrum'a saatte 90 ile gitsek , ekonomik gidiyoruz diye 90 ı sabitlesek de Bodruma indiğinde ortalama süratin 90dan çok daha aşağıda olduğunu göreceksin. Çünkü trafik ışıklarında bir kere durup kalkmak bile ortalamayı inanılmaz düşürür.
Sadece Peugeot değil Opel'in de Eco motorları için bu uzun dönem testi vardı Auto Bild'de yayınlandı ve onda da ortalama bu şekilde çıkmıştı , 90 hedeflenerek yapılan sürüşlerdir bular.
İstersen bugün Peugeot bayisinden ya da web sayfasından katalog indir bakalım yakıt tüketii kısmında kaç kilometre baz alınarak veriler yayınlanmış... Ondan sonra yanlış bilgi dersen elini öperim :smiley: Çünkü benim cümlem şu : "Araç üreticileri de katalog verilerinde 90 km. hızı baz alıyor"

2-Sırf bunlar yanlış bilgi diye , sadece tüketim sebebiyle almaktan vazgeçtiysen yanlış karar olmuş çünkü o sınıfta gerçekten de en az yakan otomobiller. Evet 3 litre değildir ama ekonomik diye 5,8 litreler telaffuz edilirken gerçekten 4,5 e filan inen arabalardır. Neyse ben zaten sevmem peugeot,citroen , konum değil.

3-Esas yanlış bilgi sizden geliyor , 2002 model bmw,mercedes seri farketmeksizin 3 litre ortalama yakalayacağınızı iddia etmek abesle iştigaldir... Hem de seri farketmez diyorsunuz , yani C180 Kompressor ile S500ü aynı tüketime koymuşsunuz :smiley: serkan bey gençliğinize ve tecrübesizliğinize vererek , bu forumdan doğrusunu öğrenmenizi diliyorum.

bmw mercedes binen arkadaşlar, yakıtı fazla düşünmez sanırsam... biara bende bindim fazla dert etmedim... ;D aksı halde parası yosa nıye lüxe bınıyo dıye bakarlar... parasına göre araç seçene çok pıyasada... porscheden traktöre hatta tattaravalliye kadar... ;D

İşin doğrusunu aşağıda yazdım , buna rağmen birçok otomobil firması daha düşük rakamlar elde edildiği için 90 km sabit hızda olan tüketimini vererek alıcıyı yanıltmaktadır. Bu da benim 90 sabitle gidilmesi 60-70 le gidilmesinde az yaktırır bilgimi destekler. Daha az olduğu için 90 da ısrar edilince otomobil firmalaraı tarafından , "bi dakka kardeşim herşey pistlerdeki gibi olmuyor bu rakamlar yakalanmıyor tüketiciyi aldatmayın " mantığıyla Avrupa Birliği resmi standard yayınlayarak , firmaları bu testleri uygulayıp ona göre tüketim belirlemeyi mecbur kıldı. Peugeot gibi bir iki firma da ben bu işi o zaman gerçek yol koşullarında herkese de duyurarak yaparım dedi. Zaten 60-70 ortalama çıkması için 90ı hedefleyerek gitmeniz lazım... Otobanda bile bu böyle.

Buyrun resmi bilgiye ; (sevgili serkanefe 3 litre yakan mercedes ve bmw yi birtek senden duydum , var mı bir yerde haberi ? bak ben çeşitli bilgilerle destekliyorum yazdıklarımı...)

"Resmi yakıt tüketimi rakamları nasıl elde ediliyor?

Resmi yakıt tüketimi testlerinin amacı müşterilere farklı modellerin standart testlerdeki yakıt tüketimi hakkında karşılaştırmalı bilgi sunmak. Gerçek hayattaki çok değişken koşullar nedeniyle kuralları sıkı sıkıya belirlenmiş ve karşılaştırılabilir bir test yapılması gerekiyor. Şu anda Avrupa'da AB'nin 80/1268/AET (en son 2004/3/EC ile değiştirildi) direktifine göre yakıt tüketimi testleri yapılıyor. Uluslararası alanda kabul gören bu testler önceki testlere göre gerçek koşullardaki yakıt tüketimini daha doğru gösteriyor.

Testte kullanılacak araçların en az 3000 km kullanılmış olması gerekiyor. Test iki bölümden oluşuyor; şehir içi ve şehir dışı.

Şehir içi testi

Bu test bir laboratuarda 20°C ila 30°C sıcaklıkta döner bir yol üzerinde motor soğuk olarak başlanarak yapılır. Bu testte çeşitli hızlanmalar, sabit hızda gidişler, yavaşlamalar ve boşta çalışmalar bulunuyor. En yüksek hız 50 km/s, ortalama hız 19 km/s ve geçilen mesafe de 4 kilometredir. Aşağıdaki grafikteki birinci bölüm bu testi gösteriyor. Testin bu bölümü şehir içinde sürekli dur kalk trafiğini yansıtıyor.

Şehir dışı testi

Bu test şehir içi testinin hemen ardından yapılır ve aşağı yukarı yarısı sabit hızda gidişten ve geri kalanı da hızlanma, yavaşlama ve biraz boşta çalışmadan oluşur. En yüksek hız 120 km/s, ortalama hız 63 km/s ve geçilen mesafe de 7 kilometredir. Bu test de aşağıdaki grafiğin sağ tarafında gösteriliyor.

Ortalama yakıt tüketimi rakamı

Ortalama yakıt tüketimi şehir içi ve şehir dışı rakamlarının bileşimidir. Bu nedenle, her iki testin her bölümde geçilen mesafeye göre ağırlıklı olarak alınmış ortalamasıdır. "

En az yakan araç bu imiş..şehir içi 2.7 lt/100 km, şehir dışı 2.1lt/100 km.. orjinali moroguzzi (italyan), yerlisi triportçr (arçelik)

imagesCACMD44O.jpg

s.forester' Alıntı:
sevgili serkanefe , yanlış bilgi diye hemen etiketlemişsin ama bilgi yanlış değil haberin olsun.

şuralarda yanılıyorsun ,

1-Evet peugeotun öyle bir iddiası vge destekleyen testini hatırlıyorum , ben de biliyorum. Yalnız orada araçlar ortalama 90 tutturmak üzere kullanılmış , sonuçta ise ortalamalara bakıldığında trafik ışıkları dur kalk vs ile o bahsedilen hızlar çıkmıştı.
Sen-ben de buradan Bodrum'a saatte 90 ile gitsek , ekonomik gidiyoruz diye 90 ı sabitlesek de Bodruma indiğinde ortalama süratin 90dan çok daha aşağıda olduğunu göreceksin. Çünkü trafik ışıklarında bir kere durup kalkmak bile ortalamayı inanılmaz düşürür.
Sadece Peugeot değil Opel'in de Eco motorları için bu uzun dönem testi vardı Auto Bild'de yayınlandı ve onda da ortalama bu şekilde çıkmıştı , 90 hedeflenerek yapılan sürüşlerdir bular.
İstersen bugün Peugeot bayisinden ya da web sayfasından katalog indir bakalım yakıt tüketii kısmında kaç kilometre baz alınarak veriler yayınlanmış... Ondan sonra yanlış bilgi dersen elini öperim :smiley: Çünkü benim cümlem şu : "Araç üreticileri de katalog verilerinde 90 km. hızı baz alıyor"

2-Sırf bunlar yanlış bilgi diye , sadece tüketim sebebiyle almaktan vazgeçtiysen yanlış karar olmuş çünkü o sınıfta gerçekten de en az yakan otomobiller. Evet 3 litre değildir ama ekonomik diye 5,8 litreler telaffuz edilirken gerçekten 4,5 e filan inen arabalardır. Neyse ben zaten sevmem peugeot,citroen , konum değil.

3-Esas yanlış bilgi sizden geliyor , 2002 model bmw,mercedes seri farketmeksizin 3 litre ortalama yakalayacağınızı iddia etmek abesle iştigaldir... Hem de seri farketmez diyorsunuz , yani C180 Kompressor ile S500ü aynı tüketime koymuşsunuz :smiley: serkan bey gençliğinize ve tecrübesizliğinize vererek , bu forumdan doğrusunu öğrenmenizi diliyorum.

Haklısın doğru diyorsunuz aslında, ortalama 90 km'yi hedef alıp ışıklarda veya orda burda durarak ortalama hızlarının 60-70 km olduğunu söylemeniz mantıklıca ben bunu gözden kaçırmışım. Teşekkür ederim.

mimar_ankara' Alıntı:
En az yakan araç bu imiş..şehir içi 2.7 lt/100 km, şehir dışı 2.1lt/100 km.. orjinali moroguzzi (italyan), yerlisi triportçr (arçelik)

bu arçelik triportörler öğrenciyken ve arabasızlıktan inim inim inlerken fiat 126 bisle birlikte düşündüğüm 2 alternatiften biriydi iyi ki almamışım:smiley:)) arçelik olanları üretilmiyor ama anadoluda az da olsa var. bunların elektriklileri var artık.çin malı:smiley:)))))))

amaç şehir içi ulaşımsa son çıkan peugeot 207 ve fiestanın dizeli çok az yakıyor gerçekten. kullanan yakınlarım şehir dışında 3.5 litreyi gördüklerini söylediler. bence peugeot 208 de çok ekonomik olacak.
dizel duster ise arazi için şu anda türkiyedeki en ekonomik seçenek bence.(vergi bakımından da)
umarım duster, nissan, rav 4 gibi araçların dizel 3 kapılıları da gelir seçenekleri değerlendiririz.

arkadaşlar bende 2012 4*2 dci aldım 90 bg lik gayet memnunum yakıtı güzel şimdilik daha da iyileşecegini sanıyorum araç genel olarak zaten bahane aramazsak gayet makul ses ve ya yalıtımla ilgili bir sorun yaşayacagımı sanmıyorum....(2007 range rover hse paketde bile ses var hemde bundan çok:smiley:))) lastiklerimde continental geldi üstünde gayet sevindim dogrusu zaten fiyat kalite endeksine bakılırsa son derece mantıklı 2012 clio 1,5 dci grand tour exp. paket araç 42000 lira idi.....

burdan araca eklenti yapmak için bilgi edinmek için 35 sayfanın hepsini okudum....
alakası olmayan tartışmaların çokça oldugu degişiklik sayfasında genede kendimce yapmayı gerekli gördügüm birkaç işlem var....
*ön kaput altı fitili
*üst ara bagaj çubukları
*eksoz konusunda karasızım lakin çok güzel olmuş(görsel olarak yaptırma taraftarıyım)
*birde çamurluk üstleri dodikleri...

bunların hepsini burdan ögrendim.paylaşım için arkadaşlara çok teşekkür ediyorum SAYGILAR.....

sevgili serkanefe , kibar yanıtın için teşekkür ederim.

hepimiz yeni şeyler öğrenmek için buradayız.

dostça paylaşımların devamı dileğimle.

icugurlu' Alıntı:
arkadaşlar bende 2012 4*2 dci aldım 90 bg lik gayet memnunum yakıtı güzel şimdilik daha da iyileşecegini sanıyorum araç genel olarak zaten bahane aramazsak gayet makul ses ve ya yalıtımla ilgili bir sorun yaşayacagımı sanmıyorum....(2007 range rover hse paketde bile ses var hemde bundan çok:smiley:))) lastiklerimde continental geldi üstünde gayet sevindim dogrusu zaten fiyat kalite endeksine bakılırsa son derece mantıklı 2012 clio 1,5 dci grand tour exp. paket araç 42000 lira idi.....

burdan araca eklenti yapmak için bilgi edinmek için 35 sayfanın hepsini okudum....
alakası olmayan tartışmaların çokça oldugu degişiklik sayfasında genede kendimce yapmayı gerekli gördügüm birkaç işlem var....
*ön kaput altı fitili
*üst ara bagaj çubukları
*eksoz konusunda karasızım lakin çok güzel olmuş(görsel olarak yaptırma taraftarıyım)
*birde çamurluk üstleri dodikleri...

bunların hepsini burdan ögrendim.paylaşım için arkadaşlara çok teşekkür ediyorum SAYGILAR.....

Sevgili icugulu,
aracınız hayırlı olsun, keyifle kullanmanızı temenni ederim,
forumun amacı da zaten araç hakkında bilgi edinmek ki siz bundan gayet güzel faydalanmışsınız, ne güzel....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR