sevgili serkanefe , yanlış bilgi diye hemen etiketlemişsin ama bilgi yanlış değil haberin olsun.
şuralarda yanılıyorsun ,
1-Evet peugeotun öyle bir iddiası vge destekleyen testini hatırlıyorum , ben de biliyorum. Yalnız orada araçlar ortalama 90 tutturmak üzere kullanılmış , sonuçta ise ortalamalara bakıldığında trafik ışıkları dur kalk vs ile o bahsedilen hızlar çıkmıştı.
Sen-ben de buradan Bodrum'a saatte 90 ile gitsek , ekonomik gidiyoruz diye 90 ı sabitlesek de Bodruma indiğinde ortalama süratin 90dan çok daha aşağıda olduğunu göreceksin. Çünkü trafik ışıklarında bir kere durup kalkmak bile ortalamayı inanılmaz düşürür.
Sadece Peugeot değil Opel'in de Eco motorları için bu uzun dönem testi vardı Auto Bild'de yayınlandı ve onda da ortalama bu şekilde çıkmıştı , 90 hedeflenerek yapılan sürüşlerdir bular.
İstersen bugün Peugeot bayisinden ya da web sayfasından katalog indir bakalım yakıt tüketii kısmında kaç kilometre baz alınarak veriler yayınlanmış... Ondan sonra yanlış bilgi dersen elini öperim Çünkü benim cümlem şu : "Araç üreticileri de katalog verilerinde 90 km. hızı baz alıyor"
2-Sırf bunlar yanlış bilgi diye , sadece tüketim sebebiyle almaktan vazgeçtiysen yanlış karar olmuş çünkü o sınıfta gerçekten de en az yakan otomobiller. Evet 3 litre değildir ama ekonomik diye 5,8 litreler telaffuz edilirken gerçekten 4,5 e filan inen arabalardır. Neyse ben zaten sevmem peugeot,citroen , konum değil.
3-Esas yanlış bilgi sizden geliyor , 2002 model bmw,mercedes seri farketmeksizin 3 litre ortalama yakalayacağınızı iddia etmek abesle iştigaldir... Hem de seri farketmez diyorsunuz , yani C180 Kompressor ile S500ü aynı tüketime koymuşsunuz
serkan bey gençliğinize ve tecrübesizliğinize vererek , bu forumdan doğrusunu öğrenmenizi diliyorum.