Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 466,121
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

4x4 lerde 2w ve 4w ışığı devamlı yanıyor. Auto yanmıyor. 2x4 lerde devamlı yanması mantıksız,zira başka mod yok. Neden tek seçenek olan durumun yanmasını istiyorsunuz?

Etiketler

mimar_ankara' Alıntı:
4x4 lerde 2w ve 4w ışığı devamlı yanıyor. Auto yanmıyor. 2x4 lerde devamlı yanması mantıksız,zira başka mod yok. Neden tek seçenek olan durumun yanmasını istiyorsunuz?

Bu kişisel bir tercihtir. Gösterge tablosunda yanan bu ışık bana göre hoş bir ambians katar, sürüş esnasında göze hoş görünür
(bende bir gariplik var sanırım ::smiley: ;D ;D ;D )

Bu sebepten, yani tamamen kişisel zevk meselesi (yada ego tatmini de denebilir sanırım :p :p :p )
Yaşasın 4x2 ye sahip olup ta konsolda 2WD ışığı yanmasını isteyenlerin kardeşliği :p :p :eek: ;D ;D ;D :D :D :D :D

yoksa araca teknik bir şey katacağını umduğumuzdan değil.

2wd ışığı yanar, muhtemelen yuvası boştur, panoyu söktürüp, oraya lamba koyun, yanmazsa, kontak elk. olan pano devreden de bağlantı alın, yanar... bunları düzgün bir oto.elk.ustasına yaptırın... sonra tesısatı ve garantiyi yakmayın... alın size 2wd ışıklı dustero... ;) hatta elletmişken pano ışklarını da renkli (mavi veya kırmızı) yaptırın, sport araç havanız olsun... ;D daha napim, güzel akıl verdik işte... 8)

Arkadaş bende 4x4 ışığım yansın istiyorum yaw. Niye sadece Locktayken yanıyo alla alla..... :-[ :-[ :-[

Monti' Alıntı:
Arkadaş bende 4x4 ışığım yansın istiyorum yaw. Niye sadece Locktayken yanıyo alla alla..... :-[ :-[ :-[

sen dur hele kardiş... ;) ... canın çekınce 2w-4w al yansın... panoyu haybeye elletme... adamlarınki hiç yanmi ya... onlara kıyak olsun dedik... sonuçta o da Dusterocu... ;D 8)

ışık felam hıkaye... şu yakıt işini azaltsam yeter bana... ???

bilalr' Alıntı:
sen dur hele kardiş... ;) ... canın çekınce 2w-4w al yansın... panoyu haybeye elletme... adamlarınki hiç yanmi ya... onlara kıyak olsun dedik... sonuçta o da Dusterocu... ;D 8)

ışık felam hıkaye... şu yakıt işini azaltsam yeter bana... ???

Helal olsun bilal abime,
sen muhtarlığa adaylığını koy, söz oyum sana :D :D :D

orhancengizk' Alıntı:
Helal olsun bilal abime,
sen muhtarlığa adaylığını koy, söz oyum sana :D :D :D

kardiş bari Belediye Başk. adayı olak... muhtarlık kesmez benı bu saatten sonra... ;D 8)

eyvallah canım kardeşim... seçim ne zaman ya... hazırlık yapak... ;D 8)

Bence 4x2lerde tabloda 2wd nin de 4 wd nin de ledi vardır. Fakat 4çekerlerde çekiş seçim modülüne bağlıdır o. Biz de öyle bir modül olmadığı için oraya YAK komutunu veren sinyal yok.
YAK komutunu veren sinyal aranıyor ;D

Bence asıl hüner 2 çeker Dusterda 4w lock ışığını yaktırabilmek...Var mı bunu yapabilecek babayiğit..)))

s.forester' Alıntı:
savas bey verdiğiniz rakamlarda cruise açık - uzun yol , cruise olmadan - uzun yol gibi bir kıyaslama göremedim.

hocam aracın standart bilgilerinde şehir içi 10.5, şehir dışı 8 litre ortalama 9 litre gibi rakamlar var. dediğim gibi istanbul-bursa arası yokuşlu ve yoğun trafikte zaten hız sabitleyici zırt pırt açık kapatıyorum 6,5 -7 litre yakıyor.(bursa istanbul arası) ama hiç açmasam 9 litreye yakın yakar.

bursa çanakkale gibi yokuşsuz ve ıssız şehir dışı yolda 5.5 -6 litreye düşüyor.

ben de anlamıyorum adam 150 beygir otomatik honda crv ile benim yaktığım kadar benzin yaktığını söylüyor .(eski arabam peugeot 307 triptonic di, o passattan da fazla yakardı)

dusterin dizeli gerçekten çok ekonomik bu kesin.

tabi ki şehir dışı yolculukta tüketim en az % 20 düşecek ancak hız sabitleyici o tüketimi daha da düşürüyor ,benim arabanın standardı şehir dışı 100km/8LT , yokuşsuz yerlerde hız sabitleyici ile 100km / 5.5-6 litre.

sanıyorum megan II ye uygulanan hız sabitleyici yazılımı aynı motora sahip duster uygulanabilir, ama fren sistemleri de aynı mıdır bilemiyorum, uygulanırsa şehir dışı yolculular kamil koç bilet parasına gelir.

sayın savaş , bence hesaplamada hata yapıyorsunuz , yokuşlu olup olmaması vs sizi şaşırtıyor. Aynı yolda cruise control açıp açmamak hiçbir araçta %15 bile yakıt tasarrufu sağlamaz nerede "en az %30"...

Bu Cumartesi İstanbul'a gidiyorum İzmit'ten , yine de sizin için tekrar deneyeceğim. Giderken cruise açar 110 la giderim , dönüşte cruise açmadan 110 tutturmaya çalışarak gelirim , sonuçları da yazarım. Giderken de gelirken de gişeden gişeye ölçeceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR