bilalr' Alıntı:dişli paletle, hacı muro(131) da çıkar galiba...
youngsun' Alıntı:Ben bu paleti taktıktan sonra , bilerek derin derin karlara girdim dik yokuşlara çıktım. Captiva vardı, TOKİ site içinde park için yer arıyordu ama derin karlara girmiyordu kalmamak için. Ben inadına daldım derin kara. Tekarar çıktım, geri geri yanaştım. Park alanı beğenmedim ;D
Cidden bu paletler kar ve buzda üstün çekiş sağlıyo. 4X2 Duster için elzem bişey.
17-1 ölçüde olucak. Fiyat değişmekle birlikte 150-200 TL arasında piyasada. Ben 180 TL ye aldım.SERKANEFE' Alıntı:Nerden ne kadar aldınız ? Almak istesek boy ölçütleri ne olmalı ? Fiyatın ne kadardır, teşekkürler iyi günler ;D
Lastik Duster için çok uygun gerçekten. Çamurlu, karlı gibi zeminlerde daha iyi kontrol sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca araç km. saat sürat bilgisi daha gerçekçi olacaktır. Çap limitlerinde (%3.06) büyüdüğünden durma mesafesinin artmayacağını düşünüyorum. Kaç hava basıyorsunuz? 29-30psi?ümiterkan' Alıntı:Cem bey lastiklerin ebadı 215/70/16 olduğu için eskisine(685.9mm) nazaran çapta (707.4mm) 21.5mm'lik bir büyüme oldu. Bu büyüme ister istemez mililitre de olsa yakıta yansımıştır ama ne araç bilgisayarında ne de yakıt alırken hissedilir derecede bir artış olmadı. Ayrıca yanak kısmı 70'e çıktığı için süspansiyon konforu ve sert darbeleri emme oranı arttı, araç daha konforlu hale geldi. Benim araçta port bagaj olduğu için 90-100gibi hızlarda port bagajdan kaynaklı rüzgar sesinden lastik sesinin olup olmadığını anlamak zor. Ama normal asfalt lastiğine oranla biraz sesli olabilir. Aracın çekiş ve tutunma performansını çok artırdı, lastiklerin arazide yere tutunması asfalt lastiğine oranla daha iyi olduğu için aracın gücü tekerlere çok kolay iletiliyor, derin karda ve bozuk arazide çok rahat ilerliyorsunuz. Lastikler değişince aracın gücü arttı diyebiliriz. Kısacası bu lastiklerden çok memnunum, 4x4 Duster'ı olan bütün arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim
Cem Bey, şu anda 34psi ile kullanıyorum BFG AT lastikleri, gayet uygun bir değer benim için.cem.321' Alıntı:Lastik Duster için çok uygun gerçekten. Çamurlu, karlı gibi zeminlerde daha iyi kontrol sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca araç km. saat sürat bilgisi daha gerçekçi olacaktır. Çap limitlerinde (%3.06) büyüdüğünden durma mesafesinin artmayacağını düşünüyorum. Kaç hava basıyorsunuz? 29-30psi?
Kısmetse 40 bin km yi doldurunca alacağım lastik bu olacaktır. Paylaşımınız için teşekkürler..
DuSTeRo' Alıntı:renault 9 ve toros gibi araçlar hafife alıncak araçlar değildir dikkat ettiyseniz çiftçilerin çoğunda vardır çiftçilerin ortak özelliğidir bu araçlar. ben pilotajı kendime göre ölçtüm yani tarafsız bir ölçüm oldu daha önce renault 9 um vardı 680bin km de sattım çamurda çok başarılı askıda kalmadığı sürece, kalsada tutunabildiği müddetçe ilerlemeye çalışıyor. yükseltilmesi avantaj olur mt lastikte takılabilir ama 4x4 stock duster'ın yerini gene tutamaz. ama performansının yüzde 70 ine erişebilir buna eminim.
youngsun' Alıntı:4x2 Duster'larda gösterge ekranındaki 2WD ışığını yakabilmenin bir yolu var mı acaba? Beyinden vs. ile. Sonuçta göstergelerimiz aynı.
Sürekli yanık kalsa.