Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 463,996
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

ümiterkan' Alıntı:
Teşekkürler, ilk fırsatta denemelere çıkarız burada da paylaşırım. Ama yeni lastiğin hava basıncı kaç olması gerekiyor o kunuda tam bir netlik yok bende. Siz aynı lastiği kaç psi ile kullanıyorsunuz acaba. Bu arada lastiği ben de samsun'dan aldırttım.

Aldığım yerden lastiklerin basıncını ön/arka ayırmadan 30 yapmışlardı.. Bende lastikleri Ordu'dan getirtmiştim :smiley: Aldığımda fiyatı 275 liraydı ama 2 ay oldu tabi..

Etiketler

ümit bey yağmurda dikkat derim, özellikle asfaltta ki su birikintilerine hızlı girmeyin
araç hovercraft gibi oluyor

ali bey cooper ın hangi modelini aldınız?

Ümit bey, 215-65-16 standart yerine, 215-70-16 takılınca çamurluğa sürtme gibi bir ebat büyümesi olmamış gibi görünüyor..zaten 215 mm nin %5 gibi yüksekli artışı 1 santimden toplam 2 küsur santim gibi yükselme oluyor, hesabı yanlış yapmadıysam. Sizin arabada yükseltme yapmamıştınız sanırım. Dolayısı ile 215-70-16 bizim arabalara yükseltme yapmadan oluyor demekki. Birde satandartlara muadil hangi çap ve oranları kullanabiliriz? bir muadillik tablosu var mı?

8000k xenon ve turuncu park

06122011435.jpg

mimar_ankara' Alıntı:
Ümit bey, 215-65-16 standart yerine, 215-70-16 takılınca çamurluğa sürtme gibi bir ebat büyümesi olmamış gibi görünüyor..zaten 215 mm nin %5 gibi yüksekli artışı 1 santimden toplam 2 küsur santim gibi yükselme oluyor, hesabı yanlış yapmadıysam. Sizin arabada yükseltme yapmamıştınız sanırım. Dolayısı ile 215-70-16 bizim arabalara yükseltme yapmadan oluyor demekki. Birde satandartlara muadil hangi çap ve oranları kullanabiliriz? bir muadillik tablosu var mı?

Şöyle bir durum var aslında, lastiğin modeline göre ebatları çok önemli. Örneğin; 225/70/16 ebatlı Kar lastiği Duster'a takılabilir takan da var ve sürtme yapmaz. Ama 225/70/16 ebatlarda AT veya MT lastik, dönüşlerde lastiğin etrafındaki dişli kısımlar araca sürtme yapacaktır. Duster'da yükseltme yapmadan en büyük 215/70/16 rahatlıkla takılabilir. 1cm'e yakın bir yükselmiş olur. Ali Şen abimizin aldığı 225/70/16 AT Cooper lastikler dönüşlerde büyük bir ihtimalle sürtme yapacaktır umarım yapmaz diyelim ama en iyi cevabı kendisi verecektir. Bizim araçlar için hem şehir hem arazi kullanımı için en iyi lastik AT lastikler. BF Goodrich ise hem kar hem arazi performansı iyi olan bir lastik tüm arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Ne de olsa Türkiye'deki diğer AT lastiklere yakın veya aynı fiyatı var.

bridgestone mt 673 öneririm 225/75R16 tabi aracınızı yükseltmek kaidesiyle

ümiterkan' Alıntı:
Şöyle bir durum var aslında, lastiğin modeline göre ebatları çok önemli. Örneğin; 225/70/16 ebatlı Kar lastiği Duster'a takılabilir takan da var ve sürtme yapmaz. Ama 225/70/16 ebatlarda AT veya MT lastik, dönüşlerde lastiğin etrafındaki dişli kısımlar araca sürtme yapacaktır. Duster'da yükseltme yapmadan en büyük 215/70/16 rahatlıkla takılabilir. 1cm'e yakın bir yükselmiş olur. Ali Şen abimizin aldığı 225/70/16 AT Cooper lastikler dönüşlerde büyük bir ihtimalle sürtme yapacaktır umarım yapmaz diyelim ama en iyi cevabı kendisi verecektir. Bizim araçlar için hem şehir hem arazi kullanımı için en iyi lastik AT lastikler. BF Goodrich ise hem kar hem arazi performansı iyi olan bir lastik tüm arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Ne de olsa Türkiye'deki diğer AT lastiklere yakın veya aynı fiyatı var.

sizin araçlarınız yüksek süratlere çıkabilen araçlar, son kez aman dikkat derim

mimar_ankara' Alıntı:
Monti bey, teşekkürler..haftaya şaşmazda bu mağazlara uğrayacağım. Tavan bagajlarına polislerin tavrı nedir biliyor musunuz? TUV muayene için sorun değil giderken sökerim de; yollarda polisler nasıl davranıyor bilgim yok..
mimar bey, sasmazdan Fransız Automaxi marka tavan barı aldım. Bu bara herşey bağlanabiliyor. Port bagaj, kayak tutucusu, bisiklet taşıyıcısı, sepet. İlk resim kayak bagajı ile diğerleri boş hali.
[attachment=1]
[attachment=3]
[attachment=2]

29122011337.jpg

27122011333.jpg

29122011336.jpg

Monti bey bende board taşıyıcım için tavan barı almak istiyorum kaça aldığınızı yazmanız mümkün mü? Resimde taşıyıcılar kaliteli görünüyor tavsiye edermisiniz.

Can bey, kalitesi oldukça iyi. Ben 300 tl kdv dahil aldım. Barın et kalınlığı önemli ve bununkide gayet iyi. Yerli alternatifleride var yarı fiyatına ancak mekanizmalarında ve barın kalitesi bunlardan çok uzak. Atölye işi olduğu belli oluyor. Board taşıyıcınızı yanınıza alıp giderseniz, orda montajını yapıp teslim eder. Şaşmazda ilk girişte solda yukarda biraz sapa ara sokakta kalıyor yeri. http://www.bagajmarket.com/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR