Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 464,011
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

bentugra' Alıntı:
Merhabalar dodikler ve BF GOODRİCH lastikler şahane olmuş. Dodikleri nereden temin ettiniz aceba ve fiyatı nedir? İnternette çok aradım fakat bulamadım. Lastiklere gelince internette bir kaç sitede buldum, 350-400 tl arası fiyatlarla doğru mudur, siz kaç liraya aldınız?

Teşekkürler, Dodikleri şimdilik sadece yetkili serviste bulabilirsiniz fiyatı da 4 adeti 700TL, Lastikler ise adeti 300TL. Lastikleri aldığım yerin web adresi http://www.ozmanoto.com/

Etiketler

mancar' Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim Monti bey ben İzmirdeyim, sayfasından baktım ama sadece istanbul ve ankarada var bayileri.
Can bey dün akşam yine uğradım. İzmire kargoya verebileceğini söyledi. İsterseniz bir telefonla konuşun... Bu arada board tutucusunun uyacağından emin olun isterseniz, bir resmini falan gönderip. Bu arada yalnız barlar, kayak tutucusuyla beraber olduğundan daha fazla ses yapıyor ilginç bir şekilde. ??? Kayak bagajını söküp sadece barlarla gezeyim dedim baya ses yaptı. :eek:
Bugün komple söktüm.

Monti' Alıntı:
Can bey dün akşam yine uğradım. İzmire kargoya verebileceğini söyledi. İsterseniz bir telefonla konuşun... Bu arada board tutucusunun uyacağından emin olun isterseniz, bir resmini falan gönderip. Bu arada yalnız barlar, kayak tutucusuyla beraber olduğundan daha fazla ses yapıyor ilginç bir şekilde. ??? Kayak bagajını söküp sadece barlarla gezeyim dedim baya ses yaptı. :eek:
Bugün komple söktüm.
Monti Bey teşekkürederim düşüncenizden dolayı bende kendileriyle mail aracılığıyla iletişim kurdum. Board taşıyımcım thule 745 sizikiyle aynı gibi görünüyor. Ses yaptı derken rüzgar sesimi yoksa bağlantı noktalarından kaynaklanan sürtünme sesimi?

Ümiterkan bey, lastikleri güle güle kullanın. Gerçekten çok yakışmış ve AT olmasına rağmen MT gibi iri dişli ve tam offroad lastiği görüntüsü var. Merak ettiğim arazi dışında asfalttaki performansı. Yüksek hıza çıkılabiliyor mu? hızda ses yapıyor mu?
Alişen beyin aldığı cooperlar da AT gibi geçmesine rağmen hiç AT deseni yok gibi, Dusterin üstündeki contilerin desenine benziyor..

mimar_ankara' Alıntı:
Ümiterkan bey, lastikleri güle güle kullanın. Gerçekten çok yakışmış ve AT olmasına rağmen MT gibi iri dişli ve tam offroad lastiği görüntüsü var. Merak ettiğim arazi dışında asfalttaki performansı. Yüksek hıza çıkılabiliyor mu? hızda ses yapıyor mu?
Alişen beyin aldığı cooperlar da AT gibi geçmesine rağmen hiç AT deseni yok gibi, Dusterin üstündeki contilerin desenine benziyor..
dişler daha derin ve daha geniş fotoda belki tam belli değildir.şuana kadar asfalt ve arazisinden ben şahsen memnunum araç yükseldi ve yol tutuşu daha güzel oldu bf deseni tabiki daha farklı karşılıklı perforslarını deneye bilseydik keşke :smiley: birbirimize malesef çok uzağız :(

mimar_ankara' Alıntı:

Asfaltta herhangi bir sıkıntı yaşamadım standart lastiklerle aynı hızlara çıkabiliyorum. 90-100km'lere kadar her hangi bir ses yok bu hızlardan sonra da araçtaki port bagaj ses çıkardığı için lastik ses çıkarıyorsa bile şu ana kadar farkedemedim :smiley: Keşke aracı sıfır alırken kendi lastiklerini hiç kullanmadan satıp bunları alsaydım diye kendi kendime çok söylendim. Ali Bey'in kullandığı cooper'ın en light AT lastiklerindendir, normalde BF Goodrich'in 225/70/16 lastiklerini Duster'a taksaydı lastiğin kenarındaki dişler sağa ve sola tam dönüşlerde %100 sürterdi. Ali Bey'dekiler çok dişli olmadığı için böyle bir sıkıntı yaşamadı.

ümiterkan' Alıntı:
Asfaltta herhangi bir sıkıntı yaşamadım standart lastiklerle aynı hızlara çıkabiliyorum. 90-100km'lere kadar her hangi bir ses yok bu hızlardan sonra da araçtaki port bagaj ses çıkardığı için lastik ses çıkarıyorsa bile şu ana kadar farkedemedim :smiley: Keşke aracı sıfır alırken kendi lastiklerini hiç kullanmadan satıp bunları alsaydım diye kendi kendime çok söylendim. Ali Bey'in kullandığı cooper'ın en light AT lastiklerindendir, normalde BF Goodrich'in 225/70/16 lastiklerini Duster'a taksaydı lastiğin kenarındaki dişler sağa ve sola tam dönüşlerde %100 sürterdi. Ali Bey'dekiler çok dişli olmadığı için böyle bir sıkıntı yaşamadı.
ben light olup olmadığını bilmiyorum ama sorduğum üç lastik satıcısı arkadaşımda bunu tavsiye ettiği için aldım bizim burda tabi kar ,buz yok orda ne olur bilmem denemek lazım ilk fırsatta denerim karlı biyerde :smiley: bana daha yumuşak ve daha yol tutuşu iyi olduğunu söylediler ve bence de öyleymiş .

Selamlar
BF goodrich A/T isabetli tercih karda buzda performansını beğeneceğinizi, çok derin olmayan çamurda üzmeyeceğini, hız ve asvalt problemi yaşamıyacağınızı A/T lastikler içinde en sessiz olanlardan biri olduğunu, kısaca dünyada A/T lastik sıralamasında ilk sıra lastiklerden biri olduğunu söyleyebilirim. ( hem araştırma hem tecrübe sonucu BF takabilmek için 17" lik bulamadığım için 4 tane 16" jant aldım 16" jant parası ödemeden başka markaları hem BF. den daha ucuza hemde 17" jantlara takabilirdim )
iyi günlerde kazasız belasız kullanmanız dileği ile.

saygılar.

mancar' Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim Monti bey ben İzmirdeyim, sayfasından baktım ama sadece istanbul ve ankarada var bayileri.

Selamlar,
Araç üstü taşıma sistemlerinde Bursa bayisi olarak yaklaşık 3.ay'a girmekteyiz.Gerek kalsik gerekse alüminyum model araç üstü açık bagajlar ve barlar konusunda destek-bilgi paylaşımı v.b. yardımcı olmaya çalışabilirim.
Saygılar.
[attachment=1]
Ölçü>90cmX130>Alüminyum

DSCF4114.JPG

Monti bey, sizin ismini verdiğiniz BGM marketten ara barlarını aldım. Gerçekten kaliteli ürünler. Fiyat olarak 300 tl. Çok daha ucuza yerli ürünler var ama kilit ve profilleri bu kadar kaliteli değil. Haftaya da portbagaj alacağım.
[attachment=1][attachment=2]

DSCN3744.jpg

DSCN3746.jpg

mimar_ankara' Alıntı:
Monti bey, sizin ismini verdiğiniz BGM marketten ara barlarını aldım. Gerçekten kaliteli ürünler. Fiyat olarak 300 tl. Çok daha ucuza yerli ürünler var ama kilit ve profilleri bu kadar kaliteli değil. Haftaya da portbagaj alacağım.
Hayırlı olsun mimar bey, iyi günlerde kullanın. Umarım memnun kalırsınız.

Geçenlerde internette başka bir dacia forumunda gördüğüm uygulama olan motor kaputu altı fitilini yaptırdım. Bir başka arkadaş sanderosuna yaptırmış. Ben de sanayinin yakınından geçerken bir sorayım dedim. Oto camcıları yapıyor, ellerinde her türlü kapı, cam , bagaj fitilleri oluyor. Dustere en uygun boyutta olanını 1-2 dakika gibi dürede taktı. Fitilin metresi 8 lira, işcilik dahil 18 lira verdim. Motorun toz almasını önlüyor. Duster kullanan arkadaşlara öneririm.

[attachment=1][attachment=2]

DSCN3735.jpg

DSCN3736.jpg

Bunlar değişiklik sayılmaz, basit aksesuarlar ama , iş görüyorlar. Dış ısı termometre olmamasından içeriye seyyar termometre taktım. Ümiterkan bey bu konuyu resimlerle açıklamıştı. Ambiance'larda ön koltuk arka cepleri yok. Ucuz bir organizer asmak faydalı oluyor. Arkada oturan çocuklar için de katlanır masa işe yarıyor. Bir de bagaj havuzu aldım.O da bagaj halısını korumaya ve bagajı temiz tutmada işe yarıyor..
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

DSCN3740.jpg

DSCN3741.jpg

DSCN3743.jpg

youngsun, ben de ustaya aynı şeyi, silikon falan gerekmiyor mu diye sordum. Usta hayır fitillere yapıştırıcı olmaz, lastiğin içinde alüminyım sert ama eğilen profil var, geçerek yerine oturur dedi. Takarken de profili teneke makası gibi bir makasla kesti, yerine geçmeli oturttu.

mimar_ankara' Alıntı:
youngsun, ben de ustaya aynı şeyi, silikon falan gerekmiyor mu diye sordum. Usta hayır fitillere yapıştırıcı olmaz, lastiğin içinde alüminyım sert ama eğilen profil var, geçerek yerine oturur dedi. Takarken de profili teneke makası gibi bir makasla kesti, yerine geçmeli oturttu.

Güzel o zaman..Hayırlı olsun..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR