Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 464,011
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

Bu motor kaputu fitilini toz almayı önlemek amacı ile taktırdım ama sonradan içime bir kurt düştü. Motor kaputu içine hava girişini engelleyerek, hava filtresine az hava gelmesine ve yakıt artışına neden olur mu? Ayrıca motor haznesine az hava girmesi turboya olumsuz etkisi olur mu? Kaputtan hava gelmese bile alt boşluklardan gelen hava yeterli olur mu?
Motoru tozdan koruyalım derken başka işler açmayalaım da..Bu sorulara yanıt verebilecek arkadaşlardan yanıt bekliyorum, ayrıca servise de uğrayıp soracağım..

Etiketler

mimar_ankara' Alıntı:
Bu motor kaputu fitilini toz almayı önlemek amacı ile taktırdım ama sonradan içime bir kurt düştü. Motor kaputu içine hava girişini engelleyerek, hava filtresine az hava gelmesine ve yakıt artışına neden olur mu? Ayrıca motor haznesine az hava girmesi turboya olumsuz etkisi olur mu? Kaputtan hava gelmese bile alt boşluklardan gelen hava yeterli olur mu?
Motoru tozdan koruyalım derken başka işler açmayalaım da..Bu sorulara yanıt verebilecek arkadaşlardan yanıt bekliyorum, ayrıca servise de uğrayıp soracağım..
benim fikrim olmaz çünkü dikkat ettiyseniz arabanın önü neredeyse tamamen açık ön radyatör ve alt kısım tamamen ızgara ve hava asıl ordan geliyor.Benim merakım asıl iç gürültüye bir katkısı olur mu acaba?

bence düşünülmüş ve yeri de yapılmış orası tamamen bence fitil için yapılmış... ben fotoğrafı ilk gördüğümde anlamadım ee burda ne olmuş dedim.Bence olması gereken bir uygulama ama üretici nerden kısacağını bilemediği için bence fitilden kısmış ve orda maldan çalmış tabiri caizse.Ilk firsatta yaptiricagım tesekkürler mimar.

youngsun' Alıntı:
Arkadaşlar 4x2 Duster'lar için yetkili servislerde orjinal 4WD sticker (monogram) var alıp yapıştırabilirsiniz. Ban yaptım güzel oldu. 16 TL fiyatı.

bende alıp kendii aracıma yapıştırayım o zaman :D

Ben bu fitil işini kafamdan uydurmadım Dopamin..bir Duster forumunda gördüm, aklıma yattı, zira tüm arabalarımda motor yıkatmaktan kaçındığım için toz toprak içinde olurdu. Tozu engelleyeceği kesin, zira usta birkaçfitil denedi, eğilip baktı, ne kaputu kasacak ne boşluk bırakacak fitili seçti, bu en iyisi dedi. Ama ben motor haznesinin alttan gelen havayı yukarıdan sızdırmayacağı için hava filtresi emme gücünü azaltacağından şüpheliyim.

mimar_ankara' Alıntı:
Ben bu fitil işini kafamdan uydurmadım Dopamin..bir Duster forumunda gördüm, aklıma yattı, zira tüm arabalarımda motor yıkatmaktan kaçındığım için toz toprak içinde olurdu. Tozu engelleyeceği kesin, zira usta birkaçfitil denedi, eğilip baktı, ne kaputu kasacak ne boşluk bırakacak fitili seçti, bu en iyisi dedi. Ama ben motor haznesinin alttan gelen havayı yukarıdan sızdırmayacağı için hava filtresi emme gücünü azaltacağından şüpheliyim.

Sayın mimar uydurdunuz demedim güzel fikir olduğunu söyledim kaput arasından hava akımıyla birlikte gelen sese,de faydası olur bence

Mimar kardeş, gürültüye bir katkısı var mı? Önce onu öğrenelim. Olusa hemen taktıralım.

Hava hususuna gelince, createye katılıyorum. Hava filtresi girişi havasız kalmıyor ki motor kaputunun altına fitil koyunca. (Bunun niye düşünülmediğini merak eden varsa, Dacia/reno firmasının e mailine bir mesaj yazabilir.)

Ayrıca, kaputun altından girecek havaya motorun ihtiyacı var mı? Daha önemlisi, kaputun altından hava giriyor mu? Koskoca, hem de rüzgara karşı ızgaralar dururken.

Sen yine de bu konuda bilgilendiğinde bizleri bilgilendir.

olguncandan bey, motor sesine dikkat etmedim, ama sanırım çok hafif bir engelleme oluyor. Benim merak ettiğim, fitilsiz durumda, araçla giderken, alttan, radyatör fanından gelen hava kaput etrafından bir miktar çıkıyor. Yani giriş çıkış akımı oluşuyor. Fitilsiz olarak kaputun 3 tarafında bayağı boşluk var. Fitille motor odasına giren hava tavanda hapsediliyor, çıkış yok oluyor..sorun olabileceğini merak ettiğim havanın içerde kaput altı tavan kısmında hapis kalması.

Ön panjurdan giren hava fitil olmadan önce kaputun ön cama gelen kısımından çıkarken ıslık sesi çıkarır fitil buna mani olur panjur,dan giren soğuk hava kaput altındaki sıcak havayı dışarı tahliye eder bence bunu anlatmak istemiştim.

Hımmm, ben sıcak hava tahliyesi açısından düşünmemiştim; bir bilene sormak ve denemek lazım....

Bir de, başka araçlara bakmak lazım; onlarda da varsa, demek ki tahliyeye bir etkisi yok.

Ki, kaputun arka kısmındaki boşluğun bu işe yarayıp yaramadığı biraz bana kuşkulu geliyor. Hızla ızgaradan giren havanın hacmi/basıncı kaputun arka-altından çıkamayacak kadar fazla olması lazım. O zaman da hava alt boşluklardan yoluna devam eder.... olması lazım.

olguncandan' Alıntı:
Hımmm, ben sıcak hava tahliyesi açısından düşünmemiştim; bir bilene sormak ve denemek lazım....

Bir de, başka araçlara bakmak lazım; onlarda da varsa, demek ki tahliyeye bir etkisi yok.

Ki, kaputun arka kısmındaki boşluğun bu işe yarayıp yaramadığı biraz bana kuşkulu geliyor. Hızla ızgaradan giren havanın hacmi/basıncı kaputun arka-altından çıkamayacak kadar fazla olması lazım. O zaman da hava alt boşluklardan yoluna devam eder.... olması lazım.

Mimar kardeş sıcak hava tahliyesinin olamıyacağı endişesinde ama aracın hızı ve fanın emiş gücüyle kaput altına yeteri kadar soğuk hava girer olgun kardeş hava küçük aralıklardan geçerken ıslık çaldırır kaput fitile tam basarsa kesinlikle o ıslık sesine mani olur

ErMar' Alıntı:
Selamlar,
Araç üstü taşıma sistemlerinde Bursa bayisi olarak yaklaşık 3.ay'a girmekteyiz.Gerek kalsik gerekse alüminyum model araç üstü açık bagajlar ve barlar konusunda destek-bilgi paylaşımı v.b. yardımcı olmaya çalışabilirim.
Saygılar.
[attachment=1]
Ölçü>90cmX130>Alüminyum

Sayın ErMar, Ben de Bursa'da yaşıyorum. aracıma bagaj almak istiyorum. İletişim bilgilerinizi yazabilirseniz sevinirim. Selamlar,
H. Avni Çinçin

ErMar' Alıntı:
Selamlar,
Araç üstü taşıma sistemlerinde Bursa bayisi olarak yaklaşık 3.ay'a girmekteyiz.Gerek kalsik gerekse alüminyum model araç üstü açık bagajlar ve barlar konusunda destek-bilgi paylaşımı v.b. yardımcı olmaya çalışabilirim.
Saygılar.
[attachment=1]
Ölçü>90cmX130>Alüminyum
merhaba ermar bey Aero-Gripper serisi ara atkı elinizde mevcüt mu acaba ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri