Doğu Karadeniz Gezimiz (Haziran 2006)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,515
Ynt: Doğu Karadeniz Gezimiz (Haziran 2006)

Pansiyon sahiplerinden ertesi sabah iki şey istedik. İlki sabaha banyo yapabilmek için bir oda, diğeri de Kara lahana çorbası, pansiyoncu bayan ikisi için de tamam deyince çok mutlu olduk. Halbuki kara lahananın mevsimi değilmiş, ama sağolsun bizim için adeta yarattı. Sabah erken kalkıp kahvaltıdan önce banyo yapıyoruz, hava serin olduğundan çocuklar üşümesin diye kahvaltıda içerdeyiz. Koca bir tencere çorba dumanları tüterek bizi bekliyor. Hepimiz saldırıyoruz, bu ne güzellik, bu ne lezzet, bayanın ellerine sağlık, ama koca tencereyi 8 kişi bitiremiyoruz, olsun kalanı dolaba koyar, sonra yeriz...
Kahvaltı sonrası ben, oğlum ve kızımı alarak motor turuna çıkıyorum. Uzungöl'ün yukarılarına doğru gezip dönüyoruz, ilerler de güzel...

22062006023-1.jpg

22062006024.jpg

22062006007.jpg

Artık ayrılma zamnı, toplanıp ev sahiplerimize binlerce teşekkür ettikten sonra vedalaşıp ayrılıyoruz. Uzungöl'den ayrılmadan bir mandıra görüyorum, hemen inip muhlama için tereyağı özel peyniri ve mısır unu satın alıyorum. Satıcı teyzeye de bir güzel yapılışını tarif ettirip kafama yazıyorum.Artık muhlamalar benden...
Dönüş yolundan manzaralar;

23062006006.jpg

23062006016.jpg

23062006015.jpg

Bu fotodaki sağ üst bölümde görülen kaya yol açılırken dağdan yuvarlanmış!!!

23062006008.jpg

Etiketler

sn. hamet bey (hemsehrım)
yıne cok guzel yazmıssınız ayrıca foto zengınlıgınede hayran kaldım cok tesekkur ederım.
cok ozendım dogrusu karavan ruyam yakınlasıyor gıbı. gerceklestıgınde mutlaka oraları gormek ısterım.
mutluluk ve saglık hep sızde kalsın.

Fotograflar harika. Geyikleri de keske cekebilseymissiniz. Tesekkurler.

orbay74' Alıntı:
sn. hamet bey (hemsehrım)
yıne cok guzel yazmıssınız ayrıca foto zengınlıgınede hayran kaldım cok tesekkur ederım.
cok ozendım dogrusu karavan ruyam yakınlasıyor gıbı. gerceklestıgınde mutlaka oraları gormek ısterım.
mutluluk ve saglık hep sızde kalsın.
Dilerim rüyalarınız hep gerçek olur, dilediğinize kavuşmanız temennisiyle...

mebus' Alıntı:
Fotograflar harika. Geyikleri de keske cekebilseymissiniz. Tesekkurler.
Geyikleri ancak kameraya albildim, bir kaç dakika içinde kayboldular, işin ilginç yanı bu hayvanların doğal yaşam alanı bu dağlarmış ve özgürce dolaşabiliyorlardı...

Haşmet resimlere bakarken dikkatimi çekti camiyi karşıdan gören resimindeki sağ taraf 2008 yazında gittiğimde göl kıyısının neredeyse tamamı bazı yerlerdede yolun üstü kalın taş duvarlar örülüyordu. Duvarlar bitince yaban hayvanları görmekte hayal olur herhalde.
Levent

Levent bizim gittiğimizde de gölü çevreleyen yol genişletme çalışmaları vardı, daha önce resimlerde gördüğüm Uzungöl'den farklı bir manzara beni karşılamıştı.Üstelik etraf çamur deryasıydı, ama ben gittiğim yerlerin güzelliklerini ön plana çıkarmayı severim, bu nedenle çirkinliklerden mümkün olduğunca söz etmem. Ne de olsa çirkinliklerin ana kaynağı da biz insanlarız...

Bittiyse tebrik edeceğim :smiley: ben şimdi farkettim bu geziyi diğer arkadaşlar gibi beklemek zorunda kalmadım,hepsini bir seferde okudum.Karavanım olmadığı içi geziler bölümüne hiç girmiyordum ağlamayayım diye..çok güzel bir gezi olmuş tebrikler.

Şahane bir topikmiş, yeni gördüm...
"drares"in gezi yazılarını okumak cidden büyük keyif...
Çok teşekkür ederim...

Arkadaşlar gezinin ancak 1/3'ünü yayınlayabildim, daha anlatacakçok anı, yayınlanacak çok foto var. Ama ben uygun zaman bulamıyorum,devamı gelecek...

BEŞİNCİ BÖLÜM;
Yolumuzda Rize var. Araçlarımızı uygun bir yere park edip şehri gezmeye başlıyoruz. Çarşı merkezi kalabalık, sanırım o gün pazar kuruluyormuş. Arkadaşım bir okul arkadaşını ziyaret edeceğini söylüyor ve ayrılıyoruz. Biz merkezde eski bir camiiye rastlıyoruz (sanırım İskender Paşa camisi)

IMG_0269.jpg

Fotoğrafını çekip tırmanmaya devam ediyoruz (oldukça yokuşlu bir şehir) Hedefimiz müze ve tarihi Atatürk evini (Mataracı Mehmet konağı) ziyaret etmek. Gayet güzel görüntüler ve hoş anılarla ayrılıyoruz (foto yok, görüntüler kamerada), Zaman hızla akıyor , arkadaşımla buluşup karavanlara dönüyoruz. Ayder'e gitmek için yola çıkıyoruz, ama önce önümüzde Çayeli var ve orada Hüsrev'de kurufasulye yiyeceğiz. Hüsrev'in yeri Çayeli'nin doğu çıkışında. İlçenin içinde ilerlerken açık camdan garip bir metal sürtünme sesi duyuyorum. Herkes de bize bakıyor, hayırdır inşallah deyip sağa çekiyorum. Karavanımın gezimizdeki üçüncü ve son sürpriziyle karşılaşıyorum. Arka dingilin arasına yerleştirilmiş olan atık su deposunu tutan metal kelepçelerden birisi kopmuş, sürünüyor. Allahtan depo boş yoksa yolda bırakabilirdim, en önemlisi arkadan gelen birileri çarpıp kaza yapabilirdi. Aracı kanalı olan bir yere çekmeliyim, taksicinin biri 200m. ötede egsozcu var diyor, oraya gidip kanala çıkıyorum, sanırım arazide altını vurmuşum, bağlantı civatasının biri eğri diğeriyse kopuk. Uygun kaynak yapılamayacak, malzeme yokmuş, kalın inşaat teliyle bağlayıp, ayrılıyorum. Hem kafam bozuk, hem de karnım aç. Neyse Hüsrev'in yerine 500 m. kaldı, afiyetle karnımızı doyurup kendimize geliyoruz. Duvarlar burada yemek yemiş ünlülerin fotoğraflarıyla dolu. Ne diyelim bu lezzetle haklı bir ün edinmiş bir mekandayız. Artık yola çıkma zamanı.
Önümüzde Pazar ilçesi var, arkadaşımın kız kardeşi buradan evli, bizim geleceğimizi bilen akrabaları yol gözlüyor. Varır varmaz depoyu söylüyorum, hemen sanayide uygun bir tamirci bulunup kopan vidanın yerine yenisi kaynatılıyor, eğrilen de düzeltildi, artık sorun olmaz.Biraz da orada oyalanıp hoş sohbetten sonra Ayder'e yollanıyoruz.Yine kıvrım kıvrım dere kenarlarından dik, asfalt yollardan geçiyoruz ve problemsiz olarak Ayder yaylasına varıyoruz.

Konaklayacak yer olarak bir kaç seçeneğimiz var, biz Kardelen pansiyon'un bahçesini tercih ediyoruz, gerekli izin için zorlanmadan yerleşiyoruz, kısa bir çevre turuyla akşam oluyor. Akşamları 4 çocuğu bir karavana oynamaları için bırakıp biz büyükler ya dışarıda yada diğer karavanda oturuyoruz. Çocuklar eğlenirken, biz gezimizden, gideceğimiz yerlerden ve gelecekte yapacağımız karavan gezilerinden sohebet ediyoruz. Sohbetimizi kimi zaman alkol, kimi zaman da sıcak içeceklerle süslüyoruz. Yatma saati gelince de karavanlarımıza çekiliyoruz.
Sabah kalkınca çocuklar uyuduğu için çevreyi dolaşıyoruz.Sonrasında Kardelen Pansiyonda kahvaltı yapıyoruz. menüde muhlama, bal, tereyağı, peynir ve mısır ekmeği var. Çevreden görüntüler;

IMG_0271.jpg

IMG_0272.jpg

IMG_0275.jpg

IMG_0276.jpg

IMG_0273.jpg

IMG_0274.jpg

IMG_0270.jpg

Sonrasında misafir perverlikleri için teşekkür edip ayrılıyoruz,

Karavanımın ön camında duran kovboy şapkasını Rize'den aldım ve çok sevdim, şapkanın daimi yeri burası.

Kardelen Pansiyon da oldukça ünlü, Ayder'e gelen Atlas dergisi gezginleri burada konaklıyorlar. Pansiyonun görüntüsü;

IMG_0277.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri