Doğu Karadeniz Gezimiz (Haziran 2006)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,959
Ynt: Doğu Karadeniz Gezimiz (Haziran 2006)

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM;
Amasya turunu tamamladıktan sonra tekrar yola koyuluyoruz, hedefimizde Samsun'a dolayısıyla Karadeniz sahiline ulaşmak var. Bu arada Çorum'u gezmeyi dönüş yolculuğuna bırakıyoruz. Yaklaşık 2 saat sonra Samsun'dayız. Ama 3 gündür yollarda olmamız nedeniyle çocuklarda yorgunluk belirtileri oluşmaya başladı, Üstelik karavanımızın boileri kötü bir sürpriz yaptı çalışmıyor,bu nedenle banyo problemine çözüm bulmalıyız.Samsun'da oyalanmak yerine sahilden devam edip Ordu'ya doğru ilerliyoruz. Samsun da dönüşe kaldı. Elimizdeki rehberler Ünye Fatsa arasında güzel kampinglerin olduğunu söylüyor. İlerliyoruz ama istediğimiz türde bir kamping bulamıyoruz. Karavancı arkadaşım Özcan benden daha tecrübeli aynı yolu birkaç kez daha geçmiş, onun bildiği Fatsa'dan ötede güzel bir restoranın bahçesinde duruyoruz. Restoran sahiplerinden izin alıp, uygun bir yere yerleşiyoruz. Plajı da olan bu restoranda biraz kusalda top oynuyoruz. Herkes oldukça yorgun ve aç. Restorandan köfte ve balık sipariş ederek akşam yemeğini ziyafete dönüştürüyoruz. Aldığım rakının etkisiyle fazla geçmeden rüyalara dalıyorum. Sabah kalkıp kamp yerimizin çevresini dolaşıyoruz, işte yegane fotoğrafımız...

IMG_0189.jpg

Kahvaltıdan sonra hareket ediyoruz. Daha 300m. gitmeden sert girdiğim bir çukur nedeniyle karavan yana doğru kötü sallanıyor ve eşim çığlık atıyor, arkaya bakınca felaket bir manzara ile karşılaşıyorum. Oldukça büyük olan buzdolabımızın kapağı sarsıntı ile kilidinden kurtulup açılmış, dolapta olan süt, yoğurt ve yumurtaların tamamı yere dökülmüş. Uygun olan yere park edip manzara karşısında dona kalıyorum her taraf bu üç malzemeden oluşan ilginç karışımla kirlenmiş durumda. Kendimizin kirliliğine tuz biber oldu...
Mecburen temizliğe başlıyoruz. Allahtan hanım titiz, elimizde temizlik için oldukça bol malzeme var. Yaklaşık 2 saat sonra tekrar yürüyebiliyoruz. Ama her tarafımız hala çiğ yumurta kokuyor. Ordu'ya varınca kendimize bir otel bulup tek kişilik bir oda kiralıyoruz. Burada banyo yapıp kendimize geliyoruz. 2 saat sonrasında hepimiz temizlenmiş şekilde yine yoldayız. Yol boyunca sahil yolunun inşaatı devam ediyor. Bazen yeni yoldan, bazen eskiyoldan ilerlerken bazen de inşaat alanlarının içinden geçiyoruz. Zaman zaman yol kesilip açılıyor.Espiye civarında güzel bir kamping görüp giriyoruz niyetimiz burada iki gece dinlenmek. O akşam milli takımın dünya kupası maçlarından biri var arkadaşım kipadan aldığı seyyar anteni çıkarıyor, beraberce kurup akşama hazırlık yapıyoruz. Bu arada çocuklar kumsalın tadını çıkarıyorlar.

IMG_0191.jpg

20062006003.jpg

Özcan motorunu karavandan ilk kez indiriyor.

IMG_0190.jpg

Karadeniz sahilinden güneş batımı,

IMG_0192.jpg

Burada güzel iki gece geçirip dinleniyoruz, sabaha rotamız Uzungöl...

Etiketler

RÜZGAR' Alıntı:
"drares" ile uzun zamandır yazılarımız forumlar dan tanışıyor ama kendimiz henüz bu fırsatı bulamadık.
Gezi anılarını okumak gerçekten zevkli. Görüntüleme telaşının yarattığı heyecanı ,alet seçimindeki "tüh keşke"leri ilgi ile izliyorum.
Gezilerde doğaya ya da objelere sürekli olarak objektiften bakmanın o anı yaşamanın zevki ile çeliştiğini düşünüyorum ne zamandır.Yıllardır bir kamera almamamın iyi mi kötümü olduğuna da bir karar veremedim ama en azından yıllar sonra izleyeceğimiz bir görüntüdeki sevdiklerimizi yeniden görebilmek incecik bedenimize bakıp ah bee.. çekmek herhalde çok mutlu edecektir bizleri , inanıyorum.
Bu güzel tarihi doku içindeki izlenimlerinizin devamını merakla bekliyorum. Emeğinize sağlık.

RÜZGAR
Sn. Rüzgar müsadenizle size "Hüseyin abi "demek istiyorum, haklısınız UKK forumlarında yaklaşık 4 sene önce başlayan tanışıklığımız bir türlü şahsi tanışmaya dönüşemedi. Ama dünya küçük bir gün bir yerlerde buluşuruz, belki de bu buluşma sn.Hiç'in dediği gibi bereberce gerçekleştirdiğimiz bir gezide olur kimbilir?

fsirin' Alıntı:
Hattuşaş'a çok uzun yıllar önce gitmiştim. Yıl 1994 ila 1996 arası olabilir. Anılarımı canlandırdınız. Orada bir de yeşil bir taş vardı. Yeşil taşı hititlere mısır karliçesi hediye olarak göndermiş. Köylülerin dediğine göre kışın her yer karla kaplıyken o taş kar tutmuyormuş. Herhalde koyu renk olduğundan dolayıdır. :smiley:
Sn.fsirin, bana o taştan bahseden olmadı ama etrafımızda dönen yerli rehberler sürekli birşeyler anlatma, satma ve bahşiş kapma telaşındaydılar. Çevrede pek fazla ziyaretçi de olmayınca bir ara işi bıktırma noktasına getirdiler o nedenle etrafta bazı şeyleri kaçırmış olabiliriz...

hiç' Alıntı:
Teşekkürler Haşmet bey...Bakalım şu turları topluca ne zaman gerçekleştirebileceğiz?
Sn. Hiç yeter ki gönüller bir olsun, oldukça uzak yerlerde yaşamamıza rağmen, yapılacak bir etkinlikte buluşma ümidini ve hevesini taşıyorum, bir yerlerde, beraberce, güzel bir gezi yapabiliriz...

Haşmet merhaba,
Yazını ilgi ile takip ediyorum. Espiye'de pide yedinmi merak ettim.Kaldığınız kampın biraz gerisinde yol üzerinde ''Espiye Pidecisi '' oldukça iyi bir
lezzettir. Hoşçakal.
Levent

güngör' Alıntı:
Haşmet merhaba,
Yazını ilgi ile takip ediyorum. Espiye'de pide yedinmi merak ettim.Kaldığınız kampın biraz gerisinde yol üzerinde ''Espiye Pidecisi '' oldukça iyi bir
lezzettir. Hoşçakal.
Levent
Levent ilginçtir ki karadeniz gezimde pide ve hamsi yemek nasip olmadı. Karadeniz pidesini 2007 yılında yaptığım batı Karadeniz gezisi sırasında kdz.Ereğlisi'nde yemek nasip oldu. Ama yolum bir daha oralara düşerse ki düşeceğine inanıyorum, Espiye'de de yiyeceğim.

bayar28' Alıntı:
Cok guzel bır paylasım elıne saglık,

Her fotografın uzerındekı acıklamadan dolayıda tesekkurler, Selamlar..
Sn.bayar28 özellikle fotoğraflarla yaşanılanları pekiştirmeye çalışıyorum, böylelikle izleyen herkesin alacağı hazzın katlanacağını düşünüyorum.

Haşmet bey burda onemlı olan guzel olan, begendıgınız her seyı paylasmanız,

Bızlerde ılerkı zamanlarda belkı lagazım olabılır, ılgıylen ızlıyoruz, Gercı rotanız bızım memleket eksenı ama olsun

Gozden kacan bırsey olabılır, selamlar...

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM;
Buarada bir gece konaklayıp yola devam etmeye karar veriyoruz. Sabah kahvaltısından sonra Özcan ve ben motosikletle 20 km kadar gezip geliyoruz. Sonra da toplanıp yola koyuluyoruz. Şimdiki rotamızda Trabzon ve sonrasında Uzungöl var. Yolumuzun üzerinde Akçaabat var ve biz köftesinin tadına bakmalıyız. Yolun sol tarafı sahil ve lüks restoranlar var. Güzel olan bir tanesine oturuyoruz. Bizim buralarda köfte porsiyonladır, ama oralarda usul değişik, bize"kaç kilo getirelim?" diye soruyorlar. Biz nereden bilelim kaç kilo köfte yenir? "Sen bize göre getir "deyip işi garsona bırakıyoruz. Sonrasında enfes köfteler, tepeleme tabaklarda masalara getiriliyor...Hepimiz saldırıyoruz, üstüneyse laz böreği...Bilenler gülecek ama benim gibi orada öğreneceklere küçük bir sır vereyim; Laz böreği aslında şahane tadıyla bir tatlıymış, biz orada tanıştık,Akçaabat'taki restoranda bizler,

21062006002.jpg

IMG_0193.jpg

IMG_0194.jpg

Karnımızı bir güzel doyurup, Trabzon'a doğru yol çıkıyoruz, yolda gördüğümüz bir fırından Trabzon ekmeğini alıyoruz, ekmeğin tadını anlatmama gerek yoktur sanırım. Trabzon merkezde ilk uğrak noktamız Ayasofya camii; Bu tarihi yapı önceleri kilise iken, Trabzon, Fatih Sultan Mehmet tarafından zaptedildikten sonra camiiye çevrilmiş.Camiden fotoğraflar...

IMG_0207.jpg

IMG_0210.jpg

IMG_0217.jpg

IMG_0212.jpg

Saatin ilerlemesi nedeniyle daha fazla oyalanmadan yola çıkıp iki gece konaklayacağımız Uzungöl'e yollanıyoruz. Uzungöl yolu dağların derelerin arasından tırmanılıyor, yol asfalt ve bakımlı, problemsiz ulaşıyoruz. Ama Uzungöl'de kamping yok, Önce etrafta dolaşıp, uygun olacağını düşündüğümüz bir Pansiyonun bahçesine yerleşmek için sahibiyle anlaşıyoruz. Üstelik hemen ilerideki kamelyadan elektrik alabileceğiz. Akşam üstü çevrede dolaşıyoruz.

IMG_0221.jpg

IMG_0222.jpg

IMG_0234.jpg

Havada sürekli sis ve inceden yağan yağmur var. Ama bazen de sağnak geçişleri oluyor.Akşam yemeğinde yörenin nefis lezzeti tereyağında alabalık var, bahçesinde kaldığımız Uzungöl Pansiyon'un restoranında hazırlandı. Yemekten sonra çok fazla oturmuyoruz, hepimiz yorgunuz,uyuyoruz.

Sabah kahvaltıdan sonra yürüyüş yapacağız. Özcan eşiyle birlikte motoruyla gezmek isteyince ayrılıyoruz. Çevre çok güzel. İnsan yeşile ve su sesine doyuyor. Her taraftan dereler akıyor, bir çok şelale dağdan iniyor. Eşim çevredekilere "hiç güneş açmaz mı?" diye soruyor. Aldığımız cevap pek tatminkar değil; "pirazdan açar da!" hakikaten öğle saatlerinde yaklaşık 30 dk. Güneş'i görüyoruz. Sonra yine sis ve yağmur, eee ne de olsa burası Karadeniz...Gezintiden fotoğraflar...

IMG_0230.jpg

IMG_0235.jpg

IMG_0236.jpg

IMG_0237.jpg

IMG_0238.jpg

IMG_0239.jpg

IMG_0240.jpg

IMG_0241.jpg

IMG_0243.jpg

IMG_0244.jpg

Dolaşırken çocuklar acıktık diyorlar, Bari oturup muhlam ( ya da kuymak ?) yiyelim diyoruz, neşeli bir garson bizi karşılıyor, Aydın'lı olduğumuzu öğrenince 2 yıl önce Kuşadası'nda çalıştığını, oraları çok sevdiğini söyleyip bize Karadeniz fıkraları anlatmaya başlıyor, neşe içinde karnımızı doyurup semaverde gelen çayla keyif yapıyoruz. Dışarıda yine yağmur var.

IMG_0250.jpg

Neşeli garsonumuz Cemal,

IMG_0248.jpg

IMG_0251.jpg

Sonrasında karavanımıza dönüyoruz.Yoldan ve çevreden görüntüler...

22062006006.jpg

IMG_0253.jpg

Kamp yerimiz...

IMG_0259.jpg

22062006008.jpg

IMG_0256.jpg

IMG_0262.jpg

Yağmur yağarken tentenin altında oturmak çok keyifli oluyor. Bir taraftan etrafından sular akarken, diğer taraftan hafifi,çe üşüten serinliği ve temiz havayı içine çekerek oturmanın keyfine diyecek yok. Hele bir de elinde seni ısıtacak sıcak bir içecek varsa! Kaldığımız Uzungöl Pansiyon; sahibinin eşi ve kızı...

IMG_0257.jpg

IMG_0266.jpg

Bu ailenin küçük kızları bizim yanımıza pek gelmedi, biz laf atarsak konuştu. Ama ilginç bir olay yaşadık, bu küçük kızın bize seslsnmesiyle irkildik, işaret ettiği yerde dağda geyikler geziyordu. Hem de bize yaklaşık 100m. uzaklıkta. Ben hemen kameraya koştum ve onları görüntüledim, ama fotoğraflarını çekemedim. Başka ilginç bir olay da pansiyonun arkasındaki odunların arasında bir tilki yuvasının olmasıydı. Bir dişi tilki ve üç yavrusu ortalıkta özgürce geziniyordu...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri