Doğrada Yaşamak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan musatfa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 88,667
Ynt: Doğrada Yaşamak

İyi diyorsunuz hoş diyorsunuz ama gerçeklikten uzaklaşıyorsunuz. Söylediğiniz şeyleri yapmak için ihtiyaç duyacağınız şeyleri kazanmak bir ömür ister. Nasuh Mahruki gibi bir dağcı olmak için çok çetin mücadaleler gerekir. Annen depremde ölse bile sen başkasının bir yakınını kurtarmak için mücadele edersin bu vicdana sahip olmak gerekir. Gürkan genç olmak için gereken sabır ve özveri daha da önemlisi cesaret ki bu cesaret kuru bir idealist düşüncenin ürünü olan olgunlaşmamış bir cesaret değildir. Realiteyi kavrayan ve ayakları yere basan entellektüel anlamda bir cesarettir. Serdar Kılıç'ın doğayı ne kadar sevdiği ise ayrı bir konudur. Bir insanın söylediklerinden ve yaptıklarından (özellikle içinde para geçen konularda yaptıklarından) o insanı anlayamazsın, yanılırsınız ve onu kutsallaştırırsınız. Kitap yazmak içinse filmlerde gördüğümüz sessiz sakin yeşillik bir yer bir de ortam uygunsa göl kenarı biçilmiş kaftandır tavsiye ederim tabi bunun için gerekli donanıma sahipseniz. Zor iştir kitap yazmak günde okumanız gereken kitap sayısı fazladır yada yaşamanız gereken ''an'' sayısı. İşin tekniğinden bahsetmiyorum bile. İnanmak güzel şeydir eğer gereğini yapabiliyorsan. Benim size verebileceğim kardeş tavsiyesi de şudur: Hayat anlatıldığı kadar korkunç yada güzel değildir. İyi ve kötü yoktur basit bir ''idealist'' düşünce ile hareket edip şuna karar vermeyin ''şehir kötüdür doğa iyidir'' Bunu yaparsanız insanların çoğunun düştüğü bir hatanın tezahürünü yaşarsınız o da şudur ''doğa korkunçtur ve onunla savaşıp bir uygarlık kurmalıyız'' Gece parklarda yatan insanları sabah sopasıyla dürten zabıtaların ve polislerin olduğu modern hayatta bu hayalperestlik bir daha kazanamayacağız zamanınızı ve belki de daha önemli şeylerinizi sizden alabilir. Sağlıcakla kalın.
Hiç bir varlığın veya kurumun askeri olmayan ve olmak istemeyen Burak Aktaş.

Etiketler

burak bey tespitleriniz doğru ancak ben tanımam serdar kılıç beyi ama onunla ilgili tespitlerinizi ve sebeplerinizi yada yaşadıklarınızı bilmek öğrenmek isterim.en azından özel mesaj yazmaya hakkınız olduğunda yazmanızı isterim.sağlıcakla kalınız

selamlar,
youtube de survival konusu altında gelen bir paylaşım bulmuştum ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Kandada bir dama 1 ay kadar doğada yaşıyor. kendi başına takılıyor.
benim çok hoşuma gitmişti

http://www.youtube.com/watch?v=FPbz5TDy6fs

Mustafacım ilk olarak başlıga bir el at,sonra eger hala gidemediysen yada bir hevesin geçmemişşe yada tutkun, *çantanı*uyku tulumunu*çadırını*küregini,baltanı,testereni,4,5 luk havalı bir tüfek (ateşli degil havalı),balık oltası,vs yardımcı malzemelerini al yanına birazcık takıl bi mekan belirle zaten ya aç kalırsın yada sıkılır geri dönersin dönebilirsen o işler öyle kolay olmuyor. iyi bir bilgi birikimi lazım hem arkanda bıraktıkların gittigin yerler gibi degil,eger imkanın varsa al bi dag evi yada yap takıl orda gençligini yaşa, interrail felen yap,ama böyle yapma.sevgiler.

Bunu bir heves yada tatmin olmak için yapmak istemem açıkçası
Yaşamtarzı olarak benimsemek isterim doğayı ve doğada yaşamayı

Benim mutluluğum balta girmemiş ormanlardadır doğadayken aldığım nefesi bıraktığımda yüzümdeki özgür tebessümdedir ağacın altına serdiğim tulumdan gökyüzü seyretmektir ateşin başında akşamın karanlında birşeyler içerken aklımdan geçen özgür hayallerde kaybolmakdır.Artık dünya bana haz vermiyor teknoloji bitirdi dünyamızı sosyalleşmek uğruna kaybedilen herşeyi arayacak insanlar özgür olduğunu düşünüp ev iş ve diğer saçma düzenekler herşey saçma ve bi okadar boktan olmaya başladı insanları anlamak zor kendi tatminleri uğruna dünya düzenini bozan buluşlar bitirdi bizim hayatımızı bok etti bu teknolojik aletler bilgisayarlar telefonlar bende kullanıyorum kullanmak istemediğim halde çünkü planlarımı gerçeklrştiremedim çünkü herşey para insana paradan daha az değer veriliyor bunları yazdığımda destek verenler olucaktır çünkü anlamışlardır düzenin bozuk olduğunu destek vermeyenler teknoloji bağımlısı olmuşlardır zaten banane diyenlere dicek sözüm yok benden bukadar planlarım var elbet merak edenler için söylüyorum ve bişeye tutup okuyanlar içinde ben 21 yaşındayım hayallerimin peşinden koşmak için herşeyi yapıcam ve amaçlarıma kavuşacağım

konuyu açan arkadaş ile düşüncelerim tıpa tıp aynısı. değerli kardeşim bende senin gibiyim. teknolojik yaşamdan uzaklaşıp ilkel yaşama, doğaya uzanmak istiyorum. bizim gibi düşünen birçok insan var. inan ki bunu yapmayı düşünen bir tek sen veya ben değiliz ve bende henüz 18 yaşındayım. ben şimdiden bir işe girdim çalışmaya başladım. 21 yaşına kadar askere gidene kadar yani bütün eksikliklerimi gidereceğim. çadırından tut her şeyine. hatta 2-3 tane çadır almayı planlıyoruz ( 2 kişiyiz ) arkadaşım ve ben bunu yapacağız. doğa insana birçok şeyi öğretir. bende öğrenmek için böyle bir yaşamın içine atılacağım.

Doğal yaşam meraklısı arkadaşlara söylüyorum, siz herhalde kendinizi alaska, amazonlar vs. gibi bir yerde zannettiniz. Türkiye'de ne kaldı orman namına bir de balta girmemişinden bahsediyorsunuz. Nereye giderseniz gidin öyle survival falan yaşayacak ortam bulamayacaksınız. Denizlerinde, akarsularında balık; ormanlarında geyik kalmamış bir memlekettesiniz, köylüler tarafından keşfedilip dayak, tecavüz gibi olaylara maruz kalmanız da cabası. Yaz ayındayız, birçok yerde ateş yakmanız bile yasak, jandarmayla muhatap olmak istemezsiniz. Parasız hayat dönmez, buna orman da dahil. Çadır alacak para düşünüyorsunuz da o çadırın eskiyeceğini düşünemiyor musunuz? Üstündeki çamaşırın yenisini alamazsan ne olacak? Yada seni o halde gören insanoğlu ne yapacak? İçinde yaşadığın sisteme adapte olmayı dene. Doğayı seviyorsan ne bileyim çoban ol, belgeselci ol, bir şekilde adapte ol. Ama önce altyapını hazırla. Öyle dımdızlak gidersen en iyi ihtimalle "kös kös" geri dönersin. Eğer sisteme hiçbir şekilde adapte olamam diyorsan, o zaman tedavi ol. Çünkü bence sağlıklı bir şey değil. Suçluların ciddi bir kısmı adapte olamayanlardan çıkıyor.

diğerlerini bilmem ama bizim yapacağımız şey tamamen ormanda falan kalmak değil. şartların ne durumda olduğunu da biliyoruz zaten. dediğim gibi diğer arkadaşların neler düşündüklerini bilmiyorum ama benim yapmak istediğimi sana biraz anlatayım. biz ist dan 2 kişi olarak çıkacağız. yanımıza da öyle 1 çadırla falan çıkmayacağız 2-3 çadır alacağız. zaten 2 kişi yola çıkacağımız için 2 çantamız olacak. elbiseler illa ki eskiyecek ama biz tamamen ormanda çadırda kalıp avlanarak beslenmeyi düşünmüyoruz. gideceğimiz yerlerin şartlarına göre çalışacağız da hazır yemeklerde yiyeceğiz. çalışıp evde de kalacağız kira da ödeyeceğiz. ama tek amacımız var türkiye de gitmek istediğimiz her yere gideceğiz gerek otobüsle gerek otostop ile. yani yine iş stresi çekeceğiz ama bu uzun sürmeyecek. yaz aylarında sahil kısımlara gidip denize de gireceğiz çadırda da kalacağız. ot da yiyeceğiz meyve de yiyeceğiz. balık da tutacağız mangal da yapacağız. aslında biz ÖZGÜR olacağız.

''aslında biz özgür olacağız,,herşey burda başlıyor ve aynı zamanda bitiyor zaten.türkiyede özgürlük varmı diye bir sor ve ondan sonra yola koyul olurmu.gerçi bazıları için özgürlük fazlasıyla var ama biz daha özgür olamadık çünkü kanunlara uyuyoruz uymaya çalışıyoruz o özgür olanların da neler yaptığı ortada zaten

doğa da kanun yok kardeşim :smiley: ben bunu yapmaya göze almışım yukarı da biri yazmış burası alaska falan değil ki survival hayat yaşayacağınızı falan mı sanıyorsunuz demiş. gerekli açıklamayı yaptım benim amacım survival yaşam veya doğada yaşamak falan değil, benim amacım tüm türkiyeyi dolaşmak ve aradığım huzurlu yeri bulmak. bulduğum veya bulacağım yer emin olun büyükşehir olmayacak köy veya kasaba gibi bir yer olacak. ama bu sırada da her yeri dolaşmayı amaçlıyoruz.

ayrıca biz 2 kişi olacağız yani yalnızlık çekmeyeceğiz. ikimizinde amacı yukarıda yazdığım gibi mutlu ve huzurlu yaşayacağımız bir yer bulmak ve asla geri dönmemek. başlığı açan kardeşimiz sadece doğayı amaçlamış ama bizim yapacağımız tam olarak bu değil. yani dolayısıyla bizim yapacağımız imkansız değil. çünkü biz gerek doğada da kalacağız çadırımızda falan, gerekse de çalışıp ekmek de yiyeceğiz. ama çalışma süremiz uzun olmayacak çünkü farklı bir yere geçeceğiz. sabit kurulu düzenli bir yaşamımız olmayacak.

Ben kimseye doğal ortamlara gitmeyin demiyorum. Burada yazan kimsenin de dediğini sanmıyorum. Ben kendim bizzat 26 yıl İstanbul'da yaşamış ve küçük yerleşim yerine taşınmış birisi olarak doğal ortamlarda müthiş zevk ve rahatlama buluyorum. Ama orada yaşayacağım fikri (yada hayali) öyle pat diye uygulanabilecek bir olgu değil. İnsanlar temelde size bunu anlatmaya çalışıyor. Siz kafaya koyduktan sonra zincirle bağlayacak halimiz yok. Sadece oturun bir de şu açıdan bakın diyoruz, hepsi bu.

bak arkadaşım sana şunu ifade edeyim dene ve gör olmadı çiftlikler var bu işe uygun onları araştır olmadı gruplar var grup takılırsın (permakültürcüler var ve bazıları benim de arkadaşım) hem de daha rahat edersin olmadı şehre dönersin ama gelecekle ilgili kaygılarının olmaması gerek bunları yapman için

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR