Doğrada Yaşamak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan musatfa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 88,669
Ynt: Doğrada Yaşamak

belki hayali bir düşünce ama yazılan cevapların çoğu iç karartıcı. kestirip atmak yerine, daha yapıcı yanıtlar görmeyi beklerdim bilgili olan diğer arkadaşlardan. tecrübe etmedikçe anlaşılması güç şeylerden bahsediliyor konuda. bence en azından dene ve gör o yöntemle karar verirsin. hevesini kırma. düşündüğüne yakın hayatlar yaşayan insanlar tanıyorum. gerçekten hazırlıklı olabilirsen neden olmasın.

Etiketler

size şöyle bahsedeyim biraz uzun olacak ama neyse. artık gerçekten de buralarda yaşamaktan sıkıldım. liseden bir hocamın söylediği bir söz var ve hiç unutmam ; 40ına gelmeden 60 ını gösterir adama, biz şehri yönettiğimizi sanıyoruz ama o bize köle muamelesi yapıyor derdi. ve gerçekten de öyle. yani nedir bu insanların memleketlerinden kalkıp şehre doğru koşması. insanlar boş zamanlarında izin günlerinde istanbuldan kaçmayı planlıyor. biz neden hala burada kalmak isteyelim ki ? bunu yapmak hiç de o kadar zor değil. biz şehirden doğaya kaçmak istemiyoruz. biz şehirden kasabaya kaçmak istiyoruz. doğal beslenip spor yapmak istiyoruz. kafamızı dinlemek istiyoruz. teknolojiden uzak dünyadan habersiz yaşamak istiyoruz. hayatı doya doya yaşamak istiyoruz. aslında biz daha da zor bir yaşamı tercih ediyoruz. istanbulda kadıköylerde beşiktaşında beyoğlunda değil ülkemizin güzelliklerini görmek istiyoruz. annelerin babaların çocuklarını ay yağmur yagıyor hadi çocugum ıslanacaksın demesini değil oğlum yağmur yagıyor çık dışarı oyna diyen bir yer arıyoruz. çocukları doğadan uzaklaştırmak değil yakınlaştırmayı seven bir millet istiyoruz. artık doğa diye bir şey yok. doğal yaşam yok inanın istanbulda bu mümkün değil. sağlıklı bir şey yok. geçen yolda yürüyorum adam varsa yoksa 30 35 yaşında ve inanın bana adamın saçları ağarmış beyazlamış. köy de yaşayan adam 70 yaşında sizden benden sağlam. şehir insanı köleleştiriyor ve teknoloji adamı bir şeyler yapmaya korkutturuyor. inanın ki geçen ay çankırı dayım memlekette. sabahın henüz 8i 9u kalkıyorum sspor yapıyorum 0 üşenme. istanbulda bakkala gitmeye üşeniyorum yeminle. kısacası kim ne kadar olumsuz şeyler söylerse söylesin değil ailemi başbakan çıksa beni kararımda vazgeçiremez. öleceğimi dahii bilsem bunu yapıcam. hiç yoktan erkenden gözlerimi dünyaya yummuş rahmetime kavusmus olurum. BU KADAR BASİT BU KADAR NET.

Ormanda kimlik kartları, pasaport kontrolleri ve sınırlar yoktur. Bir ağaç bir kuşa “nerelisin?” diye sormaz, sadece kuşun söylediği şarkıyı dinler.

konuya yanıt gelmişken bir cevaplayayım dedim ; şu anda fikirlerim değişti açıkçası. ancak o kadar da değil. öncelikle şimdilik kazanmış olduğum üniversiteye gitmeyeceğim. istanbuldan tamamen uzaklaşacağım. Sakarya da bir sahil yeri var Karasu! belki duymuşsunuzdur. orada eniştem var. eski staj yaptığım yerde bir abimin karasuda yazlıgı var sanırım orada kalabilirim kirada. bir de iş bulduk mu tamam. ist da para biriktirir giderim. o sırada hem çalışır hem çantamı çadırımı eksik ne varsa gideririm. baktım olmuyor nereye kadar mı çalışacağım nereye kadar mı sürecek? sürmüyorsa sürmüyordur. son çare artık doğa! belki açlıktan ölürüm bilmiyorum tecrübem olmadıgı için. ancak ızdırap bitmiş olur!

Evet buraya düşündüklerim hissedip yapmak istediklerimi sizlerle paylaşalı uzun zaman oldu, bazı şeylerin farkına vardım tecrübeler edindim artık akıntıya kapılmadan yola devam etmeyi öğrendim,kendimin depresifli sıkıntılı ve dünyadan tat almadığım dönemlerdeki dünşüncelerimin nasıl aşırılaştını gördünüz , açıkçası yanıldım demiyorum ama tecrübe herşeydir diyorum daha mantıklı şekilde doğa ile iç içe özgür bi şekilde olmak için ne yapmalıyım diye kendime daha yaratıcı bi şekilde sorular sordum tabiki cevaplar yine güzel ama imkansız gibi ama yılmayan biri olduğum için denemeye devam başarıcam bu sefer diyerek bazı konularla ilgili yardım istiyorum .

7 yıl ortalamalı bir dünya turu yada 3 Yıl gibi bi süreyle bütün asya gibi tur için bisiklet ile düşünüyorum.

1-Yol haritası Rota belirleme
2-Ekipman
3-Tabiki olmazsa olmaz SPONSOR lar

Cevaplar için şimdiden teşekküler

sevgili genç arkadaşım millet evine ekmek götüremezken senin gezmen için neden sana para versin hele bir düşün bakalım.bu işi profesyonelce yapan program çeken tanıtım yapan reklam alan insanlar varken senin özelliğin ne bunlar karşısında da sana sponsor olacaklar...

Böyle tepikiler artık çok klişe kim birşeyler yapmak istese direk millet evine ekmek götüremiyo yok şöyle oluyo yok böyle oluyo kusura bakmayın siz sert girdiniz biraz direk sen kimsinde böyle şeyler planlıyosun der gibi imalar sezdim ben süper lüx bir yatla dünya turu yapıcam bana milyonlar verin bakımından sponsor dedim zannettiniz herhalde gezi blogunda yardım isteyip fırça yedim tmm belki proje reklam vs.vs. şeyler yapmıyorum ama neden yapamayayım hayır desenizki arkadaşım projen varmı yoksa yardım edelim fikir paylaşalım demiyosunuz karalama kampanyası başlatıyosunuz eleştirirsin anlarımda evine ekmek götüremeyen vs. karıştırırsak yanlış anlarım siz evine ekmek götüremeyenler için birşeyler yapıyomusunuz merak ettim biraz kümüser gibi oldunuz tepkim onadır kusura bakmayın saygılar

masum düşünceler respect!

ben evine ekmek götüremeyenler için bişey yapmıyorum ama kıyafeti olmayanlar için yardımcı oluyor.bayan kıyafeti ile ilgili ihtiyacın varsa yollarım sanada ne dersin.bayan giyim işiyle uğraşıyorum ve vermiş olduğum satamadıklarım değil doğrudan raftan aldıklarımdır.elde kalanı vermem asla satılanı veiririm ki yaptığım bişeye değsin

İlgi çekici olmakla beraber başarılması çok zor düşünceler aynı zamanda ilginç geldi bana ve benden dahada uçuk planları olan bi insanın maruz kaldığı aşırı depresif yalnızlık ve kaçma duygusunu biraz hissettim açıkçası ve bazı yorumlar insanın şevkini kırsada insan içinden geleni başkalarının olumsuz baskılarına rağmen denemeli sonuçlara bakmaksızın yoksa hep ukte kalıcaktır keşke kelimesini daha fazla telafuz edicektir yazan arkadaşa teşekkür ediyorum akşam akşam değişik dugulara sürüklediği için

Saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR