Ynt: Doğrada Yaşamak
Bunu nasıl kullandığına bakar isek . Doğanın çevrenin hali ortada .Hiç de doğa ile uyumlu yaşadığımızı herhalde iddia edemezsiniz .
Ve bu mücadelnin doğada hayatta kalma mücadelesi olduğunu da iddia edemezsiniz .Evet insan doğası gereği değiştiriyor dönüştürüyor .Fakat neye rağmen .En basitinden çok değil 300 yıl önce ki yaşam ile şimdikine bakın .
Sadece tırnaklarımız uzun değil diye doğada yaşayamayız demiyorum .En basitinden herhangi bir kara çam ormanındasınız böyle bir ormanda ki en en büyük C vitamini kaynağınız Kuşburnu .Ve yok diyelim .Direk denizci hastalığı da denilen İskorpit hsatalığına kapılırsınız .Arıtmadan içtiğiniz bir sudan milyonlarca hastalık kapabilirsiniz ..Aynı şekilde daha önce de örnek verdim .Dağda Tuzu nereden bulacuz.Tuz deyip geçmeyin uğruna imparatorlukların kurulduğu bir madde .Zamanının petrolü sadece tek başına besin olarak değil besinlerin korunması amacı ile kullanılır .Tüm bunlar insanın aslında doğada ki diğer canlılara göre hiç de kuvvetli olmadığını ( fiziksel anlamda ) tek üstünlüğünün zeka olduğunu ve fiziksel dezavantajınnı hunharca zekası ile kendi lehine çevirdiğini görebilirsiniz.
Kısacası ben realistim .Bırakın size teknoloji yalnızlık v.s demedim kişiden kişiye değişen özelliklerdir .Doğada özellikle kısıtlı bir yerde yaşam insanoğluna göre değildir .Bu yüzden tarihler boyunca göç edip gelişmiştir .
Öncelikle tüm canlılar alet kullanmaz belli canlılar alet kullanır .Ama benim kastettiğim alet , bir primatın çöp ile karınca yemesi değildir .Veya bir balta yapma değildir , Arabadır trendir uçaktır internettir v.s v.s .İnsan ve yaratılma kelimesini kullanmayın demişsiniz ki bu bir ifadedir .İnsanın da evrimsel döngüde ki tek rolünün zekası ve ruhu olduğunu bilirsiniz .Kaslarımız hiç bir şekilde özel antreman yapmaz isek kuvvetli değildir .Bunu nereden çıkardınız anlamadım .En basitinden bir kurt ile aynı ısırma gücüne sahip değiliz ki ortalama insandan 40 kilo daha hafif bir canlıdan bahsediyoruz .Sonuçta her şet evrime geliyor ( Tek yol evrim ) İnsan doğası gereği fiziksel olarak değil zihinsel olarak evrimleşmiştir .Daha doğrusu zihinsel anlamda baskın olarak evrimleşmiştir.theFaceFistingCyborg' Alıntı:Biraz daha derin araştırmanızı tavsiye ederim. Alet kullanan tek canlı biz değiliz. Bütün canlılar bulundukları ortamı kendilerine göre değiştirmeye uğraşırlar; en basitinden arıları, porsukları ve yengeçleri düşünün.
İnsan ve yaratılma kelimelerini bir arada kullanmamak lazım, insan diğer bütün canlılar gibi evrilmiştir. İnsanın tüm özellikleri hayatta kalmaya yöneliktir. Sadece tırnaklarımız uzun değil diye hayatta kalamayız diye düşünmeyiniz (kaslarımız da gayet güçlüdür, sadece 250kg'lik bir canlının kasları ile kendi kaslarınızı karşılaştırmayın). Hayatta kalmamızı kolaylaştırmak için evrilmiş bir çok organımız var.
İnsan doğaya karşı diye de düşünmeyin, insan doğanın bir parçasıdır ve savaşı bu sebeple doğaya karşı değil, doğanın içinde olan bir hayatta kalma savaşıdır.
Bunu nasıl kullandığına bakar isek . Doğanın çevrenin hali ortada .Hiç de doğa ile uyumlu yaşadığımızı herhalde iddia edemezsiniz .
Ve bu mücadelnin doğada hayatta kalma mücadelesi olduğunu da iddia edemezsiniz .Evet insan doğası gereği değiştiriyor dönüştürüyor .Fakat neye rağmen .En basitinden çok değil 300 yıl önce ki yaşam ile şimdikine bakın .
Sadece tırnaklarımız uzun değil diye doğada yaşayamayız demiyorum .En basitinden herhangi bir kara çam ormanındasınız böyle bir ormanda ki en en büyük C vitamini kaynağınız Kuşburnu .Ve yok diyelim .Direk denizci hastalığı da denilen İskorpit hsatalığına kapılırsınız .Arıtmadan içtiğiniz bir sudan milyonlarca hastalık kapabilirsiniz ..Aynı şekilde daha önce de örnek verdim .Dağda Tuzu nereden bulacuz.Tuz deyip geçmeyin uğruna imparatorlukların kurulduğu bir madde .Zamanının petrolü sadece tek başına besin olarak değil besinlerin korunması amacı ile kullanılır .Tüm bunlar insanın aslında doğada ki diğer canlılara göre hiç de kuvvetli olmadığını ( fiziksel anlamda ) tek üstünlüğünün zeka olduğunu ve fiziksel dezavantajınnı hunharca zekası ile kendi lehine çevirdiğini görebilirsiniz.
Kısacası ben realistim .Bırakın size teknoloji yalnızlık v.s demedim kişiden kişiye değişen özelliklerdir .Doğada özellikle kısıtlı bir yerde yaşam insanoğluna göre değildir .Bu yüzden tarihler boyunca göç edip gelişmiştir .