Doğrada Yaşamak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan musatfa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 88,668
Ynt: Doğrada Yaşamak

theFaceFistingCyborg' Alıntı:
Biraz daha derin araştırmanızı tavsiye ederim. Alet kullanan tek canlı biz değiliz. Bütün canlılar bulundukları ortamı kendilerine göre değiştirmeye uğraşırlar; en basitinden arıları, porsukları ve yengeçleri düşünün.

İnsan ve yaratılma kelimelerini bir arada kullanmamak lazım, insan diğer bütün canlılar gibi evrilmiştir. İnsanın tüm özellikleri hayatta kalmaya yöneliktir. Sadece tırnaklarımız uzun değil diye hayatta kalamayız diye düşünmeyiniz (kaslarımız da gayet güçlüdür, sadece 250kg'lik bir canlının kasları ile kendi kaslarınızı karşılaştırmayın). Hayatta kalmamızı kolaylaştırmak için evrilmiş bir çok organımız var.

İnsan doğaya karşı diye de düşünmeyin, insan doğanın bir parçasıdır ve savaşı bu sebeple doğaya karşı değil, doğanın içinde olan bir hayatta kalma savaşıdır.
Öncelikle tüm canlılar alet kullanmaz belli canlılar alet kullanır .Ama benim kastettiğim alet , bir primatın çöp ile karınca yemesi değildir .Veya bir balta yapma değildir , Arabadır trendir uçaktır internettir v.s v.s .İnsan ve yaratılma kelimesini kullanmayın demişsiniz ki bu bir ifadedir .İnsanın da evrimsel döngüde ki tek rolünün zekası ve ruhu olduğunu bilirsiniz .Kaslarımız hiç bir şekilde özel antreman yapmaz isek kuvvetli değildir .Bunu nereden çıkardınız anlamadım .En basitinden bir kurt ile aynı ısırma gücüne sahip değiliz ki ortalama insandan 40 kilo daha hafif bir canlıdan bahsediyoruz .Sonuçta her şet evrime geliyor ( Tek yol evrim :p) İnsan doğası gereği fiziksel olarak değil zihinsel olarak evrimleşmiştir .Daha doğrusu zihinsel anlamda baskın olarak evrimleşmiştir.
Bunu nasıl kullandığına bakar isek . Doğanın çevrenin hali ortada .Hiç de doğa ile uyumlu yaşadığımızı herhalde iddia edemezsiniz .
Ve bu mücadelnin doğada hayatta kalma mücadelesi olduğunu da iddia edemezsiniz .Evet insan doğası gereği değiştiriyor dönüştürüyor .Fakat neye rağmen .En basitinden çok değil 300 yıl önce ki yaşam ile şimdikine bakın .
Sadece tırnaklarımız uzun değil diye doğada yaşayamayız demiyorum .En basitinden herhangi bir kara çam ormanındasınız böyle bir ormanda ki en en büyük C vitamini kaynağınız Kuşburnu .Ve yok diyelim .Direk denizci hastalığı da denilen İskorpit hsatalığına kapılırsınız .Arıtmadan içtiğiniz bir sudan milyonlarca hastalık kapabilirsiniz ..Aynı şekilde daha önce de örnek verdim .Dağda Tuzu nereden bulacuz.Tuz deyip geçmeyin uğruna imparatorlukların kurulduğu bir madde .Zamanının petrolü sadece tek başına besin olarak değil besinlerin korunması amacı ile kullanılır .Tüm bunlar insanın aslında doğada ki diğer canlılara göre hiç de kuvvetli olmadığını ( fiziksel anlamda ) tek üstünlüğünün zeka olduğunu ve fiziksel dezavantajınnı hunharca zekası ile kendi lehine çevirdiğini görebilirsiniz.
Kısacası ben realistim .Bırakın size teknoloji yalnızlık v.s demedim kişiden kişiye değişen özelliklerdir .Doğada özellikle kısıtlı bir yerde yaşam insanoğluna göre değildir .Bu yüzden tarihler boyunca göç edip gelişmiştir .

Etiketler

mikerock' Alıntı:
Milyonlarca yıldır yeryüzünde yaşayan bir nesilden gelen biri olarak imkansız diye bir şey yoktur inancındayım. Sonuçta hepimiz doğada yaşıyoruz. Fakat tercihlerimizi toplumla iç içe ve kolay yollardan yaşamıyı benimsediğimiz için olsa gerek , ara sıra doğal yaşam özlemi duyuyoruz. İnsan doğayla tam anlamıyla bütünleşebilme özelliği olan tek canlıdır. Bunun en güzel örneği dünyanın her bölgesinde insan yaşamaktadır, ama her bölgesinde yaşayabilen başka canlı yoktur. O yüzden yaradılış şeklimiz her şartlara uyum sağlayabilecek yapıdadır.
Günümüzde , özellikle sanayi devriminden sonra insanın ihtiyaç duyguları katlanarak artmaktadır. Örneğin 20 yıl önce cep telefonu bir ihtiyaç mıydı sizce ? Bence tercihlerini belirleyerek ve temel ihtiyaçlar dışındaki ihtiyaçlarından arınabilirse insan o zaman doğal yaşama arzusunu yerine getirebilir. Burada önemli olan tek şey doğada mı yaşayacağız , doğal mı yaşayacağız , buna karar vermeliyiz.

Saygılarımla;

Dünyanın her coğrafyasında insanların yaşaması demek doğa ile bütünleştiğini mi gösterir dedin ben mi yanlış okudum .
İnsanlık tarihine ve insanların yayılmasına bakarsan tamamen ihtiyaçları doğal zorluklar v.s gibi nedenler ile göç ettiğini anlarsın .Yani sınırlı kaynaklar nedeni ile .Bunun başka bir sebebi yok .Hayvanlarda konar göçebe yaşamaktadırlar .Hem de bildiğinin aksine büyük bir çoğunluğu .Mevsim döngülerine göre hareket ederler .Ve amaç gene kaynaklar ile ilgilidir .
Biz avcı yoplayıcı bir toplumdan durup duruken tarıma i gelişmiş barınma imkanlarına durup duruken geçmedik .İhtiyaçlar yüzünden geçtik .Sadece cep telefonu v.s gibi ihtiyaçlar demiyorum temel hayatta kalma ihtiyaçları .En basitinden kıtlık olur bilmem doğal afet olur yiyecek bulamaz .Mecburdur stok yapmaya stok yapmak için de tarım yapması gerekmektedir .
Tüm bu bilgiler ışığında hala doğa ile insan uyumludur insan doğada kalabilir diyorsanız realisrt değil hayalperestsiniz derim :D:D

montaya' Alıntı:
Dünyanın her coğrafyasında insanların yaşaması demek doğa ile bütünleştiğini mi gösterir dedin ben mi yanlış okudum .
İnsanlık tarihine ve insanların yayılmasına bakarsan tamamen ihtiyaçları doğal zorluklar v.s gibi nedenler ile göç ettiğini anlarsın .Yani sınırlı kaynaklar nedeni ile .Bunun başka bir sebebi yok .Hayvanlarda konar göçebe yaşamaktadırlar .Hem de bildiğinin aksine büyük bir çoğunluğu .Mevsim döngülerine göre hareket ederler .Ve amaç gene kaynaklar ile ilgilidir .
Biz avcı yoplayıcı bir toplumdan durup duruken tarıma i gelişmiş barınma imkanlarına durup duruken geçmedik .İhtiyaçlar yüzünden geçtik .Sadece cep telefonu v.s gibi ihtiyaçlar demiyorum temel hayatta kalma ihtiyaçları .En basitinden kıtlık olur bilmem doğal afet olur yiyecek bulamaz .Mecburdur stok yapmaya stok yapmak için de tarım yapması gerekmektedir .
Tüm bu bilgiler ışığında hala doğa ile insan uyumludur insan doğada kalabilir diyorsanız realisrt değil hayalperestsiniz derim :D:D

Doğru okumuş yanlış anlamışsınız sanırım. Benim kastettiğim doğa , Dünya dır. Dolayısıyla günümüzde alaskanın soğuk ikliminde veya sahra çöllerinde bedevi şeklinde hayat süren insanlar olması , sizce insanoğlunun bulunduğu yere uyum sağlaması değilmidir? Ve günümüzdeki teknolojik gelişmeler insanoğlunun ne kadar ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Tekrar söylüyorum bence , temel ihtiyaçlarımız dışındaki , diğer ihtiyaçlarımızı bir kenara bırakabilirsek. İnsanoğlu Dünyada istediği yerde kendine yaşanabilir bir hayat kuracaktır. İlk insandan buyana yaptığı da budur zaten. Buradaki görüş ve düşüncelerim , engin tarih bilgim olmamasına rağmen Atalarımın bu coğrafyadaki yaşamları bana bunu göstermektedir.

montaya' Alıntı:

(Tüm bu bilgiler ışığında hala doğa ile insan uyumludur insan doğada kalabilir diyorsanız realisrt değil hayalperestsiniz derim.) Bu cümleniz bana her sonucun bir hayalle başladığını bir kez daha hatırlattı.

montaya' Alıntı:
Evet her sonuş hayal ile başlar ama başarısızlık da bir sonuçtur . :smiley::smiley::smiley:
Başarısızlıklar olmasaydı , tecrübeleri nasıl edinecektik. Gelen başarı ile tecrübe edinilmez. Atalarımızda başarısız girişimlerden sonra başarıya ulaşmışlardır.

Saygılarımla;

mikerock' Alıntı:
Başarısızlıklar olmasaydı , tecrübeleri nasıl edinecektik. Gelen başarı ile tecrübe edinilmez. Atalarımızda başarısız girişimlerden sonra başarıya ulaşmışlardır.

Saygılarımla;

Unutmayın ki doğadaki başarısızlıkların büyük çoğunluğu ölüm ile sonuçlanır.
Yüksek dağlar böyle cesetlerle doludur.

:
cem uludinc' Alıntı:
Unutmayın ki doğadaki başarısızlıkların büyük çoğunluğu ölüm ile sonuçlanır.
Yüksek dağlar böyle cesetlerle doludur.
Bu yaklaşımınız sizin doğa ile olan bağlantınızı tanımlıyor. :D :D :D

mikerock' Alıntı:
: Bu yaklaşımınız sizin doğa ile olan bağlantınızı tanımlıyor. :D :D :D

:smiley:) :smiley:) :smiley:) ?

Bir cümleye bakarak beni tanımadan kim olduğumu bilmeden yaptığınız yorum da sizin karakterinizi tanımlıyor.
Benim bu yazdıklarımın tecrübe ile sabit olup olmadığını nasıl anlayabildiniz bravo size.
''Elmayı ısırmadan tadına kanaat edilmez''

cem uludinc' Alıntı:
:smiley:) :smiley:) :smiley:) ?

Bir cümleye bakarak beni tanımadan kim olduğumu bilmeden yaptığınız yorum da sizin karakterinizi tanımlıyor.
Benim bu yazdıklarımın tecrübe ile sabit olup olmadığını nasıl anlayabildiniz bravo size.
''Elmayı ısırmadan tadına kanaat edilmez''

Sevgi saygılarımla , doğru bildiklerimizi ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmamız dileğiyle.

Sizin kim olduğunuzu web sitesi üzerinden bilmek zor, şahsen tanıma olanağı da her zaman mevcut olmuyor; ben de sizin hakkınızda mikerock'unkine benzer bir fikir saihibi olmuştum.

Sadece buraya yazdıklarınızdan, yani sanal dünyaya paylaştığınız kadarından.

Başlıkla ilgisi kalmayan bu sohbeti bitirmek için ; Beni tanımak isteyenler http://ozeybekoglu.blogspot.com.tr/ çok ilgilenemediğim blogumdan fikir sahibi olabilirler.
Ayrıca başlık sahibi arkadaşıma içindeki duyguları paylaştığı için teşekkür ederim. İnşallah bir çok kişinin hislerine tercüman olan bir başlangıç yapar veya yapmıştır.

Saygı ve sevgilerimle ;

Çevremdeki insanlar ve bu iletiye mesaj atanların çoğu insanın doğada yaşayamayacağını düşünüyor.İnsanların bu düşüncesi açıkcası beni hırslandırıyor yapmak istediğim konusunda yardımcı olmak yerine birbirinizle tartışmanıza şaşkınım.

Ben 21 yaşındayım planlarım hayallerim var ama şuan dünyamızın gerçeği olan kariyer planı değil yada ev araba almak patron olmak saçma sapan bi düzende yaşamak gibi bi hayalimde yok. bireysel olarak yapmak isterdim doğayla içiçe yaşamayı hala istiyorum başaramazsam sponsor bulmaya ve Gürkan Genç tarzı bir gezgin Nasuh Mahruki gibi bir dağcı Serdar Kılıç kadar doğayı seven biri olmak isterdim ama önceliğim doğada yaşama düşüncesi bu evrede kitap yazmak

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Doğanın Askeri Mustafa

243214_1765232566734_363778_o.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri