Doğada Tek Başına - İçimdeki Doğa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melis_burcu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,951
Ynt: Doğada Tek Başına - İçimdeki Doğa

merhaba arkadaşlar, bear grylls ile ilgili çok yorum yapılmış. ülkemizde en çok tanınan kişi olduğu için bu normal. ben de şahsen bear grylls'in tam bir show adamı olduğunu düşünüyorum. herkesin sözünü ettiği larva aborijin yerlilerinin normal diyetinde bulunan bir canlı ayrıca yerken de suratınızı öyle şekilde şekile sokmaya gerek yok. bear grylls'in programlarında bence gereksiz bir abartı var.

benim kahramanım ülkemizde pek bilinmeyen ama ray mears. dünyanın bir çok yerinde çok daha zor koşullarda abartmadan nasıl uyum sağlanacağını, nasıl yiyecek temin edileceğini gösteriyor. bear grylls açısından doğa zorluklarla dolu bir yer iken ray mears açısından insanoğlunun zorlu koşullara ne kadar güzel uyum sağladığının bir göstergesi.

serdar kılıç'ın da anlatımlarında ray mears'ın güzel uslubunu görüyorum.

Etiketler

bear grylls'i bizim peribacalarını medeniyetten uzak vahşi doğa diye kakalamaya çalıştığı bölümü gördükten sonra izlemeyi bıraktım.

Size Bear Grylls'in ne kadar abartıcı bi herif olduğunu burdan kanıtlayabilirim.
http://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is

Çekimde solucan yeyip daha sonra çekim arasında hamburger yiyen bir insanın yaptığı programı izlemem ben. Serdar Kılıç'ta bu yoktu, belkide beni bağlayan bu gerçekçiliğiydi. Çekimdeki arkadaşları yer yinede o yemezdi. Dürüsttü yani, abartı yoktu.

Bear Grylls ve Serdar Kılıç'ın farkı bana göre bu. Ha Bear Grylls düşmanı falan değilim, sadece bilin, bu saatten sonra hangisini izlemek istediğinize siz karar verin.

Bu arada Serdar Kılıç ' ın Ntv de yayınlanan dağ evi projesi maalesef ki bitti. Çok dolu dolu 14 bölümü geride bıraktık. Yaptığı açıklamaya göre yeni projeleriyle kısa zaman içinde tekrar ekranlarda olucakmış.

Sevgilerimle.

Bear Grylls'ın abartıcılığı konusunda haklı olabilirsiniz , fakat o adam gerçekten yetenekli ve cesur biri bence ... Tamam belki solucanı yedikten sonra gidip hamburgerini yiyor olabilir , ama solucanı da yiyor sonuçta : )

Mesela >>> http://www.youtube.com/watch?v=gRTIkj5HF90

Kaçınız bunu yaparsınız : )

Evet dedim ya düşmanı değilim, yaptıkları değişik fark yaratıcak şeyler, ama diğer yüzünüde bilin istedim. Ülkemizde bunun kadar extrem olmasada doğada yaşam survival hakkında bilgi vermeye çalışan bikaç sayılı insan var onlarıda kaybetmeyelim gereken değeri verelim.
BTB_Wild' Alıntı:
Bear Grylls'ın abartıcılığı konusunda haklı olabilirsiniz , fakat o adam gerçekten yetenekli ve cesur biri bence ... Tamam belki solucanı yedikten sonra gidip hamburgerini yiyor olabilir , ama solucanı da yiyor sonuçta : )

Mesela >>> http://www.youtube.com/watch?v=gRTIkj5HF90

Kaçınız bunu yaparsınız : )

Bear Grylls'ın yeni programı sanki Serdar Kılıç'ın formatından etkilenmiş gibi.
Kendisi ve doğaya yabancı bir misafirle (genelde ünlü oluyor sanırım) doğada.

Merhaba Arkadaşlar,

Ay griss yada Serdar KILIÇ sonuçta ikiside doğada neler yapılabileceği ile ilgili yararlı bilgiler veriyor. Sadece anlatım metodları farklı.

Ayi Griss; daha hareketliatlamalı zıplamalı , her türlü protein kaynağını yemeli bir tarza sahip. Kısacası Reyting amaçlı. Doğanın hareketliliğini hızını yansıtıyor.

Serdar KILIÇ ise adam gibi adam. Abartısız. Doğanın şiirsel güzelliğini yansıtıyor. Programında doğada yararlı olacak bilgilerin yanında kaybolmaya yüz tutmuş bir sürü gelenek göreneğimiz , zanaatımız , sanatımızı da tanıtıyor. Gurur duyuyorum ben SerdarKILICI izlediğimde.

Ayı grisi kötülemiyorum yanlış anlamayım. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Ama Ayı Grissi (Edward Michael ) izledikten sonra yorgun hissediyorum. Gergin. Sanki ben yaşamışım programdakileri.

Serdar KILICI seyrettikten sonra dinlenmiş, huzurlu, kendi, kamplarımdan sonra hissettiğim gibi.

İkisine de başarılar diliyorum.

Çok defa doğada tek başıma kısa süreli kamp yaptım..
Geneli 2 geceyi geçmedi, aslında doğa koşullarından çok insan yalnız kalınca hava karardığında sıkılıyor uykusu geliyor,buna bir çözüm bulmak lazım..ya fazlaca pil alıp kafa lambası vs ile kitap okumak ya da hava kararınca uyuyup gün ağarır ağarmaz uyanmak..

Ha birde dua survivor diye bir program var ,iki kişi zorlu doğa koşullarında kalıyorlar ;bir tanesi yaklaşık 20 yıldır hiç ayakkabı giymemiş bir kişi diğeri normal gözüken ama bana göre pek de normal olmayan bir insan.(Hatta bir ara arkadaşlarla o ayakkabı giymeyen kişi için hain planlarımız vardı kaçırıp bağlayıp günlerce ayaklarına yumuşatıcı krem sürmek suretiyle işkence etmek gibi) .Bu programıda denk geldiğinizde izlemenizi tavsiye ederim..

Hep Serdar Kılıç'la tanışabilmeyi isterdim , soracağım ilk soru da birkaç kişi birlikte kamp yapabilir miyiz olacaktı . veya programlarından birine konuk olarak beni götürürmüsünüz diyecektim : )

Geçen akşam öyle kendi kendime basketbol oynarken saha kenarında atv araçlardan gördüm bitane .. Gidip sahibine bu aracın adı neydi diye sordum , 10-15 dakika kadar sohbet ettik ... Kendisi Serdar Kılıç'mış hiç farkedemedim : ) benim programı izliyormusun dedikten sonra anladım kendisi olduğunu ... Okuldan eski arkadaşlarıyla ara sıra basketbol oynuyorlarmış ... tvde göründüğünden daha iri yarı biri : ) ben kendimi uzun sanardım ama adamın yanında minicik kaldım : ) dağ evinden konuştuk biraz , o evi tek başınıza mı yaptınız yani dedim takılmak amaçlı :D inanmıyorum dedim :D yaaa unuttum beni programınıza konuk olarak alırmısınız diye sormayı da : ) hiç aklıma gelmedi ... gece 11 gibiydi zaten ... uykulu uykulu konuştum adamla 40 yıllık arkadaşımmış gibi : ) çok laubali davrandım farkında olmadan ...

Bu konuyu takip eden arkadaşlarla birlikte böyle bi organizayson düzenlenebilir bence.. Mesela Karabükte Eğriova göletinde böyle bir organizasyon yapılabilir diye düşünüyorum.. Ne dersiniz arkadaşlar?

Birlikte kamp yapmak gibi mi ... Bana uyar .... ama Serdar Kılıç'ı bir daha nerde nasıl bulabiliriz orası muamma : ) tabi birde kabul etmesi lazım , yeni projeleri vardı yanlış hatırlamıyorsam , zamanı olmayabilir ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR