Doğada Tek Başına - İçimdeki Doğa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melis_burcu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,003

Etiketler

Ynt: Doğada Tek Başına - İçimdeki Doğa

Serdar Kılıç'ın resmi sitesi yakın zamanda yayına girmiş;
http://www.serdarkilic.com.tr/

ayrıca sitesine üye olunca çıkan link de şuraya yönlendiriyor;
http://www.dailymotion.com/user/serdarkilic/1

İçimdeki Doğa'nın 13 bölümü birden ve Doğada Tek Başına'nın geçen sezonu 8 bölüm olarak var. arşivimde hepsi kayıtlı olmasına rağmen buradakilerin görüntü kaliteleri daha yüksek olduğu ve kanal logosu, altyazılar gibi dikkat dağıtan şeyler olmadığından tekrar indirdim hepsini.

videoları indirmek için ise aşağıdaki programı kullandım, ayrıca facebook videolarını falan da indirebiliyor sanırım;
http://europe.real.com/realplayer/

Daha önce izlemiş olduğum tv programlarını izlememiş olanlara da fikir vermesi açısından şöyle değerlendirebilirim.1) Man vs. Wild[/size],[/size] [/size]Born Survivor: Bear Grylls[/size],[/size] [/size]Ultimate Survival[/size],[/size]Survival Game[/size], gibi isimleri olan aynı kişinin sunduğu T.V için hazırlanmış tam bir atraksiyon programı.içerisinden alınabilecek bilgilerin olduğu fakat tamamen atraksiyona dönük olarak hazırlandığı için normal şartlarda yapılmaması gereken bir çok şeyin yapıldığı(su gördüm atlayayım,ağaç gördüm tırmanayım,düz yola gerek yok taşlardan hoplayayım gibi) programın başında elemanında dediği gibi kendisine bir ekibin yardımcı olduğu tam anlamıyla tv programı. 2)Survivorman
:bir kişinin doğada gerçekten tek başına yedi gün kaldığında başına gelebileceklerin anlatıldığı sakin atraksiyonsuz ama içerisinde gerçekten öğrenilebilecek çok şeyin olduğu güzel bir program(not:programın tüm bölümlerini-elemanın yanında kesin birileri var,kesin ip var.tadında izlediğim halde böyle bir şeye rastlamadım.) 3):Ray Mears extreme survival.BBC için tam belgesel tadında hazırlanan güzide program kesinlikle seyredilmeli.BBC'nin kalitesini konuşturduğu bir belgesel.Programı hazırlayan Ray Mears'ın başarılı survival kitapları olduğunu belirtmek isterim.

doğada tek başına programını bende seviyorum fakat son zamanlarda sürekli sosyal mesaj vermeye çalışıyor bende bir doğa programında bunu gereksiz buluyorum bence daha çok hayatta kalma tekniklerine odaklansa iyi olur.

birazda gülelim :D ;

http://www.youtube.com/watch?v=xNosuy7tmzE

bear grylls i çok kıskanıyorsunuz galiba o adamın yaptıklarını yapan tek kişi gösterin bana
kim onun gibi şeyler yiyebilir
kim onunu gibi buz tutmus -lerde suya girebilir bırakın bu işleri kötülemek kolay

ayrıca serdar kılıç doğa aşığı biri ve oldukça başarılı

Serdar Kılıç'ı anlamak için ve verdiği sosyal mesajları anlayabilmek için galiba onu tanımanın da önemli olduğunu düşünüyorum.Üniversite çağlarımızda ODTÜ'nün açık havuzunda tanışmıştık.Gerçekten şu anda ekran karşısında ne ise o zamanlarda o idi.Kesinlikle doğa sporları için yaratılmış ender insanlardan. Ayrıca verdiği sosyal mesajlarda kötü değil kanımca.Kim evladının evde halı üzerinde oynadığı için alerji olup hastanelerde ciğer açıçı solumun cihazlarına bağlı yaşamasını ister ki.Adam da doğru dürüst açıklamalarla güzel sosyal mesajlar vererek,doğaya çıkın,ona sahip çıkın diyor.Hani hayatımın hiçbir karesinde onun kadar cesaretli,onun kadar doğa insanı olamayacağım ama yine de çocuğumun da solucandan korkmamasını,çam ağaçlarının dibinde taze domatesini,katığını yemesini,bir kaç gece yıldızların altında uyumaya çalışmasının benim hayallerimin sınırları ile ilgisi olduğunun farkındayım.O yüzden Serdar'a hak veriyorum,onun gibi akli selim insanların çıkıpta şu dizi manyağı topluma 2-3 kalem doğa bilgisi aşılasa , alnından öperim.

lonelytent' Alıntı:
Serdar Kılıç'ı anlamak için ve verdiği sosyal mesajları anlayabilmek için galiba onu tanımanın da önemli olduğunu düşünüyorum.Üniversite çağlarımızda ODTÜ'nün açık havuzunda tanışmıştık.Gerçekten şu anda ekran karşısında ne ise o zamanlarda o idi.Kesinlikle doğa sporları için yaratılmış ender insanlardan. Ayrıca verdiği sosyal mesajlarda kötü değil kanımca.Kim evladının evde halı üzerinde oynadığı için alerji olup hastanelerde ciğer açıçı solumun cihazlarına bağlı yaşamasını ister ki.Adam da doğru dürüst açıklamalarla güzel sosyal mesajlar vererek,doğaya çıkın,ona sahip çıkın diyor.Hani hayatımın hiçbir karesinde onun kadar cesaretli,onun kadar doğa insanı olamayacağım ama yine de çocuğumun da solucandan korkmamasını,çam ağaçlarının dibinde taze domatesini,katığını yemesini,bir kaç gece yıldızların altında uyumaya çalışmasının benim hayallerimin sınırları ile ilgisi olduğunun farkındayım.O yüzden Serdar'a hak veriyorum,onun gibi akli selim insanların çıkıpta şu dizi manyağı topluma 2-3 kalem doğa bilgisi aşılasa , alnından öperim.
Güzel yazı. Katılıyoum.

lonelytent' Alıntı:
yukarıda yazan bosbos yazılara güzel cevap
zaten biz türk milleti olarak bo. atmayı cok sevdiğimiz için bu yazdıklarınız cok güzel bi cevap olmus tesekkürler...kıymet bilelim serdar gibi kac insan varki ::smiley:

yazımdanda okuduğunuz üzere her hafta severek takip ettiğimi belirttim.benimki sadece ufak bir eleştiriydi söylediği şeylerin doğru olduğunu bende biliyorum. sadece eskiden şöyleydi şimdi böyle tarzı konuşmalar sürekli yinelenince sıkıcı oluyor.

iyi akşamlar.

bear grylls i çok kıskanıyorsunuz galiba o adamın yaptıklarını yapan tek kişi gösterin bana kim onun gibi şeyler yiyebilir kim onunu gibi buz tutmus -lerde suya girebilir bırakın bu işleri kötülemek kolay ayrıca serdar kılıç doğa aşığı biri ve oldukça başarılı

Merhaba Floyt.Bear Grylls'in kıskanılması sonucuna nereden vardın merak ettim.Yazdıklarımda elemanın kötü olduğunu seyredilmemesi gerektiğini falan belirtmedim.Ne haddime.Ayrıca fil dışkısı,deve işkembesi yiyen adamı ne kıskanayım,neyini kıskanayım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,596
Kaydolan Son Üyemiz
Baybarss

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR